Bessie Objavljeno 18. marec 2021 Share Objavljeno 18. marec 2021 Mogoče imaš UEFI pa bi moral bit nastavljen Legacy oz. kontra Navedek Povezava do prispevka
uros678 Objavljeno 25. marec 2021 Share Objavljeno 25. marec 2021 Eno pitanje za poznavalce... Naredo sem bios update na mamaplati, pa sem pusto vse na default po factory reset. Spilam AC Odyssey, grafikas ne pride preko 75% obremenjenosti. Zalaufam 3dmark, starta na puno na 99% in skoz dokaj konstana obremenjenost. Vklopim xmp profil, AC je na 99-98-95% obremnjenosti, malo niha, ampak recimo da je med 20-30 fps-ov vec kot prej. 3mark nisem primerjal potem in dalje tud nisem raziskoval se fenomena? Je mozno, da je to xmp profil naredil, al je to AMD driver v kurcu, pa je samo restart pomagal al kaj je to.. fakin prisezem AMD not even once, odkar mam toto AMD kisto, samo neka tweekam pa gore dole pizde materne..prej sem mel intel/nvidia kombo, pa je laufalo out of the box pune rore hamre 4 leta b.p. Hvala in lep lp pozdrav 1 Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 25. marec 2021 Share Objavljeno 25. marec 2021 zih maš v biosu kaj, da ti da optimal nastavitve, tut za XMP preveri, da ne bo na default amd so zelo občutljivi na hitrost rama (hitrejši je, bolje je) Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 25. marec 2021 Share Objavljeno 25. marec 2021 uros678 reče pred 1 uro: Eno pitanje za poznavalce... Naredo sem bios update na mamaplati, pa sem pusto vse na default po factory reset. Spilam AC Odyssey, grafikas ne pride preko 75% obremenjenosti. Zalaufam 3dmark, starta na puno na 99% in skoz dokaj konstana obremenjenost. Vklopim xmp profil, AC je na 99-98-95% obremnjenosti, malo niha, ampak recimo da je med 20-30 fps-ov vec kot prej. 3mark nisem primerjal potem in dalje tud nisem raziskoval se fenomena? Je mozno, da je to xmp profil naredil, al je to AMD driver v kurcu, pa je samo restart pomagal al kaj je to.. fakin prisezem AMD not even once, odkar mam toto AMD kisto, samo neka tweekam pa gore dole pizde materne..prej sem mel intel/nvidia kombo, pa je laufalo out of the box pune rore hamre 4 leta b.p. Hvala in lep lp pozdrav Sigurno je XMP. Hitrost rama je zelo pomembna. XMP profil moras vedno rocno vklopiti (tukaj nima veze AMD ali intel). Prej ti je verjetno ram tekel na 2133 Mhz, sedaj pa na toliko kot je specifikacija RAM-a (npr 3200 ali 3600). Pri taki razliki se v igrah mocno pozna, se nekoliko bolj na AMDju. Pri AMDju je tudi zelo pomembno da ti RAM tece v DUAL Channel (npr 2x po 8Gb - na pravih pozicijah v maticni plosci). Pri vseh novejsih PCjih je potrebno kaj nastavljati v BIOSU, npr. vecina Intel plat ima vklopljen "boost" funkcijo, ki ti CPU zene v visave in ga pregreva (odvisno koliko jeder imas seveda). Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 25. marec 2021 Share Objavljeno 25. marec 2021 Na intelu XMP profila sploh ne smes vklopt, ker ti voida garancijo Navedek Povezava do prispevka
uros678 Objavljeno 25. marec 2021 Share Objavljeno 25. marec 2021 (urejano) Samo po kaki logiki grafa ne gre na polno obremenitev v dolocenih igrah, ce ni xmp vklopljen? Ne stekam tega... 25. marec 2021 uredilo bitje uros678 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. marec 2021 Share Objavljeno 26. marec 2021 Ugobam da je procesor ne utilizira dovolj ler sam nima dovolj hitrega dostopa do rama. Drgac pa grafa tut rabi podatke, iz kje mislis da pridejo Navedek Povezava do prispevka
dzuko Objavljeno 20. maj 2021 Share Objavljeno 20. maj 2021 Bom uporabil tole temo, ker verjetno je kaj z modemom ali routerjem...par dni nazaj se mi je začelo dogajati, da me vrže z interneta na vsakih par minut za obdobje parih sekund..pojavi se pač neaktivna ikona spodaj desno, če grem gor, napiše ni omrežja, še preden pa on supe diagnosticirati povezavi ali kaj podobnega, pa je linija nazaj. Včasih je to po 2 minutah, včasih dela pol ure brze problema. Internet imam preko kabla v switch --> router --> modem..kaj lahko sprobam? Ima kdo kakšen nasvet kaj lahko poizkusim? Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 25. maj 2021 Share Objavljeno 25. maj 2021 Jaz bi stavil na router. Priklopi PC direktno na modem. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 15. junij 2021 Share Objavljeno 15. junij 2021 @dzuko: zelo podoben problem sem imel. Clean Windows install je to rešil. Ampak to je samo moja izkušnja, pri tebi je lahko kaj z ruterjem narobe. Btw, si imel/imaš kak VPN program inštaliran? Navedek Povezava do prispevka
Sudat Objavljeno 16. junij 2021 Share Objavljeno 16. junij 2021 Polil sem tipkovnico z svinjarijo, jo malo splaknil, posušil in po priklopu ne dela več, lahko probam še kaj? Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 16. junij 2021 Share Objavljeno 16. junij 2021 Ja, lahko probaš novo kupit. Navedek Povezava do prispevka
