Arey Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 (urejano) Tema o periferiji. Od misk do tipkovnic in Zgornjega Dupleka. 2. avgust 2021 uredilo bitje Arey Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 (urejano) Arey reče pred 22 minutami: Za temo je prosil DaCapo. Kok vas kej uporablja mehanske tipkovnice? Ste fani? Kaj tega @DaCapo kot šerif ni znal odpret? Ne morem pametovat, ker nimam dosti izkušenj z ostalimi firmami. Pri miški in tipkovnici sem staromoden in prisegam na Logitech s čimer sem vedno bil zadovoljen. Mogoče bi tudi z drugimi firmami bil isto in morda tudi še bolj, ampak nisem za eksperimentiranje. Tako imam trenutno glavno tipkovnico Logitech G910 in miško G603. In še en bolj običen Logitech wireless set (miška + tipškovnica) za laptop, ki se uporablja samo kot priklopljen na TV. 13. maj 2020 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
Interceptor Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Logitech G MX518https://www.logitechg.com/en-us/products/gaming-mice/mx518-gaming-mouse.910-005542.html mel sem logitech g5 (top miška). Potem sem pa dobil MX518 (dokaj podobna G5). Po cca 10 letih, mi je MX518 razpadla, in ravno v tem cajtu so nardili ponatis te legendarne serije. best spend 55e. Zdej sem spet dober za vsaj 5let. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 V Gostilni sem predlagal, da pač odpre nekdo drug. Ker jaz v uvodnem postu ne bi kaj veliko vedel napisati (ni ravno moje področje). Se mi pa zdi, da je tema dobrodošla. Čeprav sem fan mehanskih tipkovnic, jo kupujem že "sto let". Fan pač zaradi tega, ker sem že kot mulc pisal na svoj prvi pisalni stroj, kasneje pa je bilo tudi veliko mehanskih tipkovnic. Zanimivo, da sem že vrsto na najbolj poceni Logitech K120 :) kar mi je skorajda smešno, ampak sem nekako navajen, čeprav še vedno pravim: "Zdaj bo pa čas za mehansko...", "evo, zdaj pa naročim...". Black Widow mi je še vedno nekje na vrhu seznama, čeprav dejansko nimam kaj dosti pojma. Mora pa biti normalna velikost, z numerničnim delom in veliko tipko Enter. Sine recimo uporablja Razer Chroma Ornata (hibridna zadeva), ki se mi zdi, da kar lepo klika, ampak kaj dosti je nisem preizkušal. Od mišk pa sva trenutno oba na DeathAdder Essential, ki se mi zdi kar solidna. V bistvu bolj ali manj impulzivni nakup. Pred tem sem imel Mambo (odpovedala takoj po preteku garancije, 100 € nikoli več v življenju ne dam za nobeno miš, če tudi zlato). Nasploh imam z miškami slabe izkušnje (ali crkne kabel, ali kateri od gumbov) in to v presenetljivo kratkem času. Tiste 10-evrske sem menjaval najmanj 1x letno. Glede vzdržljivosti se je še najbolj izkazala neka res stara Logitech brezžična, R..nekaj (ampak je pred kratkim odpovedal desni gumb, plus baterije sem menjaval na vsakih 14 dni, čeprav so bile 2100 mAh). Navedek Povezava do prispevka
Burned Fox Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Iz brezzicne G602 presedlal na zicno G502 Za tipkovnico pa ze par let rabljeno POK3R, modri switchi. Mi pa cedalje bolj manjkajo smerne tipke, numericne ne pogresam totalno nic Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Brez smernih jaz ne bi "preživel" niti par minut. Veliko pač tipkam. In pri kakšnih grafikah vedno uporabljam smerne za pomikanje sem in tja. Za igre mogoče še najmanj.. Navedek Povezava do prispevka
