Kruz Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 Občasno se PC več noče zbuditi iz sleep mode. Zaganja se, potem se pa spet reštarta in počne to v nedogled. Moram ga čist ugasnit, potem ob zagonu odpreti bios in še enkrat reštartat, da se normalno boota v windowse. A slučajno to pomeni, da bo disk crknil? Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 Jaz bi rekel, da je napajalnik. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 Sumljivi so mi v tem vrstnem redu in faktor suma: - Napajalnik (Kolk je kej star?) 60% - Maticna (napihnjeni kondenzatorji?) 30% - CPU crkuje 10% - ni pobrit modem 5% 1 Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 Lahko je pa dejansko tudi problem v Windowsih / driverjih. Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 13. december 2023 Avtor Share Objavljeno 13. december 2023 DaMachk reče pred 11 minutami: Sumljivi so mi v tem vrstnem redu in faktor suma: - Napajalnik (Kolk je kej star?) 60% - Maticna (napihnjeni kondenzatorji?) 30% - CPU crkuje 10% - ni pobrit modem 5% Vse je staro 4 leta. Med uporabo ni nobenih problemov, zatikanja ali kakršnikoli čudnih problemov Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 Nc ne kosta pa nc ne skodi ce za hec probas izstekat ATX, P8 in ostale konektorje z maticne, vzet ven ram in nazaj priklopt vse... lahko da se je z leti kej malega zrahljalo... 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 ssdji ne crkujejo ssdji crknejo Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 magični kralj reče pred 4 minutami: ssdji ne crkujejo ssdji crknejo Pizda... zlo primerno formulirano Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 (urejano) jaz dam glas za napajalnik. drugače pa (če nimaš možnosti testirat z drugim napajalnikom), naredi vsaj to kar je svetoval DaMachk. Pretakni in spihaj vse kontakte. 13. december 2023 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 Po mojih izkušnjah je 90% hardwarskih napak matična in napajalnik. CPUja pokvarjenega pa še v lifu nisem videl. Rame nazadnje 20 let nazaj. Hvala bogu tudi matičnih in napajlnikov dolgo nisem videl crknjenih. ZAdnje čase je največ to, da se nekaj ne mara, plata in rami, SSD in plata, bios, driverji itd... To kar ti opisuješ, pa tudi jaz sumim najbolj napajalnik, ampak ni pa nujno. Zaenkrat podaljšaj čas, preden gre v sleep mode, da se ti to čim manj pogosto dogaja Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 magični kralj reče pred 6 urami: ssdji ne crkujejo ssdji crknejo Da bi ti vedel koliko ga ssdjev začne srat. Pa lahko ima 95% healtha. Pol kloniraš na novega in vse ok. Navedek Povezava do prispevka
Nighthawk Objavljeno 16. december 2023 Share Objavljeno 16. december 2023 Jaz menim, da ni ne eno ne drugo. SSD nima veze s tem a se ti PC "zaboota" al ne. V vsakem primeru, se ti more PC zbudit, ko mu daš komando Vsaj ventilator se ti more začet vrtet. Drugače kar se tiče pa napajalnika... V kolikor bi se ti napihnu/stekel kakšen kondenzator.. oz. ga je jemlje hudič, bi imel probleme v cold bootu. Predlagam, da ugasneš PC in poskusiš s cold bootom. V kolikor bo jebalo je napajalnik. Strošek popravila pa ni velik (v kolikor se odločiš komponento servisirat) Navedek Povezava do prispevka
Nighthawk Objavljeno 16. december 2023 Share Objavljeno 16. december 2023 Moja dva centa sta pa plata. Flashni bios, nared fabrički reset (cmos reset) pa javi. Pa sry za quadriple post Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 8. januar 2024 Share Objavljeno 8. januar 2024 no @Kruz kaj je pol blo? Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 8. januar 2024 Avtor Share Objavljeno 8. januar 2024 Nč še. Še enkrat vmes se je zaganjal v prazno, zdaj pa spet 14 dni dela bp Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 27. januar 2024 Share Objavljeno 27. januar 2024 Ziher svečke. Navedek Povezava do prispevka
OBELIX Objavljeno 27. januar 2024 Share Objavljeno 27. januar 2024 Kateri SSD? Samsung zna občasno zahinaviti ko gre spat. Pomaga, če ga daš v Full power mode. Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 1. februar 2024 Share Objavljeno 1. februar 2024 MA to bo kar napajalc, verjetno elektroliti. Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 6. april 2024 Share Objavljeno 6. april 2024 Lahko je tud software... Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 30. april 2024 Share Objavljeno 30. april 2024 Kruz reče Dne, 8. 1. 2024 at 21:19: Nč še. Še enkrat vmes se je zaganjal v prazno, zdaj pa spet 14 dni dela bp kaj je zdej, skor 3 mesce kasneje? Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 30. april 2024 Avtor Share Objavljeno 30. april 2024 Ne vem, pa kr laufa. Vmes se občasno pojavi problem z zagonom, ampak trenutno še zmeraj laufa takrat, ko je zagnan, pa ni opazi nobenih problemov ali kaj takega (štekanja, da bi se kr ugasnil, da bi zmrznil itd...) Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 30. april 2024 Share Objavljeno 30. april 2024 Pol mas mogoce zmrzljiv napajalnik Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.