Skoči na vsebino

[rimejki/remasterji] IGRE_ce_čke


Hernire

Priporočeni prispevki

DISCLAIMER: Ta tema je namenjena manjšim rimejkom/remasterjem in splošni debati o konceptu rimejka/remasterja. "Večji" rimejki tipa RE4 imajo tako ali tako svoje, ločene teme

 

Ker je zgleda trenuten segment gaming industrije tak, da se množično rimejka in rereleasa vse franšize, za katere v predalu najdeš kompletne papirje o lastništvu, spet odpiram debato na to temo

 

Nekaj zanimivih rimejkov/remasterjev, ki so najavljeni:

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
The Witcher 
Gothic
Max Payne 1 & 2 
Dragon Quest III: HD-2D Remake
Prince of Persia: The Sands of Time 
Splinter Cell
Star Wars: Knights of the Old Republic 
Silent Hill 2 
Final Fantasy VII Rebirth 
Persona 3 Reload
Alone in the Dark 
Super Mario RPG
The 7th Guest VR

 

Spodaj pa repliciram na debato o TR 1-3 remasterjih

 

The Original Tomb Raider Trilogy Returns in Remaster Collection on PS5, PS4  | Push Square

Weraziel reče pred 10 urami:

Highly demanded? Zakaj bi to igral, če imam tok drugih boljših špilov na voljo?

 

Jebo jih nostalgija

 
 

Highly demanded je res vzeto iz riti. TR 1-3 sicer ima svoj community, ampak je prilično majhen. Jaz sem projekta sicer vesel, ker mi bo fino spet preigrat TR 1996 v handheld načinu. Ampak prva stvar, ki jo bom naredil, je menjal grafiko na poligone.

PS5 Lover reče pred 9 urami:

Pa še remake enke obstaja...

 
 

Rimejk enke ni vreden DVD-jev, na katere je zapečen. Res obupna interpretacija sicer sublimne in genialne igre. 

Berbasecks reče pred 1 uro:

 

also kera shitty grafika za remaster

 

pa ne rečem, če bi bil tud problem s starimi 

tko pa čist lepo lavfajo na Win11

 
 

Se strinjam, res je obupna grafika, čeprav po svoje ne vem, a se to da izboljšat sploh? Ker če vržeš TR 1-3 v neko highly detajlirano grafiko, nakar se ti Lara po igrački sprehaja v svoji klasični tankovski nadzorni shemi ... A ni to še slabše? :D Se pa itak strinjam s tabo, obupna vizualnost. Kot rečeno, fajn bo za igrat na Switchu, za nas sirotinje, ki nimamo Steam Decka, ampak prva must done stvar bo menjava na staro grafiko 

Povezava do prispevka

Jaz imam lepe spomine na TR2, ampak nimam želje po igranju remasterjev takih iger, ki imajo veliko težav. Sploh če je ena izmed teh težav na trenutke zelo nezabaven, težaški gameplay s kontrolami, ki imajo hudo animacijo, ni pa ravno natančen nadzor. Pa sejvanje. Fak, never again.

 

To kar smo dobili z Dead Space, RE2RE in RE4RE je golden standard za remakes - ki ga, roko na srce, pri Gothicu in še nekaterih drugih ne bomo dobili; remaster pa naj bo prišparan za bolj novejše igre, npr. Half Life 2 in Bioshock imata kar všečen remaster.

 

Tiste igre, ki rabijo prevetritev sistema, naj dobijo remake, če je že treba. Igre, ki pa rabijo samo malo lepšo grafiko, pa naj dobijo remaster. TR trilogy se mi zdi kot quick money scheme, tko nekak kot GTA Trilogy.

Povezava do prispevka

Jaz  pozdravljam Larine remastere zgledajo proper. Trenutno smo s franšizo Tomb raider tu nekje. Desna slika je iz Warzona/Call of Dutya. Nisem pa nikoli igral prvih treh, no razen če šteje, da sem preigral TR:Anniversary.

image.jpeg.3c25c086c0bd54dd8f5a55277f7139c3.jpeg

 

Predkratkim je za PS4,5/Switch ta remaster prišel.

image.jpeg.d528151604868108ce2248763e5fd177.jpeg

uredilo bitje fric
Povezava do prispevka

Ja, ampak proper remake, kar naj naredijo nekaj vmes med Darksiders in novimi God of War izdelki pa bi blo vrhunsko. Blood Omen nek 12 urni špil poln boss fightov in story momentov, ki nardi set up za Soul Reaver&Defiance epopejo, ki je lahko malo bolj odprt špil, polno ugank, manipuliranja okolja plus seveda 2 največja plot twista v gamingu. Ne mi rečt, da se ne bi dalo 2 taka špila narest, potem pa kot tretji del nardit zaključek.