amnesia Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 RAZER SUX 1 1 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Ma ja, ampak Black Widow sem že nekajkrat preizkušal in mi res sede (lučk ne rabim, zato sem prepričan, da bom našel tudi dobro/boljšo alternativo). Glede mišk, pa tako kot sem rekel: Mamba TE (tu bi lahko napisal samo grde besede in sploh nisem bil edini, ki so ga nategnili, fuj in fej in mogoče sem res dobil zamero zaradi enega nakupa, čeprav tudi tiste Kraken slušalke so bile za en *******), potem pa, priznam, nabavim 3 DeathAdderje. Čudna so pota gospodova :) Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Sam sem isti. Poigravam se z mislijo da bi si jo enkrat le privoscil, pa se mi zdi okol stotaka dati zanjo prevec. Osebno sem bolj fan Cherry MX Brown stikalc, ki niso glasno klikajoca kot Blue. Sem nasel tole: Original od Cherry, Cherry MX Board 1.0, z belo osvetljavo tipk, polna velikost, najraje bi sicer imel se locene multimedijske tipke, ne v kombinaciji s funkcijsko, ampak kaj ces. RGB ne rabim, nemski layout mi je kul. Za 60€, kolkr bi me prisla, se mi zdi kr okej. Ce pa koga zanima kaksne lastnosti imajo posamezna cherry stikalca, so na njihovi uradni strani vsi podatki: https://www.cherrymx.de/en/mx-original/mx-blue.html Tud primeri kako zveni uporaba teh stikal. Vem da raznih razer-jevih me nikol ni prevec povlekl. Navedek Povezava do prispevka
Jude Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Jaz tudi razmišljam o novi miški. Zdaj imam prvo generacijo SS Sensei in je vedno slabša. Vzel bi Logitech G203, a jo uporablja kdo? https://www.logitechg.com/en-us/products/gaming-mice/g203-prodigy-gaming-mouse.910-004842.html Bral sem tudi, da naj bi bila ena Logijeva wireless tudi ful dobra in celo bolj odzivna kot isti model, ki je wired. Navedek Povezava do prispevka
Saury Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Tipkovnica: častitljivih 7 let stara mehanska Logitech G710+ z rjavimi stikali in o-ringi. Nimam pripomb, še zdaj služi namenu, ajd levi control mi je nekak ratalo zlomit pred časom. Miška: Dobro leto stara Logitech G900, GOAT miška imo, pa sem jih dal skozi že precej. Navedek Povezava do prispevka
amnesia Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Jude reče pred 33 minutami: Jaz tudi razmišljam o novi miški. Zdaj imam prvo generacijo SS Sensei in je vedno slabša. Vzel bi Logitech G203, a jo uporablja kdo? https://www.logitechg.com/en-us/products/gaming-mice/g203-prodigy-gaming-mouse.910-004842.html Bral sem tudi, da naj bi bila ena Logijeva wireless tudi ful dobra in celo bolj odzivna kot isti model, ki je wired. za ta denar je best buy Navedek Povezava do prispevka
OBELIX Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Na šihtu imam Logitech G413. Mogoče se tipke malce zatikajo, ali pa jaz preveč po robovih tolčem. Navedek Povezava do prispevka
Profesor praktičnega pouka Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 Arey reče pred 5 urami: Za temo je prosil DaCapo. Kok vas kej uporablja mehanske tipkovnice? Ste fani? uporabljam Das. zelo fan. še miško sem si lani žično naštimu, ker mi je v bloku zarad vse več 2.4ghz naprav na trenutke ful štekalo in droppalo povezavo (pri miški bolj opazno kot pri tipkovnici). se je pa opazilo, da je zjutraj, ko folka večinoma ni bilo doma, vse laufalo načeloma brez problema. popoldne je bil pa na trenutke tak lag, da ni bilo za zdržat Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 13. maj 2020 Avtor Share Objavljeno 13. maj 2020 Men so das ful vredu, samo detachable kabel mi manjka. :/ Mal so za cajtom ko to primerjas s kaksnimi drugimi ponudniki.. Navedek Povezava do prispevka
