Skoči na vsebino

Ker vam je najboljši Pro Evo in FIFA?


Priporočeni prispevki

Ugotovil sem, da mi na Polici manjka zelo dober fuzbal, ki bi ga lahko igral 1:1 s kolegi (če ima dober offline career mode pa še toliko bolje). Pa recimo da zraven še počastimo obe legendarni seriji, ki zdaj ne obstajata več (Pro Evo že par let ne, FIFA pa se je poslovila lani) z nekakšno "best of" temo :) 

 

Kateri vam je najboljši Pro Evo? Katera FIFA? Kera vam je najjača all time, kero bi priporočili za "moderne" konzole? Ste tega veliko prešpilali?

 

Jaz imam na obe seriji izjemno lepe spomine in sem jih dejansko predrkal ogromno. Fifo smo ogromno igrali že kot smrkavci, najprej 1996 verzijo, ampak potem je pa uletel 1998 z noro grafiko, sick gameplayem, indoor načinom, brualnim introtom, ni da ni. Tega smo res preigrali ogromno.

 

 

Potem je uletel spinoff Euro 2000, ki je izgledal še bolje, ampak je imel ful manj ekip, manj opcij, pa tudi overall ni bil tak odlom kot FIFA 1998. Vseeno, igrali smo ga ko nori.

 

Potem nekaj let z družbo nismo več neki špilali fuzbala, tudi FIFA kot špil ni imela več takega pulla, kot ga je imela včasih. Zadeva se je spremenila na faksu, ko je ljubezen do virtualnega nažiganja žego ponovno vžgal Konamijev Pro Evolution Soccer. Najprej je nakazal Pro Evo 3, dokončno pa nam je zlomil jajca Pro Evo 2006 za PS2. Na igrico imam res izjemno lepe spomnine, več split screena smo predrkali samo še v kakšnem SF4, Soul Calibur 2 in COD MW 1 / 2. Nažiganje špila med / po faksu, na dopustu, na random pretepaških turnirjih kot side event, po kosilu na bone, v soboto po pijanskem petku, na dejtu, res uno špil je bil v điru SKOZ.

 

Po Pro Evo 2006 smo potem še vedno dosti, ampak precej manj igrali naslednje iteracije Pro Evota in občasno tudi razne Fife, ki jih je Pro Evo dejansko prislili, da so postale boljše in bolj podobne "pravemu" nogometu. In še čisto vsako leto smo s kolegi ali forumskimi gaymerji fuknili kakšen fuzbalček na split screen. Špili so preprosto tako fun, dostopni in dejansko hudi za špilat, da rabiš imeti pri roki vsaj enega, ko pridejo obiski. Zdaj, ko sta se obe legendarni seriji poslovili, bi pa rad kupil en odličen Pro Evo in eno odlično FIFO za PS4 / PS5, da jih bom lahko po želji zalaufal, kadar nam bo zadišal fuzbalček :) 

 

Sem drgač malo googlal oz reddital in od modernih iteracij velja za top shit Pro Evo 2017 in na drugi strani FIFA 2022. 

Povezava do prispevka

FIFA kot igra se ni končala, samo ne bo več fifa licence.

 

Sicer pa oboje sedaj smeti, igra je vsako leto praktično enaka, edino kaj nekaj spreminjajo je loot box pay2win FUT, že dolgo nazaj so opustili razvoj gameplaya in simulacije (igra ni nič bolj realistična kot na PS3, verjetno manj)

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka

Moje izkušnje s FIFO se itak isto začnejo z 1996 verzijo, ki je prišla s PC-jem. Na računalnik jo je nasnel legendaren prodajalec igric-igračk s Ptuja, ki ga Slinch in Tomazek gotovo pomnita in je imel pisarno v isti stavbi, kot je danes Center za socialno delo. 

