Skoči na vsebino

P: ipad air 5th generacija + apple pencil 2


dzaver

Priporočeni prispevki

Aang reče pred 1 minuto:

Cena brez garancije je absurdna. iPad ne drži cene kot bi jo kakšen dejansko uporaben Mac. Če je nov jurja ne more biti eno leto star za isto ceno. Dodatki pa tako zgubijo 50% vrednosti že ko stopiš s trgovine. 

Nov je jurja na amazonu. Nobenega nisem hotu nategnit. Tam pac nisem pogledal. V istylu je nov 1270 eur. 

Povezava do prispevka

Valda se prodajalci pritozujejo ce jim forum pove kaj jim gre. O ne, nekdo je izpostavil kako prizadeto ceno sem postavil za moje smeti.

 

O homofobnih komentrarjih ne bi pisal ker se tut meni zdijo neprimerni, ce pa do konca lajfa pod vsakim oglasom s previsoko ceno vidim par opazk o cistoci dovoda in strani casa pa je to izkljucno pozitivna lastnost bazaarja na tem forumu.

  • Račka +1 3
  • Na jagodo +1 2
Povezava do prispevka

Ja in tega nisem vedel. Takoj se je pa predpostavljalo kako hočem ne vem koga nategnit in nisem imel niti možnosti karkoli napisat, pa se je že vs gnev sprovedu. Če bi se želelo vzpostavit kako normalno debato, bi se pač napisalo - ej mogoče popravi ceno, ker se jih da v tujini dobit nove za 1000 eur… ampak to je očitno preveč. Pol pa dobim neke homofobne debile v faco, ki jih nisem srečal že vsaj 20 let. Res win. Pol pa jaz izpadem debil, ki hoče nategovat folk. Whatever. Prav je da se opozarja na previsoke cene. Nimam nič proti temu. Marsikaj drugega je šlo narobe. 
 

in če kdo obvlada… za koliko pa naj ga prodam? V istyle mi dajo 450 eur. Brez apple pencila in ovitka. 

uredilo bitje dzaver
Povezava do prispevka
MorskaGlista reče pred 8 minutami:

 

Ja lej nisi izgledal ravno pripravljen na kompromise glede cene, malo si si tudi sam kriv ;)

Noben do @Arey ni predlagal nobenih cen. Samo podjebavanje je bilo in pametovanje. In po tem ko je Arey predlagal, sem v prvi objavi spremenil ceno v 700 eur. Pa še to, po tem ko sem jaz vprašal. Ker vsi smartassi prej so samo linke lepli… Tako da ne mi plis, da nisem pripravljen na kompromise cen. Noben niti ni vprašal ali se zanimal. Samo jebanje v glavo je bilo. Na kar sem jaz napisal zgornji post. 

uredilo bitje dzaver
Povezava do prispevka
bigboss82 reče pred 1 minuto:

mislim da je je tudi @dzaver danes spoznal da se ne splaca prodajat na tem forumu, sploh ce hoces dobit vec dinarjev :))))

tle si folk tala stvari za res prijateljske cene =)))

imas tam bolho in FB market place

Ja, mi je žal. 

uredilo bitje dzaver
Povezava do prispevka
dzaver reče pred 2 urama:

in če kdo obvlada… za koliko pa naj ga prodam? V istyle mi dajo 450 eur. Brez apple pencila in ovitka. 

 

Jaz sem tudi ravno to hotel vprašat, kolk ti dajo in vse kar boš postavil ceno več, si itak na boljšem! Arey cena 700€ je imo kar primerna za mn3.

 

 

uredilo bitje Bessie
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
magični kralj reče pred 2 minutama:

avto ki sem ga jaz kupil novega (clio iv) se prodaja za prakticno isto ceno 5 let rabljen

 

:D

Točno to, jaz sem se tudi 3,5 let efektivno vozil po svetu zastonj. :D

Kar se pa tiče vseh argumentov "v ameriki stane xyz €". Super, naj tisti, ki je tako glasen, naroči tam, plača poštnino, carino in poroča kakšna je končna efektivna cena. Čakam.