kirurg_frankfurt Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 [^IcEmAn^] reče pred 1 uro: uporabljam Das. zelo fan. še miško sem si lani žično naštimu, ker mi je v bloku zarad vse več 2.4ghz naprav na trenutke ful štekalo in droppalo povezavo (pri miški bolj opazno kot pri tipkovnici). se je pa opazilo, da je zjutraj, ko folka večinoma ni bilo doma, vse laufalo načeloma brez problema. popoldne je bil pa na trenutke tak lag, da ni bilo za zdržat Zaradi gaming hibe sem bil vedno na zicnati povezavi, saj si sredi streljanja ali pa dirkanja nisem smel privoscit izpada kontrole. Pogosto se mi je to dogajalo z brezzicnimi slusalkami, ampak to se je dalo potrpet. Mogoce kdo ve kje bi lahko kupil thinkpad tipkovnico za pc? Si bom kar sam odgovoril: http://outletko.si/si/tipkovnice-in-miske/123218-tipkovnica-lenovo-thinkpad-compact-bluetooth-0887619373370.html#/40-tipkovnica-vgraviranje_dotisk_slo_znakov Ima kdo mogoce? Bi si priklopil na dock, tipkanje po thinkpadovi plastiki mi je neizmeren uzitek. Navedek Povezava do prispevka
BuLsHiT Objavljeno 13. maj 2020 Share Objavljeno 13. maj 2020 tipkovnica trenutno GMMK TKL z gateron brown switchi, ki bo sla z mano v pisarno ko gremo nazaj mam pa ob strani se corsair k90 ali kaj je z blue switchi. miska pa logitech g502 1 1 Navedek Povezava do prispevka
T7ank Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 (urejano) na Razer Huntsman purple opto-mechanical switchih se mi dogaja, da se kar neka random tipka sproži in je kao pritisnjena dokler ne pritisnem spet ene tipke. Mogoče kdo ve če je to kak standarden Razer problem? TIpkovnica je skoraj nova. Uprabljena manj kot mesec dni. 14. maj 2020 uredilo bitje T7ank Navedek Povezava do prispevka
T7ank Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 (urejano) mini dalo mira in sem šel googlat firmware updates.. našel firmware na uradni strani za točno ta "ghosting problem".https://support.razer.com/articles/1663349131 Drugače pa uporabljam razer miške že od začetka (copperhead), sedaj imam že od izzida taipana. pred kratkim pa sem si privoščil še huntsman classic, ker je bil zelo ugoden deal (77e). sicer so ti purple switchi za moj okus preglasni. treba je preizkusit kakšno low-profile tipkovnico (za gaming). 14. maj 2020 uredilo bitje T7ank Navedek Povezava do prispevka
Stasis Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 kirurg_frankfurt reče pred 13 urami: Zaradi gaming hibe sem bil vedno na zicnati povezavi, saj si sredi streljanja ali pa dirkanja nisem smel privoscit izpada kontrole. Pogosto se mi je to dogajalo z brezzicnimi slusalkami, ampak to se je dalo potrpet. Mogoce kdo ve kje bi lahko kupil thinkpad tipkovnico za pc? Si bom kar sam odgovoril: http://outletko.si/si/tipkovnice-in-miske/123218-tipkovnica-lenovo-thinkpad-compact-bluetooth-0887619373370.html#/40-tipkovnica-vgraviranje_dotisk_slo_znakov Ima kdo mogoce? Bi si priklopil na dock, tipkanje po thinkpadovi plastiki mi je neizmeren uzitek. Jo imam za HTPC in je super, edino stikala trackpointa so bolj spuzvasta, podobno kot na starejsih thinkpadih in ne tako klikajoca in odzivna kot na novih, kar mi je pravzaprav edini minus. Baterija zdrzi tako dolgo, da niti ne ves kdaj si jo nazadnje polnil, oziroma v vseh teh letih mi ni niti enkrat zares crknila, samo zacne prihajat do preskakovanja in ves da jo moras pustit na kablu, lahko pa jo tudi normalno uporabljas med polnjenjem na polnilcu (ali na PCu). Lahko jo tudi uporabljas kot navadno zicno tipkovnico/mis, tako da je res genialna. Bom pa moral v kratkem kupit drugo zaradi domacega inzenjerja, ki je uspel pobrat vn stiri tipke, nosilce in vpetja za nosilce, super ne ... Najdes jo na Amazonu, ko sem svojo pred leti nabavljal, sem nad nasimi trgovci itak obupal, sploh ker pac rabim US razpored. Navedek Povezava do prispevka
sskj Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 Imam g603 misko in pa magic keyboard z numpadom. Oboje mi je super udobno pa tudi izgled je super minimalisticen Navedek Povezava do prispevka
