doz Objavljeno 11. februar 2024 Share Objavljeno 11. februar 2024 (urejano) res je,gen 6 VTi je bil moj sanjski avto dolgo časa, ampak je bil finančno nedosegljiv zato sem imel swifta, če pogledam nazaj mi ni jasno kako se imaš lahko tako dobro z 100konji civic je bil ligo višje 161konjev je bilo v moji mladosti že kar nekaj, danes mularija če avto nima vsaj 300 se sploh ne smatra kot stroj, in to je daleč od resnice, kot sem že pisal o tem sem od 2018 do danes ugotovil da sem v bistvu imel popoln avto zase pa sem ga prodal (swift sport mk1 1.6 atmosferc 124konjev), zakaj? ker ni bil prehiter, ja dejansko nisem vedel da je avto lahko prehiter vsaj za na cesto in potem namesto užitka te postane strah, GRMN in Megan sta oba taka, če se jih začne resno vozit so hitrosti takoj take da je neprijetno in v bistvu avto težko izkoristiš vse kar ponuja, oz je nevarno, medtem ko suzuki z 124 konji, in ročnim... to si moral GARATI notri da si iztisnil vse iz njega in je bil res čudovit filing, pa še to da je izjemno trpežen in me nikoli ni skrbelo kaj bo crknilo ipd... včasih me mika da bi šel nazaj na kaj takega .) 11. februar 2024 uredilo bitje doz 1 2 Navedek Povezava do prispevka
bna Objavljeno 11. februar 2024 Share Objavljeno 11. februar 2024 se strinjam včeraj sem vozil mercedeza bencinar 330 konjev 4x4 avt saj avto je top lega na cesti pospeški vse vrhunsko ampak za vozit pa živ dolgčas Navedek Povezava do prispevka
TrocVWbestelieben Objavljeno 11. februar 2024 Share Objavljeno 11. februar 2024 Stegne do 100 neverjetno hitro za 140konejv. 140konjski audi a6 rabi npr 12sekund do 100. Pred covidom so bili novi 19 tisoč eur. Za malo dnarja dobiš veliko pospeškov če ti ego ni problem drugače pa rabljeno A6 iz deucland Navedek Povezava do prispevka
doz Objavljeno 11. februar 2024 Share Objavljeno 11. februar 2024 (urejano) swift sport s tanovo mašino 1.4 turbojet preden je postal hibrid ima okoli 156 konjev, cca 15 več kot je napisal suzuki, in točno ta avto sem hotel kupiti ko sem menjal starega swifta sport ampak se mi je zdel predrag pri ceni 22k, zato sem kupil civica sport 1.5 turbo z 182 konji, in nisem bil navdušen nad njim, tisti šport v civicu bi lahko kar odtrgal dol, motor civic izjemno varčen, šasija odlična ampak avto pretežak 1300kg, in vse ostalo nič športno razen izgleda, ceneni materijali, zato večkrat pravim da če primerjam aurisa in civica je auris mnogo boljše narejen, kot tudi ljudje, ki so tunali civica so hitro naleteli na težave ker je motor izjemno švohoten (connecting rods)... tako da ne prebavlja tuninga, kot tudi naprimer sklopka začne drseti že pri +20 konjih, kar samo kaže na to da so inženirji vse delali na cenovni limit, in to ni dobro... kot sol na rano je pa še podatek da so tile suzukijevi motorji 1.4 turbojet noro zanesljivi razen par razpok na izpušni strani kolektorja so dobesedno bulletproof, ti motorji se ravno tako uporabljajo v suzuki vitarah, je pa suzuki kot suzuki, plastike v notranjosti so faking iz 90tih, škripa, trese vibrira, ampak so izi za čistiti in običajno trpežne sedaj vem da sem ga polomil, ker sem v 5 letih potem namesto da bi kupil swifta šport zamenjal 3 avte, v bistvu bi bil pa swift popoln zame (dovolj moči, in predvsem izjemno nizka teža 980kg) zamenjaš zavore za BBK, ter kupiš kvalitetne coiloverje kar stane cca 4k in imaš pravi mali gokard... 11. februar 2024 uredilo bitje doz Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 bainit reče Dne, 3. 2. 2024 at 13:53: a zimske? kolega je mel ene tuk stare, najbrž z bolj malo profila in je na zasneženi cesti letel ven v ovinku, kljub temu, da je baje zelo počasi vozil (ker je itak vedel, kakšne gume ma). za po suhi ali mokri cesti so bile pa še ok. Se strinjam. Spredaj imam slabše kod odzadaj. In se res pozna. Ko je bil sneg sem namerno pretiraval. Seveda mnobenega ni bilo na cesti. Me je peljalo na drugi pas v ovinku. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 bainit reče Dne, 10. 2. 2024 at 23:21: takih avtov kot sta ta in ctr gen 6 itak ne delajo več in jih tudi nikoli več ne bodo Saj je logično. Novodobni avtomobili imajo drugače standarde. Vse te stare zadeve so smrt na cesti. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Kar se tiče današnjih motorjev. Jaz kar bi vzel je samo določeni Toyota hybridi ali pa pa poslednji mohikanec mazda. (Gledano samo iz vidika zanesljivosti) Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 nehajte s temi posranimi tojotami pa mazdami, vsi jih hvalijo noben jih noce vozit, VAG + sveta trojica is the only way 15 let mam par delnic mazde pa se nism nazaj na nulo zlezo, jaka firma Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Sej če ne bi bile Toyote takšne grdobije bi se jih dosti več prodalo. Pa s temi motorji tudi nobenega ne prepričajo pri nas, dizla nimajo, njihovi hibridi pa na AC porabijo več benza kot navaden 1.5TSI. Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 (urejano) Proda se jih sicer veliko... 2023 nove registracije po znamkah: vkluceno je vse kar je registrirano (kosilnice, kombajni in mopiji included) kar je smesno ce gledas stevilko hond proti tesli k sam avte dila 12. februar 2024 uredilo bitje PuskA Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 MAzda tako malo? Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 (urejano) atomic reče pred 2 minutama: MAzda tako malo? za alfo je zmankalo placa na ekranu sicer pa in niti enega BYD... le kje so ti kitajci... 12. februar 2024 uredilo bitje PuskA Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 (urejano) povsem druga zgodba pa je pri uvozenih avtih od zdravnice prve lastnice v njemacki al pa od kirurga...: sveta trojica gladko povoz japonce 10x 12. februar 2024 uredilo bitje PuskA Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 atomic reče pred 28 minutami: MAzda tako malo? Sej nimajo kaj pametnega za prodat ne v C segmentu ne v D (non SUV), tako da me ne čudi. PuskA reče pred 21 minutami: povsem druga zgodba pa je pri uvozenih avtih od zdravnice prve lastnice v njemacki al pa od kirurga...: sveta trojica gladko povoz japonce 10x Saj je logično, folk uvaža drage avte, ker ej več izbire, ne vem zakaj bi Toyoto uvažal.. Navedek Povezava do prispevka
wicked Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 BYD se uradno sploh še ne prodaja v Sloveniji. Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 PuskA reče pred 49 minutami: sicer pa in niti enega BYD... le kje so ti kitajci... pod MG? tko kaj dobiš za ceno zgledajo res P/P kaj je pa dejansko, se bo pa tko šele čez par let vidlo Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 MG, 825 novih reg. 2023 Navedek Povezava do prispevka
bendeho Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 PuskA reče pred 5 minutami: MG, 825 novih reg. 2023 825 ljudi nima interneta, da bi si prebralo kak review, me zanima resale value 5 let starih kitajcev Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 vsi podatki so drugace tu: https://podatki.gov.si/dataset/prvic-registrirana-vozila-po-mesecih Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 (urejano) Meni je zanimivo, da Toyote (hibride) najbolj kritizirajo tisti, ki jih verjetno še nikdar v življenju niso vozili. Moj dober prijatelj je bil točno tak, pa se zdaj vozi s Corollo hibrid ves zadovoljen. 12. februar 2024 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Osebno nimam nič proti njim, oblikovno pa mi nikoli niso ble všeč. Pred leti so tudi notranji materiali bili totalno basic (pri frendu v novi Coroli). Redko keri vzhodni avto mi je lep. Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Sej zdaj so tudi notri basic, bi rekel, da je bila moja Fabia letnik 2006 bolj kvalitetno narejena notri (mogoče tudi zunaj). Ampak, s Toyoto majkemi niti enega problema nisem imel v 8 letih in 140.000 km, s tadrugo pa ne v 11 letih, razen ene izrabljene plastike na pantu od zadnje havbe. Estetika je pa subjektivna, osebno mislim, da kupovati avte zaradi estetike je neumnost, ker niti en novejši avto ni lep, so vsi ene kante. Pa pustimo prestižne modele in neke super športne avte. Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Resno vprašanje Kdo pa ima potem v nekem enakem cenovnem razredu dobre materiale? Ker zadnje čase kvečjemu vidim, da se še bolj "prestižne" firme kurca okol tega ... Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Realno mi je notranjost, moj osebni prostor, najpomembnejše pri avtu. Da mi je lepa, uporabna, udobna, kakovostna... Ker to jaz največ gledam med vožnjo in koristim. Vem pa in popolnoma verjamem, da so od nekdaj znane kot izjemno zanesljivi avti. Zunanji izgled mi je precej manj pomemben, saj nimam avta zatardi drugih, niti ne delam selfijev z njim. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Berbasecks reče Pravkar: Resno vprašanje Kdo pa ima potem v nekem enakem cenovnem razredu dobre materiale? Ker zadnje čase kvečjemu vidim, da se še bolj "prestižne" firme kurca okol tega ... Ne vem, ker par let nisem gledal novih avtov različnih znamk. Bom pa to prvo preveril pri vseh, ko bom nabavljal nov avto v roku leta. Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Pač avto kupuje vsakdo subjektivno, nekomu je pomembna udobnost, nekomu izgled, nekomu praktičnost itd... Mene za avto BK, ker se itak 95% časa vozim samo v službo in nazaj pa še to 5km. Zato mi je edina stvar pomembna, da mi je lep od zunaj. Men so vsi japonski avti grdi razen Mazde. Končno sta dve novi Toyoti tudi lepi, CR-H in Prius. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 (urejano) atomic reče pred 6 minutami: Pač avto kupuje vsakdo subjektivno, nekomu je pomembna udobnost, nekomu izgled, nekomu praktičnost itd... Mene za avto BK, ker se itak 95% časa vozim samo v službo in nazaj pa še to 5km. Zato mi je edina stvar pomembna, da mi je lep od zunaj. Men so vsi japonski avti grdi razen Mazde. Končno sta dve novi Toyoti tudi lepi, CR-H in Prius. To ti je legit lepo? Saj možno, itak. Samo čist klasična Toyota... 12. februar 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Aktivist Vanč reče Pravkar: To ti je legit lepo? Saj možno, itak. Samo čist klasična Toyota... Tanova mi je lepa Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Sem zgleda napačno sliko vzel, moral bi v živo videt. Mešani občutki. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 12. februar 2024 Share Objavljeno 12. februar 2024 Ufff, no no Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.