Skoči na vsebino

Kampiranje v gozdu


osis

Priporočeni prispevki

Pozna kdo kakšno traso, območje ali neki v Sloveniji, kjer lahko pretaboriš za dan ali dva. Vem, da v Sloveniji brez dovoljenja lastnika ne smeš kar spat in kurit, ampak jaz bi rad kako krožno pot skozi kak bolj osamljen gozd in da vmes lepo prespiš in si malo spočiješ od urbanega okolja, toda če bom sred gozda našel dober spot, ne morem potem najti lastnika. Ali pa če se je kdo spomnil kaj takega in ponuja kak tak mini taborniški spot.

Povezava do prispevka
keba reče pred 2 urama:

Nič ne kompliciraj, ti samo pojdi prespi pa za sabo pospravi in bo vse ok.

Tole

 

Drgač pa ti lahko dam koordinate do mojega gozda, je čisto osamljen in stran od civilizacije. Če lepo pospraviš za sabo, lahko magari eno leto tam kampiraš, me ne moti :D 

Povezava do prispevka

Pa tko, po hosti. Vzameš šotor. Vmes so kakšne (prazne in zaprte) koče, kjer se lahko tud pod kakšen nadstrešek skriješ, če je slabo vreme. Vodo je seveda smiselno si prej peljat na par točk, ker je nimaš kje natočit, trogat tolk pa tudi ne. Glede medvedov pa prakticiraš malo gozdne higiene, pa ni problema, preden te kdo prestraši :D

Povezava do prispevka
osis reče pred 1 uro:

Kje pa spiš? Ker tale pot mi izgleda res awsome. Že ko sem sel na tisto Bloško pot mi je bilo awsome (sam tisto narediš v dnevu). Tole je pa še nižje dol proti Kočevju in mor biti res awseome. 

 

 

eno noč si planiraš gor na rogu kjer je par koč (taborniki mislm), lahko pri njih vprašaš pa tam na travniku šotor postaviš, pa še mogoče vodo tam dobiš, to je glih na robu pragozda oziroma gozdnega rezervata

Povezava do prispevka

Jaz sem enkrat iskal ta vojaški pončno. Obrnil vse Army shope, bolho, bolšjake ... vse prodano. Sem pol v dehatlonu kupil nekaj podobnega :) . Zdej pa vidim, da se redno prodajajo po netu. Očitno Tonin zrihtal boljšo opremo. Edino za tarp rabim enega dobrega dobit. Svoje čase sem ful prekampiral s šotorskim krilom, ki ga fotr prnesel domov iz vojske. 

 

Drugače, pa jaz mislim, da je ne glede kako light kampiraš (btw @Kunta Kinte hvala za redit link!) nujna ta astronavtska folija, povoščene vžigalice/kresilo, in neko netivo. Sicer bi jaz tudi imel vedno sabo dolge hlače in za razliko od tipa zgoraj bi imel perilo :D :D . Je pa itak lažje američanom, jaz v Sloveniji nikjer ne morem staknit LifeStraw sistema, dehidrirana hrana je draga v PM in te kamping sekire imajo oni čist awsome. V sloveniji še nisem videl dobre verzije.

Povezava do prispevka
osis reče Dne, 27. 3. 2021 at 12:44:

Kul, bom mel v mislih. Hvala. Ker Kebotov predlog je sicer res najbolj seksi, ampak res nikol ne veš na koga boš naletel :) 

V sloveniji pomoje niti nimamo nekega območja neomejene divjine kjer v dveh dneh hoje ne boš videl znakov civilizacije in je zato divje kampiranje bolj vprašanje specifičnih lokacij izven izpostavljenih območij. 

Predvsem se izogibaj območij kjer so turistične točke (kampi in druga prenočišča, veliko obiskovalcev...) in narodnih parkov. Tam je interes da se te odžene, posledično tudi kontrola in lahko dobiš kazen. Kmetje in prebivalci so pa pač vedno nepredvidljiva sorta in je odvisno na koga naletiš. 

Bolj kot si blizu teh občutljivih območij, bolj skrit moreš bit. Če se odrečeš ognju in se vkampiraš in pospraviš stvari v mraku si lahko skoraj kjerkoli nekaj hoje stran od cest/hiš. 