Povezava do prispevka

Par mesecev nazaj sem po 20+ letih spet končal TR2 z modi za HD teksture in moram reči, da remasterja nekako ne pogrešam, ker se vizualno ne sklada z mojo osebn predstavo o temu kako bi morala Lara zgledati. Raje original. Morda pa bo všeč komu od mlajših igralcev, ki originalov niso nikoli preigrali, ne vem. Tank kontrole spadajo zraven, nemogoče jih je spremeniti, če delaš le remaster, če spremeniš kontrole moraš spremeniti še marsikaj in to postane remake, ki je bolj kompliciran in drag za ga narediti. TR skupnost je precej aktivna na Twitterju, mislim, da je postala bolj glasna v zadnjih letih, potem ko se je Ash Kaprielov začel ubadati z zgodovino Core igre. Začel je delati intervjuje, iskati originalne razvijalce in kompozitorje itd. Cel kup projektov, ki še teče. TR kot je bl je žal zaključeno poglavje in ne bo nikoli več nazaj.

uredilo bitje Žvrkljotron
Povezava do prispevka
fric reče pred 32 minutami:

Jaz  pozdravljam Larine remastere zgledajo proper. Trenutno smo s franšizo Tomb raider tu nekje. Desna slika je iz Warzona/Call of Dutya. Nisem pa nikoli igral prvih treh, no razen če šteje, da sem preigral TR:Anniversary.

image.jpeg.3c25c086c0bd54dd8f5a55277f7139c3.jpeg

Haha, carska COD Lara, deluje tudi malo trans

Povezava do prispevka
Žvrkljotron reče pred 29 minutami:

TR skupnost je precej aktivna na Twitterju, mislim, da je postala bolj glasna v zadnjih letih, potem ko se je Ash Kaprielov začel ubadati z zgodovino Core igre. Začel je delati intervjuje, iskati originalne razvijalce in kompozitorje itd. Cel kup projektov, ki še teče. TR kot je bl je žal zaključeno poglavje in ne bo nikoli več nazaj.

 
 
 

Katere accounte kaj priporočaš za sledenje? Jaz samo kakšne TRLE levele spremljam, lih danes je na uradni strani featuran level z imenom Tomb of the Fuehrer :D 

 

2259e.jpg

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 59 minutami:

Katere accounte kaj priporočaš za sledenje? Jaz samo kakšne TRLE levele spremljam, lih danes je na uradni strani featuran level z imenom Tomb of the Fuehrer :D 

 

 

Žal nimam kaj pametnega za priporočit, ker gre navadno za nerganje, kreganje in objavljanje fanarta. Meni presenetjiva je količina lgtb+ fenov igre, ki Laro vidijo kot nekakšen role model. Drugače pa glede remasterjev, baje, da bo možno s pritiskom na gumb preklapljati med originalno in remasterizirano grafiko.

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 1 uro:

Legacy of Kain: Soul Reaver in vse ostale iz sage. To bi jaz. Bolj kot Bloodbore itd

 

Sem probal igrat Soul reaver 2 letos na dopustu in je gameplay tako zastarel da nisem daleč prišel. Dejansko se imo igra slabš ko prvi del ki sem ga predlani celo preigral do konca lol.

Povezava do prispevka

Meni so bile že takrat Soul Reaver igre malce dolgočasne. Mi pa je bila zelo všeč originalna Blood Omen - Legacy Of Kain, katero so razvili Silicon Knights, ki so se potem skregali z založnikom Crystal Dynamics. (Ta je potem  nadaljeval franšizo po svoje z Razielom) To prvo igro bi rad videl rimejkano, po možnosti kot rpg.

uredilo bitje Žvrkljotron
Povezava do prispevka

Ne, dovolj imamo razvlečenih RPGjev. Ta svet ima tako striktno zgodbo, da ne moreš delati "igranje vlog" type igro. Lahko ima RPG system tko k God of War, kej več k to pa ne.

 

Naj bo povdarek na zgodbi in naj bo tight izkušnja.

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 4 minutami:

A ni Soul Reaver v bistvu tako dosti metroidvania-style igračke? Torej odklepaš upgrejde, da prideš dlje v svetu, po katerem se lahko prosto vračaš? 

Ja, prvi del je kar. Pa sej do neke mere je tudi Blood Omen taka Zeldasta izkušnja, ampak Zelde back in the day niso imele ogromnega open worlda pa RPG mehanik. Tko da če hočemo dobit res vrhunsko izkušnjo pa da bi dobili celo zgodbo v naslednjih špilih (brez Blood Omen 2, ker je nepomemben del mozaika), potem bi bilo boljše nardit nekaj vmes med God of War 3 in God of War (2018) za Blood Omen. 

 

Taka igra k bi bla teaser za naprej. Glede na to, da ima Blood Omen dokaj Last of Us forico na koncu (ja, da bi folku dali na voljo samo canon konec), to bi bil pomoje nor hype. Pa magari še pokažeš Moebiusa kako že naklepa za naprej pa hype hype hype

 

Also, kdo ne mara vampirjev? Poleg piratov imajo čisto premalo dobrih iger.

Povezava do prispevka

Žvrkljo, sožalje <3

***

Ravno mi je GOG javil, da je v early access tudi rimejk prvega dela Wizardryja, svašta

 

https://www.gog.com/game/wizardry_proving_grounds_of_the_mad_overlord

 

From this:

image.png.9fb589ff464dd0268303778581f279ea.png

 

To this:

12c1559f1174cdf76afbed1b3d93b1118680f98737550c126813532bbdc3050a.jpg

 

Neki pa je. Morali bi rimejkat Wizardry 6-8, ki so legit baje ene najboljših iger vseh časov (baje, ker nisem igral) :D 

Povezava do prispevka

tisti prvi demo, pred restartom, je naredil dvoje za deve:

- pokazal je da NIMAJO POJMA kaj je nardilo Gothic dober, da se jim niti sanja ne - dejansko so naredili 1:1 KONTRA špil od gothica, praktično Assassins Creed: Gothic edition

- zbombal jim je reputation, hype in pričakovanja 30 km pod zemljo, verjetno še pod Lost Izalithom, mogoče še celo pod Ash Lakom

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...