Skoči na vsebino

Xbox360 / PS3 official topick


Weraziel

Priporočeni prispevki

Meni se je pa kar slabo postarala in vidi se kok tehnično jači in bolj zanimivi so bli PC-first špili v tej PS3/X360 eri (ki je sicer najslabša era v gamingu). Nič razen epskosti glavne nevarnosti in nasplošno cel setting mi v tej seriji ni ostalo v glavi kot res pozitivna stvar, vse ostalo je nekje med povprečnim in zadovoljivim. Ajde, ženski VA main characterja mi odpihne moški VA, ampak je res tudi za igre tistega časa res vrhunski VA, treba pohvalit.

 

Fizika je dokaj osnovna, boj je z vsakim delom boljši pa vseeno na hard ni blizu kakemu Halotu ali pa bolj primerno - Gears of War, zgodba je okay (Bioware dela iste zgodbe), liki varirajo v kvaliteti, nekatere mi ni težko žrtvovati :D

 

Najhujše je to, da niso bli sposobni proizvest boljših, bolj zabavnih mini iger, sploh v Mass Effect 2, ki je najboljši špil v seriji, dobi tisto grozno nabiranje surovin, ki zjebe flow celega špila.

 

Mogoče je za tisti čas bila to 8/10 serija, zdej me pa ne vleče več igrat.

 

Povezava do prispevka

Tole mi je fajn debatirat.

 

Se ne bom strinjal. Če štejemo od vključno PS1 ere dalje kot moderno ero, potem mi je PS3 najslabša era. Lih pred PS3 ero smo dobili HL2, Nolf2, Warcraft 3, ICO, God of War 2, F.E.A.R., Halo: Combat Evolved, Max Payne 1&2, Prince of Persia: Watrior Within, Resident Evil 4, Bully, Painkiller, Okami, GTA trilogijo, Shadow of the Colossus, Burnout 3, Zelda Wind Waker, Super Mario Sunshine,... Pa še bi lahko našteval

 

V PS3 eri mi pride blizu temu samo Crysis, RDR, GTA IV, Dark Souls, Dragon Age Origins, Mass Effect 2, Bioshock, Last of Us, prva dva Dead Spacea, Portal

 

 

pri PS3 sem manj gejmal, Haloje sem obrnil pa mi je enka bla še zmer najljubša, večina špilov je bla sivo-rjava barvna paleta, kar sem se hitro naveličal :) dejansko so tudi PC špili trpeli ker so konzole ble nekam švoh, delali so pa špile za oboje

 

To da je HL2 poharal s fiziko, ki je razen Crysis v tej PS3 eri ni nucal (pa še ta je bil najprej samo za PC), že tu se vidi kako so konzole nazaj držale špile. Multiplayer je šel "naprej", ampak meni osebno so Quake 3, UT, CS1.6, Battlefield 1942 in Enemy Territory vrh igranja v več. Simple, but skillful. 

 

Šele ko je prišla naslednja generacija konzol se je zgodilo to kar ti praviš - rast v popularnosti, res impresiven hardware, ki je zmožen poganjat tud malo bolj zahtevne stvari,..

 

Evo, your turn zakaj ti je PS3 era najljubša.

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 2 urama:

Šele ko je prišla naslednja generacija konzol se je zgodilo to kar ti praviš - rast v popularnosti, res impresiven hardware, ki je zmožen poganjat tud malo bolj zahtevne stvari,..

Z večino posta se strinjam.

Ravno naslednja generacija pa res ni imela impresiven hardware. PS4 fat je bil na nivoju mid tier PCja. V PS3 eri je PC enostavno prehitel v hardware konzole po levi.

