Skoči na vsebino

True detective


Gogy

Priporočeni prispevki

ana reče Dne, 6. 2. 2024 at 11:58:

Mene pa v tej sezoni samo razni paranormal momenti motijo, drugace mi je pa cisto kul. Mogoce sem pa ena tistih, ki so ji feministke sprale mozgane. Je pa na tem forumu grozno ogorcenje, vsakic, ko glavni junak ni straight beli moski. Ok kakega random crnca se vsake toliko casa tolerira. S4 mi je do sedaj precej slabsa od 1, svetlobna leta pred drugo in nekoliko boljsa kot tretja. 

 

LOL! Dej lepo te prosim ne mi s takimi.

 

Nobenega ne moti,  ker je glavna vloga ženska oz po tvoje ne straight beli moski. Če res to misliš, pol so tebi feministke oprale možgane.

Povezava do prispevka

Pogledal 4. del. 

 

Se mi zdi, da zgodba sploh ni nekaj komplicirana, ampak da jo na silo hocejo zakomplicirati z raznimi vrinjenimi flashback sekvencami + it's hard to keep track if you're not giving a fuck :D

 

Ne vem pa, kaj so hoteli doseči z zaključkom epizode, ampak suspenz jim ni uspel :D

Povezava do prispevka
Avion reče pred 2 urama:

 

Ne vem pa, kaj so hoteli doseči z zaključkom epizode, ampak suspenz jim ni uspel :D

Beri kritiko epizode, ki sem jo linkal na prejšnji strani. Drugače pa če bosta za vso kolobocijo dva trčena klošarja pod vplivom neke gljive oziroma bakterije potem ne vem kaj so šli not mešat zlobne korporacije, sekte, ekologiste, feministke, travme iz preteklosti, trpinčene ženske, diskriminirane aborigine in ne vem se kaj. Dvomim  da lahko v zadnjih dveh epizodah vse skupaj smiselno povežejo. Če  jim rata bo pravi čudež.

uredilo bitje Žvrkljotron
Povezava do prispevka
ana reče Dne, 6. 2. 2024 at 11:58:

Mene pa v tej sezoni samo razni paranormal momenti motijo, drugace mi je pa cisto kul. Mogoce sem pa ena tistih, ki so ji feministke sprale mozgane. Je pa na tem forumu grozno ogorcenje, vsakic, ko glavni junak ni straight beli moski. Ok kakega random crnca se vsake toliko casa tolerira. S4 mi je do sedaj precej slabsa od 1, svetlobna leta pred drugo in nekoliko boljsa kot tretja. 

 

Prebral sem topic do sredine četrte strani in moram reč, da se dejansko strinjam z anino lestvico - 1, 4, 3, 2. S tem, da je bila prva sezona po gledljivosti skoraj na ravni The Wire (pri TD me niti pretirana fotogeničnost likov ni motila, recimo).

 

Tudi sam sem opazil neke pc momente, ma so skozi nek socialno realistični pristop (ob zapretirani estetizaciji) naracije to (na skoraj ironičen način) izničili.

 

Meni je kul vibe 4 sezone. Mrak, polarna zima, mraz, čisto druga mentaliteta folka, druge okoliščine, druge dileme. Na začetku me je motil ZF pridih (ironično, še najbolj pri oni bolni sestri), ampak ne do te mere, da bi kvarilo ogled. Sam bi mirno dal 8/10 odeno (S01 bi dal 8,5),

Sprva nisem prepoznal JF in všeč mi je njen lik. Občasno je občutek, da se zadeva nekoliko vlečem, ma predstavljam si, da se med polarno zimo vse vleče - al pa se tako vsaj zdi.

 

En kup postov kar kliče po razpravah, ampak ne bom smetil slikosuka. Ne razumem pa, če zanimarimo pričakovanja pred ogledom, zakaj naj bi bila 4. sezona kakorkoli slabša od 2. ali 3.

 

 

 

Povezava do prispevka
kmjr reče pred 2 urama:

Mrak, polarna zima, mraz, čisto druga mentaliteta folka, druge okoliščine, druge dileme.

Meni se pa zdi, da so tu imeli ogromen potencial, ki ga niso izkoristili. Pa nekako nočem primerjati s prvo sezono, ampak v prvi sezoni si res čutil tisto umazano, onesnaženo, vlažno vzdušje, ki je bilo prikazano v seriji. Vsi tisti meth labi, zlorabe otrok, ki je bilo prikazano v kontrastu z nekimi bogatimi zlaganimi inštitucijami, po ogledu si hotel počistiti monitor. Konec drugega (ali tretjega, ne spomnim se točno) dela, kjer se prikaže onaj scumfuck v gas maski in spodnjicah, fak, kakšen čudovito nelagoden suspenz so ustvarili. Tu, konec 4. dela, samo skomigneš z rameni. In ne samo na koncu 4. dela, cela sezona bi se komot dogajala v drugem okolju, pa ne bi niti opazil. 

