GadusM Objavljeno 2. november 2021 Share Objavljeno 2. november 2021 TrippinBalls reče pred 3 urami: lahko probaš izklopit wake on lan funkcijo na mini pcju, če jo ima. če je nima, lahko za foro izklopiš napajanje mini pcja iz elektrike, utp pa pustiš in potem probaš, če je kej spremembe na neotu. Hvala bom jutri sprobal. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 3. november 2021 Share Objavljeno 3. november 2021 Vprašaj na Telekomu. Mogoče imajo kakšno zašcito, če gre vse preko enega porta. Lahko probaš testirati z drugim PCjem ali laptopom na istem portu? Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 3. november 2021 Share Objavljeno 3. november 2021 Vodokotlič reče pred 3 urami: Vprašaj na Telekomu. Mogoče imajo kakšno zašcito, če gre vse preko enega porta. Lahko probaš testirati z drugim PCjem ali laptopom na istem portu? Meni dela ce je PC prizgan, tko da ne vem kaksna zascita bi to lahko bila… Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 11. december 2021 Share Objavljeno 11. december 2021 En problem oz. bolje recemo annoyance. Ze pred nekaj casa mi tv kar na noben nacin ni hotel zaznat nobenega programa vec, zato sem klical telemach in se koncno dogovoril, da mi je prisel njihov tehnik preverit problem. Ocitno je bil problem nekje v modemu/routerju in ga je menjal. Zdaj na novem modemu/routerju tv dela, internet tudi, imam pa dva druga manjsa problema. Prvi je, da tista lucka pri zicni povezavi (wan al kaj ze) nonstop utripa in me to iritira. Tudi v user manualu za moj router pise, da utripajoca lucka pomeni nek initialising/firmware update. Probal sem vse mozne resete pa se ne spremeni nic. Drug problem pa je wifi signal, ki je zdaj v drugo sobo slabši, kot je bil na prejšnjem routerju. Na prejšnjem sem mel na iphonu namreč vedno polne 3 črtice, zdaj mi skos meče iz treh na dve v sosednjo sobo. Stanovanje je veliko okrog 90 m2, pa vendar ne rabim celotne pokritosti, le skoz eno steno v drugo sobo bi pa res rad mel polni signal, ker precej gledam yt/plex kar na telefonu. Router je Genexis drg7860. Bi probal nardit firmware update pa ne najdem nobenega fajla za boga ne. Imate kak nasvet kako porihtat ta dva problema? Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 11. december 2021 Share Objavljeno 11. december 2021 S_Adriano reče pred 2 urama: ker precej gledam yt/plex kar na telefonu. Zato, ker koristiš to za gledanje vag sexa Šalo na stran... Ojačevalec Wi-fi signala pač... Dobiš pod 20€. Meni je koristil. Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 13. december 2021 Share Objavljeno 13. december 2021 Vzami si 5min cajta in pogruntaj, če prestavljanje šitboxa meter sem, meter tja kaj naredi za signal. Izklopi 5GHz oddajanje (če ga ima), povečaj/pomanjšaj moč oddajanja (če jo ima). Lučko pa prelepi ali popipsaj s temnim flomastrom. 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 13. december 2021 Share Objavljeno 13. december 2021 lol zdaj sem zmeru hitrost in imam v sobi kjer je router 140mbps, takoj v sosednji sobi (vmes ena stena) pa pade na 80mbps jebatga očitno bom moral gledat filmove na telefonu samo v tej sobi Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 13. december 2021 Share Objavljeno 13. december 2021 Pa še nekaj je zanimivo, ko sem v isti sobi z routerjem prek wifija na telefonu je wifi hitrejši od kabelskega interneta na računalniku. Sicer je razlika mala pa vendar v prid wifiju. Prek wifija dobim 141mbps, prek kabla na pc-ju pa mi speedtest pokaže 138mbps. 1 Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 13. december 2021 Share Objavljeno 13. december 2021 S_Adriano reče pred 1 uro: Pa še nekaj je zanimivo, ko sem v isti sobi z routerjem prek wifija na telefonu je wifi hitrejši od kabelskega interneta na računalniku. Sicer je razlika mala pa vendar v prid wifiju. Prek wifija dobim 141mbps, prek kabla na pc-ju pa mi speedtest pokaže 138mbps. Kaj, to si ugotovil z enim testom? ponovi 10x pa poročaj. Drgač pa, who gives a fuck. Pač 2 speedtesta ne bosta enkrat ista. Pač varira. Navedek Povezava do prispevka