Rast popularnosti prav tako ne bi pripisal hardware ampak bolj casual špilom in priklopu na net. Vem, da so imele to tudi prešnje konzole samo ne tako enostavno. Pa tu je še faktor streaminga, ki je bil plug&stream medtem, ko smo na kompu bolj zapletene rešitve.

uredilo bitje fric
Povezava do prispevka

Meni je bil vedno skok iz PS3 na PS4 impresiven in sem z enim učem spremljal celo generacijo (nikoli imel PS4, igral PS4 špile na PS5). Špili, ki so bili narejeni samo za PS3, npr. Red Dead Redemption, so izgledali kul, samo večina ostalih "lepih" PS3 špilov danes izpade dost grdih. Medtem ko PS4 pa ima špile, ki meni izgledajo kot da spadajo na PS5 - Last of Us Part 2, Red Dead Redemption 2, Uncharted 4, Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn, ... ne vem če lahko rečem za en PS3 špil, ki mi izgleda tok fajn kot kaki PS4 špili.

 

Sej valda, dost pripomore art style, barvna paleta, grafični bombončki (recimo to da ni več pretiravanja z bloomom, HDR je boljše izkoriščen) in itak boljše teksture, ker ima konzola več spomina in se ne matra več tako kot poprej. Samo vseeno, sem vesel, da je PS4 prišel in za sabo pustil turobne, sivorjave špile.

Povezava do prispevka

Ne vem, ampak današnje konzole, razen strojne zmogljivosti nimajo nič več kot je imel PS3, v bistvu imajo manj. PS3 je bila ob izidu 2006 večnamenska naprava z ogromno stojno zmoglivostjo, ki so jo šele proti koncu začeli zares izrabljati.

 

PS3 je bila konzola kompatibilna s PS1 in PS2 igrami.

PS3 je bila DVD/BR player.

PS3 je bila SACD player.

PS3 je bila MP3 player.

PS3 je imela čitalec spominskih kartic in si jo lahko uporabil kot predvajalnik fotografij/posnetkov s fotoaparata.

PS3 je imela uradno podprto možnost namestitve Linuxa.

PS3 je imela kamero in lizike. Move!

PS3 je imela tipkovnico.

PS3 je imela možnost povezave s PSP in kasneje z Vito.

PS3 je imela, sicer okrnjeno, možnost remote playa.

PS3 je v igrah, ki so to izkoristile, imela zajem slike.

PS3 so povezovali v klastre za poceni superračunalnike s cell procesorjem.

PS3 igre so bile "nove" in so začele s franšizami, ki so še danes aktualne kot nadaljevanja ali pa samo predelane z lepšo grafiko.

 

Je sicer kar nekaj minusov, en večjih je manjko sistemskega livechata, oz. je bil samo text, slabo so izpadle igre, ki niso bile primarno narejene za Cell/PS3, vsaka naslednja verzija je izgubila kakšno od zgoraj omenjenih zmogljivosti, imela je YLoD, programiranje je bilo zamudno...

 

Tudi X360 je imel cel kup super zadev, najprej je bil prva HD konzola, imel je "ukraden" in okrnjen cell procesor z zmogljivo grafično, ki je omogočala lažje izdelovanje iger, uvedli so Achivemente, super Live chat, super eksluzive GoW, Halo, Alan Wake, Enslaved...

 

Da v tej eri ne omenjamo Wii, ki je bil tako širše sprejeta konzola, da so jo kupovali upokojenci v domovih za ostarele, fotri za hujšanje, matke pa za sexy postave.

 

Tako, da bo verejtno še dolgo trajalo, da bo prišla era, ki bo prinesla toliko novega in raznolikega igranja v dnevno sobo. Ja imamo bolj zmogljive naprave, ki nam prikazujejo lepšo sliko, samo igranje se pa ni bistveno izboljšalo in večina iger bi z izklopljenimi grafičnimi bonbončki lahko tekla na dve generaciji nazaj starih konzolah.

Itak ima večina gospodinjstev še vedno HD televizorje in niti ne izkoristijo tega kar jim nudijo, potem pa še tisti, ki bi lahko raje vklopijo performance mode :fun:

 

 

uredilo bitje Bessie
Povezava do prispevka

Kaj ima veze s kvaliteto iger, to da je PS3 lahko poganjal MP3je? Pravtako samo določeni PS3ji so poganjali PS1 in PS2 igre, moj PS3 tega ni zmogel. Prasci merjasci so potem to "izklopili" na naslednjih PS3jih

 

PS4 v 2015 in 2016 je naredil več dobrega za gaming kot PS3 v svoji celi eri. Tudi indie špili so tak čas najbolj zaživeli, čeprou tu se je treba najprej zahvaliti Microsoftu, da so res vložili dost denarja v to..

