Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu

Priporočeni prispevki

Buzzkill reče pred 11 minutami:

Ker vaju privlaci ideja, da primitivna kastna uber rasist druzba zamenja superiorno FTL drive level belo družbo in uvede prakse katere smo morali pustit v Afriki? :D

Ma ne, ni zaradi političnih undertonov. Mene so te stvari v medijih vedno bile zadnja briga. Tudi danes so mi.

Og POTA mi je bil ful pri srcu odkar pomnim. Ko sem ga prvič gledal, verjetno še nisem niti znal pravilno izgovoriti besede "politika". :D

Vedno sem ga dojemal samo kot masterpiece klasičnega sci-fija.

Nostalgia tinted glasses imo.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Sploh nisem gledal planeta opic. Sem verjetno en redkih, ki kot froc, ni nekaj ljubil znanstvene fanastike. Tudi supermanov, vojne zvezd ipd. ne. Sem menda kdaj kaj gledal, iz plaeta opic se spomnim par scen, ko so verjetno starši gledali, mene pa ni zanimalo.

Bom pogledal zadnji 2 minuti, ki jih omenja Ćamir. Ali pa premislil in mogoče celo pogedal cel film.

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 4 minutami:

Meni je bil to Logan’s Run. Kasneje Blade Runner, kerega sem pogledal n-krat, ampak Logan je first sci fi love.

Logan's Run je tudi meni res kul zadeva, predvsem kar se zgodbe tiče. Se pa še živo spomnim, da mi je, kot otroku, bila izvedba (sfx in scenografija) zelo povprečna. Zato mi nikoli ni postala evergreen za na periodično rewatch listo (za novo leto :D). V tistem času so me opičje maske veliko bolj impresionirale. To je verjetno še en razlog, da sem bil huge fan.

Med te stare klasike, ki so mi vzbudile ljubezen do sci-fija, štejem še Soylent Green.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Se pa točno spomnim TRENUTKA, ko sta se mi spojila nevrona za ljubezen do trasha (ajde, tega acqured tastea nisem nikoli zares razvil v celoti :D) in horrorja.

To je bilo pri tej sceni iz The Blob (1988):

Spoiler

Celotna scena je schef's kiss.

Spoiler je zaradi semi-gruesome thumbnaila, ne zaradi kvarnikov, preden se kak Vanč vžge. :D

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Slinch reče pred 18 minutami:

lol

Stojim za svojimi besedami

Ajde, po definiciji je seveda lahko spoiler, samo pač po mojem mnenju to ni več domena barvanja spoiler tagov (npr. pogovor o skrivnostni sceni v trailerju in tolmačenja, kaj bi lahko pomenila), ampak posameznika, ki se želi temu izogniti, in tega, da se on sam izogiba tovrstnim pogovorom

Vem pa, da filmski trailerji dandanes dosti razkrivajo oziroma pogosto grejo na hitro čez cel plot. Jaz jih ne gledam, pa ne zato, ker bi me motili spoilerji znotraj njih, ampak ker so mi trailerji postali zelo bedni že leta nazaj

Povezava do prispevka
Slinch reče pred 6 minutami:

lol

Drugače ale da elaboriram, sicer mam kar gužvo na jobu ma edino fer da ne ostanem pri enozložnici

Najprej ideja da trailer ne more spoilat - itak da lahko, trejlerji so marketinško orodje, dizajnirani, da čimveč folka spravijo v kino, ne da zagotovijo najbolj pristno izkušnjo. Pogosto se seveda prvo in drugo izključuje. Sem kliknil na prvi link v googlu, ampak tukaj je sigurno kaj, kar potrdi to tezo (res nimam cajta podrobno čekirat, ma eni ga kot zgleda imate :D). Nedavni primer, ki se ga spomnim, pa vsekakor tale.

