Skoči na vsebino

Dogajanje v EU in njenih članicah


Kruz

Priporočeni prispevki

Navedek

African governments owe three times more debt to Western banks, asset managers and oil traders than to China, and are charged double the interest, according to research released today by Debt Justice. Western leaders through the G7 have attributed the failure to make progress on debt restructuring to China,[1] but the data shows that this is mistaken.

Just 12% of African governments’ external debt is owed to Chinese lenders compared to 35% owed to Western private lenders, according to the calculations based on World Bank data

 

https://debtjustice.org.uk/press-release/african-governments-owe-three-times-more-debt-to-private-lenders-than-china

 

Kitajci dajejo posojila z boljšimi obrestmi, vmes so tudi odpisali kar nekaj dolgov, prav tako pa v državah, s katerimi sodelujejo, infrastruktura ostane (ceste, železnice, šole, fabriko, whatever pač že). Hkrati v posojilo niso vključene klavzule tipa morate sprejeti pokojninsko reformo ali morate zaostriti socialno politiko, kot jih imajo posojila IMF in drugih inštitucij, držav in seveda zasebnikov. In četudi se Kitajska odloči vse požgati, zjebati države, ki imajo njihov puf, bo vsa infrastruktura še zmeraj ostala tam. In kar je bistveno - ti najprej rabiš neko infrastrukturo, ki bo temelj za zagon ekonomske aktivnosti (karkoli ta že bo). Za razliko od tega pa prihajajo zahodna posojila bolj za "humanitarno pomoč" "zdravstveno pomoč" ipd., ki državam nikoli ne bo omogočilo postavitve na lastne noge, ampak zgolj poglabljalo odvisnost od tovrstnih posojil.

 

Navedek

Some African leaders believe that China’s infrastructure model does not involve many hurdles as China does not place any strings to its projects (Eleanor 2017). Furthermore, although there have been concerns about China’s involvement in Africa, neither the U.S. nor its richest allies have proposed anything of substance to compete with China over the basic infrastructure so vitally needed by African countries (French 2021).

This makes China’s model attractive to Africa. Part of the desirability of Chinese development finance is that the loans are provided as subsidised and have long repayment periods and relatively low interest rates (Bräutigam 2018; Edinger and Labuschagne 2019). Furthermore, African countries have turned to China because of its “no conditionality policy” (Kwasi 2019).

Senegalese President Macky Sall stated that loans from China are attractive to African countries due to the long-term financing with low-interest rates that they cannot find elsewhere (Nyabiage 2020). Beijing offers far better terms than Western banks, and European nations and the United States fail to match its generosity (Bavier and Shepherd 2018).

Navedek

The main conclusion from the quantitative analysis of China’s infrastructural loans in Africa is that China’s efforts in developing infrastructure are translating to economic growth. Given the evidence of this study, it is recommended that African governments should, with caution, embrace China’s infrastructural loans.

 

https://www.mdpi.com/2227-7099/10/7/154

 

 

  • Na jagodo +1 2
  • Groot, ki sir je 1
Povezava do prispevka
Skunky Lee reče pred 1 uro:

Jaz sem ene 15 let ful zagovarjal idejo federalizacije Evrope po vzoru ZDA.

Svet se spreminja - dvignile so se močne, kohezivne globalne sile (Kitajska, Indija, JA, ZDA) katerim nobena od posameznih 27 članic ni sposobna konkurirat sama. Nobena, niti Francija ali Nemčija, niti od boga pozabljeno ZK.

Edino možno pot, ki sem jo videl, je bila homogenizacija EU v federacijo z zmanjšanim vplivom narodnih vlad. 27 vlad se ne more nikoli tako hitro odzvat na svetovni šahovnici kot se lahko 1 vlada. Samo eno Mađarsko ali Poljsko rabiš, pa lahko cel vlakec škripne do zastoja.

 

Whelp, gotta admit - zadnjih 5 let (oz. od begunske krize naprej) je to moje prepričanje vedno bolj omajano, zdej pa priznam, da je izpuhtelo kot prdec v vetru.

Edini razlog za to pa je, ker zahodnoevropske države še vedno trepetajo v primežu samosovraštva in ne znajo več zagovarjat Evropskih interesov.

 

Boli Kitajsko kurac še za lastne državljane, dol njim visi za lačne otroke v Afriki.

Oni pridejo dol, rečejo "zgradil vam bomo železnico, v zameno nam boste dal pravico do iztraživanja rud za naslednjih 100 let, aja pa tud železnica ne bo zastonj in jo damo sam na kredo".

Končni rezultat: uni so srečni ker majo železnico, hvaležni za vsako leto ko jim ne zaplenijo premoženja, Kitajska še dodatno zmonopolizira najpomembnejše rudnine za naslednje stoletje, poveča si svojo ekonomsko, in geopolitično moč.

 

Evropa pride dol, reče "mi vam bomo zgradil železnico, dal vam bomo nekaj miljard razvojne pomoči, tle mate dostavo hrane za naslednjih 5 let, aja, pa, do you want a blowjob with that?"

Končni rezultat: uni so srečni ker so od rusov za razvojno pomoč kupil novo oborožitev za klanje sosednjih plemen, predsednik si zgradi novo palačo, odplačajo kitajskegi kredit, evropa pa ostane z kurcem na suhem, otroc so pa še vedno lačni.