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 19 minutami:

Kaj ima veze s kvaliteto iger, to da je PS3 lahko poganjal MP3je? Pravtako samo določeni PS3ji so poganjali PS1 in PS2 igre, moj PS3 tega ni zmogel. Prasci merjasci so potem to "izklopili" na naslednjih PS3jih

 

PS4 v 2015 in 2016 je naredil več dobrega za gaming kot PS3 v svoji celi eri. Tudi indie špili so tak čas najbolj zaživeli, čeprou tu se je treba najprej zahvaliti Microsoftu, da so res vložili dost denarja v to..

PS1 se mi zdi da še kar delajo, PS2, pa ne, ker pač so dostranili HW, ki je bil potreben. Sej, če prebereš minuse boš videl da sem omenil manjko zadev pri kasnejših verzijah, govora je o prednostih konzole in ere, ko je ta obstajala in PS4 res ni kaj dosti pridodal, razen, da so poenostavili arhitekturo in, da sedaj brez težav predelujejo igre iz enega sitema za drugega, kar pa ima za posledico manj pestrosti med različnimi sistemi, kar je dobrega bo slej ko prej tudi na PCju ali drugi konzoli. Skoraj vseeno je kaj imaš doma oz. je PC povezan na TV čisto OK in ne boš veliko zamudil.

 

Res ne vem kaj je bilo na PS4 tako prebojnega in novega, praktično enakka konzola kot XB1X ali malo poenostavljen PC, niti PS3 iger ne moreš igrat gor, da PS1/2 ne omenjam.

Mene so dost razačaral, enako PS5, prodajajo kamero kot dodatek, ki nima nobenega smisla, da boš stremal in te bo snemalal !? al ima še kak drug namen? Pač par zadev so nadgradil in posodobil, remote play je ena taka, VR je razočaral, grafika je bila izboljšana, ampak spet ne neki prelomno, pač pogrešam inovativnost, neki novega, drugačnega, ne samo navite strojne zmogljivosti in s tem lepo grafiko.

 

uredilo bitje Bessie
Povezava do prispevka

Sej pravim, za vsako boš potem rekel ja men pa ta ni...

The Last Of Us
Resistance
MGS4
GT 5/6

Killzone 2/3
MAG z 256 igralci na isti mapi :ododava: to še danes ne zalaufa v battlefieldu ipd. tako kot je takrat na PS3
The Ico in Shadow of the Colossus sta končno laufala kot se zagre

Infamous :wub:

MotorStorm
SOCOM: Confrontation , 4 so potem zamočil

God of War itak

 

Kje so potem še igre iz ostalih konzol, ki so začele z raznimi novimi franšizami, ki so še danes aktualne, za moj okus je bil tisti čas en bolj inovativnih v gamerskem svetu.

 

tega je kar veliko, ampak povej, kaj se ti je zdelo na PS4 tako boljšega, inovativnega, akr na PS3 ni bilo, grafika pač to ni, in kaj je na PS2, ki je BTW imo na drugem mestu, če se osredotočimo na PS... PS4/5 je samo poskus konkuriranja Microsoftu s poenostavljanjem arhitekture in pocenitve proizvodnje, uvajanje plačljivih servisov je pa itak nekaj kar bo dolgoročno uničilo konzolni svet.

 

BTW indie po moje sploh ne spada na sobne konzole, vsaj tisti pravi garažni ne. To bi moralo ostal na PCju in nišnih napravah ala Evercade. So super, ampak po drugi strani pa delajo gnečo in drkamo pixle na 65" 4k + TVjih...

 

Povezava do prispevka
Bessie reče pred 5 minutami:

Kje so potem še igre iz ostalih konzol, ki so začele z raznimi novimi franšizami, ki so še danes aktualne, za moj okus je bil tisti čas en bolj inovativnih v gamerskem svetu.

