Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu

Priporočeni prispevki

Gledam Tarčo o ciganih

https://www.rtvslo.si/slovenija/kako-resiti-napetosti-med-romi-in-vecinskim-prebivalstvom-na-jugovzhodu-slovenije/719452

Dobra Tarča

Največja "legenda" (označujem za ke_kita, da ne bo mislil, da mi je cigič vzornik :D) mi je cigič, ki ima 30.000 EUR prometnih kazni in živi od socialne, in argumentira novinarki "tako to je pri nas ciganih ja" :D 

uredilo bitje Hernire
Povezava do prispevka
Hernire reče Pravkar:

Ja dajte posharat. Kako naj vsi vemo, kaj se dogaja v Kočevju, če ne živimo tam :D 

Saj ni samo kočevje. Posavje isto. Kradejo, v katerokoli trgovino grem tam cigiči z robo v žepih, trgovka mu tak nič ne more. Vlamjajo v bajte, grozijo navadnemu folku, pretepajo jih. Kradejo z njiv, zažigajo polja pšenice ipd. Se pred eurošpinom v KK stepejo dve grupi cigičev z mačetami ipd. 

Policija jim piše kazni itak nimajo s čim plačat. Ovadbe padejo, ker se tožilci ne upajo nič, ker bi dobil sekiro v hrbet. Skvotajo v bajtah in kak jih boš izselil, če bi rad preživel?

Če se zaletijo v tebe in maš avto v še voznem stanju sam spizdi.

Migranti so amaterji prot njim.

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 8 minutami:

Ja dajte posharat. Kako naj vsi vemo, kaj se dogaja v Kočevju, če ne živimo tam :D 

Ma dajejo igle v seno za konje for lulz, mečejo kamne v glavo ostareli mtki, ki sedi pred bajto ... res uno low of the lowest. Odstrelit žival v gozdu je nuja, kadar se preveč namnoži, ali nutrije v Ljubljanici recimo, uno valda ti je žal, tole pa samo odstrel brez emocij in pozabit da je kdaj obstajalo.

uredilo bitje Vse_je_najslabse
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 12 minutami:

Ne vem več kero anekdoto sem že sharal in kero nisem, človek sploh ne ve kje naj začne.

A tam ko rešilci več ne peljejo v njihova naselja pod nobenimi okoliščinami ker so prefukali staff in zdravnika? 

Ali ko so meli high speed chase za reševalnim vozilom, ker je nek cigo pregazil lobanjo novorojenčku in so malega peljali v ZD?

Ali tisto ko model posiljuje 14 letnico in ne sedi?

Ali to da imajo pri 13tih otroke z 35 letniki?

Ali tist del ko dilajo hors in imajo veze pri policiji in vedno vejo kdaj je racija?

To da vdirajo povsod in policija “ne more nič”?

Ali tisto da imajo več ilegalnega orožja od slovenske vojske in za novo leto njihova naselja zvenijo kot Faludža v dobrih cajtih?

Ali to da če kerga narobe pogledaš dobiš cel klan za seboj? 

Ali to, da se vozijo v avtih za 100k in socialo pa nikome ništa?

Sodniki si ne upajo kurca, sistem ne dela, štancajo otroke za socialo, vsaka generacija je bolj aggro in manj izobražena.

Lurkajo za osmrtnicami, in ko imaš pogreb ti okradejo bajto. Pri nas je tradicija, da ti kolegi “čuvajo” bajto ko si na pogrebu ljubljenih. :D 

Dokler se vede z njimi do posebnežev, se bojo tako vedli nazaj. Cigo je pameten. 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 12 minutami:

Ma dajejo igle v seno za konje for lulz, mečejo kamne v glavo ostareli mtki, ki sedi pred bajto ... res uno low of the lowest. Odstrelit žival v gozdu je nuja, kadar se preveč namnoži, ali nutrije v Ljubljanici recimo, uno valda ti je žal, tole pa samo odstrel brez emocij in pozabit da je kdaj obstajalo.

funfact glede kamnov kdor misl da je to pretiravanje, en neaktiven mnenjalnicar je bil s frendi pred kratkim na kolpi s kayaki in so se cigani iz brega kr na random zaceli nek dret na njih, metat veje in kamne na njih, medtem k so  hotl v miru po kolpi kayakarit. Kamen je enemu izmed teh priletel direkt v vrat k se je odbil od kayaka, tako da si je lahko samo se poiskal pomoc na urgenci. Policija ve kdo so to, ker so jim rekl da so ze delal zdraho veckrat. Cool, verjamem da ga je to zelo pomirilo in lahko brez skrbi naslednjih 14 dni zaradi notranjih krvavitev grla samo se tekoco hrano krka. 

• Solzice 1
  • Ne me jebat 1
Povezava do prispevka

Mislim da je edina rešitev za Slovenijo, da dobimo eno res hardcore desno politiko v slogu madžarske ali poljske (pa ne mi zdaj z Janšo, ki je omiljena fake verzija tega).

