Skoči na vsebino

Dogajanje v EU in njenih članicah


Kruz

Priporočeni prispevki

nimious reče pred 4 urami:

Torej če ne podpiraš nepotrebno klanje si od rusov sponzoriran nacist?

 

Ne, ce je tvoja stranka od Rusov financno sponzorirana in ce je v tvoji stranki ogromen procent neonacijev, si od Rusov sponzoriran nacist. To je jasno vsakomur, ki vsaj minimalno spremlja nemsko politiko zadnjih 7, 8 let. V Avstriji imas recimo FPÖ.

 

Lahko pa ti povem kaj nisi, ce dejansko ne podpiras nepotrebnega klanja-ruski apologet. Torej nisi AFD in FPÖ.

uredilo bitje planetarium
Povezava do prispevka
nimious reče pred 52 minutami:

Spet to o ruskem financiranju političnih strank... Rusija ma gdp Italije. Ter so v vojni. Ter pod sankcijami. Kako točno si ti predstavljaš, da oni financirajo politične stranke po celi Evropi?

 

A ti to tko, naivno, al res zgolj - neumno? :)

Povezava do prispevka
nimious reče pred 6 urami:

Spet to o ruskem financiranju političnih strank... Rusija ma gdp Italije. Ter so v vojni. Ter pod sankcijami. Kako točno si ti predstavljaš, da oni financirajo politične stranke po celi Evropi?

 

Aha torej priznavas, da se grejo Rusi vojno ze od 2015, ce ne prej. Se strinjam.

Povezava do prispevka

Zelja po miru v Ukrajini nima veze s to temo. Tudi jaz si tega zelim. Samo ce bi dobival denar iz Rusije, ki je to vojno zacela in jo zgleda namerava nadaljevati, bi bilo pa treba malo vzeti pod drobnogled mojo "zeljo po miru".

 

Haha liberalna afd. Dejansko obstajate ljudje, ki verjamete v ta boj proti nacijem. Smilite se mi. Rusija je skrajno desnicarska diktatura. Skrajne skupine pa so in vedno bodo lahko manipuliran element za dosego svojih ciljev. Je pa res da je nekemu neonaciju v nemciji danes precej tezje ziveti, kot v rusiji. Vsi te crnci, gayi, vera ni vec 100% glavna, celo zenska jim je vladala desetletja in ne alfa samec, obstajajo neki politicni nasprotniki, ki jim celo das moznost mnenja in celo sovladanja fuj, globalizacija pred mein land, novinarji govorijo tudi, da njegov pogled na svet ni sprejemljiv, nasprotniki ne grejo v taborisca ali vecna lovisca in zdaj bo rusija dobila se vecji lebens raum, medtem ko mu nemcijo zasedajo Sirijci.

uredilo bitje planetarium
Povezava do prispevka

Dario Kordić je bil med vojno v BiH eden od poveljnikov hrvaških paravojaških enot. Haaško sodišče ga je obsodilo na 25 let zapora zaradi pokola v vasi Ahmići leta 1993, v katerem je bilo ubitih več kot sto civilistov, večinoma muslimanov. V zaporu je preživel 17 let in bil predčasno pogojno izpuščen. Lani je na proslavi ob obletnici operacije Nevihta dejal, da bi vse ponovil in ne bi zamenjal niti sekunde.

 

Evropski parlament je obsodil izjave hrvaškega vojnega zločinca Daria Kordića, da bi dejanje ponovil. Proti obsodbi je glasovalo 43 evropskih poslancev, med njimi Zver, Tomc in Bogovič.

 

kaj se zgodi, ko ne vprašaš šefa kako glasovati

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
  • 4 tedne kasneje...
Navedek

Germany is staring at the end of its economic model

The war in Ukraine and its repercussions, compounded by structural problems such as an ageing population and a lack of investment, spell the end of the boom

 

 

Navedek

Gerhard Schröder, chancellor from 1998 to 2005, initiated a series of reforms that triggered a jobwunder (employment boom) and, combined with healthy foreign demand from booming economies such as China, boosted the German economy’s backbone. This comprises a competitive manufacturing sector, largely thanks to cheap Russian gas and Eastern European labor. These factors have propped up Germany for almost two decades, making it Europe’s leading force.

Navedek

Compounding a shrinking labor force and an over-reliance on exports come a series of hits that cut straight to the heart of the German economy, namely its industry. The main one is the energy transition, in which the government is investing billions of Euros, and which they estimate will take until at least 2027 to bring down energy prices for industry

https://english.elpais.com/economy-and-business/2023-09-04/germany-is-staring-at-the-end-of-its-economic-model.html?outputType=amp

 

Delanje samomora, ker je zabavno 

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Jaz sem ene 15 let ful zagovarjal idejo federalizacije Evrope po vzoru ZDA.