Naslednjo full time FIFO sem imel 1999, ki sem si jo kupil na končnem izletu v ne vem katerem razredu OŠ (pomoje tam okoli 2001). Na končnem izletu mi je še ostalo nekaj denarja in sem ga itak moral takoj utopit v neke dobrine, sicer bi mama zahtevala nazaj ostanek. FIFA 1999 se mi je zdela najbolj reasonable nakup, pa zaradi tega, ker je bilo že par-let-kasneje je bila itak znižana na 1999 SIT ali kaj podobnega, verjetno še kakega stotaka manj. To verzijo sem igral nebroj in sem velik fan. Istočasno sem igral tudi demo verzijo 2001, vendar sem oriđiđi skeširal za NBA Live 2001, tako da za FIFO ni ostalo denarja.

Pol naslednji korak je bila FIFA 2003, ki sem jo kupil za 1000 SIT pirata na dveh CD-jih. Igra mi je bila nor napredek napram temu, kar sem igral prej (vmes sem igral še World Cup 2002 demo, ki pa je imel malo hecne mehanike z nekimi super power movi in mi že takrat ni bil zelo všeč). 2003 je pomoje v bistvu neka prva next-gen FIFA, ko se je začelo vse skupaj bolj približevati realizmu. 

FIFA 2004 je bila prva, ki sem jo kupil za konzolo, natančneje PS2. Igralo se je je na tone. Po tem sem nekje v mid-360 generaciji imel še FIFO 13 in 14 za Xbox 360, nakar pa sem vse skupaj popolnoma opustil, ker me je vrglo v druge vrste igre. Takrat je tudi manual mode bil nekako najboljše izveden in v manual mode sem res na polno užival. 

Ko smo zadnji dvakrat pri Galkotu doma igrali FIFO 2023 je bilo dejansko prvič po ene FIFA 2016, da sem jo igral. Še vedno mi je sicer carska igrica, pa že to, da prižgeš FIFO 2023 in se v glavnem meniju prikaže črna ženska nogometašica nakazuje na kvaliteto, ampak prav za doma pa si je še nisem nabavil.

uredilo bitje Chenier
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 17 minutami:

Fuzbal je potrosna roba in ni material za polico. 

 

Lp

 

Ma se strinjam, tud gre totalno kontra vsemu, kar Polica meni predstavlja (zaključene single-player špile, ki bi načeloma moral biti vsak zgodba zase oz neka zaključena celota).

 

Ampak imam tako lepe spomine na oba špila, da bi imel rad čimboljši in čimlepši iteraciji obeh v fizični verziji :) 

Povezava do prispevka

PES je bil dosti boljši od fife v času PS2.

 

Licence pa tedaj niso bile problem na PCju zaradi modov.

 

Mogoče se še tu kdo tu spomni igranja na PESLauncherju, smo igrali tudi lige.

 

Tudi introji so bili hudi

 

 

 

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka

V PS2 eri smo v studentskem stanovanju na polno nazigali PESa. Tisto leto nihce ni naredil faksa... so bili tud mnenjalnicarji udelezeni, ampak jih ne bom izpostavljal.

 

Zaradi spominov na te case, ko je PES pometal po tleh s fifo, bom v srcu vedno PESjan, crprav te dni ne igram vec fuzbalscin. Slava PESu, skoda da je sel v kurac.

Povezava do prispevka

PES 6 gladko najboljši PES, najbolj legendaren od vseh

 

Fifa mi je bila zelo pri srcu 2003, ker 1. Se je malo upočasnila hitrost dogajanja 2. Grafično napredovala 3. En kup novih stvari, tud takih, ki jih več ni (npr. Počasni posnetki golov imajo Madden črte kaj se dogaja na igrišču)

 

Je pa seveda FIFA 98 najbolj legendarna, skupaj z Blur - Song 2 introm

Povezava do prispevka

To igraš proti nekim casualcem, resni online igralci igrajo samo FUT. Ko boš v FUT Rivals v Division 1, potem se lahko imaš za dobrega FIFA igralca.

