Ezoterik Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Aktivist Vanč reče Pravkar: Imo slabšo, nisem pa expert. Sony serije 9000 je imel odlično sliko in je bil višji rang. Atomic dejansko gleda samo z vidika velikosti. Ta TV je tukaj omenil in predlagal že najmanj 10x. Jaz ga v živo nisem videl in ne bom sodil, povem pa, da ga sam prav gotovo ne bi kupil. Verjetno ko je bil nov je mel bolšo sliko, sam tem TVjem res čez leta kr degradira slika. Bi reku, da bo zdej predvsem na brightness nivoju in HDR vsebini prednost na strani TCLja, panela ja pa tko kot si napisu, zihr slabša, uno je šlo za high end TV za svoj čas, kle gre pa res za vstopni model. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Zajebal na mobitelu sporočila. Sorry. Zgornja dva posta bi moral združiti Ne znam kopirat citat okna na mobilniku. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 (urejano) Ezoterik reče pred 3 minutami: Verjetno ko je bil nov je mel bolšo sliko, sam tem TVjem res čez leta kr degradira slika. Bi reku, da bo zdej predvsem na brightness nivoju in HDR vsebini prednost na strani TCLja, panela ja pa tko kot si napisu, zihr slabša, uno je šlo za high end TV za svoj čas, kle gre pa res za vstopni model. Možno, tu ne morem pametovat. Spomnim pa se, da so bli zelo dobri takrat. Na degradacijo pa sploh pomislil nisem. 5. avgust 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Sem pa seveda tudi sam prepričan, da mu Atomic to svetuje v dobri veri in ga ne zavaja. Vsi imamo drugačne preference. Galko v vsakem primeru bi ti svetoval vsaj, da ga ne naročiš prek spleta in greš nekam pogledat v živo sliko kjer lahko primerjaš še s kakim. Lp 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Plus Atomic ima res "bosna čevapi in pivo lokal" okus za tehniko Mislim da tudi ne opazi razlike med 1080p in 4k, tako da ne vem če bi ga ravno poslušal za nakup TVja Osebno nikoli ne bi šel več nazaj na ne-oled. Velikost gor ali dol. Optimalno je po mojem imei en 75 oled v gaming sobi, v dnevni pa 100inčna Atomic jajca za tv in filme. 1 Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Jest se umikam iz debate, pa nič zarad drugih, ampak zaradi sebe, k se zmeri tolk napalim, ker si ta TV želim in si ga bom kupil, ker ga gledam že 1 leto sam ne vem kaj naj s svojim, ki je tudi 86". Ampak vseeno bi se v dve izjavi vseeno vtaknil. "atomicu gre samo za velikost, ta TCL je low end" @Galko TV, ki ima samo 120hz ekran, je ponavadi skoraj 2x dražji od low end modela z 60hz, tako da to v osnovi ne more bit low end. Druga stvar, "samo velikost" je pomembna, ta TCL ima 2x višjo svetilnost za HDR od tvojega TVja, ima boljši kontrast, barve tam tam, ta zloglasni viewing angle, k se ga tolk dissa, ma pa isti k TVoj TV, ki je bil par let nazaj high end. Zdej a je to res samo velikost? Z vinam se pa zelo strinjam z Ezoterikam, oba veva kaj je dobro vino, ampak... ampak jest pravim, da je vino odvisno od priložnosti, ko žena zaspi in grem na balkon si natočim kozarec vina, jest rabim nekaj dobrega z s kompleksnim doolgoim pookusom, da razmiljšam o smislu žilvljenja, k ga pijem s trem horny prfoksam iz poljske je lahko tudi 5€/l in kera situacija misliš, da je bolj zame sattisfing. Tko da ja, OLED 77" je high end buteljka, ki zame preprostega človeka ne nudi toliko, kot 98" 1500cd/m svetilnost beast. Priznam sem plehek, 1 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 (urejano) Bom šel pogledat v živo enkrat ta teden, ko bom šel na šiht, pa da vidimo to čudo Čeprav že zdaj vem da mi bo všeč, hehehe. Drgač sem tak fan Atomicovega budget predloga tudi zato, ker bo tale nov TV priletel dobesedno z neba. Najbolj ne-planiran nakup ever. In moram tudi malo zmenedžirat ženo, če sem pošten Namreč kupoval sem samo PC, ker mi je prejšnji ful crkoval. To sem dejansko rabil. Potem smo kake 14 dni nazaj na šihtu debatirali o slušalkah, gledali bolj high end slušalke ovo / ono, jaz sem mal klikal po prvi strani od neke spletne strani, videl neke nove recieverje, pade debata o Marantzih, se omeni njihova Cinema linija, čez dva dni že letim po enega - pa smo že pri prvem popolnoma neplaniranem strošku. Pošljem sliko novega recieverja pod TV-jem Atomicu, Atomic mi napiše TV imaš manjši kot kurca pod tušem lol, jaz se pač moram strinjat, in evo nas zdej, tik pred še drugim yolo nakupom Zato se tudi tako nagibam k temu kitajskemu cheaperju. Ta keš bo še šel čez, čeprav ne