 

tega je kar veliko, ampak povej, kaj se ti je zdelo na PS4 tako boljšega, inovativnega, akr na PS3 ni bilo, grafika pač to ni, in kaj je na PS2, ki je BTW imo na drugem mestu, če se osredotočimo na PS... PS4/5 je samo poskus konkuriranja Microsoftu s poenostavljanjem arhitekture in pocenitve proizvodnje, uvajanje plačljivih servisov je pa itak nekaj kar bo dolgoročno uničilo konzolni svet.

 

BTW indie po moje sploh ne spada na sobne konzole, vsaj tisti pravi garažni ne. To bi moralo ostal na PCju in nišnih napravah ala Evercade. So super, ampak po drugi strani pa delajo gnečo in drkamo pixle na 65" 4k + TVjih...

 

Huda debata.

Obe strani imata dobre pointe. :mafija:

Povezava do prispevka
Bessie reče pred 10 minutami:

Sej pravim, za vsako boš potem rekel ja men pa ta ni...

The Last Of Us
Resistance
MGS4
GT 5/6

Killzone 2/3
MAG z 256 igralci na isti mapi :ododava: to še danes ne zalaufa v battlefieldu ipd. tako kot je takrat na PS3
The Ico in Shadow of the Colossus sta končno laufala kot se zagre

Infamous :wub:

MotorStorm
SOCOM: Confrontation , 4 so potem zamočil

God of War itak

 

Kje so potem še igre iz ostalih konzol, ki so začele z raznimi novimi franšizami, ki so še danes aktualne, za moj okus je bil tisti čas en bolj inovativnih v gamerskem svetu.

 

tega je kar veliko, ampak povej, kaj se ti je zdelo na PS4 tako boljšega, inovativnega, akr na PS3 ni bilo, grafika pač to ni, in kaj je na PS2, ki je BTW imo na drugem mestu, če se osredotočimo na PS... PS4/5 je samo poskus konkuriranja Microsoftu s poenostavljanjem arhitekture in pocenitve proizvodnje, uvajanje plačljivih servisov je pa itak nekaj kar bo dolgoročno uničilo konzolni svet.

 

BTW indie po moje sploh ne spada na sobne konzole, vsaj tisti pravi garažni ne. To bi moralo ostal na PCju in nišnih napravah ala Evercade. So super, ampak po drugi strani pa delajo gnečo in drkamo pixle na 65" 4k + TVjih...

 

Edin kar si omenil je bil Last of Us. Vse ostalo ni niti blizu. Resistence nima za burek proti FPSjem proti 2000s FPSjem. Pa lahk govorimo o SP in MP. MGS4 je slabši od MGS3. GT4 smo vsi igral več kokr 5 in 6. Killzone what a joke. MAG sploh ne vem kaj je. SOTC in ICO sta bili na predpotopnem PS2 in tm smo vsi to obrnal. Infamous je kr neki. Motorstorm lol. SOCOM jao no. God of War 1&2 100x boljš k 3 k je bil zapretiravan do konca.

Povezava do prispevka

Titanfall 2, Doom in Doom Eternal so mehanično bolj zanimivi shooterji kot vsi ti, ki si jih naštel. Infamous meni ni tako dober kot Arkham Knight, mi je pa Arkham City ljubši od Knighta, če že to omenjamo. MGS4 je meni osebno najslabši MGS in sem ga preigral samo enkrat - potem smo dobili nedokončani MGS5, ki je absolutno bil ogromen korak naprej. Last of Us tudi ni nič drugega kot počasnejši, bolj realističen Uncharted z boljšo zgodbo. Mehanično so mi bli Gears of War bolj zanimivi.

 

God of War 3 in Ascension sta bla fajna, ampak God of War 2 mi ostaja vrh serije, prav tako Devil May Cry mi je bil superioren. Tako da God of War (2018) in Devil May Cry 5 sta mi tudi ljubša od God of War 3.

 

Sej naštel si dobre špile, samo PS3 mi je dejansko kar nazadoval v (dobrih) inovacijah v gamingu. Nier Automata mi je ljubša in bolj zanimiva od Drakengardov, God of War je meni osebno šel v zanimivo smer, za shooterje sem že rekel, da je blo na PS4 bolj zanimivo, tudi razni Days Gone, Outer Wilds, No Man's Sky, Control in Dreams - kaj se lahko iz PS3 ere primerja s takimi naslovi? Minecraft?

