Skoči na vsebino

Stripi

kid666

Priporočeni prispevki

ArtaX reče pred 1 uro:

@DaCapo kakšna je končna ocena Bobrov? Je za na polico? Me srbijo prsti, ker mi FB skos meče pod nos Bobre in Pod Svobodnim Soncem :D 

Saj pravim, tudi meni art ni najbolj všeč, ampak se navadiš. Mislim ljudje so mi malce hecno narisani, pokrajine so dejansko lepe.  . 
Knjigica ima sicer 255 strani, ampak od tega jih je veliko samo tekstovnih. Sploh na koncu, kjer je "enciklopedični" zapis o ljubljanskem barju ter o deblakih. Doćim besedila v samem stripu pa ni veliko, imaš tudi kar precej strani, kjer ni niti besedice.
No, jaz itak priporočam. Ampak jaz tudi nabavim vse, kar je slovenskega na tem področju. :)

Sem nabavil tudi Pod svobodnim soncem. Precej krajša zadeva in tukaj mi je art slabši kot v Bobrih. Zgleda, da ti sodobni risarji izvajajo nek kao unikatni umetniški stil, ki pa izpade malce tak-tak. 

Povezava do prispevka

Ravnokar končal Pod svobodnim soncem. Nisem stručko za strip in risbo, ampak meni se zdi narisano res hecno. Otročje. Raje bi videl nekaj v stilu stripa o Prešernu ali Plečniku. Pa kot da je bilo na brzino narejeno. Razumem, da je tak jeben ep težje spraviti v nekaj krajšega, ampak ne more zadeva izpasti takole šlampasto. 

Pa itak ima prste vmes Vojnović. Nekaj je prirediti zgodbo, nekaj pa spremeniti. Ko sem šel gledat njegovo gledališko predstavo dotične zgodbe, sem z roko grabil po namišljeni zeljnati glavi, da mu jo zabrišem v ksiht. Ne bom spoilal, tip je pač konkretno spremenil zgodbo in junake. Iztok je poleg Kekca in Trdonje, Zvitorepca ter Lakotnika eden redkih pravih slovenskih knjižnih junakov, pa ga je on v tej predstavi vsebinsko in osebnostno izmaličil. Za kozlat. Pač, tip je v velik slovenski ep, katerega je Finžgar zasnoval kot domoljubnega in buditeljskega, vrinil neke svoje jugo blodnje in probleme 21. stoletja. Mrš. 

Povezava do prispevka

Npr. ta stil (čeprav resda dokaj generičen) bi mi na polno sedel pri Bobrih in Soncu:

eagles_of_rome_strip.jpg.8c492cf4d6288237f5c33ca1d72cc551.jpg

ali:
nothingham_strip.jpg.176ed9a539900a5bbf131bf338eaf33b.jpg

Veliko boljše, kot pa izumljat neko toplo vodo (morebiti celo prikrivat neznanje) in ilustracije označit kot "art". 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Zavidam američanom glede tega. Prav z užitkom bi hodil v kak comic book store kot jih imajo v USA :(

Pri nas pa še tisto kar poskusijo naredit, zavozijo na celi črti. Spominjam se pred nekaj leti, ko so uleteli z Marvel stripi, prevedenimi valda. In tej prevodi so itak mogli bit v perfektni slovenščini namesto, da bi bil pač "pogovorni" jezik.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
ArtaX reče Dne, 4. 8. 2024 at 12:29:

In tej prevodi so itak mogli bit v perfektni slovenščini namesto, da bi bil pač "pogovorni" jezik.

"Jo, Pero Parker, kugaj zdej."

Ne, je kar boljše, da so ostali pri knjižni slovenščini, ker potem takoj uletavajo z nekimi narečji ipd, kar sploh nima smisla. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 4 mesece kasneje...

Si kdo od vas lasti oz. je bral (mularija) serijo Ariol? Gledam malo kaj bi nabavil mulcem in sem naletel na te knjige. Sicer 1-5 razprodane ampak kot sem razumel, so dokaj epizodične, tako da ne bi smel biti problem.

8 in 11 sta.

Pa za mojo lastno zabavo...trilogija Ralfa Koniga (Arhetip...itd) je vredna branja? Morda bolje vprašano, je vredna police ali si je knjige bolje izposoditi?

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...