Skoči na vsebino

Računalniska periferija


Arey

Priporočeni prispevki

Mimogrede, par besed o nekoliko nišni periferiji. Namreč, "stream deck", če koga zanima Pubec si je pred kratkim nabavil enega majhnega Corsair Elgato Stream Deck, točno tega iz Amazona:

Corsair Elgato Stream Deck LCD Buttons: Amazon.de: Computers & Accessories

 

Moram reči, da sem bil zelo skeptičen. V smislu: "kaj ti bo to?" "Kaj si neki pro streamer?" "Teh par gumbov stane kar precej €".. itd.  Ampak zadeva je dejansko zelo uporabna in niti slučajno samo za streamanje (kot je nakazano v imenu). Zelo kvalitetna izdelava (tu res kapo dol), različni profili (ki jih lahko brezšivno menjavaš v sekundi), komplet prilagodljivost za kakršnokoli uporabo. Npr. lahko si sprogramiraš pomembne gumbe za katerikoli program (ali napravo), ki ga uporabljaš, omejitev praktično ni. Software deluje brezhibno, napravica je majhna in sploh ne zaseda nekega prostora na mizi. Dejansko vredno te cene. 
 
Samo tako sem omenil, ker o teh zadevah mislim, da se na forumu še res ni nič pisalo. Mogoče pride komu prav.. :) 

Povezava do prispevka
Arey reče pred 45 minutami:

Opravicevanje nakupa tehnologije ki je v lajfu ne rabis: the post. 


Marsičesa v lajfu ne rabiš, ampak ko nekaj novega preizkusiš, se ti pač odprejo tudi nova obzorja. In brez skrbi, moj post ni bil namenjen opravičevanju nakupa (če te sploh prav razumem).  

Povezava do prispevka
amnesia reče pred 12 urami:

napisi konkreten primer


Bližnjica na Mnenjalnik :) Ne res, v bistvu je to pač dodatnih 8 gumbov, ki jih nastaviš kakorkoli želiš. S tem, da je vsak zase majhen LCD ekranček in da imaš lahko različne profile, npr. za Photoshop, za Stream, za posamezne igre itd.
Saj to lahko delaš na vsaki malo boljši tipkovnici, ki podpira makre. Ampak Streamdeck je pač namenska zunanja napravica z zelooo enostavno uporabo in silno kvalitetno izdelavo.

 

Pubec ima npr. profil samo za Discord. Vsak gumb ima neko funkcijo (mute-unmute sem edino prepoznal :) ). V profilu za OBS pa ima pač razne efekte.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Ok, sem obupal nad vami glede streamdecka :) . Drugače pa: tnx, @amnesia za Viper predlog. Miško sem sicer preizkušal zgolj pol ure, ampak se je izkazala. Zelo kvaliteten kabel in nasploh izdelava. Stikala so pa tudi super (prvič sem poskusil to optično varianto). Upam le. da bo delala še precej časa (tudi po preteku garancije!!!). Pubec pa je tako ali tako navdušen in je rekel, da se obnese precej bolje kot recimo Razer Mamba (ki sva jo tudi imela nekaj časa, dokler ni ***$%#$#%$#*#" odpovedala prvi dan po preteku garancije %$%$#="#*""!!!).
 

Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 19 urami:

Ok, sem obupal nad vami glede streamdecka :) . Drugače pa: tnx, @amnesia za Viper predlog. Miško sem sicer preizkušal zgolj pol ure, ampak se je izkazala. Zelo kvaliteten kabel in nasploh izdelava. Stikala so pa tudi super (prvič sem poskusil to optično varianto). Upam le. da bo delala še precej časa (tudi po preteku garancije!!!). Pubec pa je tako ali tako navdušen in je rekel, da se obnese precej bolje kot recimo Razer Mamba (ki sva jo tudi imela nekaj časa, dokler ni ***$%#$#%$#*#" odpovedala prvi dan po preteku garancije %$%$#="#*""!!!).
 

 

Tebi jo je priporočil, ko sem pa jaz kupil Viper, mi je med vrsticami napisal, da je za kurac - zdaj ti vedi... :D

 

Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 2 urama:

Tebi jo je priporočil, ko sem pa jaz kupil Viper, mi je med vrsticami napisal, da je za kurac - zdaj ti vedi...

 To mi je pa ušlo! :) . Ampak dokler bo delala, kot mora delat, sem zadovoljen. Je pa tudi res, da je malce draga ... Sicer pa ni bilo dejansko priporočilo, ampak pač namig, da vsekakor raje Viper, kot tisto Steelseries (ki je bila tudi v izboru).
Mogoče si ti takrat naročil prvo serijo? Ta nova je nekaj izboljšana bojda...

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 12 urami:

 

Tebi jo je priporočil, ko sem pa jaz kupil Viper, mi je med vrsticami napisal, da je za kurac - zdaj ti vedi... :D

 

 

viper 8k ima nova (oziroma izboljsana) stikala

uredilo bitje amnesia
Povezava do prispevka
amnesia reče Dne, 27. 2. 2021 at 0:45:

vsi fps playerji hocejo g302 wireless (vkljucno z mano)

 

Kak pa se kaj obnese G305 wireless? G603 bom moral na servis poslat pa bi vzel še nekaj, da imam dve (rezerva vedno prav pride).