 

Že odkar so francozi pustil, da se je sfukal Gadafija je jasno, da se noben v EU ne sprašuje kaj počet za to da bi bilo najboljše za evropejce. Namesto da bi naredil nekaj na družinski politiki, EU-wide začel reševat stanovanjske probleme, se spraševat kaj je razlog za sfukano demografijo - je bil očitno bolj prava pot to da si uvozimo milijone folka z totalno nekompatibilno kulturo, se trapljamo po rami, da nam bojo oni brisal riti v domovih za ostarele, in pol surprise pikachujemo, ko nam noben ni hvaležen.

Kok na izi so Rusi fuknli francoze vn iz Nigra, lol, to se mi še zdej smeji.

 

Korenčke talamo zastonj, na milijarde in milijarde korenčkov, ki bi bili lahko uporabljeni za izboljšanje življenja evropejcev, od tega imamo glih fuck all, palice pa zadi ni nobene. Tud če bi jo mel, si je ne bi upal uporabit, ker boo-faking-hoo, sins of the father pa to.

Sej ZDA tud ne vozijo keša v Izrael s karjolo zato ker obožujejo žide (ok, no, mal pa že) - ampak ker obstoj Izraelske države direktno pritiskanje na ZDA interese v regiji.

 

Mislm, fak... Sej ni all bad. Očitno je da v Sloveniji danes precej boljše živimo zaradi EU, kot pa bi brez nje. Ampak to da smo totalno irelevantni na globalnem odru in da je evropa vsako leto šibkejša je pa dost obvious že en lep cajt.

 

živjo brat dvojček peder buraz 1:1 klon :D :D

 

mislim da imam dejansko tako debelo rit da si lahko cel tale post tattooviram gor

 

sporočim

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

če to leti name, na obrambi sem imel več hardcore SFRJ / komunizem rulez / mučenik allende / smrt NATO folka okrog sebe kot ga imaš ti ko greš s kolegi na liter mecator namiznega, buddy. Sošolec je zaprosil MORS da mu za diplomsko delo finančno podprejo potovanje v Kolumbijo, da lahko naredi intervjuje s FARC borci, ffs. Predavatelji pa tudi niso bili nevem kok boljši. Šele s par generacijami za nami je POL OBR ratal naci fest.

 

Tko da ja, do takih modrosti se mora človek dokopati sam.

Povezava do prispevka

To se splača prebrat preden se piše hvalospeve Kitajskim posojilom v revnih državah. 

 

https://apnews.com/article/china-debt-banking-loans-financial-developing-countries-collapse-8df6f9fac3e1e758d0e6d8d5dfbd3ed6

 

To ni zagovor Zahodnega ravnanja  samo ne mi nakladat kako prijazni je Kitajska. Edina razlika je, da dajejo posojila tako, da z raznimi mahinacijami pridejo do denarja prej kot drugi posojilodajalci. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

V Spaniji zna bit drzavljanska vojna.

 

Pedosatanisti, so zgubil volitve in bodo izvedli amnestijo za katalonske separatiste, s katerimi bodo vodil vlado.

 

Opozicija protestira, dons so vodjo opozicije ustrelil v obraz v Madridu, ko je sel na protest.

 

Zdele trenutno mal raztur na ulcah

 

 

 

LP

 

 

Povezava do prispevka
MikeHunt reče pred 8 urami:

V Spaniji zna bit drzavljanska vojna.

 

Pedosatanisti, so zgubil volitve in bodo izvedli amnestijo za katalonske separatiste, s katerimi bodo vodil vlado.

 

Opozicija protestira, dons so vodjo opozicije ustrelil v obraz v Madridu, ko je sel na protest.

 

Zdele trenutno mal raztur na ulcah

 

 

 

LP

 

 

 

Španija je bila že pred 2 sv. vojno razred zase so že imeli državljansko vojno, takoda so bili ob začetku vojne že čisto izčrpani. Pa če recimo rečemo da se zgodovina ponavlja pa da se res zgodi državljanska vojna je lahko to samo uvertura v 3 sv. vojno.

Povezava do prispevka

ja ja državljanska vojna v španiji bo ja :D:D:D 

 

Če lahko ocenjujem folk in stanje družbe po mojih zelo pogostih turističnih izletih tja, je glih ene tok šans kot za državljansko vojno v nemčiji ali italiji. Folk rad dobro je in žura, podnevi stinka v bajtah, ponoči fuka do jajc, ženske so izjemno lepe, dedci tudi zelo, vsi imajo OGROMNO las, prov uno lasna linija do obrvi, pedrov je ful in so še lepši kot straight tipi, boli jih kurac za vojno, politiko in uporabnika "MikeHunt" IMO

Povezava do prispevka
MikeHunt reče pred 14 minutami:

 

Mal poguglaj prjatu, v vseh mestih z mal vec prebivalci je akcija.

 

 

P.S. trenutna spanska oblast je dekriminalizirala bestialnost. Hence pedosatanisti.

 

 

LP

lej, to je pač event kot vsak drugi. v franciji majo skoraj letna srečanja na taki ravni. pričakovat revolucijo iz množice 100-200 ljudi je pa malo naivno. če igra top 5 klub, je večja gneča. 

Povezava do prispevka

Mikehunt je pač okoreli desničar starega kova, ki se mu kolca za Reaganom, Pinochetom in ostalimi liki, ki so tamanili levičarje. Zdaj si pač želi, da smrt starega desničarja ne bi šla v prazno. Jebemti. če so lahk Izraelci napad izkoristili za maščevanje, ga lahko tut španski desnosučni...

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...