Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

tomazek reče Dne, 24. 5. 2023 at 19:36:

Poljaki going strong! Pred to vojno dejansko nisem vedel, da imajo toliko jajc. Cilj najmočnejša kopenska vojska v Evropi in pa pomagali bojo aktivno (vojaško) pri zrušitvi Lukašenka... hmmm...

 

https://www.24ur.com/novice/tujina/poljska-naj-se-pripravi-na-oborozen-upor-v-belorusiji-zgodil-se-bo.html

 

Debata bo ziher ostra... da vidimo mnenja članic.

 

https://n1info.si/novice/svet/stoltenberg-priznal-razhajanje-glede-ukrajine-ne-vem-tocno-kako-bo/


Poljaki majo mocno psihozo pred rusi. Tudi pred ww2 so se smatrali za mogocno vojasko silo in se do danasnjega dne niso sprocesirali dejstva, da so v treh tednih bili devastirani. Poljake ni bilo strah vojne z nemcijo, ces, da so tam-tam. 

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 2 urama:

Kaj sem pa jaz drugega rekel kot to, da so pogumni? :)


Je pogum to, da mocno precenis svojo pripravljenost na obrambno vojno kljub visoki stopnji militarizacije druzbe?  :D 
 

Kot bi rekel, da so bili Ita v drugi svetovni ful pogumni, ker so se optimisticno podali v bitke kjer so potem tenko piskali :D 

Povezava do prispevka
manakiin reče pred 17 minutami:

Poljaki bi še bolj tenko piskali kot Ukrajinci sedaj ko so zaloge NATO opreme all time low.

 

Slišim, da Ameri Japonce prosijo za TNT naboje za ww1 artilerijo, da pošljejo v Ukrajino. Toliko o tem.

Source je trust me bro?

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 2 urama:

 

Da

Poljski huzarji ftw. So se pa Poljaki izkazali za zelo pogumne tudi med 2. sv. vojno: Bitka za Britanijo, Monte Cassino, Bitka pri Arnheimu ... Zakaj pa sedaj tak odnos do Rusov in oboroževanje? Hja, mogoče zaradi dogodkov, kot sta Varšavska vstaja 1944 in Katinski pokol na primer. 

uredilo bitje Valtunk
Povezava do prispevka

Celo zgodovino imamo kup herojskih dejanj, ki bi bila označena za neumna, če ne bi uspela. Samo v tem je razlika. Če uspe je herojsko, če ne uspe pa izpade mnogim neumno. Je pa vsekakor pogum bit samozavesten in se spravit tudi na močnejšega. Drugače lahko kup zgodovinskih herojskih likov črtamo in jih označimo za bedake :D

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

Tako odmevna novica, tu gor pa tišina, kje ste vojaški strategi mnenjalnika? So Ukrajinci res končno začeli z ofenzivo ali je to nov ruski propagandni manever, katerega zares zastopijo samo oni?

 

 Bega me tudi, da bi Ukrajinci začeli z ofenzivo na Donbaški fronti, glede na to, da Rusi tam utrjujejo svoje obrambne položaje že od 2014.


https://www.bbc.com/news/world-europe-65806152

Povezava do prispevka
Navedek

 

🔹 Z ruskega ministrstva za obrambo:

 

️ V treh dneh je ukrajinski režim sprožil dolgo obljubljeno ofenzivo na različnih sektorjih fronte, pri čemer je v ta namen osredotočil veliko količino opreme in delovne sile.

 

️ 4. junija so sile 23. in 31. mehanizirane brigade AFU poskusile ofenzivo na petih območjih.

Sovražnik na nobenem od njih ni dosegel uspeha, utrpel je znatne izgube: 300 vojaških oseb, 16 tankov, 26 bojnih oklepnih vozil, 14 vozil.

 

️ 5. junija je kijevski režim poskusil ofenzivo v sedmih smereh s silami petih brigad. Bil je ustavljen, utrpel je še večje izgube: več kot 1600 vojaškega osebja, 28 tankov, vključno z 8 leopardi in 3 tanki na kolesih AMX-10, 136 enot druge vojaške opreme, vključno s 79 tujimi.

 

️ Poskusi napada so bili onemogočeni, sovražnik je bil ustavljen, ruski vojaki in častniki so v bitkah pokazali pogum in junaštvo.

 

️ Ponavljam, sovražnik ni dosegel svojih ciljev, utrpel je velike in neprimerljive izgube.

 

️ V boju so se izkazale enote 433. motostrelskega polka 127. motorizirane divizije, 37. in 60. motorizirane brigade, ki so pokazale vztrajnost in vzdržljivost.