Svet se spreminja - dvignile so se močne, kohezivne globalne sile (Kitajska, Indija, JA, ZDA) katerim nobena od posameznih 27 članic ni sposobna konkurirat sama. Nobena, niti Francija ali Nemčija, niti od boga pozabljeno ZK.

Edino možno pot, ki sem jo videl, je bila homogenizacija EU v federacijo z zmanjšanim vplivom narodnih vlad. 27 vlad se ne more nikoli tako hitro odzvat na svetovni šahovnici kot se lahko 1 vlada. Samo eno Mađarsko ali Poljsko rabiš, pa lahko cel vlakec škripne do zastoja.

 

Whelp, gotta admit - zadnjih 5 let (oz. od begunske krize naprej) je to moje prepričanje vedno bolj omajano, zdej pa priznam, da je izpuhtelo kot prdec v vetru.

Edini razlog za to pa je, ker zahodnoevropske države še vedno trepetajo v primežu samosovraštva in ne znajo več zagovarjat Evropskih interesov.

 

Boli Kitajsko kurac še za lastne državljane, dol njim visi za lačne otroke v Afriki.

Oni pridejo dol, rečejo "zgradil vam bomo železnico, v zameno nam boste dal pravico do iztraživanja rud za naslednjih 100 let, aja pa tud železnica ne bo zastonj in jo damo sam na kredo".

Končni rezultat: uni so srečni ker majo železnico, hvaležni za vsako leto ko jim ne zaplenijo premoženja, Kitajska še dodatno zmonopolizira najpomembnejše rudnine za naslednje stoletje, poveča si svojo ekonomsko, in geopolitično moč.

 

Evropa pride dol, reče "mi vam bomo zgradil železnico, dal vam bomo nekaj miljard razvojne pomoči, tle mate dostavo hrane za naslednjih 5 let, aja, pa, do you want a blowjob with that?"

Končni rezultat: uni so srečni ker so od rusov za razvojno pomoč kupil novo oborožitev za klanje sosednjih plemen, predsednik si zgradi novo palačo, odplačajo kitajskegi kredit, evropa pa ostane z kurcem na suhem, otroc so pa še vedno lačni.

 

Že odkar so francozi pustil, da se je sfukal Gadafija je jasno, da se noben v EU ne sprašuje kaj počet za to da bi bilo najboljše za evropejce. Namesto da bi naredil nekaj na družinski politiki, EU-wide začel reševat stanovanjske probleme, se spraševat kaj je razlog za sfukano demografijo - je bil očitno bolj prava pot to da si uvozimo milijone folka z totalno nekompatibilno kulturo, se trapljamo po rami, da nam bojo oni brisal riti v domovih za ostarele, in pol surprise pikachujemo, ko nam noben ni hvaležen.

Kok na izi so Rusi fuknli francoze vn iz Nigra, lol, to se mi še zdej smeji.

 

Korenčke talamo zastonj, na milijarde in milijarde korenčkov, ki bi bili lahko uporabljeni za izboljšanje življenja evropejcev, od tega imamo glih fuck all, palice pa zadi ni nobene. Tud če bi jo mel, si je ne bi upal uporabit, ker boo-faking-hoo, sins of the father pa to.

Sej ZDA tud ne vozijo keša v Izrael s karjolo zato ker obožujejo žide (ok, no, mal pa že) - ampak ker obstoj Izraelske države direktno pritiskanje na ZDA interese v regiji.

 

Mislm, fak... Sej ni all bad. Očitno je da v Sloveniji danes precej boljše živimo zaradi EU, kot pa bi brez nje. Ampak to da smo totalno irelevantni na globalnem odru in da je evropa vsako leto šibkejša je pa dost obvious že en lep cajt.

uredilo bitje Skunky Lee
  • Račka +1 6
  • Na jagodo +1 1
  • Groot, ki sir je 1
Povezava do prispevka

Take federacije so velik problem, ker bodo večji vedno nadvladali manjše in to bo povzročalo neverending trenja, dokler zadeva na neki točki ne razpade. Also hud misrepresentation tega, kako Kitajska deluje v Afriki. Njihov način delovanja je za države precej boljši kot IMF/EVRO-AMERIŠKI, zato pa so se tudi obrnili proti Kitajski. Resnični problemi - to, da mladi nimajo kje živet, ker ni dovolj stanovanj - nimajo veze. Kao za stanovanja ali druge investicije v sisteme, ki bi odgovarjali na potrebe prebivalcev nimamo denarja, ampak hej, imamo stotine milijard za Ukrajino in Izrael.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...