Sudat Objavljeno 16. junij 2021 Share Objavljeno 16. junij 2021 Kaj predlagaš? Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 16. junij 2021 Share Objavljeno 16. junij 2021 Odvisno od budgeta, če misliš kupovat tipkovnice pojdi v temo o periferiji. Drgač če gre za neke 20€ smeti od tipkovnice jz niti nebi neki popravljal ker vprašanje če lahko kej narediš. Jz bi mogoče jo še enkrat ornk spral pa ornk posušil da ni slučajno samo kakšen stik kje (aka permanently pressed key), ampak kej več pa tut vprašanje če sploh lahko narediš. 1 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 18. junij 2021 Share Objavljeno 18. junij 2021 Potopi jo v izopropil. Navedek Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 29. junij 2021 Share Objavljeno 29. junij 2021 (urejano) En ram imam očitno v okvari, ker se komp resetira ko se mu zazdi. Windows memory diagnostic tool mi je vrgel ven FAIL po testu. Potem sem zagnal memtest86, ki je oral nekaj ur po ramih in okolici. Navrgel je kup napak, samo po pregeldu log fajla mi ni čisto jasno kaj naj iščem, da bom zgruntal kater ram je fuč. Imam 4 iste, 8GB, DDR4-3600 MHz od Ballistix. https://www.crucial.com/memory/ddr4/bl2k8g26c16u4b Kakšna ideja, kako najdem zlikovca? Hvala. 29. junij 2021 uredilo bitje Ripper Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 29. junij 2021 Share Objavljeno 29. junij 2021 (urejano) Vsakega posebej moras testirat, ni druge. Lahko probas se spihat RAM slote na maticin. 29. junij 2021 uredilo bitje Sektor 13 Navedek Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 29. junij 2021 Share Objavljeno 29. junij 2021 (urejano) Evo, dva kosa sta zanič. Oba prišla v isti pakungi. Je že kdo kaj pošiljal nazaj preko amazona, ker sta še v garanciji? Urejeno, kontakrial amazon support. Po parih stavkih, so mi ponudili da mi pošljejo nove, ob prejemu pa pokvarjene pošljem nazaj. Kar proper izkušnja... 29. junij 2021 uredilo bitje Ripper Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 29. junij 2021 Share Objavljeno 29. junij 2021 Tko to je ko kupujes brez slovenske garancije. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 29. junij 2021 Share Objavljeno 29. junij 2021 lp mam 3200 ramcke ki laufajo pri 2133mhz ce v biosu prizgem axmp in dam PROFILE 2 (pri katerem pise da bi naj ramcke nastavil na 3200) se zgodi sledece: cpu fen rata glasnejsi to je to a ma kdo idejo zakaj pc je: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC mobo Corsair Vengeance 4x8gb ramcki Ryzen 7 2700X cpu 1070ti gpu Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 30. junij 2021 Share Objavljeno 30. junij 2021 (urejano) Verjetno bos moral RAMe rocno nastaviti. XMP je Intelov standard in zgodnji Ryzni imajo probleme s kompatibilnostjo in nastavitvami ramov. https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/ 30. junij 2021 uredilo bitje Sektor 13 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 30. junij 2021 Share Objavljeno 30. junij 2021 ok, tnx Navedek Povezava do prispevka
keba Objavljeno 16. julij 2021 Avtor Share Objavljeno 16. julij 2021 Imam nov prenosnik Lenovo, touchpad ne deluje, da mi to napako, kaj bi lahko bilo. Driverji so posodobljeni, tako da to ni problem. Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 16. julij 2021 Share Objavljeno 16. julij 2021 Poskusi s starejšim driverjem, rollback... podobno sranje sem imel z zvočno, isto na Lenovu Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 16. julij 2021 Share Objavljeno 16. julij 2021 a si probu snet driver iz lenovo pejđa in kenslat windowsov driver? Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 16. julij 2021 Share Objavljeno 16. julij 2021 Men zgleda kot napacen driver... ne vem sicer kako... Navedek Povezava do prispevka
keba Objavljeno 16. julij 2021 Avtor Share Objavljeno 16. julij 2021 Probal use to pa še vedno ne dela, sem jim poslal slike in so rekli da naj pošljem prenosnik nazaj... jeba Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Popizdil bom tole mi sploh ne izgine, takoj ko se po "updejtu" komp ponovno zažene še vedno piše ta update and restart, probal sem že svašta. - update troubleshooter ni našel ničesar - clean restart ni pomagal - sem ročno dljal in installal update z ms strani (ta mi pove da imam version 1909, neki downloada in installa, samo se pol nič ne spremeni) - v cmdju probal software distribution folder fix se naj fuknem poštengah? Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 Inštaliraj Windows 10 Update Assistant pa poračaj Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. julij 2021 Share Objavljeno 20. julij 2021 been there, done that (2x, predzadnja alineja), ene pol urce neki inštalira, pol nardi restart, po restartu nobene spremembe račonalnik skoz okno when? Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.