Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice


Priporočeni prispevki

ke_kit reče pred 22 minutami:

A Ratchet & Clank je woke? Očitno sem res out of touch, k res nisem nič takega opazil. Kaj sem sfalil? :D


Rivet je na začetku imela ful manjšo vlogo in je bila bolj "ženstvena", aka večje joške al karkoli to pomeni pri risankah. Pol Sweet Baby Inc. type of deal pride, Rivet dobi polovico igre, kar se tudi vidi, eni deli očitno niso bili za njo. Tudi naredili so jo bolj deško, dodali powerful female voice line in maso predelanega contenta in smo tam. Kr naenkrat je Rift Apart pol Rivet game. Toned down humor in odstranjen edge gor-dol, poneumljanje itak pričakujem v vsaki formi.  

 

@Hernier Otroška igra šur, ampak ko maš sred developmenta derail v te stvari kere sem naštel, kaj je razlog za to? Sigurno ni trg. Firme najemajo te svetovalce, ki potem spremenijo kup zadev v igri, zato da dosežejo DEI direktive in norme, te pa nimajo absolutne veze s free marketom. 

Jaz nočem izpast nek resident antiwoke nazi, ampak pizda, v hobi mi se vsirajo in ga imo delajo slabšega. 
 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 28 minutami:

Super jim gre, zato pa so bili Forspoken, Ratchet&Clank in HFW taki mega uspehi - da samo finančne behemote omenimo.

 

Hja, tole je direkt z linka, ki ga un screenshot omenja: https://developer.microsoft.com/en-us/games/resources/productinclusion/product-inclusion-actions/help-customers-feel-seen/

 

image.png.4f18331197348a5b7572659f2d2a809e.png

 

Meni se vse skupaj bere kot "how to make more money", kaj pa vem.

Povezava do prispevka

Corpo pohlep in DEI direktive delajo slabše izdelke, kot bi jih sicer. To je moje mnenje, velja za vse oblike umetnosti kerim sledim, filmi, knjige, TV, glasba in videoigrice. 

Razumem, da zveni rasistično in seksistično... Nobena organizacija, ki ima manjšinske kvote, veliko količino LGBT in žensk ne bo naredila takega dobrega izdelka (zgodovinsko gledano) tako, kot bi ga nardila skupina zašvicanih bradatih tipov - pa naj so zahodnjaki, slovani, japanci... 


Kulturno tight skupina avtistov - boljše videoigrice. 
Woke minority Sweet Baby shit - slabše videoigrice. 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Feget reče pred 3 minutami:

Se absolutno strinjam z Buzzkillom.

 

Zato pa največji wokerji (Slinch in Chamir) igrajo najbolj posrane igrice. Pravi moški pa igramo samo smetano:mafija:

Jaz ne bi rekel, da igram samo posrane igrice, se mi zdi, da igram res high of the higest kvalitete

 

Zato mi je Ratchet and Clank 2016 igrica za 4/10, Rift Apart pa nekje med 5-6/10, Ratchet 1 pa hall of fame

 

As it should be

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 1 uro:

Jaz nočem izpast nek resident antiwoke nazi, ampak pizda, v hobi mi se vsirajo in ga imo delajo slabšega. 

Jaz pa nočem izpast ultimativni prowoker. Pač pomoje imava oba željo po enaki stvari: čim bolj kvalitetne (pop)kulturne izdelke

 

Pri Ratchetu je kvaliteta padla že prej. Edgyness in coolness je serija izgubila PREDEN so v njo dali Rivet. Pomoje ni problem ženska, ampak to, da so twistali ciljno publiko in želeli nagovorit otroke, medtem ko izvirni Ratcheti so primarno pikirali najstnike, ker pač PS2 je bil zelo "najstniška kojenzola". Rift Apart je pa spet nek spaček, ki hoče targetat starejše, ampak pač sila neuspešno. Serija enostavno ne ve, kam s svojo identiteto. Sam all in all ne bi rekel, da je wokeism njen problem

Buzzkill reče pred 6 minutami:

Ex Blizzard spaka o novi indie igrici.


Kaj pravi free market o tem?