kebab Objavljeno 14. december 2021 Share Objavljeno 14. december 2021 S_Adriano reče pred 12 urami: lol zdaj sem zmeru hitrost in imam v sobi kjer je router 140mbps, takoj v sosednji sobi (vmes ena stena) pa pade na 80mbps jebatga očitno bom moral gledat filmove na telefonu samo v tej sobi Sicer je to verjetno samo speedtest testiranje (en sam test ti ne bo pokazal kako konsistentna je povezava), ampak 80mbps je dovolj tudi za 4k streaming. Isto velja za PC - kabel bi moral pokazati dosti več (ampak verjetno si dosegel omejitev ISP linije). Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 14. december 2021 Share Objavljeno 14. december 2021 Hja nismo se vprašali kaj je na PCju v ozadju delovalo? Kakšeni updati? Cloud sync... Daj live linux pa še enkrat probaj. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 14. december 2021 Share Objavljeno 14. december 2021 Never mind, zdajle zmeru še enkrat in tudi na pcju pridem na 140mbps Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 25. januar 2022 Share Objavljeno 25. januar 2022 Verjamem da bo za koga tole čist bedno vprašanje, rabim nek ruter, ki bo služil wifi povezavi oculusa 2, tvja in telefona, da bodo skupaj na isti mreži. Baje je fajn če je povezava 5g in me sam zanima, če kdo slučajno ve za kak dober price performance zadevo nekje do 100€? Gledam mimovrste pa pojma nimam kaj je dober ruter :S Navedek Povezava do prispevka
[]D [] []V[] []D Objavljeno 25. januar 2022 Share Objavljeno 25. januar 2022 vazno da ima 802.11ax, s temle ne mores falit: https://www.mimovrste.com/usmerjevalniki-routerji/asus-rt-ax55-brezzicni-usmerjevalnik-90ig06c0-bo3100- 1 Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 25. januar 2022 Share Objavljeno 25. januar 2022 Ok thx, a če te prosim, da mi pokažeš kakega do 50€, ki bi bil še ok, bi preveč pushal limit? Navedek Povezava do prispevka
kmetek Objavljeno 25. januar 2022 Share Objavljeno 25. januar 2022 https://www.kajkupiti.si/kuponi-in-nakupi.html?q=router&p= 1 Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 25. januar 2022 Share Objavljeno 25. januar 2022 Kastor reče pred 8 urami: Verjamem da bo za koga tole čist bedno vprašanje, rabim nek ruter, ki bo služil wifi povezavi oculusa 2, tvja in telefona, da bodo skupaj na isti mreži. Baje je fajn če je povezava 5g in me sam zanima, če kdo slučajno ve za kak dober price performance zadevo nekje do 100€? Gledam mimovrste pa pojma nimam kaj je dober ruter :S []D [] []V[] []D reče pred 6 urami: vazno da ima 802.11ax, s temle ne mores falit: https://www.mimovrste.com/usmerjevalniki-routerji/asus-rt-ax55-brezzicni-usmerjevalnik-90ig06c0-bo3100- Evo, lih en teden nazaj sem ravno za potrebe Okulusa kupil router. Vzel sem tega z amazona. https://www.amazon.de/gp/product/B07Z8833C7/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s01?ie=UTF8&psc=1 Služi svojemu namenu (router pa okulus mam v isti sobi). Ta moj TP link ma v teoriji hitrejšo wireless povezavo od asusa - ampak a je to res važno? V praksi mi telefon v isti sobi (ko delam speedtest na NAS) kaže to: 1 Navedek Povezava do prispevka
1min3 Objavljeno 12. september 2022 Share Objavljeno 12. september 2022 Obujam temo. Iščem predlog za malo boljši router. Ne vem kaj to pomeni cenovno - ranga 200-300 eur? Pa po možnosti, da ni ogaben “gamerski”… Navedek Povezava do prispevka
