╭∩╮ cin der Objavljeno 28. januar 2022 Share Objavljeno 28. januar 2022 (urejano) NPM #slikano s krompirjem 28. januar 2022 uredilo bitje Cinder Povezava do prispevka
Mrhovinar Objavljeno 8. avgust 2022 Share Objavljeno 8. avgust 2022 (urejano) 8. avgust 2022 uredilo bitje Mrhovinar Povezava do prispevka
Mrhovinar Objavljeno 8. avgust 2022 Share Objavljeno 8. avgust 2022 (urejano) 8. avgust 2022 uredilo bitje Mrhovinar 1 3 Povezava do prispevka
Lepi Šime Objavljeno 9. avgust 2022 Share Objavljeno 9. avgust 2022 Kar tako na hitro se mi zdi malo šumnata fotka in premalo kontrastov, da bi hribovje in voda zares lepo izpadlo. Povezava do prispevka
Mrhovinar Objavljeno 9. avgust 2022 Share Objavljeno 9. avgust 2022 Ne vem zakaj forum tolk zjebe kvaliteto fotke. Če klikneš nanjo, da jo odpre, je malo boljše. Očitno bi moral samo linkat. 1 Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 20. februar 2023 Share Objavljeno 20. februar 2023 Moji vlogi so na youtube, zadnji video: Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 20. februar 2023 Share Objavljeno 20. februar 2023 @Mrhovinar a to je Crna gora? Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 20. februar 2023 Share Objavljeno 20. februar 2023 Mojstrana: Dolina Kot Nekje na Islandiji 1 Povezava do prispevka
Mrhovinar Objavljeno 21. februar 2023 Share Objavljeno 21. februar 2023 Avion reče Dne, 20. 2. 2023 at 14:29: @Mrhovinar a to je Crna gora? Da, Durmitor. 1 Povezava do prispevka
blad Objavljeno 20. april 2023 Share Objavljeno 20. april 2023 Poskusi astrofotografije z navadno fotografsko opremo: Orionova meglica + Orionov pas Orionov pas + Meglica Plamena + Meglica Konjska glava Meglica Rozeta spodaj, zgoraj levo delno viden "Christmas Tree Cluster" Čakam bolšje vreme za še kakšne poskuse... 7 1 Povezava do prispevka
Dog Objavljeno 21. april 2023 Share Objavljeno 21. april 2023 Še en moj dump. Včasih sem veliko več fotografiral, ker sem se pač sprehajal po hosti, ki je bila večinoma prazna in neverjetno lepa :). Psa sem mel na frej, da je vohljal, jaz pa sem se lahko sprostil pa škljocal. Zdej ko sem v lj in je posledično skos povodec + milijarda drugih psov, je pa manj tega. Mi kar manjka. V glavnem, evo fotk: 4 1 Povezava do prispevka
rajc Objavljeno 21. april 2023 Share Objavljeno 21. april 2023 blad reče pred 9 urami: Poskusi astrofotografije z navadno fotografsko opremo: Lahko malo opišeš kaj je to "navadna fotografska oprema"? Si mel samo dalši čas ali si limal skupaj več slik? Povezava do prispevka
blad Objavljeno 21. april 2023 Share Objavljeno 21. april 2023 rajc reče pred 3 minutami: Lahko malo opišeš kaj je to "navadna fotografska oprema"? Si mel samo dalši čas ali si limal skupaj več slik? Navadna fotografska oprema je sledeča: Canon 1300d + Samyang 85mm f1.4 manual focus objektiv + navaden foto stativ + intervalometer Orionova meglica je cca 110 * 1s ekspozicij, + dodatne kalibracijske ekspozcijie (darks, flats, bias frames), stack in postprocessing s programom Siril. Orionov pas z meglicami in Rozeta sta narejena po podobnem kopitu, samo več (360 * 1s) ekspozciji. Sem probal tudi "Witch Head Nebula", pa je pretemna za slikanje z ljubljanskega balkona brez motorizirane montaže. Povezava do prispevka
blad Objavljeno 23. maj 2023 Share Objavljeno 23. maj 2023 M101 aka The Pinwheel Galaxy. V enem od krakov je vrjetno vidna trenutna supernova zvezde, atm pa nevem točno kateri od zmazkov je (če sploh je). Če pogruntam, bom dodal v post pozneje. 330*2sec light frames pri ISO3200, 40 dark, 40 flat, 40 bias frames, slikano sredi polja v bljižini Savelj v Ljubljani, stackano z Deep Sky Stacker, nekaj osnovnega post-processinga v Siril. 4 Povezava do prispevka
Nighthawk Objavljeno 23. maj 2023 Share Objavljeno 23. maj 2023 @blad kolega, boš pokazu enkrat gear, pa prlet na pir kakšn pondelk zj maš že velik minusov, sam sporoč, da še jaz pridem Povezava do prispevka
blad Objavljeno 23. maj 2023 Share Objavljeno 23. maj 2023 Nighthawk reče pred 1 uro: @blad kolega, boš pokazu enkrat gear, pa prlet na pir kakšn pondelk zj maš že velik minusov, sam sporoč, da še jaz pridem Lahko se dobimo np. Smo na vezi Glede supernove mi je pa ratal pogruntat da sm neki zajebal na fotki, sem mislil da imam pravilno orientiran na "sever zgoraj" pa je več stvari očitno šlo narobe, še vedno nevem kako mi je ratal prezrcalit sliko. Spodaj referenca in primerjava z mojo sliko, kjer je označena tudi supernova z dvema črnima čritcama, rdeče oznake so pa za orientacijo in prikaz mojega zajeba. 1 Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Vpiši se za komentiranje
You will be able to leave a comment after signing in
Vpiši se