IMG_7535.jpeg

To je pač kar neki lol, kle se absolutno strinjava

 

Se mi zdi res tryhard. Pa pomoje lahko narediš pisano igrico brez takih izpadov, recimo Thirsty Suitors je tak primer, ki sem ga že omenjal

 

Meni deluje res carska igrica, verjamem da polna x-seksualcev, temnih žensk in zelo zelo malo belih tipov, ampak vseeno igrica izžareva nek coolness. Jo bom ziher igral (čakam na znižanje), ker mi res deluje cool. Pa se ne spomnim, da bi se avtorji kdaj posebej oglašali, da njihova igrica nima ne-enemy belih moških 

 

https://store.steampowered.com/app/1617220/Thirsty_Suitors/

 

Sam back to "irena pereira", sam dejstvo je, da očitno te indij špili morajo dovolj zaslužit, da so vzdržni, ergo zadostna publika obstaja. Okej, nekaj je nacionalnih fundingov za igre, pa EU funding, ampak so mega stroga pravila in še vedno se favorizira komericalno bolj mainstream izdelke, čeprav bi naj EU fundi bili za unfundable igre (recimo edini Slovenci, ki so dobili funding, so bili uni momci s tistim viteškim špilom, ki zgleda skoraj kot nek big budget naslov), tako da dvomim, da bi nek irena pereira indij game brez moških dobil funding. Torej enostavno morajo biti naslovi finančno vzdržni sami po sebi

image.png

Povezava do prispevka

meni je samo noro, da nekdo napiše

Buzzkill reče pred 1 uro:

Corpo pohlep in DEI direktive delajo slabše izdelke

 

in je prepričan, da je 

Buzzkill reče pred 1 uro:

DEI direktive

 

večji problem kot

Buzzkill reče pred 1 uro:

Corpo pohlep

 

pač slabe igrice ne bo noben woke inclusion rešil, dobre igrice pa noben woke inclusion uničil

 

corpo pohlep pa ne uničuje samo igric, ali pa samo arta, ampak tudi potrošniške izdelke, življenjske standarde, naravo

 

aka fse

uredilo bitje Slinch
Povezava do prispevka

@Slinch Daješ mi besede v usta, jaz sem izrecno napisal da eno IN drugo dela SLABŠE izdelke, nikjer ne rangiram kaj je večji faktor. Oboje mi gre kot gaymerju na kurac, iz različnih razlogov. 

Corpo greed je prinesel nedokončane izdelke, mikrotransakcije, GaaSe, shitty DLCje, epizodne sisteme, vse to dela izdelke demonstrabilno slabše. 

DEI je prinesel kvote zaposlenih, ad-hoc spreminjanje narativov, da fitajo "modernem audiencu", gender in race bending likov, ki ne spadajo v "sporočilo", posiljevanje s politiko in ideologijo na mestih, kjer nimajo kaj iskat itd. Mislim teženje Čehom da dajo v svojo igrco o Češki v 13tem stoletju črnce je peak Berkley pizda. 

Niti eno niti drugo mi ni všeč, in OBOJE je bad za gayming kot obliko entertainmenta in artform, al se ne strinjate? 

 


Primer dobre implementacije woka v igrce: 
Tchia, nikjer v nobeni fazi mi ideološka nabijanja in woke elementi ne vničijo občutek igranja, od začetka do konca positive vibes in kulerski gameplay. 

Primer slabe implementacije woka v igrce: 
Spiderman 2, VSAK npc ali quest giver ti bo na takšen ali drugačen način omenil kater del intersekcionalne manjšine je. Še modeli k jih rešuješ po prometni nesreči in odneseš do rešilca, ti bojo rekli kako je njihov fant tvoj fan. New York je sodeč po tej igrici 90% LGBT in črn.

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 16 minutami:

posiljevanje s politiko in ideologijo na mestih, kjer nimajo kaj iskat itd.

 

Js bi se tam ob tole obregnil

s politiko in ideologijo "posiljuje" čisto vsak izdelek (v bistvu vsako javno delovanje)

samo pogosto ljudje, kjer je to sporočilo v skladu z njihovimi nazori (v primeru igric igračk verjetno s heteronormativnostjo skladni cis-male beli moški), le tega ne opazijo.

 

včasih tako popularni Tycooni, imajo ideologijo že v imenu, pa ne vem, kolk tuki bi se vas obregnlo ob to, da so ideološki ... 

Povezava do prispevka

Pizda jest res nimam problema s to woke sceno lol... Al sem jest čorav, al pa imam srečo, ker ne gledam bednih nadaljevank, ne gledam marvel filmov, ne igram spidermanov... Ampak najbrž sem čorav, ker men TLOU 2 ni bila woke igra, pa tolk je folk pizdil.

 

Mi je pa žena pojamrala, da je dost tega woka v risankah.