 

Pa zadnjih par letih biti dober pomeni samo še igrati na neke exploite, z AI high pressure taktiko lahko tudi nek noob igra obrambo kot profi

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka

Fifa je mehanično gladko boljša. Je pa seveda pay to win in hoče da grindaš vsak dan. Tudi cel fokus v igri je na FUT in online tko da ni ne vem kaj dobrih opcij za single player igranje. Če se ti ne gre za FUT in grindanje maš še vedno season online in pro clubs in Volta mode ki je kot fifa street. V online kot je maksi rekel dobiš nadrkance v FUTu, sploh za weekend league. V seasons pridem vsako leto v prvo divizijo gladko, navadno brez poraza.

Povezava do prispevka

Hja, Galko, če nekaj let nisi špilal teh fuzbalov, bosta tut Fifa 22 ali 23 vrhunska.. Jaz imam 22, pa je nisem povohal že ohoho časa. Problem novih Fif je exploit FUT koncepta, ostalo je zraven zato da je... Sam sem v Fifi startal dva modea - Be a pro career kjer sem naredil čapca iz Štepanca in smo kljub mojim rosnim letom in oceno 75 prišli gladko iz druge v prvo francosko ligo; zdaj pa smo nekje 6., 7. na lestvici in sem skoraj redno najbolji igrač mog tima... Drugi mode je da sem trener, vendar tako neživljenjsko deluje, da se ti bruha. Po vsaki tekmi enaka vprašanja medijev, nakup prodaja gladiat... ehm, igralcev je bedno.. 

 

Če pa misliš imet za kako seanso s kolegi, ki uletijo na kahvo in ajde zraven ratluka še en fudbal odigramo, preden pridejo drolje.... Pol pa je ok. Zabava v takih primerih je zagotovljena, sploh če si izmislite in vzamete kake jadne klube ala Liverpool, ManU, Milan, Bohemians, Brondby in podobne...

Povezava do prispevka

@Gogy, bolj to drugo, ja :D s tem da vedno izberemo države in stisnemo "random" pa ima potem vsaka stran možnost enega veta.

 

Ne sej FIFA 2022 smo parkrat igral in je ful cool. Pač nice and casual :D Samo če pač obstaja neka moderna FIFA, ki prav tako izgleda kul in da velja za kao "igralno" najboljšo, bi potem valda to. 

Povezava do prispevka

Saj razlike med vsakoletnimi verzijami so minimalne (dostkrat na slabše), zunaj FUT ne dobiš skoraj nič razen posodobljenega rosterja. Če ne igraš FUT nima smisla si lastiti vsako novo fifo.

 

Problem FUT je tudi, da ga igraš samo eno leto, po izidu nove verzije je wasteland

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka

Pa še formo so imeli igralci v PES, kar je imelo vpliv na izbiro igralcev, vsaka tekma je bila nekoliko drugačna. Medtem ko v fifi je vsaka tekma eno in isto, isti igralci, ista taktika, zzzzzz...

 

Adriano rdeča forma = RIP nasprotna ekipa :D

 

FIFA je še kar fun če jo igraš občasno, če jo vzameš zares je precej frustracijska in dolgočasno prazna.

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka

Za igrat itak ni fuzbala... Ta novi PES al E-footbal so res totalne smeti, Fifa je pa taka, kot skoz... vse skirptirano in po tirnicah. Recimo po 300 tekmah online, gola s protsega še nisem dobil. Od recimo 2000 golov je bilo tokrat 5 z glavo... Izven 16m pa recimo 20 golov od ca 2000.

 

Za na polico, pa tako kot smo ugotovili. Fifa 1998, pač najboljša muska in prva s 3D pospeševanjem, za PES pa ne vem, če je ravno 6, ta je bil že pozno in že na next gen konzoli xbox 360. Bi rekel, da nekaj kar je bilo precej prej... Recimo  PES eden izmed 1,2,3,4...

Povezava do prispevka

17ka je bila zadnja fifa verzija, kjer si lahko koga premagal, ker si boljše poznal nogomet, od tedaj naprej so samo še exploiti, hitro prepoznavanje AI vzorcev in AI custom taktika (npr. podvajanje igralcev brez lastnega inputa).

 

Potem pa vsak nasprotnik zgolj s dotikom ene tipke igra totalni fuzbal  ali pa pa catenaccio

 

Na PS6 se bo igra verjetno sama igrala.

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...