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 16 minutami:

 

Kak pa se kaj obnese G305 wireless? G603 bom moral na servis poslat pa bi vzel še nekaj, da imam dve (rezerva vedno prav pride).

 

 

dobra miska (seveda odvisno, ce ti oblika sede), kar vzemi, wireless tehnologija je itak ista kot v vseh drazjih modelih

 

se jo da v akcijah dobit tud za ene 35€, trenutno jo ima amazon.de za 48 (redna cena je 60)

Povezava do prispevka
amnesia reče pred 4 minutami:

dobra miska (seveda odvisno, ce ti oblika sede), kar vzemi, wireless tehnologija je itak ista kot v vseh drazjih modelih

 

se jo da v akcijah dobit tud za ene 35€, trenutno jo ima amazon.de za 48 (redna cena je 60)

 

Ja na Mimovrste sem gledal 56€. Bom jutri počekiral še tujino + poštnino. Tnx. 48€ + poštnina ne bi čakal iz Nemčije...

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 1 minuto:

 

Sem videl tnx. Ampak na Mimovrste nimam poštnine pa bom verjetno kar tam vzel, če ne najdem kje res za kakih 35€ kot je omenil Amnesia... ker pol pri njih še neke AA in AAA baterije fuknem zraven za rezervo, pa še kako malenkost, ki imajo ugodno :D

Povezava do prispevka

Jaz večinoma nabavljam iz Mimovrste (lastni prevzem) ali pa občasno kaj iz Amazon.de.
Baterije čekiraj Eneloop serijo, ker se dolgoročno res dobro obnesejo. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče Pravkar:

Tudi baterije, čekiraj Eneloop serijo, ker se res dolgoročno dobro obnesejo. 

 

Ne uporabljam polnilnih baterij. Zdaj sem mel neke Philips in Maxell za 2,5€ 4 komade in so zdržale pol leta v miški, v daljincih pa so itak že 2 leti :D

Povezava do prispevka
amnesia reče Dne, 2. 3. 2021 at 1:02:

viper 8k ima nova (oziroma izboljsana) stikala

 

Da jaz vem, moja Viper wireless in 8K imata enaka stikala...

 

Let’s get into the subject itself, both mice use the same Razer Optical Mouse switches. Viper 8KHz has been specified to use the “2nd gen” switches and the RVU to use the first gen switches, but Razer has updated all their flagship products that have the optical switches to use the newer generation ones.

 

 

Povezava do prispevka

Bi kdo na hitro vedel, zakaj se Viper 8K miška ne zbudi, ko vklopim PC oz. pač v Winsih?
Vedno jo moram ruknit ven in nazaj not v USB, potem pa takoj dela. Poskusil sem različne USB porte, Razer Synapse je inštaliran, tam jo tudi normalno kaže, v Winsih jo tudi normalno zazna... v bistvu je vse tako kot mora biti. To se zgodi, ko je računalnik normalno ugasnjen. Če resetiram dela iz prve.   Hmmm, vsak namig je dobrodošel! :)

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 15 minutami:

 

Da jaz vem, moja Viper wireless in 8K imata enaka stikala...

 

Let’s get into the subject itself, both mice use the same Razer Optical Mouse switches. Viper 8KHz has been specified to use the “2nd gen” switches and the RVU to use the first gen switches, but Razer has updated all their flagship products that have the optical switches to use the newer generation ones.

 

 

 

katero serijo izdelave (naprimer PM2034) imas?

 

DaCapo reče pred 43 minutami:

Bi kdo na hitro vedel, zakaj se Viper 8K miška ne zbudi, ko vklopim PC oz. pač v Winsih?
Vedno jo moram ruknit ven in nazaj not v USB, potem pa takoj dela. Poskusil sem različne USB porte, Razer Synapse je inštaliran, tam jo tudi normalno kaže, v Winsih jo tudi normalno zazna... v bistvu je vse tako kot mora biti. To se zgodi, ko je računalnik normalno ugasnjen. Če resetiram dela iz prve.   Hmmm, vsak namig je dobrodošel! :)

 

izklopi 8k pa shrani na misko (ce slucajno nisi)

 

s tem 8k polling rate-om so drugac problemi v igrah, tako da overall je pametno, da imas na 1000

Povezava do prispevka
amnesia reče Dne, 3. 3. 2021 at 14:25:

izklopi 8k pa shrani na misko (ce slucajno nisi)

 

s tem 8k polling rate-om so drugac problemi v igrah, tako da overall je pametno, da imas na 1000


Eeeevo, 1000x tnx Amnesia! 8k je rešilo problem. (plus to, da je nenormalno "štekalo" v npr. Fortnite). Zdaj je na 2000 in je vse OK, po potrebi pa bom dal na 1000. Se pa vprašam, zakaj potem sploh omogočajo nek 8k, če v praksi ni najbolj uporaben :) 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 49 minutami:


Eeeevo, 1000x tnx Amnesia! 8k je rešilo problem. (plus to, da je nenormalno "štekalo" v npr. Fortnite). Zdaj je na 2000 in je vse OK, po potrebi pa bom dal na 1000. Se pa vprašam, zakaj potem sploh omogočajo nek 8k, če v praksi ni najbolj uporaben :) 

 

ker lahko pac

 

to je drugace maksimum, tako da je future proof

 

lahko tole pogledas

 

 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.

×
×
  • Ustvari novo...