 

 

 

Aj to black batman al white batman?

image.png.6aacfd98891b0fabb9c9ef044c7667bf.png

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 7 minutami:

 

Js bi se tam ob tole obregnil

s politiko in ideologijo "posiljuje" čisto vsak izdelek (v bistvu vsako javno delovanje)

samo pogosto ljudje, kjer je to sporočilo v skladu z njihovimi nazori (v primeru igric igračk verjetno s heteronormativnostjo skladni cis-male beli moški), le tega ne opazijo.

 

včasih tako popularni Tycooni, imajo ideologijo že v imenu, pa ne vem, kolk tuki bi se vas obregnlo ob to, da so ideološki ... 


Inherentna ideologija produkta je given, to mislim da razumemo vsi.

 

Problem (moj) nastopi, ko se agresivno vsiljuje woke agendo skozi “naredi to al boš skenslan”, ker inherentna ideologija ni v syncu s temi third partyi, ki to svojo woke idologojo silijo v industrijo.  
 

Če ideologija v igrah njim ni problem, zakaj napadajo vsako ideologijo, ki ne klapa z DEI pravilnikom? Kaj jih boli kurac kolk crncev in zensk mam v firmi in kaksna kolicina likov je manjsin in kake sise oz oklep ima zenski protagonist? 
 

Ne gre se tle da pridejo kot financni advisorji, in recejo cujte, publika, k kupuje igre niso 80% moski(so), temvec boste čist flopali ce ne boste caterali tudi tranđam in črnkam. Ne, Sweet Baby bit je “our way or enjoy your cancel”.

 

Ne morte bit fani igrc, poslusat tist Sweet Baby govor in rect “da, to je dobro za industrijo”. Če kdo to meni ali laže, al je pa debil.

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 36 minutami:

Daješ mi besede v usta, jaz sem izrecno napisal da eno IN drugo dela SLABŠE izdelke, nikjer ne rangiram kaj je večji faktor.

 

mislim, po tvojih poastih sodeč ti je največji faktor, saj nonstop pišeš o tem, lepiš random hurr durr screenshote in se jeziš

 

ker si v ta line napisal "in" ne spremeni tvojega celotnega udejstvovanja v konjzolcu

 

zdej če se samo slabo izražaš in v bistvu ves čas govoriš o corpo greedu, pa se slučajno bere kot "wokeizem je vsega kriv", pol pa tvoj bad al neki :D 

 

Buzzkill reče pred 36 minutami:

Še modeli k jih rešuješ po prometni nesreči in odneseš do rešilca, ti bojo rekli kako je njihov fant tvoj fan

 

torej kaj, spidermon 2 je goat 10/10 igrica z norim artom, najboljšimi questi, vrhunski pripovedjo, top dialogi, samo ker nekdo pribije "moj fant je tvoj fan" pa je zaradi tega 6/10, sori, res ste uničili vrhunski izdelek, lp?

 

ali je pač spidermon 2 v resnici 6/10 igrica z generično podobo, ubi-approved nasmetena z vprašajčki, butastimi dialogi, ponavljajočimi questi in bi z odstranitvijo vseh woke neumnosti še vedno bila generična 6/10 igrica, samo snežinkice bi bile manj triggered

 

dejmo se ne sprenevedat, pač na kurac ti gre wokeizem in za slabe izdelke kriviš wokeizem, namesto da bi pač rekel bobu bob, slaba igrica je slaba igrica, dobra je pa dobra. sej je lažje imeti grešnega kozla, samo koristi pa nikomur

uredilo bitje Slinch
Povezava do prispevka
Slinch reče pred 9 minutami:

torej kaj, spidermon 2 je goat 10/10 igrica z norim artom, najboljšimi questi, vrhunski pripovedjo, top dialogi, samo ker nekdo pribije "moj fant je tvoj fan" pa je zaradi tega 6/10, sori, res ste uničili vrhunski izdelek, lp?

 

ali je pač spidermon 2 v resnici 6/10 igrica z generično podobo, ubi-approved nasmetena z vprašajčki, butastimi dialogi, ponavljajočimi questi in bi z odstranitvijo vseh woke neumnosti še vedno bila generična 6/10 igrica, samo snežinkice bi bile manj triggered

Tole se strinjam

 

Buzzkill, za koliko ti je Spider zdaj? 

 

Za koliko bi ti bil, če ne bi bilo teh scen vmes, recimo da ko rešiš modela iz prometne, ti pač pribije nek drug random line, recimo da je tuga, ker zdaj 2 meseca ne bo mogel it kvihtat v fitness

 

A bi bila bistveno drugačna ocena? 