 

Jaz tu res ne opazim neke "stiske", ki jo povzroča 24/7 tema in mraz. Ne čutim neke napetosti med liki, ki bi jo ustvarjalo okolje. Pač liki so tečni drug do drugega, ne glede na okolje. Ali bi bili tečni na Aljaski ali Floridi, ne vidim zares razlike. Dileme se mi zdijo ... Da so? Ne vem, imaš neko uporniško najstnico, ki išče svojo identiteto (in to je še nekaj najbližje aljaškemu okolju), imaš zapitega policaja in njegove mail-order neveste. Imaš njegovega sina, ki ima nerazumevajočo ženo - kot je bilo izpostavljeno v Forbesovi kritiki, model prvič v življenju mora delati nadure zaradi nekega izrednega dogodka, njegova žena, ki je ironično bolniška sestra, pa ima 0 razumevanja. In tako se ustvarjajo dileme. Pač ja, so, ampak so brezvezne. Če pa so že kakšne globlje dileme, pa niso pojasnjene, ker so ustvarjalci hoteli narediti zgodbo "kompleksno". Ampak to nepodajanje informacij je edina kompleksna stvar, imo. 

uredilo bitje Avion
Povezava do prispevka
Avion reče pred 36 minutami:

v prvi sezoni si res čutil tisto umazano, onesnaženo, vlažno vzdušje, ki je bilo prikazano v seriji

to že sam zarad tega ker je bil rust ves čas prešvican in je zgledal ko da se že 2 meseca ni stuširal

 

glede vzdušja je čisti fail, zapravljena priložnost (še fortitude ma te "kraje" bolje prikazane, čeprav je tut meh serija)

kdo bi si mislu, sam zgleda da mehičanke ne vejo kaj je to alaska

Povezava do prispevka
kid666 reče pred 1 uro:

že sam zarad tega ker je bil rust ves čas prešvican in je zgledal ko da se že 2 meseca ni stuširal

 

Haha, direkt. 

 

Ampak je delovalo. Skupaj z njegovim kajenjem, kasneje tudi pitjem, pac res je izpadel kot clovek, ki mu 11/10 mori to okolje, v katerem se je znasel. Pa je cisto navaden ruralen setting v Ameriki, ki so ga izkoristili do maximuma.

 

V S4 so postavili celoten setting v nek ekstrem, najvecje govno od pogojev za zivljenje, pa ne dobis niti malo neke napetosti zaradi okolice.

Povezava do prispevka

Policaji tepejo policaje, policaji streljajo policaje, policaji prikrivajo umore...

 

zdej res me zanima kaj bo v  6, zadnjem delu če bo še kakšna večja glupost.. razumu bi da je 1 en tak dogodek v celi seriji za šok ali nek del zgodbe samo to je pa res nerealno glupo

 

svašta res je ta serija

Povezava do prispevka
Avion reče pred 10 minutami:

Haha holy shit :avadodo:

pač 5. del se razkrije neke stvari glede glavnega primera, ampak glede glavnega primera je v vsakem delu lih tolk stvari, da se lahko vse spravi v 1 sam del; medtem pa so "side" zgodbe o familijah, domorodcih, ki jim zastrupljajo vodo, etc. pač bedne, nezanimive in nič se ne zgodi; razmerje ne-hčerke s svojo punco ni šlo nikamor, razmerje ta malga policaja s svojo ženo ni lih šlo kam in na koncu jo je hotel bad-cop kar; ustrelit mislim wtf;

 

kljub vsemu času, ki so namenjeni tem side zgodbam, se nič dejansko ne zgodi posebnega

uredilo bitje Kruz
Povezava do prispevka

Ja to bi se dalo komot stisnit v 2 in pol urni ajde 3, netflix film

 

Tipi so ga filali in podaljsevali na hard, zato je rudi v kurcu

 

To da so zamenjali zenske im moske vloge je celo zabavno na ironicen nacin

 

Ma twj filerji iz 3 epizod naredit 6 je pa nedopustno iu mojega vidika

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

hahah kok neumno "the butler(s) did it"


 

Spoiler

pa še to na zlo neumen način, glupače iz maščevanja ubijejo ne vem kolk moških, namest da bi s tem, kar so odkrile, razkrinkale rudnik in preprečle, da se njihova skupnost še naprej zastruplja

sam I guess je bolj pomembno se maščevat nad moškimi ko pa da preprečiš umiranje novorojencev

bolk ko razmišljam o tem bolj mi je neumno, fak

kdo je tole na HBO odobril mi ni jasno

 

edina svetla točka je da je sam 6 epizod in pa Navarro, igralka ne lik

bi se subskrajbal na njen Naked Lesbian Wrestling OnlyFans

Povezava do prispevka
Žvrkljotron reče pred 7 urami:

:D o shit, tole je bilo res nekaj. To morate videti, tako glupe zadnje epizode nisem gledal od zaključka serije Lost. Ampak to tukaj je že popolnoma surealno. Logika frčččč skozi okno. Kot, da bise zadnji trenutek Mel Brooks prištulil v montirnico. :rofl:

Res je bilo ogromno enih weird momentov, od samega starta epizode. Ampak wild take: se vedno boljse kot S2.

Povezava do prispevka

cist v duhu cele sezone, smeti

 

Spoiler

res, raj so umorile (oz "prepustile duhu da jih vzame ali pa ne" s cimer si takorekoc operejo roke") kot da bi razkrinkale vse in preprecile nadaljne onesnazevanje in umiranje dojenckov :rofl: vazno da je twist pa tut ce je retardiran

 

ampak konec dober, vse dobro

 

drgac par dialogov v zadnji epizodi mi je blo dobro odigranih, ampak pod crto pa za hitro pozabit vse skupaj

uredilo bitje []D [] []V[] []D
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...