Sicer pa na splošno komentar, ne vem kdo se tu počuti obvezanega da od prodajalcev zahteva da stvar ponujajo ceneje. Prav public shaming če nastaviš ceno glede na lokalen market. Naj ljudje objavljajo oglase in preprosto ne prodajo, če nastavijo ceno previsoko. Imo bolje to kot pa da par borcev za nizke cene ubije bazar s svojim policajanjem in zajedljivimi kometarji, ker so očitno vse cene ki niso njim po godu, nateg. Sem prepričan, da če bi nujno rabil ipada s kulijem, in bi bil ta za jurja najcenešji ki ga lahko realno dobiš, stvar nebi izgledala tako slabo. Če bi ga pa drugje dobil ceneje, bi pa pač šel drugam, vsi srečni.

A seveda, najlažje je zbijat ceno tistemu, česar človek tako ali tako nima namena kupiti.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
magični kralj reče pred 48 minutami:

jaz podpiram to zbijanje cen, sploh na forumu kjer smo

razumem da ta nubcek ki je odprl thread ni mel namena nategovat, sam nategoval je


Glede na cene v sloveniji nisem nategoval :) tako da se ne strinjam da sem nategoval. Nisem pa pogledal koliko je v tujini. Pa tudi to… a se cene rabljenih avtov ali česarkoli v sloveniji postavljajo glede na cene v tujini? Kot vem na fotografski sceni nobenga ne zanima koliko stane rabljen fotič v nemčiji, italiji itd. Postavijo ceno glede na trg v sloveniji… Moj frend je šel pač kupit rabljen avto v Nemčijo, ker ga je dobil ceneje kot v Sloveniji… ni težil vsem prodajalcem v Sloveniji, da naj znižajo cene, ker je v Berlinu ful ceneje… nekdo drug je pa kupil rabljen avto v Sloveniji. 
 

Ipad je v usa 800 usd, ja. Samo če ga naročiš preko amazona ali česa drugega, plačaš carino in poštnino. Po trenutni menjavi usd eur in cenah, prideš + 20% carine in ene 16-20 eur poštnine. Tako da prideš na 980 eur +- nekaj eur. Odvisno če se odločiš plačat v eur ali usd (če ni v usd, plačaš še fee glede na trenutni exchange rate). Če pa greš lih v usa, pa se ti ga splača vzet. Sam moraš vršt škatlo in vse stran (ali pa švercaš), da te slučajno na meji ne najdejo, ker tam doplačaš carino. 

 

In še enkrat… glede na slo cene. Vse to novo, kar sem ponujal, stane 1500 eur. Eno leto staro, neuporabljeno, izgled je kot nov, dela prfekt. Se mi je zdelo več kot 30% cene dol, fer. Sem bil pa itak pripravljen znižat, ker če napišeš eno ceno, se bilokdo javi in ponudi 50-150 eur manj… kar bi prišlo na 850 eur. 
 

Sem pa po normalnem odgovoru @Arey ceno spremenil. Če bi že na začetku nivo debate bil malo bolj normalen, bi jo že prej. Ampak sem se moral pol ukvarjat s stvarmi in problemi, ki spadajo v prejšnje tisočletje. In pol sploh ni bila problem cena, ampak to koga fukam. Mam dovolj keša, tko da mi za 300 eur ni treba nategovat folk. Nikoli v lajfu ga nisem. 

lp,

pederski nubček

 

lahk mi admini @LordFebo dajo to v opis pod nick, namesto pro plus. i like that. New year, new me ❤️

uredilo bitje dzaver
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Ce folk noce tezenja za ocitno previsoke cene se lahko spoka na facebook marketplace in bolho ukvarjat s pacienti ki tam lurkajo. Mogoce ti ne morejo v oglas komentirat da imas nerealno ceno, bos pa fo sho dobil ponudbe za menjavo ipada za dobro ohranjene grablje + 70€ doplacila. 

  • Za crknit smešno +1 3
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...