dvomim, da bo padel zelo kvaliteten look. Kaki višji zneski pa... ...pač rad bi še kdaj fukal letos, ne vem kako naj drgač napišem, evo. 5. avgust 2024 uredilo bitje Galko Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 (urejano) Če veš, da boš sam zadovoljen, potem ga vsekakor kupi. Boli te kurac za druge. Jaz gledam avte, ker moram menjat nekje do aprila drugo leto. In bolj gledam, širši nabor imam. In bolj bom kompliciral, bolj se zavedam, da bom na koncu razmišljal "zakaj raje nisem onega". Jeba je, ker nimam nobenih posebnih preferenc, ki bi mi zozile izbor in bi bil zadovoljen s tistim. Pa ponavadi je itak vedno tako, da bom kot kompliciras, slabše je na koncu. Na zadnje sem to doživel z monitorjem, ki sem pogledal 100 YouTube videjev in ne vem koliko opisov, kupil... Na koncu pa nisem bila zadovoljen čez par tednov. Ampak se potem čez čas spet navadiš/sprijazniš in te boli kurac 5. avgust 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Pri monitorjih ga ni če 55 LG OLED za 900 evrov ali koliko je že bil takrat. Najboljši nakup v lajfu gate dol. Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Kje pa se da videti v zivo to kitajsko cudo? Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Od teh velikih trgovcev jih Harvey Norman prodaja. Ta dragi modeli so 5k€+ k majo 5000 nit svetilnosti pa vse do 22.000€+ Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Kolk je kaj dimenzija škatel teh ta velikih monitorjev 100", se bojim, da ga ne bi uspel spravit po stopnicah... K mene tud neki dela živčnega prazen prostor okoli tv-ja. 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Na koncu bomo vsi imeli 100 inčnega kitajca Jaz sem safe samo zato ker nimam placa zanj Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 5. avgust 2024 Share Objavljeno 5. avgust 2024 Feget reče pred 1 uro: Jaz sem safe samo zato ker nimam placa zanj A zato kupujes gate na otroskem oddelku, da lahko pol ta izgovor ufuras 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 (urejano) Feget reče pred 10 urami: Na koncu bomo vsi imeli 100 inčnega kitajca Jaz sem safe samo zato ker nimam placa zanj Aja ne, jaz sem gledal Zonija se dobi ne OLED že pod 4k. Kaj takega npr. https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x90l-x90cl 6. avgust 2024 uredilo bitje Bessie Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Feget reče pred 18 urami: Osebno nikoli ne bi šel več nazaj na ne-oled. Velikost gor ali dol. Tako nekako. Imeti Ne-oled v letu 2024 je kot imeti HDD leta 2013. Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Slinch reče pred 9 urami: A zato kupujes gate na otroskem oddelku, da lahko pol ta izgovor ufuras Bolje majhen z dobro tehniko, kot piton brez tehnike Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Matematika je preprosta, če kupiš eno bedno znamko z jadnim panelom pol more bit tok velik da folk k pride v dnevno reče O FAK VAU KER TV Tako da galkova teorija, da gre na 100+ inčev, je ziher taprava 1 Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Po mojem mn3 je velik teve vreden za en kurac če ni dvolj svetel ob dnevni svetlobi. 1 Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 atomic reče Dne, 5. 8. 2024 at 9:46: To je trenutno najboljši deal na svetu: https://klub.t-2.net/ponudba.aspx/led-tv-tcl-98p745-249-cm-98-4k-hdr-android-google-tv-wi-fi-30018 Ima Android za razliko od raznih Samsunogv in Lgjev Ima vse napredne gaming fukncije 144hz, vllm, vrr.... Je svinjsko poceni Gre visoko v HDRu Ni pa to OLED, ki je pri tej velikosti 20.000€ Zdej preden Ezoterik uleti in reče, kake smeti so to od ekrana si sam poglej review. https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/r745-qled @atomic Neki mi ni šlo v glavo in sem zdej en dan čekiral in sem 99.9% procenten, da ta review ni za ta TV, kle pišejo o FALD QDLED, kot vidiš gre pa tukaj: https://www.tcl.com/eu/en/tvs/98-p745 za ubistvu non QD DIRECT LED, torej za najbrž povsem drugo panelo. Review tudi ni za ta model, ubistvu sploh ne najdem pametnega reviewa za ta model, une ki jih najdem govorijo večinoma o čist drugih stvareh. TCL R745 je TV iz 2021 in je bil sam 85". Mal bi blo dobr raziskat kaj se kle dogaja. 1 Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Ne vem kako je zdej s tem ampak jaz sem ene 2 leti nazaj gledal TCLje in je bila jeba ker je bil en model ocenjen zelo dobro, potem pa vidim da ta model prodajajo samo v USA. EU model je imel 1 črko drugačno v zelo dolgem nazivu in je v praksi pomenil ful slabši TV. Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Jep to je problem TCLjev ja. Plus manjko nekih reviewov. Navedek Povezava do prispevka