 

PS3 mi je dokaj ravna črta, medtem ko PS4 pa mislim, da so tudi developerji dostavili več zanimivih, različnih iger. Hollow Knight si pa ne predstavljam kako tega ne bi igral na velikem zaslonu, isto Inside mi prou sede na velikem zaslonu,...

Povezava do prispevka

Resistance 3 Co-Op z move-om... fuuuuu nekaj nabolšega kar sem igral, zdej okusi so pač različni, ampak, če damo na to kar smo igral na PS1/2 samo boljšo grafiko in zaženemo pač ni neko zadovoljstvo, če daš na PS3 oz. na igre iz tistega časa boljšo grafiko, je še vedno zelo moderno igranje, včasih niti tega ni treba. Tisti čas je pač prinesel nek napredek, ki je seveda povezan s strojno zmoglivostjo in še danes dobro izpade. Starejše igre pač žal ne, so seveda izjeme.

 

MAG kdor ni igral ne ve, 128 vs 128 igralcev, vsak stran začne na različnih točkah eni napdajo drugi branijo, gradijo obrambo, ko izgubijo, se pomaknejo nazaj eni ali drugi, ne vem men je to bil MP kot mora bit, ja danes so podobne zadeve itak je nek napredek... 

 

Days Gone ...RDR

 

Outer Wilds... kar nekaj podobnih iger je, sam sem ga samo začel, pa mi ni neki bil ampak, če poguglaš ti jih pokaže

 

No Man's Sky... je res nekaj novega zaradi tega kar pač je, če bi se spustili v to kaj počneš je bilo pa že marsikaj

 

Control pač vsi razni Max payni, Alan Waki ipd, jo pa ravno igram in bi počasi rad končal, neki mi ne potegne, ima pa svoje trenutke

 

Dreams je v bistvu upgrate LBP, kjer si lahko ustvarjal svetove.

 

Pri PS3 sem izpustil cel kup iger od Journey in flowers naprej.... ker je pač preveč vsega in je že kar oddaljeno.

 

Ps3 ima npr. cel spekter iger z Move lizikami, ki so čisto svoj svet blizu Wii.

 

npr

 

uredilo bitje Bessie
Povezava do prispevka

Eh, se pač ne bova strinjala v nekaterih stvareh. Recimo jaz ne morm šteti Last of Us kot karkoli drugega kot preprost shooter z dobro zgodbo in odličnim VAjem, ker vem da je 9 let prej izšel Half Life 2, ki mi je daljša izkušnja z več različnimi zanimivimi set pieci in s carskim, interaktivnim svetom zaradi igranja s fiziko.

 

Moja pričakovanja so velika. In pri PS3 špilih sem bil večkrat razočaran kot ne, pri PS4 pa ravno obratno. Izgleda da tebi bolj sedejo ti bolj simpled down igre iz tiste ere (nič narobe s tem), jaz pa raje vidim Zelda:Botw, Outer Wilds in Hellblade type špile, se pravi nekaj novega, nekaj kar izkoristi hardware tako kot se zagre. Verjetno ti ne bo presenečenje, da sta mi RDR2 in Last of Us Part 2 presegla predhodnika, pa ne samo zaradi grafike :)

Povezava do prispevka

meni je cool da so skoraj vsi PS3-era klasični naslovi, ki so bili meni Polica material, remakani / remasterani 

TLOU 1

DkS 1 & 2

ReSi R 1

Vanquish

Bayonetta

Uncharted 2 in 3

Batman City

Dragons Dogma

Darksiders 1

COD MW

Mass Effect 1&2

Journey

GTA 5

zdaj še RDR 1

 

skoraj vsi

 

fak kok bi sedel doppel zwiebel kombo Motorstorm / Motorstorm Pacific Rift remake combo zdejle v teh cajtih arcade racer suše

 

 

še vedno izgleda TOP

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...