Skoči na vsebino

Napoleon


cin der

Priporočeni prispevki

Sej je naslov Napoleon, torej si ga bosta NA POL razdelila ON (njega) dva režiserja. Napoleon je bil tako velik (no v bistvu majhen) da en režiser ne zadostuje. Sicer pa na konc bomo od enga tretga režiserja k bo delu kakšno feministično verzijo, zvedl da je bla taglavna najbrž tkoaltko Jožica.

 

 

 

 

 

Aja trailer od Scotta zgleda kar v redu, tko nekakšen Gladiator v 1.5 z upgradanim arzenalom in  Commodus je še živ.

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
Mitsu reče Dne, 11. 7. 2023 at 11:07:

Sicer pa na konc bomo od enga tretga režiserja k bo delu kakšno feministično verzijo, zvedl da je bla taglavna najbrž tkoaltko Jožica.

v prikolici je to še izrecno povedano, verjetno ker je obvezno če hoče film kandidirati za oskarje :D

Povezava do prispevka
Libs4Evah reče Dne, 14. 7. 2023 at 22:48:

a ni bil tko napoleon star 30 let al neki ko je bil v italiji in podobno?

 

 

sicer imaš tudi desetine "zgodovinarjev", ki komentirajo napovednik in jim prihaja (ob znesku, ki so jim ga dobili za reklamo).

Povezava do prispevka
  • 3 mesece kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
Dog reče pred 1 uro:

Meni je trailer zgledal obetavno, ampak po prebranih reviewih me je minilo da sedim tri ure v premalo ogrevanem Cineplexxu :D.

Ja, trailer je žal kar zavajujoč in dobiš čisto drug film, kot je predstavljen. Če ne bi šli gledat z družbo, pomoje ne bi gledal filma do konca. :/

Povezava do prispevka
Deskyet reče Dne, 25. 11. 2023 at 23:50:

Whoa, sem fan zgodovinskih filmov in sem si res želel, da bo Napoleon dober + trailer je obetal... ampak to je bilo boleče slabo. :( V 2h40min film ni uspel iz mene izvabit trohice čustva.

Izvabi kar velik čustev. Razočaranje, jezo, posmeh... obup od filma. Ne it gledat

Povezava do prispevka

Pacing in zgodovinska natančnost filma dajeta občutek, da je Scott adaptiral powerpoint o Napoleonu iz dijaski.net
 

V film želi stlačit preveč, vse deluje odsekano, marsikateri prelomen dogodek ni niti omenjen. Vidi se, da je film rezan (vsaj meni se je tako zdelo) in da pride na AppleTV 4 urni director's cut (bog pomagaj). Primer, ki ni nek spoiler, je to, da ima Napoleonov brat na začetku precej vidno vlogo, nato pa na neki točki dobesedno izgine in ga ni več. In je to to. Kdo bi vedel, kaj se je zgodilo.

 

Kako je prikazan Napoleon, ne bom spoilal. Recimo, da je prikaz stvar intepretacije. Kar je meni osebno katastrofalno, je to, da nima popolnoma nič karizme v nobenem pogledu. O marsičem glede njegovega karakterja se da razpredat, a mislim da je jasno, da verjetno ni imel karizme polža lazarja (sploh kr mu filma ne da nič "v zameno").

 

Prikaz bitk je meh. Scale Austerlitza je smešen. Bitka se na koncu vrti okrog relativno nepomembnega detajla (glede na resničen razvoj). Nikoli ne dobiš občutka, da je Napoleon kakorkoli taktično nadpovprečen, kaj šele vrhunski general.

 

Ogromno časa v filmu je posvečenu odnosu med Napoleonom in Josephine, ki je neizmerno dolgočasen in prazen, dialogi so brezvezni. Josephine glede na veliko vlogo doprinese izredno malo in se mi zdi zelo slabo razdelan lik.

 

O zgodovinski natančnosti pa nočem niti začeti, ker je bilo boleče. :D Napoleon recimo redno charga v bitko na svojem konjičku.

uredilo bitje Deskyet
Povezava do prispevka
[]D [] []V[] []D reče pred 9 urami:

Dejte mal povedat kaj vas je motilo pr filmu (ce gre spoiler free), sm nameraval v kino, sam zgleda je pass.

Vsaj polovica filma je namenjena Josephine. Napoleon je prikazan kot semi-retard, čigar cilj v življenju je bila Josephine, biti cesar Francije pa je bil side-quest. Praktično nobenega prikaza političnega udejstvovanja, kar ga je, je pa tako nerodno postavljeno v film, da sploh ne bi razumel dogajanja, če ne bi poznal zgodovine. Kaj šele prikaza konteksta celotnega dogajanja. Absolutno nobenega prikaza vojaške genialnosti, niti omembe. Film izpade kot nekakšna groteskna romantična drama, kamor je režiser na silo vrinil še bistvo Napoleona, vsebina katerega pa bi bila lahko vzeta s kolaža osnovnošolca.

 

Posneto je sicer odlično, tudi scenografija je super. To je pa tudi vse, kar film nudi. Bitke so meh, občasno kar smeh.

Zgodba Napoleona je prevelika za 3h. Ampak to ni razlog za to žalost od filma. Je dobil Scott navodilo, da mora sprocesirat romantično dramo, da bo primeren za američane? Čeprav bi skoraj rekel, da je film režiral Anglež v letu 1813, tako ponižujoč je bil prikaz persone Napoleona.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...