guru Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Bessie reče pred 17 urami: Kolk je kaj dimenzija škatel teh ta velikih monitorjev 100", se bojim, da ga ne bi uspel spravit po stopnicah... K mene tud neki dela živčnega prazen prostor okoli tv-ja. Meni ga je Pošta s solo kamionom pripeljala, je na paleti. 88kg mislim da je bilo s paleto vred. 1 Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 (urejano) Uglavnem kar mi je ratal ugotovit: 98p745 je model, ki se prodaja samo v evropi, kot je atomic omenil ima dejansko najnovejši hardware (procesor, hdmi 2.1, 144hz), zgleda pa ker je cheap je not res najbolj jadna panela možna (ni fald, ampak direct led, ni qdled), Navedek this is a straightforward LCD TV with a direct LED backlight that lacks local dimming. If you want Quantum Dots, you're going to need to step up to the C745, and if you're after Mini-LED technology (as well as Quantum Dots), you need to look at the C805. Torej ta review, ki si ga linku sploh ne pride v poštev, tv ima samo local dimming in zgleda kot da je tud HDR dost u pizdi (govorimo o 400 nitih): Navedek Here again, however, black levels in the night-time shots of a city were inconsistent, with the black sky sometimes taking on a grey tone. But although my time with the 98P745 was brief, its black uniformity issues definitely didn’t seem as bad as the 75-inch Samsung CU8000 I reviewed before. It was interesting to note that when I measured HDR peak brightness, the 98P745 gave a result of 389 nits and 441 nits in movie and standard mode, respectively. This result is to be expected for a standard LED panel and was even brighter than expected considering the TV's huge size. Navedek Right from the opening scene with the white and red text on a black background, it's evident that TCL is prioritising screen size over pretty much everything else. Black levels are an immediate concern, with a discernably bright grey stepping in to fill the role of the background colour. However, that’s not necessarily a surprise considering this is a traditional LED set. Navedek We don’t want to be too harsh, as after all this is a standard LED model lacking the quantity of dimming zones that its more expensive Mini LED equipped 98-inch brethren include, but it must be said that this isn’t the most subtle TV we’ve ever seen. Vzamte z rezervo, ker sem quote potegnu iz edinga realnega PREREVIEWA, ki sem ga našu na netu, sam vsekakor ne gre za tv, ki ga je linku atomic, ampak za neki velik velik bol jadnega. @atomic @Galko Da si predstavlate: Galko je omenil da je njegov trenuten TV 6 let star FALD X900H, no ta je mel ob nakupu 800 nitov peak brightnessa v HDR (ajde zdej ma neki manj), sam ja. 6. avgust 2024 uredilo bitje Ezoterik 2 2 Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 #autism Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Slinch reče pred 2 minutama: #autism No mislim, da tok introspekcije pa maš, da bi se lahk pol pobral v svojo temo testirat kable za elektriko. Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Ezoterik raztrgal šupak nepoznavalcu Atomicu. Sicer pa saj pravim, Atomic je tam res bosna hardware poznavalec. Nekaj pove, nekaj predlaga, samo 50:50 ali bo dober nasvet, ali pa boš res surovo nategnjen v rit brez svinjske masti. Tale njegov TLC tv spada bolj v to drugo očitno Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 (urejano) 400 nits lol na kubik! Lahko to uradno sploh imenujejo HDR? Ni 1000 minimum? 6. avgust 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Ezoterik reče pred 21 minutami: No mislim, da tok introspekcije pa maš, da bi se lahk pol pobral v svojo temo testirat kable za elektriko. mislim da med nama dvema samo en hodi v laboratorij testirat fald in qdld in dildld, drug pa raje FUKA Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 6. avgust 2024 Share Objavljeno 6. avgust 2024 Aktivist Vanč reče pred 1 minuto: 400 nits lol na kubik! Lahko to uradno sploh imenujejo HDR? Ni 1000 minimum? Žal ne, važna je sam podpora standardu... ne kok nitov dejansko dosega. Tko tud kakšni računalniški monitorji nominalno podpirajo HDR, sam v praksi pa ne. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.