Skoči na vsebino

Ćomfucij in potovanje skozi čas


Priporočeni prispevki

Sem velik ljubitelj tuhtanja o videoigrah. Ker sem v zadnjem času igral nekaj starih iger (zaradi paketa emulatorjev), sem si občasno za nekatere naredil zapiske – zanimivosti glede dizajna, zgodbe, igralnosti … Primarno zase, ker kot rečeno rad razmišljam in pišem o igrah, pa tudi da če se kdaj spravim pisat daljši tekst o igrah, knjigo or so, da bom imel neko podlago, neke zapiske, da ne bom čisto mrzel. No, včeraj zvečer sem šel malo skozi svojo beležko (v bistvu .docx dokument) in ugotovil, da je kar nekaj zanimivih stvari in analiz, zato sem se odločil, da jih bom malo predelal za forumske poste. Morda bo komu zanimivo branje, pa če je kakšen game dev med nami, bo mu mogoče dalo kakšno idejo, ko bo to prebiral.

 

Tema je v glavnem delu Igrovja, ker mi je kot prvo tukaj ljubši community, kot drugo pa mislim občasno pisati tudi o novejših igrah, tako da mi ni za umeščanje v Starinarnico.

Povezava do prispevka

Kul post, keep them coming. Zora/zgodovina gaminga mi je z leti vedno ljubši topic.

 

btw: Pitfalla se ne da nikjer kupit za PC, a ne? Atari Vault ima sicer 150 špilov, vednar so samo, no, Atarijevi, :), Pitfall ja pa izdal Activision. Na Windows Store pa najdem samo različico za mobilne naprave.

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 56 minutami:

Fak, res lepa :avadodo:

 

MOAR

Thanks za support!

 

Malo je še vedno freestyle forma, ker vendarle gre za forumski post in ne neko objavo v kao legitimnem mediju, tako da hočeš nočeš se boste morali prebit čez kakšne konfuzne misli in ramblanje, ker enostavno nakucam v post, kakor mi pade v glavo, ne naredim si nekega plana vnaprej :D 

 

Tako da za to freestylanje se opravičujem, ampak takle mamo 

 

Bo pa naslednji post skoraj ziher vezan na zgodbe in pripovedništvo, marsikak pripis v moji beležki je namreč fokusiran na to. Moram se samo odločit, a še ostanemo pri prastarih igrah ali gremo malo naprej v sodobnost

 

Povezava do prispevka

Mora bit tud to nekakšna univerzalna izkušnja, ki ji bom dodal samo to: Castelvanio sem prvič igral pomoje okol 1993-1995 na Family Computerju, bla je ena od 10ih iger, ki smo jih takrat mel in smo prišli do konca (ne vem točno kdo je prišel, ker smo vedno igrali trije kolegi skupaj). Kok časa smo za to porabili nimam pojma, sam bi rekel da kr nekaj mesecev. Je pač špil (kot tudi Contra itd), ki je nagrajeval ponavljanje. Špil sem isto kot ti poskusil tudi na emulatorju (večkrat) in sem mel kr nekako identično izkušnjo, quick save/load je v tem špilu izjemno blesav in ti unič feeling napredka, oziroma maš feeling kot da gledaš nek Let's Play (primerno torej za razne Sovice). Kot pa igro igraš "pravilno", mi je bila pa močno pretežka, mislim da sem sicer prišel do četrte stopnje, sam je bila časovna investicija/zabava izjemno visoka/nizka.

 

Tko, da potrjujem :D

uredilo bitje Ezoterik
Povezava do prispevka

Jaz sem lani imel podobno izkušnjo pri prvemu Mega Manu. Sicer nisem bil nikoli ploščadar (mogoče je padel le kak Prehistorik ali kaj podobnega :)), a sem v retro navdihu nabavil Mega Man Legacy Collection (ki je sicer super). Ampak to preprosto ni zame. Zadeva mi je bila tako težka, da, denimo Darks Souls Remastered, ki ga trenutno casually igram, v primerjavi z Mega Manom deluje kot nekaj, kar laufa samo na easy mode. :)  Resno.

 

Vsa čast tistim, ki imajo premorejo veščine za preigravanje teh old school ploščad.

 

Se pa zelo strinjam z napisanim: hitro shranjevanje oziroma save state, ki ga premorejo emulatorji, povsem uničijo igralno izkušnjo. Ni fora, da ti uspe randomly se prebiti na naslednji zaslon, ampak s poskusi in napakami pogruntati gibanje sovragov in mehaniko pasti. Če ne graš »pravilno«, kot pravita, pa v bistvo postane dokaj – dolgčas.

 

Tako da Mega Man je bil kmalu uninstaliran, ker preprosto ne premorem ne časa ne volje, da bi se mu posvetil. Se mi zdi, da gre pri tem za povsem ozko usmerjen hobi znotraj hobija igranja iger, ki zahteva res veliko predanost. In potrpežljivost, ki overridea ragequitanje.

uredilo bitje Flegma
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 5 minutami:

Še mal pa te bo Jazbina povabila na sodelovanje.

Ma to je forumsko freestylanje. Glede na to, koliko moram itak že pisat o književnosti, se res ne želim še ene formalnosti zraven :D. Pa itak probam namenoma mal drugačne zapise furat kot Joker/Jazbina, tako da nimam želje po tem

 

Ful mi sede ta sproščenost, da lahko pišem v bistvu karkoli in kar mečem misli na papir, brez neke potrebe po ukvarjanju s št. znakov in sploh čimerkoli. Lahko lepo omenim Atomica v tekstu in pičim dalje, yolo everyday 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...