Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Meni je včeraj tudi dalo updejt in sem naredil ponoven zagon... Pa je še vedno kazalo, da je potreben ponoven zagon... Idi probaj iti v Widowsih tam pod posodobitve in ročno preveri posodobitve pa še enkrat zaženi ponovno. Meni je pol po ponovnem zagonu to izginilo. Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 a misliš tule? tule bi naj dal opcijo updejta, samo je ne ko kliknem check piše samo to, ne morem kliknit ničesar drugega kot še enkrat check mislim ena rešitev bi bila clean instal winsov, samo mi je to kar zadnja opcija Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Slinch reče pred 7 minutami: been there, done that (2x, predzadnja alineja), ene pol urce neki inštalira, pol nardi restart, po restartu nobene spremembe račonalnik skoz okno when? Nared backup, pa na novo inštaliri vse skupi, so še neki triki samo ne vem, če je smiselno, je hitreje na novo. Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Pobriši "Update file cache" Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 (urejano) Bessie reče pred 5 minutami: Nared backup, pa na novo inštaliri vse skupi Ko imam toliko programovja installanega na C da lahko 3 dni samo ponovno installam vse Al je možno tako da nardiš nov install winsov in vsi appi ostanejo installani? 20. julij 2021 uredilo bitje Slinch Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 hja nič, se mi bo pač vsak dan avtomatsko "updejtal" komp jebiga Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Slinch reče pred 3 minutami: Al je možno tako da nardiš nov install winsov in vsi appi ostanejo installani? Kolikor vem je. Al je mogoče samo, da ohrani datoteke appi pa se pobrisejo Hmmm... Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 (urejano) Slinch reče pred 3 minutami: hja nič, se mi bo pač vsak dan avtomatsko "updejtal" komp jebiga Poskusi še brisanej caha, mal nazaj maš link. 20. julij 2021 uredilo bitje Bessie 1 Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Bessie reče pred 8 minutami: Poskusi še brisanej caha, mal nazaj maš link. tenks, samo tudi brez spremembe žal ful mi je carsko kako mi winsi svetujejo naj kliknem download ali install, JA KJE PA PIZDA? Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 (urejano) @Slinch Kaj ti pokaže View update history? 20. julij 2021 uredilo bitje Bessie Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 kup nekih updejtov Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 če je problem softverski, ti windows generični driverji preko updejta ne bodo pomagali. Jaz sumim da je problem v Intel IO driverju. Dobi le ta gonilnik za tvoj cpu/chipset (nekje na intelovi strani morjo bit, al pa od lenovota - lenovo stran more zgledat neki takega, samo da je kompativilno tvojemu kompu: https://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds119730-intel-serial-io-driver-for-windows-10-64-bit-thinkpad-13-2nd-gen ) IO driver: This package installs the software (Intel IO Driver) to enable the following device: Intel Serial IO I2C Host Controller Intel Serial IO GPIO Host Controller Ti pa maš težavo točno s tem kontrolerjem.@keba poročaj how it goes. Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Dono reče pred 16 minutami: če je problem softverski, ti windows generični driverji preko updejta ne bodo pomagali. Jaz sumim da je problem v Intel IO driverju. Dobi le ta gonilnik za tvoj cpu/chipset (nekje na intelovi strani morjo bit, al pa od lenovota - lenovo stran more zgledat neki takega, samo da je kompativilno tvojemu kompu: https://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds119730-intel-serial-io-driver-for-windows-10-64-bit-thinkpad-13-2nd-gen ) IO driver: This package installs the software (Intel IO Driver) to enable the following device: Intel Serial IO I2C Host Controller Intel Serial IO GPIO Host Controller Ti pa maš težavo točno s tem kontrolerjem. poročaj how it goes. ayy tole verjetno leti na touchpad problem ki ga ima keba, ali? ker pri meni je samo to neprestano gnjavljenje z updejti, brez hardverskih težav Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 aja ... pol sm pa slabo prebral. Torej. Če ti teži z updejti, potemtakem kukr so že napisali: Windows 10 update assistant. (ohrani vse fajle in programe, namesti ti pa zadnji stabilen w10 build).https://www.microsoft.com/sl-si/software-download/windows10 če ti w10 update assistant faila, potemtakem si DLjaj w10 image z zgornjenga linka in ga požen. Po dveh klikih next ti bo napisalo, če je mogoče namestit zadnjo verzijo w10 s tem da ti ohrani vse programe in fajle. Ko boš videl obe kljukici (torej da ohrani), lepo pusti pou ure da vse skup poinštalira na old school način. Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Dono reče pred 5 urami: Windows 10 update assistant. (ohrani vse fajle in programe, namesti ti pa zadnji stabilen w10 build).https://www.microsoft.com/sl-si/software-download/windows10 če ti w10 update assistant faila, potemtakem si DLjaj w10 image z zgornjenga linka in ga požen. update assistant sem že parkrat pognal, brez uspeha zdaj sem probal s spodnjim linkom aka media creation tool aka win 10 setup, trenuto vidim tole (nič še ni vprašalo oziroma opozorilo glede fajlov) Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 fino na netu spet celega fuka postopkov, kaj za nardit https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/the-installation-failed-in-the-safeos-phase-with/42173449-891e-48df-bbbd-33e2c835f516 dovolj za danes Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Slinch reče Pravkar: dovolj za danes Tolko se mantraš, da bi v tem času že imel clean install in vse programe, ki jih rabiš gor All maš dosti tega fuka programov? Jaz na srečo nimam kaj (pa se mi tudi ne ljubi delat tega ). Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 (urejano) tomazek reče pred 5 minutami: Tolko se mantraš, da bi v tem času že imel clean install in vse programe, ki jih rabiš gor All maš dosti tega fuka programov? Jaz na srečo nimam kaj (pa se mi tudi ne ljubi delat tega ). ne sej vmes sem igral cyberpunk, ni zdaj da bi cel dan neki drkal drugač pa ja, definitivno je toliko programovja, da raje gledam kako mi vsak dan restarta zaradi fake updejta kot da še enkrat vse installam 20. julij 2021 uredilo bitje Slinch Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Slinch reče pred 1 minuto: Drugač pa ja, definitivno je toliko programovja, da raje gledam kako mi vsak dan restarta zaradi fake updejta kot da še enkrat vse installam Jeba pol. Jaz imam full malo pa sem tudi len. Meni vsak dan (ali mogoče redko kak dan vmes ne), ko zjutraj vklokim PC vse šteka - miška ne teče gladko, zvok blokira... In takoj moram ročno vgasnit računalnik na gumb in ponovno zagnat. Potem pa nobenega problema več. Pa se mi ne ljubi it vsega brisat in na novo snemat. Pa to traja že par mesecev. Raje zjutraj pač še enkrat izklopim in vklopim Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 dej si potem updejte v registru/group policy disablaj, da ti ne bo zmeri težilo - nardilo ti jih kot kaže itak ne bo. Precej bedno anyway. @Slinch Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Dono reče pred 2 minutama: dej si potem updejte v registru/group policy disablaj, da ti ne bo zmeri težilo - nardilo ti jih kot kaže itak ne bo. Precej bedno anyway. @Slinch kliknil sem na uno "pause updates for 7 days", enkrat na teden pa ga itak restartam, ki drugač mi začne neki povezano s spominom jebat (pač nek memory leak al karkoli, že leta traja, ko up time prebije 9 dni vse začne počasi neki malo štekat, bmk) Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Kako pa je z varnostjo, če ni rednih updejtov? Večkrat itak zasledil, da antivirusi praktično več niso potrebni ob normalni rabi... Da pa treba redno nadgrajevati Windows defender. Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 @Slinch poskusi s clean bootom (msconfig) in posodobitev, verjetno je tudi kje v logih "Event Viewer" zapisano kater gonilnik ti nagaja in ga deinstaliraš... Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 Slinch reče pred 18 urami: kup nekih updejtov Pejt na Unistall in odstrani vse, ki so bili inštalirani pred pojavom napake pa še kakega povrhu potem pa zažen Assistanta. Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 To ma pol hitreje clean inštalacijo čez Ker teh malih updejtu je lahko malo morje. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 Jz bi tut naredu clean install. Programe bos ze nazaj instaliral, tut dvomim da jih je a) tok neverjetno veliko ali b) da jih toliko neverjetno veliko uporabljas Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 Arey reče pred 48 minutami: Jz bi tut naredu clean install. Programe bos ze nazaj instaliral, tut dvomim da jih je a) tok neverjetno veliko ali b) da jih toliko neverjetno veliko uporabljas Fora je da a) ja b) in ja Ze samo fl studio + vse plugine in VSTje lahko od jutra do vecera gonim, pa vprasanje ce bom skoz (in ce bom se vse nasel). Pac prevelik hassle je, oziroma je tole z updejti manjsi. Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 Te popolnoma štekam. Ene stvari ko delajo, se ne tikajo več. Recimo 123456 pluginov za tak shit kot maš ti, zna bit pol res jeba nazaj vzpostavit. Btw. naslednjič ko boš naredu clean install pa boš gor dal vse programe/plugine. Ti svetujem, da nardiš image sistema (recimo z acronisom). Tko boš za naslednjič mel 0 problemov Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 (urejano) windows update assistant boš moral nekako usposobit, da ti bo pofural windowse na zadnjo verzijo. tvoja 1909 je uradno mrtva verzija (support dropnili maja letos) in morda je tle razlog v problemih, ki jih maš. fak man, sej jst mam pa tud vse svoje mašine na 2004 ki dropne support decembra 21. julij 2021 uredilo bitje TrippinBalls Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.