Skoči na vsebino

Grafične kartice

Priporočeni prispevki

Vodokotlič reče Dne, 29. 7. 2024 at 13:36:

En mulc bi prodal GTX1070. Dolgo časa sem mu nabavil azdevo. Koliko je to kaj vredno?

verjetno ni več mulc od takrat :D

Če bi želel dat za fer ceno, pol nastavi 80e. Na FB bazarju jih maš kar nekaj za 100e, par gtx1080 je tudi zelo blizu 100evrov. Sm ziher da bi jim lahko zbil ceno na 100, tko da 1070 imo ni vredna več kot 80e (kar pa ne pomeni, da se mogoče ne bo prodala za 100).

Povezava do prispevka

Nisem dolg spremljal cen grafičnih, zdej me frend prosi, da mu najdem neko pocen graifčno, da bo kokr tok... Ja fak, pa pizda cene so, k da smo sred majninga, za te cenejše.

Se pravi ena najnižjih AMD graf v tej seriji, ki bo tudi počasi obsolete RX 7600 XT = 350€+   Pa se te norca delajo?

Nihče me ne bo prepričal, da se bratranc pa sestrična kartelno ne dogovarjata glede cen, zato jim pa je delnica tolk skočila. Ker te višji rang niti niso tolk drage, za 150€ več, dobiš miljonkrat boljšo 7800xt. Ampak prodaja se itak tisto poceni in tam zgleda mastne pare vlečejo prasci monopolistični.

Povezava do prispevka
atomic reče pred 2 urama:

Nisem dolg spremljal cen grafičnih, zdej me frend prosi, da mu najdem neko pocen graifčno, da bo kokr tok... Ja fak, pa pizda cene so, k da smo sred majninga, za te cenejše.

Se pravi ena najnižjih AMD graf v tej seriji, ki bo tudi počasi obsolete RX 7600 XT = 350€+   Pa se te norca delajo?

Nihče me ne bo prepričal, da se bratranc pa sestrična kartelno ne dogovarjata glede cen, zato jim pa je delnica tolk skočila. Ker te višji rang niti niso tolk drage, za 150€ več, dobiš miljonkrat boljšo 7800xt. Ampak prodaja se itak tisto poceni in tam zgleda mastne pare vlečejo prasci monopolistični.

Malo bolj opisi "kokr tok". To je komot ze RX 6600. Cisto ok grafa.

Ce dam filter "kokr tok" dobim tole:

Npr. 6650xt je 262 eur na funtechu drgac: https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/racunalnistvo/komp/graficne-kartice/ati-radeon/rx-6650-xt/92273/

uredilo bitje Sektor 13
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

V vecini primerov gre za distilirano/de-ionizirano vodo z dodatki proti korozivnosti, proti algam etc v obliki raznih glikolov.

Je pa tak da so taki sistemi ponavad temeljito sprobani predn grejo v produkcijo in ker ne gre za tolk visok pritisk v ceveh, PONAVADI ne gre kaj velik narobe in stvari ne puscajo.

Ciljno se uporablja tud sistem iz ene vrste kovine, se pravi samo baker al pa samo aluminij, nikol kombinacija.

Majo pa verjetno te industrijske zadeve dvojna, ce ne trojna tesnila, verjetno se celo zlepljena s silikonskim lepilom, ker ni glih misljeno da zadevo velikokrat razstavljas.

Lahko pa imas smolo kot je imel Linus

kjer je imel leak ker je nek fitting sel po zlu in je skorodiral.

VERJETNO slab QC pri proizvajalcu, al pac smola pri proizvodnem procesu.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
DaMachk reče pred 2 urama:

Lmao, 700€ za obe :lol:

On another note... ce bi zdle kupovali grafo higher end.

Za katerga proizvajalca bi se odlocl?

MSI?

Asus?

Gigabyte?

Inno3d?

Palit?

Zotac?

Gainward?

Dejte glasovat tule za top izbire:

https://strawpoll.com/GJn444lJqnz

najcenejšo. vedno. 

skor ni neke razlike v performansu. 
Pa itak gpu menjam na 2-3 leta, tko da mi je vseeno ker brand je.

Povezava do prispevka
DaMachk reče pred 1 uro:

Lmao, 700€ za obe :lol:

On another note... ce bi zdle kupovali grafo higher end.

Za katerga proizvajalca bi se odlocl?

MSI?

Asus?

Gigabyte?

Inno3d?

Palit?

Zotac?

Gainward?

Dejte glasovat tule za top izbire:

https://strawpoll.com/GJn444lJqnz

Če kupuješ high end grafo zdele je tud dost vprašanje ker model zbereš.

Cenejše ASUSove majo mende dost izrazit coil while (mende je tud to mal loterija), ampak je pa ASUS edini k da 2xHDMI poleg 3xDP out.
Pa če hočeš overclockat morš skor nujno gledat dražje modele ker ma velik cenejših modelov power limit na 450W, dražji pa tud lahko nad 600W.

Ko sem pred kratkim naokol googlal za 4090, je izbira zgledala takle:
MSI Suprim X - all rounder OK, sicer je pa lahko dražja od večine

ASUS TUF - dobiš extra HDMI port, riziko z coil whine, v splošnem ena od najcenejših opcij

ASUS Strix - extra HDMI port, ni rizike z coil whine, v splošnem ena od dražjih opcij

Gigabyte GAMING OC- ena od bolj glasnih kartic kar se tiče fanov, more bit rev1.1 samo redkokateri seller napiše revision verzijo v oglas, tako da je mal riziko, v splošnem druga najcenejša

Gigabyte Aorus Master - more bit rev1.1, isti problem kot pri GAMING z revision verzijo, v splošnem ena od najdražjih

Kar se tiče cen je pa treba vsak dan zjutraj in zvečer na večih spletnih trgovinah stisnit refresh.

Par dni nazaj je bila na amazon.de Gigabyte official storu Gigabyte 4090 GAMING OC samo 1805€, včeraj je bila se mi zdi cca 2000€, danes je nimajo več listane. Na galaxus.at je trenutno 1870€, slovenski trgovci imajo pa še lepo maržo 150-250€ plusa na take cene.

Povezava do prispevka
PS5 Lover reče pred 28 minutami:

Lahko potrdim da to whine ko zmešano ko imaš path tracing in dlss do konca. Samo boli me kurac itak igram s slušalkami:D in vse poganja v izi 4@120😍😍😍

Moja stara ASUS 3060ti je mela tud coil whine na obremenitvah, ampak je šel v 3-6 mescih počas stran. Eni pravjo da undervoltaža pomaga, spet drugim pomaga menjava PSUja, pr enih gre počas stran, pr enih pa ostane forever. Pač jeba, če te moti.

Za 30 in 40 serijo je ASUS v splošnem kar znan po tem, da kartice tuljo ko svinja v kolinah.

Mene zelo moti v VR, Index ma pa take obušesne zvočnike namest slušalk in se sliš vse kar je zravn v sobi.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   1 član

• Ustvari novo...