Povezava do prispevka
Slinch reče pred 7 minutami:

 

mislim, po tvojih poastih sodeč ti je največji faktor, saj nonstop pišeš o tem, lepiš random hurr durr screenshote in se jeziš

 

ker si v ta line napisal "in" ne spremeni tvojega celotnega udejstvovanja v konjzolcu

 

zdej če se samo slabo izražaš in v bistvu ves čas govoriš o corpo greedu, pa se slučajno bere kot "wokeizem je vsega kriv", pol pa tvoj bad al neki :D 


Pišem o tem toliko kot o shitty corpo praksah. Imam občutek, kot da delaš strawnana, kjer samo lurkam da bom videl lezbo v igri da bom lahko ragepoastal. Ni res. Kot sem milijonkrat napisal, če je izdelek dober, bom ga kupil, igral in preigral ne glede na woke elemente. Trdim pa, da posiljeno dodajanje teh (še posebej skozi grožnje third partijev) DELA IGRE SLABŠE. 

 

 

Slinch reče pred 11 minutami:

torej kaj, spidermon 2 je goat 10/10 igrica z norim artom, najboljšimi questi, vrhunski pripovedjo, top dialogi, samo ker nekdo pribije "moj fant je tvoj fan" pa je zaradi tega 6/10, sori, res ste uničili vrhunski izdelek, lp?

 

ali je pač spidermon 2 v resnici 6/10 igrica z generično podobo, ubi-approved nasmetena z vprašajčki, butastimi dialogi, ponavljajočimi questi in bi z odstranitvijo vseh woke neumnosti še vedno bila generična 6/10 igrica, samo snežinkice bi bile manj triggered

 

dejmo se ne sprenevedat, pač na kurac ti gre wokeizem in za slabe izdelke kriviš wokeizem, namesto da bi pač rekel bobu bob, slaba igrica je slaba igrica, dobra je pa dobra. sej je lažje imeti grešnega kozla, samo koristi pa nikomur


Spiderman 2 je generische boring igrica z vsem sranjem kerga si naštel, ki pa bi mogoče bila boljša, če ne bi imeli toliko sestankov katere genitalije ima random NPC raje v ustih.

Povezava do prispevka
Kočevc reče Pravkar:

Balance is key, prevec enega ni dobro niti prevec drugega

 

Sam zdj je slo ze tko dalec, da rabmo za  zbalansirat polje neko ku klux klan simulacijo 🤣

Škoda, da tako hejtaš PC igre

 

White power modding scena je zelo živa, razni modi, ki odstranijo črne like/jih naredijo za sužnje/LGBT zastave menjujejo s konfederacijskimi ... 

 

Ravno za Spider Mana je bil hud outburst, ker je en tip naredil anti-LGBT mod, ki je menjal vse LGBT vizualije z american pride vizualijami, pa je enormno ljudi dljalo mod, potem pa je moddb (največja stran za razpečevanje modov) mod deletalo in banalo avtorja

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 18 minutami:

Problem (moj) nastopi, ko se agresivno vsiljuje woke agendo skozi “naredi to al boš skenslan”, ker inherentna ideologija ni v syncu s temi third partyi, ki to svojo woke idologojo silijo v industrijo.  
 

Če ideologija v igrah njim ni problem, zakaj napadajo vsako ideologijo, ki ne klapa z DEI pravilnikom? Kaj jih boli kurac kolk crncev in zensk mam v firmi in kaksna kolicina likov je manjsin in kake sise oz oklep ima zenski protagonist? 
 

 

Ne razumem, kdo točno jih bo skenslal? A bo ilegalno prodajat tak "neskladen" špil?

 

Založnik, ki da pare po nekih pravilih, ki njemu ustrezajo in za katere predivdeva, da mu bodo nosile denar?

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 13 minutami:

Tole se strinjam

 

Buzzkill, za koliko ti je Spider zdaj? 

 

Za koliko bi ti bil, če ne bi bilo teh scen vmes, recimo da ko rešiš modela iz prometne, ti pač pribije nek drug random line, recimo da je tuga, ker zdaj 2 meseca ne bo mogel it kvihtat v fitness

 

A bi bila bistveno drugačna ocena? 


Spiderman 2 mi je 70.
Da je mega based, uno yeehaaaw confederate flag spiderman, 70. 

Spiderman 2 ima največje težave zaradi Ubisoft let's play it safe formule, ne pa zaradi woke elementov. Ti so annoying, ne pa game breaking, tudi ocene mi ne zbijejo. Bom pa rekel tko, ČE bi insomniac studios ne imeli internih kvot za zaposlene, DEI advisorjev, Anit Sarkeesian in ostalih spak, bi bil Spiderman boljša igra, ne pa safest of bets za zaslužit hiter dinar in dodat industriji točno nič. Woke is slow and insidious killer, ni vse v količini raysis jokov. 