SL4FKO Objavljeno 12. september 2022 Share Objavljeno 12. september 2022 (urejano) Predlagam Asus RT-AX86U. Ko naložiš gor Asus Merlin je router sposoben še marsikakšne funkcije zraven... Oziroma kaj pač rabiš, ajde... Pazi, RT-AX86S je hardwersko podhranjena verzija. 12. september 2022 uredilo bitje SL4FKO Navedek Povezava do prispevka
Lord Jocker Objavljeno 12. september 2022 Share Objavljeno 12. september 2022 (urejano) 1min3 reče pred 1 uro: Obujam temo. Iščem predlog za malo boljši router. Ne vem kaj to pomeni cenovno - ranga 200-300 eur? Pa po možnosti, da ni ogaben “gamerski”… če rabiš samo router je najboljša opcija nek star SFF računalnik, dodatna ethernet kartica. za OS pa naložiš opnsense 12. september 2022 uredilo bitje Lord Jocker Navedek Povezava do prispevka
1min3 Objavljeno 12. september 2022 Share Objavljeno 12. september 2022 Hvala! Bo verjetno Asus padel. Navedek Povezava do prispevka
Vanz Objavljeno 6. oktober 2022 Share Objavljeno 6. oktober 2022 ASUS RT-AX86S za 115€ (za mnenjalničarje še mal dol ) https://eigre.si/asus-rt-ax86s-ax5700-aimesh-dual-band-wifi-6-gaming-router-1629377486 2 Navedek Povezava do prispevka
SL4FKO Objavljeno 6. oktober 2022 Share Objavljeno 6. oktober 2022 Vanz reče pred 4 urami: ASUS RT-AX86S za 115€ (za mnenjalničarje še mal dol ) https://eigre.si/asus-rt-ax86s-ax5700-aimesh-dual-band-wifi-6-gaming-router-1629377486 Kako je to mišljeno za mnenjalničarje še malo dol?! Kje maš to? Navedek Povezava do prispevka
Vanz Objavljeno 6. oktober 2022 Share Objavljeno 6. oktober 2022 SL4FKO reče pred 7 minutami: Kako je to mišljeno za mnenjalničarje še malo dol?! Kje maš to? Tako da mi napises ali tukaj ali direkt na eigre mail in uredim. Pac par evrov najdemo, je ze kar odbita cena Navedek Povezava do prispevka
spaceman Objavljeno 18. oktober 2022 Share Objavljeno 18. oktober 2022 mene pa zanima kakšn lan switch bi bil dost dobr. rabim samo za PS5 in pa za eon(tv). kabla mam 2 takšna https://www.bigbang.si/intellinet-cat6a-sftp-1-5m-siv-mrezni-prikljucni-patch-kabel-izdelek-137331/?search_q=cat6a kej takšnega bi blo zadost? https://www.bigbang.si/asus-gx-u1081-8-portni-gigabit-switch-izdelek-101239/ https://www.bigbang.si/linksys-sb-lgs108-eu-8-portno-stikalo-izdelek-34050/ Navedek Povezava do prispevka
kebab Objavljeno 18. oktober 2022 Share Objavljeno 18. oktober 2022 Če rabiš samo dva priključka, bo dovolj tudi 5 portov, razen če planiraš še kaj dodati v prihodnosti. Najdi nekaj najcenejšega, pazi samo, da bo gigabiten. Navedek Povezava do prispevka
spaceman Objavljeno 18. oktober 2022 Share Objavljeno 18. oktober 2022 a kot gigabiten misliš da ima prenos 1000 Mb/s ? Navedek Povezava do prispevka
Me3do Objavljeno 18. oktober 2022 Share Objavljeno 18. oktober 2022 Y, da so porti na switchu 1Gbit 1 Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 19. oktober 2022 Share Objavljeno 19. oktober 2022 https://www.bigbang.si/tl-sg105e-easy-smart-5-port-switch-tp-link-izdelek-30380/ kej takega ti bo cist dost... Razn ce bos res velik vec kablov vlekel 1 Navedek Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 3. november 2022 Share Objavljeno 3. november 2022 Eno vprašanje, najbrž butasto za mojstre tukej, ampak kaj češ... Prej smo imeli v dvostanovanjski hiši vsak svoj priklop za net. Po novem smo to združili, da pač zmanjšamo stroške. In ko je fotr to urejal, so mu rekli naj pač dokupi en switch in da imamo wifi itak prek Neota. Zdej je pa problem, ker ta wifi vleče samo po dnevni, kjer Neo je. No in zdaj končno vprašanje a lahko namesto switchapač priklopim router in s tem rešim težave z wifijem? Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.