 

 

 

Povezava do prispevka

Roška pešpot je res zakon. Pri kočah so sicer štirne z deževnico a so zaklenjene. Vse koče imajo kakšen nadstrešek kjer se da prespat in zakurit ogenj. Si je pa smiselno prej odpeljat tja kakšen kanister vode, ker je teren kraški in ni potokov ali izvirov, vsaj zanesljivih ne. Če boš imel srečo pa boš pri koči nabasal na žurko za 18. ali 50. rojstni dan in se napojil šnopca, odojka in hofer pive.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

V zadnjem letu sem parkrat pohajal po Pohorju in se mi v bistvu zdi idealna lokacija za večdnevno hojo. Vidim, da jih gre v bistvu dosti peš od MB do SG z eno ali dvema nočitvama v kočah, ampak tudi brezciljno pohajanje se mi zdi zanimivo. Teren je res lepo prehoden v primerjavi z nižje ležečimi gozdovi, naselja so redka, poti pa dobro označene. Tako da zdaj resno razmišljam, da bi šel letos MB-SG s prenočevanjem nekje zunaj ali pa kar naključno pohajat za en vikend oziroma pogledat par zanimivih točk. Uglavnem priporočam, fajn destinacija ki mi je bla kot neštajercu čista eksotika :D

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Mi smo lansko leto z RV-jem kampirali pri skavtskem centru, do katerega prideš če slediš kažipotom do baze 20. Je kar oddaljena zadeva, ampak je res poseben filing ko ni žive duše daleč naokoli. Medveda žal nismo srečali, tako da smo za đabe strašili štrudle.

 

 

u2.thumb.jpg.66ee514401b0c59d32fc32e8b755f4d9.jpgu1.thumb.jpg.bfda37ecc96481ccd735467d22b3e693.jpg

Povezava do prispevka
thepeach reče Dne, 6. 4. 2021 at 10:44:

Roška pešpot je res zakon. Pri kočah so sicer štirne z deževnico a so zaklenjene. Vse koče imajo kakšen nadstrešek kjer se da prespat in zakurit ogenj. Si je pa smiselno prej odpeljat tja kakšen kanister vode, ker je teren kraški in ni potokov ali izvirov, vsaj zanesljivih ne. Če boš imel srečo pa boš pri koči nabasal na žurko za 18. ali 50. rojstni dan in se napojil šnopca, odojka in hofer pive.

Upam, da ne bodo takrat ko bom jaz šel :D, ker bi imel rad mir. Mi pa mori tole z vodo, ampak hvala za info, ker sem bral, da so ob teh kočah štirne ampak je treba vodo prekuhat/filtrirat in sem ravno s tem namenom kupil lifestraw.

 

Sem ravno zdej gledal neko preživetje v divjini in koliko imajo te plezalke vode notri, sam ne vem če bi se jaz upal pit vodo, ki steče iz bršljana, glede na to da je strupen. 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
Lepi Šime reče Dne, 26. 5. 2021 at 6:55:

Uuu najs! A mi posheraš lokacijo? A se do tja lahko pride z 3m visokim RV-jem :D 

 

Uf sori za pozen odziv.

 

https://goo.gl/maps/2T2yLS5pkUNfqaZC8

To je ta zadeva, lahko prideš iz smeri Kočevja ali pa vasi Podturn. Mi smo šli gor iz Kočevja, dol pa potem na Podturn, da smo se šli malo stuširati v Dolenjske Toplice :)


Mislim da ne boš mel težav, naš je sicer imel dobra 2.5m pa nismo nikoli imeli občutka da bi nam bilo kaj zelo blizu. Edino kar moraš mogoče malo paziti je to da so na določenih mestih teren ponekod vdolbine, da slučajno ne počohaš rezervar za (odpadno) vodo če ga imaš spodaj.
 

Če se vam lušta hoditi je gor tudi luštna uizi pot do najvišje točke - Velikega Roga (1099m).

 

Še opis poti do skavtskega centra:

https://soc.skavt.net/lokacija

 

Damn sem dobil spet lušte :) Letos gremo isto zadevo v Kozjanski park, ve kdo za kakšno dobro lokacijo tam?
 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...