Stasis Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 Pa je bela varianta? A sploh obstaja bela G603? Brezzicna G403 vem da je obstajala tudi v beli varianti. Navedek Povezava do prispevka
jenzy Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 Saury reče pred 23 urami: Tipkovnica: častitljivih 7 let stara mehanska Logitech G710+ z rjavimi stikali in o-ringi. Nimam pripomb, še zdaj služi namenu, ajd levi control mi je nekak ratalo zlomit pred časom. Ja, ta je baje znana po krš plastiki. Jo mam tud jaz že 7 let, pa se mi je isto levi control zlomil, drugač pa nimam pripomb. Miško mam pa g502, še prvo verzijo brez RGB . Sem se ful navadil na dva gumba ob kazalcu, tak da bi težko zamenjal, če bi blo treba. Navedek Povezava do prispevka
sskj Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 Stasis reče pred 4 urami: Pa je bela varianta? A sploh obstaja bela G603? Brezzicna G403 vem da je obstajala tudi v beli varianti. Oboje je temno miska in tipkovnica Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 (urejano) Teh original Cherry mehanskih jaz nikjer ne najdem, da bi bile na zalogi (po neki normalni ceni). Npr: DaMachk reče Dne, 13. 5. 2020 at 17:52: Original od Cherry, Cherry MX Board 1.0, z belo osvetljavo tipk, polna velikost, najraje bi sicer imel se locene multimedijske tipke, ne v kombinaciji s funkcijsko, ampak kaj ces. RGB ne rabim, nemski layout mi je kul. Das Keyboard pa se mi vseeno zdi precenjena. Ali? 14. maj 2020 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
amnesia Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 das keyboard ze kar nekaj casa ni vec to to Navedek Povezava do prispevka
BuLsHiT Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 DaCapo reče pred 27 minutami: Teh original Cherry mehanskih jaz nikjer ne najdem, da bi bile na zalogi (po neki normalni ceni). Npr: Das Keyboard pa se mi vseeno zdi precenjena. Ali? cak da vidi @IceMan on je mel lepe probleme pa tudi meni se je na moji v sluzbi zatikalo nekaj tipk. tako da ja das jaz osebno vec nebi kupil. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Zaphod_B75 Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 Doma Cookernaster Masterkeys pro M mx rjavi switch + o-ringi - super tipkulja Edino žal mi je da sem nogico zlomil, k mi je enkrat po tleh zletela. V službi za tipkat še vedno boljše low profile, scissor switch Cherry stream XT pa tui bi blo že rahlo preglasno če bi mel vsi mehanske tipkovnice. Navedek Povezava do prispevka
Profesor praktičnega pouka Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 BuLsHiT reče pred 46 minutami: cak da vidi @IceMan on je mel lepe probleme pa tudi meni se je na moji v sluzbi zatikalo nekaj tipk. tako da ja das jaz osebno vec nebi kupil. jebo te taganje ja men je začel na lepem neke tipke dvojno registrirati ... ampak potem je naenkrat nehalo. od takrat na nobeni od dveh ni več težav aja pa eno so mi zamenjali takrat, ker se je pa tipka zatikala (zgleda je bil switch zjeban). sam to sem že pozabu pa tud če ne bi bila lih tipka, ki jo skos rabim (< / >) sploh registriral ne bi najbrž Navedek Povezava do prispevka
Stasis Objavljeno 14. maj 2020 Share Objavljeno 14. maj 2020 amnesia reče pred 2 urama: das keyboard ze kar nekaj casa ni vec to to Fora je predvsem da je to tipkovnica izdelana po narocilu v isti Taiwanski fabriki kot razne Filco in ostale bolj kvalitetne mehanske zadevscine. Prejsnje verzije so imele tezave z ghostingom in podobimi zadevami vezanimi na firmware, vrjamem da so to popravili. Tako da DasKeyboard je prakticno isto kot prakticno vse Made in Taiwan s Cherry MX stikali. So pa bili prvi v Evropi s to Taiwansko robo. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.