Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu

Priporočeni prispevki

Buzzkill reče pred 13 minutami:

Kako hendlajo slovanski naciji fakt, da so nas Nemci okupirali in hoteli zasužnjit in izstradat? 
Ta kognitivna disonanca je bla meni vedno čisti odfuk. 

It's simple: zasužnjit in izstradat so nas želeli židje in komunisti, Hitler nas je v resnici reševal

Sam kako pa italijane vključijo v to narativo kot good guyse, pa mi ni znano, ker to mora bit pa res še večji odfuk. Ker ko bereš karkoli zgodovinskega, so italijanski fašisti v odnosu do Slovencev res uno ultimativni villain, ki muči in kolje folk sploh brez neke posebne vizije. Verjetno si mislijo, da so italijanski fašisti bili pač malo bolj rough, sam so mel isto dobre namene :D 

Povezava do prispevka
Hernire reče Pravkar:

It's simple: zasužnjit in izstradat so nas želeli židje in komunisti, Hitler nas je v resnici reševal

Sam kako pa italijane vključijo v to narativo kot good guyse, pa mi ni znano, ker to mora bit pa res še večji odfuk. Ker ko bereš karkoli zgodovinskega, so italijanski fašisti v odnosu do Slovencev res uno ultimativni villain, ki muči in kolje folk sploh brez neke posebne vizije. Verjetno si mislijo, da so italijanski fašisti bili pač malo bolj rough, sam so mel isto dobre namene :D 

Naš prvi okupator v BK je bil Italijan, in niso bili glih neki priljubljeni, kar imeli so proper urbanistični plan in so res imeli neke plane in ideje lol, nice wishful thinking. Partizani so jih redno šolali, kup bitk je blo tle kjer so nardili carbonaro iz lahov tako da je blo kar smešno. Sam pol ko so ti kurci kapitulirali so vleteli Nemci in ti pa res niso jebali, eskaliralo se je sto na uro. 
Nekega viba ultimativnega villaina od Italijana bi reku da ni blo, to je bil absolutno Nemc. 

Zato tudi bi rekel da pri nas ni nekih simpatij do nemcev ali fašijev. 15km čez mejo na Hrvaškem - druga zgodba. Bit na družinskem (ne moje družine!) meetu, ko je 90% folka odprtih Ustašev je fakin weird. Hilarious but weird. Ko sem jaz "komunist Slovenac" ne pomaga pet manifestov o woku v igrcah, nekak ne jemljejo resno. :D

Povezava do prispevka

Na voljo za kupit... smeško. :happy:

Navedek

Sony will have the crucial rights for most things Pink Floyd-related, from merch to movies.

Navedek

With the Sony deal in place, the label — and not the band — will now bear the responsibility for the next Pink Floyd release, a 50th-anniversary edition of Wish You Were Here that is expected to arrive in 2025.

uredilo bitje Bessie
Povezava do prispevka

+1 na nemce kot na ultimate sovražnike Slovencev, sploh ni najmanjšega vprašanja, so nasi kraji polni RL horror zgodb, jaz jih še dandanes odkrito ne maram :D ja ja pacifsti ja, eko vegani ja, zelena evropa ja, v redu je fantje, ob prvem momentu bodo spet tanki v điru. Sam znukat kurce ogabne, to je pa to ko se ni poslušalo DeGaulla.

Italjani so bli pa pri mas samo za fukat mlade ženske, če je dedijeva verzija ww2  kakorkoli pravilna :D

Povezava do prispevka

Zgleda, da je... 

Navedek

“To be rid of the decision-making and the arguments that are involved with keeping it going is my dream,” Gilmour said of a catalog sale. “If things were different… and I am not interested in that from a financial standpoint. I’m only interested in it from getting out of the mud bath that it has been for quite a while.”

uredilo bitje Bessie
Povezava do prispevka

Ej kekit in ostali primorci, kuko pa vi gledate na Italjane? Mislite, da so šanse, da pridejo spet kdaj mal na silo pozdravit čez mejo? Ker pač zgodovinsko gledano je dejansko mal edgy situacija kar se tiče primorske (in dalmacije), ob kakih bolj ostrih razmerahbin dovolj užganih voditeljih se IMO lahko hitro začne spominjat, kdo je pozidal večino istre in dalmacije :D

Drgač na Pol-Obr smo dejansko pri enem predmetu šli gledat viadukt Črni kal od spodaj. Ker je zadeva minirana, da se v primeru italjanskega napada odreže Primorsko, saj je Postonjska vrata neskončno lažje braniti. Tko da očitno se še vedno razmišlja v tej smeri :D

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...