Sicer pa se itak ne bo nič spremenilo. Tako kot se ne bo v zdravstvi, pri nepremičninah, pri davkih. Tako da moja politika je, fuck it, boli me kurac, ko bom kupil nepremičnino jo bom tam kjer ne bo niti blizu nobenega ciganskega naselja. 

Povezava do prispevka
Feget reče pred 14 minutami:

Sicer pa se itak ne bo nič spremenilo. Tako kot se ne bo v zdravstvi, pri nepremičninah, pri davkih. Tako da moja politika je, fuck it, boli me kurac, ko bom kupil nepremičnino jo bom tam kjer ne bo niti blizu nobenega ciganskega naselja. 

Ciganska nasleja lol. Sweet sweet summer child. :D

Raj glej malo dlje v prihodnost in si nabavi nepremičnino na Novi Zelandiji, da boš čim dlje od sranja povezanega z geopolitičnimi in klimatskimi spremembami, ki bodo pripeljale do neizbežnih migracij v prihodnjih desetletjih.

To je moj cilj za stara leta, sam dvomim, da mi bo uspelo.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 10 minutami:

Zelo lib kolega iz LJ se je najbolj radikaliziral, ko je šel renovirat zidanco ne daleč od romskega naselja. Šli smo iz "a veš kake žrtve so oni, itak ste vi rasisti" v "kako najhitreje dobiš dovoljenje za posest orožja" v par tednih lol. 

Drugače cigane je res težko videt kot žrtve, ker jih ni noben opeharil, pač njihov life style je kot je, nimaš kaj, tako kot pove cigan v videu, ko ga novinarka vpraša, zakaj ima za 30.000 EUR kazni, "to to je pri nas ciganih" 

Jaz izbeglice iz Afrike dosti lažje vidim kot žrtev, ker pač jim obljubljajo netflix-style life in zastonj socialne prejemke v prestolnici, ko pridejo na Zahod, realnost pa je, da pol živijo v nekem tretjerazrednem revnem nemškem mestu v parku dobesedno med smetmi in nativni prebivalci gledajo nanje z gnusom. To mi je lažje razumet kot žrtev, pač nekdo jih je nafukal z nerealnimi predstavami in zdaj imamo problem oboji, in nativni prebivalci in oni

Medtem ko cigani pa pač tako živijo po svoji želji že stoletja, ni zdaj da jih je nekdo naplahtal z iluzijo nekega drugega lajfa :D 

Povezava do prispevka
Feget reče pred 26 minutami:

Mislim da je edina rešitev za Slovenijo, da dobimo eno res hardcore desno politiko v slogu madžarske ali poljske (pa ne mi zdaj z Janšo, ki je omiljena fake verzija tega).

Boš pa naletel na neko drugo mino, za katero bo nekoga drugega bolel kurac, ker se ji bo lahko izognil. Pozabu si še šolstvo omenit btw, ki je za moje pojme najbolj pomembno. Glede na današnjo mladino si ne upam razmišljat o svetu čez 20 let. Verjetno bojo hujše posledice kot od segrevanja.

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 9 minutami:

Drugače cigane je res težko videt kot žrtve, ker jih ni noben opeharil, pač njihov life style je kot je, nimaš kaj, tako kot pove cigan v videu, ko ga novinarka vpraša, zakaj ima za 30.000 EUR kazni, "to to je pri nas ciganih" 

Jaz izbeglice iz Afrike dosti lažje vidim kot žrtev, ker pač jim obljubljajo netflix-style life in zastonj socialne prejemke v prestolnici, ko pridejo na Zahod, realnost pa je, da pol živijo v nekem tretjerazrednem revnem nemškem mestu v parku dobesedno med smetmi in nativni prebivalci gledajo nanje z gnusom. To mi je lažje razumet kot žrtev, pač nekdo jih je nafukal z nerealnimi predstavami in zdaj imamo problem oboji, in nativni prebivalci in oni

Medtem ko cigani pa pač tako živijo po svoji želji že stoletja, ni zdaj da jih je nekdo naplahtal z iluzijo nekega drugega lajfa :D 

Točno to. Glavni problem je nezmožnost oz. zavestno zavračanje prilagoditve drugi kulturi. Niti največji liberalec tree hugger ne more opravičevati tega.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 10 minutami:

Točno to. Glavni problem je nezmožnost oz. zavestno zavračanje prilagoditve drugi kulturi. Niti največji liberalec tree hugger ne more opravičevati tega.

You'd be surprised. Treehuggerji krivijo domačine, da jim niso naredili primernega okolja za integracijo. Romi so del naše kulture stoletja. Večina jih ne dela, ne kontributirajo družbi, ukvarjajo se s kriminalom in se ne držijo istih pravil kot ostali. The fuck naj nardimo?

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   1 član

• Ustvari novo...