Enako velja za GOW: Ragnarok. Woke elementi naredijo igro bolj annoying, ampak da je ta folk sploh zraven produkcije igre naredi cel projekt slabši, imho.

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Berbasecks reče Pravkar:

 

Ne razumem, kdo točno jih bo skenslal? A bo ilegalno prodajat tak "neskladen" špil?

 

Založnik, ki da pare po nekih pravilih, ki njemu ustrezajo in za katere predivdeva, da mu bodo nosile denar?


"We terrify them" with cancel campaigns and social media - iz Sweet Baby govora. 
 

Povezava do prispevka
Kočevc reče pred 8 minutami:

Dejansko ne hejtam PC igre, samo PS5 je najjaca konzola (Tyson isto pravi @Dejch), PCja pa nimam k ga ne rabim. 
 

support za take mode, ustvarjalnost se ceni

A sploh niaš kompa, a pol vedno na telefon kucaš poste?

Buzzkill reče pred 9 minutami:

Spiderman 2 mi je 70.
Da je mega based, uno yeehaaaw confederate flag spiderman, 70. 

Spiderman 2 ima največje težave zaradi Ubisoft let's play it safe formule, ne pa zaradi woke elementov. Ti so annoying, ne pa game breaking, tudi ocene mi ne zbijejo. Bom pa rekel tko, ČE bi insomniac studios ne imeli internih kvot za zaposlene, DEI advisorjev, Anit Sarkeesian in ostalih spak, bi bil Spiderman boljša igra, ne pa safest of bets za zaslužit hiter dinar in dodat industriji točno nič. Woke is slow and insidious killer, ni vse v količini raysis jokov. 

Enako velja za GOW: Ragnarok. Woke elementi naredijo igro bolj annoying, ampak da je ta folk sploh zraven produkcije igre naredi cel projekt slabši, imho.

Saj dejansko nisem igral nobene od teh woke dvojk, tako da še ne vem, kaj me čaka :D

 

Horizon: obrnil enko, neigral dvojko

SpiderMan: obrnil enko in zamorca moralca, neigral dvojko

God of War: obrnil enko, neigral dvojko :D 

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 10 minutami:

in kaj so te cancel campaigns? A ne bodo smeli prodajati? Ali so to samo medijske kampanje, ki pozivajo ljudi, naj ne kupijo, ker izdelek "ni woke"?


V najbolj milem in neučinkovitem scenariju je prav to, twitter rage in upat da bo kdo poslušal. Failalo pri Harry Potterju čist recimo. 


Bolj pogost scenarij je, ko se pritisne na založnika, češ da nekaj mora ukrenit glede svojih projektov. Te firme, ki jih majo pod seboj bojo pa iz tega razloga hočeš nočeš morale najeti third party advisor groups kot so Sweet Baby inc in podobne. 
Kdo pa pritisne na založnike? Tle gremo hitro lahko v neke zarotniške vode, ampak DEI načela se širijo po celi industriji od nekje... Disney, Netflix, konc koncev te bo MasterCard skenslal iz sistema če ne boš ideološko priden. 

Videli smo že primere, ko so se firme uprle. Videvamo pa vse več primerov, ko se nihče ne upre, mogoče so ti threats le legitimni?

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

 

Lepo povzame kaksne rasisticne smeti so DEI supporterji, ki pushajo svojo ideologijo, v gayming industriji.

 

Samo zato, ker so rasisticni proti "white male gamer" demografiji, je vse ok.

 

In to je najvecji faking problem, ki ga zgleda nekateri tle nocejo priznat. In ne mi zdej tu s tem, da vpijemo, da je spil woke zato, ker je en lik slucajno gej.

uredilo bitje Paljo
Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 4 minutami:

Aha, torej nihče jim ne dejansko prepričuje ... tako se odločajo zaradi

pazi to

profita :D


Ne razumem tega, kje je tle profit? Prosim te najdi govor Sweet Baby inc ženske, pa poslušaj kaj govori. Nikoli, ENKRAT ne omeni denarja. Gre se za ideologijo in samo ideologijo. 

Tist Microsoft slide gor vsaj probava omenit denar, dokler ena Anita ali pa tile ne bojo rekli "Ej, če nas boste poslušali boste zaslužli muchos $$$", ampak "our way or high way". 

Tako dela mafija lol, po naše bo al ti bomo zažgali biznis. Vidte kako so se odločli za naše, pač prudent finančni call pa to. 

 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...