Zdej se strinjam, če ti true izkušnja toliko pomeni, se pač izogibaj trejlerjem / debatam / internetu / ljudem z megafoni. Samo če si nekdo z vsaj malo čuta za filmsko umetnost, ti trejler v osnovi posreduje največ koristnih informacij o nivoju izdelka, neprimerno več kot kak povzetek ali enovrstična recenzija. Tole seveda ni problem za močnejša imena v industriji, od določenih režiserjev / DOPjev / montažerjev pač pričakuješ nek nivo in ne rabiš dodatne potrditve, da je zadeva vredna časa in denarja. Manjša / novejša imena pa nimajo boljšega načina, kako izpostavit svoj izdelek, a žal takšni tudi največkrat padejo na mino, ker se te izdelke najtežje proda in je studio / distributer pripravljen najbolj poseči v pristnost gledalčeve izkušnje v prid zagotavljanja finančne smotrnosti.

Sem pa mnenja, da nekdo, ki pravi, da mu za spoilerje absolutno ni mar, zares ne doživi dela v njegovi celotni širini. Kakršnokoli predhodno poznavanje vsebine vpliva na percepcijo, na miselne procese med ogledom, na deljenje fokusa med "videno" in "pričakovano". Samo nek trenutek iz trejlerja se lahko tako zelo vtisne v spomin, da med ogledom sproti videno nehote analiziraš v kontekstu predhodno poznanega in na podlagi slednjega drugače interpretiraš vsebino, kot bi jo sicer in kot je po vsej verjetnosti avtor želel.

Povezava do prispevka

Planet of the Apes (razen overactinga a la pikanje USA zastave in smeha) zame itak ni trash-cool, ampak samo cool :D

The Blob je carski, je pa meni naklonjenost do trash horrorja prišla po novejših poteh, in sicer grindhouse duet (sploh Planet Terror pri šestanjstih, top roba)

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 1 minuto:

Gledaš serijo. Na konc vsake epizode je “in the next episode…” kratek teaser. 

Imo je itak da spoiler, sej funkcija teh ni vsebinska, ampak spet marketinška. Ni dodana vrednost vsebini (z izjemo arrested development :D) ampak način, kako obdržati gledalca do naslednjega tedna. 

Povezava do prispevka
Avion reče pred 6 minutami:

Jaz sem fix, da je tole "red herring". 

Mislim, tudi če je, vpliva na ogled. Če si nekdo, ki ga zanima samo "kako se zgodbica konča", pol ja, ti tole ne bo ničesar vzelo, za gledalca, ki videno sproti evalvira in o videnem premišlja, pa je percepcija pripovedi zaradi te informacije, tudi če ta ni "final twist", drugačna.

*ne pravim, da je zgornji film fix vreden tega, je zgolj primer

uredilo bitje Slinch
Povezava do prispevka

Primer trailer spoilerja, pa tudi celotne reklamne kampanije okoli filma, je Edge of Tomorrow. Sicer je valjda celotna glavna premisa filma groundhog day reset, ampak je to v filmu na začetku gledalcu prikrito. Ta film omenjam, ker smo ga prvič gledali skupaj s kolegi na movie nightu. Trije smo vedeli, da bo Cruise ponovno oživel, enemu pa se ni sanjalo. V bistvu smo ostali trije bolj kot film opazovali kakšna bo reakcija tega frienda. :D

No, nam je bilo vsem pretežno kul, kako so izpeljali prvo smrt, tazadnjega kolega, ki ni vedel ničesar o plotu, pa je samo odpihnilo. Res carska reakcija, ki bi jo rade volje tudi sam doživel. Od takrat se vedno na široko izogibam trailerjem filmov, za katere vem, da jih bom prej ali slej itak pogledal.

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 44 minutami:

Primer trailer spoilerja, pa tudi celotne reklamne kampanije okoli filma, je Edge of Tomorrow. Sicer je valjda celotna glavna premisa filma groundhog day reset, ampak je to v filmu na začetku gledalcu prikrito. Ta film omenjam, ker smo ga prvič gledali skupaj s kolegi na movie nightu. Trije smo vedeli, da bo Cruise ponovno oživel, enemu pa se ni sanjalo. V bistvu smo ostali trije bolj kot film opazovali kakšna bo reakcija tega frienda. :D

No, nam je bilo vsem pretežno kul, kako so izpeljali prvo smrt, tazadnjega kolega, ki ni vedel ničesar o plotu, pa je samo odpihnilo. Res carska reakcija, ki bi jo rade volje tudi sam doživel. Od takrat se vedno na široko izogibam trailerjem filmov, za katere vem, da jih bom prej ali slej itak pogledal.

Seratina :))

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...