 

️ Posebno junaštvo je pokazala 3. četa 37. motorizirane strelske brigade pod poveljstvom mlajšega poročnika Jurija Jurijeviča Želanova in poveljnika 1. bataljona iste brigade majorja Vladimirja Vladimiroviča Položenceva.

 

️ Te enote, ki so bile v smeri glavnega napada, so odločno branile svoje položaje in povzročile znatne izgube premočnejšim silam sovražnikove 37. marinarske brigade. Pod grožnjo obkolitve je mlajši poročnik Želanov, ranjen, odpeljal svojo četo na vnaprej opremljene obrambne položaje, kjer je uspešno ustavil napredujoče sovražnikove enote.

 

️ Posebej je treba opozoriti na spretno delovanje našega operativno-taktičnega, udarnega in vojaškega letalstva. Uporabili so 50 protitankovskih vodenih raket. Posledično je bilo uničenih 5 tankov in 29 drugih oklepnih bojnih vozil.

 

📊 V samo 3 dneh sovražnosti v vseh smereh so izgube oboroženih sil Ukrajine znašale 3715 vojaških oseb, 52 tankov, 207 bojnih oklepnih vozil, 134 vozil, 5 letal, 2 helikopterja, 48 poljskih topniških orožij in 53 brezpilotnih letalnikov. vozila.

 

️ Žal ni šlo brez naših izgub. Skupno je bilo med odbijanjem sovražne ofenzive v Združeni skupini sil ubitih 71 vojakov in 210 ranjenih. Izgubili smo tudi: 15 tankov, 9 bojnih vozil pehote, 2 vozili in 9 topov.

 

️ Nocoj je kijevski režim zagrešil še en teroristični zločin: razstrelili so hidroelektrarno Kakhovskaya, kar je povzročilo poplavo velikih območij. Namen teh dejanj je po dostopnih podatkih naslednji.

 

️ Ker ni dosegel uspeha v ofenzivnih operacijah, namerava sovražnik, da bi okrepil svoj potencial, premestiti enote in opremo iz hersonske smeri na območje svojih ofenzivnih operacij in tako znatno oslabiti svoje položaje v hersonski smeri. Sovražnik je začel graditi obrambne položaje na desnem bregu Dnepra, kar kaže na njegovo namero, da bo tu prešel v obrambo.

 

️ Da bi preprečil ofenzivne akcije ruske vojske na tem sektorju fronte, je kijevski režim izvedel sabotažo, pravzaprav teroristično dejanje, ki je povzročilo poplavo velikih območij in bo imelo resne in dolgotrajne okoljske posledice. posledice.

 

️ Poleg tega se je po razpoložljivih podatkih znatno povečal izpust vode iz Dnepropetrovske hidroelektrarne, kar vodi do še večjih poplav ozemelj.

 

️ To dejstvo kaže na vnaprej načrtovano sabotažo velikega obsega s strani kijevskega režima.

 

Minister za obrambo Ruske federacije Sergej Šojgu.

 

 

Poročilo z Ruske strani... 

Kolk je kej točno ne bom komentiru, so se pa saj potrudl neki konkretnga skp spacat.... tolk de ni vse v stilu "neki naj bi se nekje zgodil"...

Mi je blo lih dost zanimiv za prebrat, de sm še tule prlepu...

Povezava do prispevka

Eh, to so čiste bedarije. Vsi resnico (ki jo nihče od direktno vpletenih/obtoženih do zdaj ni javno zanikal) je napisal že Seymour Hersh. Plinovod so razstrelili Američani s pomočjo Norveške. Dejstvo. Vse ostalo je sprenevedanje in prelaganje krivde. To je jasno tudi švedski komisiji, ki kar noče objaviti rezultatov analize.

 

Tale pravljica o šestih ljudeh in jadrnici je pa že v osnovi tako bizarna, da sploh ni vredno izgubljati besed. 

  • Račka +1 4
  • Trol 1
Povezava do prispevka
P1Pi reče pred 11 urami:

 

 

Kolk je kej točno ne bom komentiru, so se pa saj potrudl neki konkretnga skp spacat.... tolk de ni vse v stilu "neki naj bi se nekje zgodil"...

...

 

Operacija Barbarossa ocitno to ni ce kot pravijo Rusi so Ukrajinci izgubili 12 tankov in 300 vojakov

uredilo bitje VonGriffin
Povezava do prispevka

Ce so mesece ze oboji na liniji. Zdaj rabis al neko orng ofenzivo ali imas pa pozicijsko drkanje.

 

Ze da jim je ratal z 2. Ofenzivama takrt narest preboj je cudez. 

 

To bo trajalo se leta in leta. Ukrajinsko Ruski odnosi pa itak v totalnm k. Za kako stoletje

uredilo bitje BlueSan
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...