Skoči na vsebino

The Killer (2023, Fincher)


kid666

Priporočeni prispevki

Zaradi tega topica sem šel brat strip. Začetek mi je bil zelo všeč, potem po 275 strani naprej se mi pa ni več dal brat. Zna bit pa zanimiv film zaradi Fincherja in Fassbenderja.

 

Drgač pa od raznih filmov z naslovom The killer je že tale dovolj in po naslovu topica sem se ustrašil da mislijo delat remake:

 

 

 

 

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
  • 6 mesecev kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

Od Fincherja se pričakuje več, tudi ni se mi zdelo, da je v filmu kaj kar nikjer še ni blo narejeno boljše.

 

Sem bil fan tistega messy fighta v filmu pa neki realizem z detajli, ampak dejansko bi lahko blo tega še več, kar bi pri takem filmu kar sedlo. Vsakič ko je blo trust no one, bi lahko šel scenarij še dlje s psihologijo, kako se lahko igra z ljudmi itd..

 

Uglavnem sej je blo kul za pogledat, samo scenarij ni bil baš nekaj.

Povezava do prispevka

Meh vse skupaj. Poskus nečesa, ki se je raztegnil v občasno res dolgočasno in mučno gledanje, kako tip popravlja svoje sranje in napako, zato pa krivi vse druge. Pričakoval več, pa cel čas čakaš na tisti več. To da je top scena res dober fajt dveh tipov pove veliko. 

 

Nekaj se gredo na foro, da je tip ful previden pa rokavice tu pa razkužilo tam, a vmes dela take napake, da te srat prime. 

Povezava do prispevka
Avion reče pred 22 urami:

Kaj točno je v temu filmu deep? 

 

Full deep  se je usedu v svoj Đeep. To je taka dobra vozniška pozicija, da se lahko zgodi kakšen napet pregon brez, da bi ven iz avta padu.

 

1035713844_the.killer_2023.multi.1080p_web.x264-ukdhd.mkv_snapshot_00_38.49_2023_11.14_19_57_15.thumb.jpg.0e8fccfa4f07f45b01e579f5e82176cf.jpg

 

 

Drgač pa jest sm že reku, da je The killer od Woo-ja čist zadost. Lahko ga gledam miljonkrat, pa se ne naveličam. Tegale se mi pa glede na odzive ne da niti začet gledat. Če se gleda film z naslovom The killer, pol pričakuješ da boš gledu kako ljudje padajo pod točo metkov, ko plešejo balet smrti, ne pa enga sterilnega kalkulanta. 

 

 

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Tole sem pogledal in ni slab film. Je za pogledat in Fincher je dobr posnel, kot ponavadi. Še kar zanimiva (čeprav zelo preprosta) zgodba protagonista , ki je drugačna kot v stripu. Stripa sicer nisem prebral do konca, ker mi je bil dolgočasen, tko da ne vem točno kako zgodbi sovpadata.

Spoiler

Kot sem jaz razumel zadevo je na začetku morilec, katerega pravega imena ne izvemo nikoli, nadvse prepričan v svojo superiornost in svoja robotska načela ki jih ima trdno zapečene v možganih in od njih ne odstopa niti za pikico in misli da je eden od redkih posameznikov na planetu, ki mu uspeva takšna disciplina in profesionalnost. Po zgrešenem strelu se naročnik spodletelega umora odloči, da bo zabrisal sledi za sabo in se odloči za čiščenje sledi, čeprav ne ve kaj točno naj bi to potegnilo za sabo (samo plača storitev in pozabi na vse - enako kot razmišlja morilec v svoji glavi - opravi svoje delo za katero je plačan in pozabi na vse). Morilca na domu obiščejo čistilci in mu poškodujejo ženo. Ker se očitno začne počutit ogroženo, mora priti zadevi do dna, kdo ga hoče odstraniti in kaj točno je razlog. Po parih truplih pride do naročnika in ugotovi, da ni nič osebnega in da je naročnik, kljub temu da nima nekih hudih superiornih načel v glavi, bolj skuliran in večji pro kot on in se nekako pomiri in postane malo bolj človeški. 

 

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...