DaCapo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) AMF reče pred 17 minutami: Sem mislil, da se spet pogovarjate o hrani. Ker si pač omenil hrano: danes pade bosanska papica za pubecov 15. rojstni dan. Čevapi, lepinje, kajmak in čebula. Pa seveda prebranac. Simple, ampak vseeno dobrodošlo. (da ne bodo samo mekiči, kitajci in oreščki na meniju, sicer pa si je sine to sam zaželel ) 14. april 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Galko reče pred 21 minutami: pri takem se ne bi čudil če ima tudi mater po kosih pospravljeno v omari in babico v vrčkih formaldehida tbh da bosta dlje ohranjeni To ali pa da je matka doma na ketni s presekano ustnico. Mama ne poganja igric, kdo jo bo prenašal in skrbel zanjo prasica Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 []D [] []V[] []D reče pred 26 minutami: Ustreza Galkotovem opisu, tko da mozno da res on ja. Drgač Xecutlorja poznam iz konzolec meetov (udeleževal se jih je, še preden je bil na forumu), pa ni bil on, tako da očitno je to nek trend med igričarji Navedek Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Zdej vsi glasni, doma pa dalinc za tv v plastični vrečki pa kavč v polivinilu. 1 3 Navedek Povezava do prispevka
AMF Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 DaCapo reče pred 1 uro: Ker si pač omenil hrano: danes pade bosanska papica za pubecov 15. rojstni dan. Čevapi, lepinje, kajmak in čebula. Pa seveda prebranac. Simple, ampak vseeno dobrodošlo. (da ne bodo samo mekiči, kitajci in oreščki na meniju, sicer pa si je sine to sam zaželel ) Zdaj bom pa jedel zdravo... halo balkan! Smo pa podobno zadevo ravnokar doma zmazali. Na olivnem olju brez kajmaka, ker ga v trgovini nisem našel. Sicer pa zdaj že kako leto za kuhanje uporabljam samo olivno olje (razen k cvrem) in moram priznati, da nas pomoje nategujejo. Pomoje je to navadno olje z barvilom. 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Če kupuješ poceni sranje verjetno res ni kaj dosti drugačno od sončničnega. Tista malo boljša in dražja pa že po vonju čutiš, da je čisto nekaj drugega. Navedek Povezava do prispevka
AMF Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Ja tisto kupujem k mi je Mefisto priporočal 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Tsita boljša, ki imajo okus pa morajo tudi konkretno pokvariti okus čevapom. Hjooo povej nekemu balkancu, da si čevape delal na olivnem olju, če upaš. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Drugače meni je god tier večerja poleti Domač kruh, še topel Figova marmelada Kak dober pršut Feta sir, namočen v kvalitetno olivno olje mmm m mm m mm god tier Navedek Povezava do prispevka
AMF Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 ej tomazek Čwape sem delal na olivnem olju Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) Pa kak lahko mešate marmelade z mesom? Sladko + meso = gotova smrt. P.S. Enako velja za brusnično omako in divjačino. Koji kurac brusnična omaka, da je slišati bolj pametno... obična brusnična marmelada je tisto. 14. april 2021 uredilo bitje tomazek 1 Navedek Povezava do prispevka
AMF Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Sladko kisla omaka = Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 sladko + meso je isto kot porniči s transvestiti, treba je doseči določeno zrelost in razgledanost, da prepoznaš pravo vrednost meni je ravno brusnična marmelada in divjačina res uno pure seks. Ali pa kako lepo pečeno mesto + sladki čebulni chutney, ma evo mal sem živčen že samo da pišem o tem. Pa sladke kitajske omake in kvaliteten dim sum, m m mmm. 3 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) Brusnice + divjačina oz. tudi drugo meso je top kombinacija. Ali pa brusnice + ocvrt camembert sir, kar je itak klasika. mmmmmm.. Sicer pa to vsi vemo. 14. april 2021 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) Hmm ok I guess... Jaz vse to sovražim v dno duše Enkrat povabim za vikend na en kmečki turizem in vidim na meniju za kosilo svinjska pečenka, picek... potem pa dobim na krožnik pečenko v sredini kater so bile suhe slive... fakof... komaj sem zbrcal tisto ven, da mi je ostalo malo neinfesticiranega mesa, ki sem ga pojedel. Potem ne morem jest ameriščega BBQ, ker mi je odurno sladka omaka in mi je želodec obračalo, ko sem gledal recept kolko rjavega cukra to poajnprenajo in potem to fuknejo na meso faaak Aja ne prenašam in ne jem niti uvožene vložene zelenjave, ker je vse slasko (kumare, rdeča pesa, zelje...), v tujini ne jem solat, ker so sladke (najhuje sem dobil pri Madžarih), ko sem probal melono in pršut se mi je zagabilo jesti... Tak, da si res ne morem predstavljati, da bi si na kos kruha namazal marmelado in potem zraven žrl pršut in sir. Seljak vem, vajen samo starih običnih kmečkih okusov V Meku lahko jem sladko kislo omako samo s krompirčkom in mi je dobra. Z mesno hrano je ne morem mešat. DaCapo reče pred 2 minutama: Brusnice + divjačina oz. tudi drugo meso je top kombinacija. Ali pa brusnice + ocvrt camembert sir, kar je itak klasika. mmmmmm.. Sicer pa to vsi vemo. Ta ocvrti sir sem menda par krat kupil v Lidlu. Ocvrt sir je bil dober, omako pa sem kar zaprto vedno stran fuknil 14. april 2021 uredilo bitje tomazek 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Stipe2 Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 []D [] []V[] []D reče pred 2 urama: hmmm zakaj mi je to tok znano, to je nekdo kle na forumu razlagal enkrat? Ja, eden je razlagal, še na starem forumu...jaz bi reku, da ni nič narobe s temi ljudmi, samo preveč prostega časa imajo. Drugače sem recimo zasledil po forumih precej teh obsesivnih scen med hobi fotografi - tudi sam sem se skoraj ujel mednje (ko sem še imel preveč prostega časa, seveda ) Recimo lens fungus je ena taka "zajebana stvar", pa folk kupuje take stvari... https://www.bhphotovideo.com/c/l-search?q=ruggard electronic dry cabinet&View=GRID Ampak ajde, foto oprema je z lahkoto lahko vredna par deset tisočakov, pa to še nekako razumeš - za konzolo od 400€ pa... Navedek Povezava do prispevka
AMF Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Belo grozdje, tolminc pa pršut. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) Saj pri hrani načeloma ni problem, ker so te sladke zadeve posebej in si vsak vzame kar mu paše. Če pa je neločljivo (kot v tistem moejme primeru pečenke in sliv), potem pa se mi rahlo obrne, da moram plačat za to. Isto sem full občutljiv na začimbe... predvsem rožmarin in timijan. Nazadnje, ko so ble restavracije odprte sem šel na brancina. In ne vem zakaj ne povejo kaj je zraven, ker so mu v vamb pred pečenjem zaprli vejico rožmarina. Ko pričnem jesti, vedno odprem hrbet da vzamem kost ven in nisem videl tistega notri. Ko probam prvi košček mesa... sem mislil, da je riba pokvarjena... potem opazim v trebuju to vejico. 1/3 ribe skoraj sem moral stran vrečt. Z mano je bla ena punca in je isto stran mogla zbrcat del ribe, ker ji je blo ogabno. Fuknem 50€ za hrano, pa na koncu niti sita nisva 14. april 2021 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 @tomazek: strinjam se glede raznih BBQ omakic, tudi meni ne sedejo te random kupljene/postrežene. Glede ocvrtega sira in brusnic pa: ali greš v solidno restavracijo ali pa si sam pripraviš. Tega nikakor ne moreš kupiti v nekem kompletu v Lidlu, lol. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) DaCapo reče pred 4 minutami: @tomazek: strinjam se glede raznih BBQ omakic, tudi meni ne sedejo te random kupljene/postrežene. Glede ocvrtega sira in brusnic pa: ali greš v solidno restavracijo ali pa si sam pripraviš. Tega nikakor ne moreš kupiti v nekem kompletu v Lidlu, lol. Hvala za nasvet, ampak tega ziher nem plačeval v restavraciji Pravzaprav še nikoli v nobeni niti nisem videl česa takega v ponudbi. Mogoče zato, ker niti ne gledam pohanih sirov ipd. po meniju. Nimam jaz nekih prefinjenih okusov... v restavracijah jem večino stejk, ribe, kake polnjene lignje... pa se že skoraj konča (razen, če je malca al pa če vidim kaj kar se mi zasveti). 14. april 2021 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) tomazek reče pred 3 minutami: Hvala za nasvet, ampak tega ziher nem plačeval v restavraciji Pravzaprav še nikoli v nobeni niti nisem videl česa takega v ponudbi. Mogoče zato, ker niti ne gledam pohanih sirov ipd. po meniju. Ma, jaz sem dosti časa preživel v Avstriji (Dunaj, Wels..) in sem res velikokrat jedel ravno to. In je bilo top! Pa še rezina ananasa zraven in ni boljšega! 14. april 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 DaCapo reče Pravkar: Ma, jaz sem dosti časa preživel v Avstriji (Dunaj, Wels..) in sem res velikokrat jedel ravno to. In je bilo top! Pa še rezina ananasa zraven in ni boljšega! Ananas na pizzi tudi ješ predvidevam? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) tomazek reče pred 2 minutama: Ananas na pizzi tudi ješ predvidevam? Seveda, čeprav (žal) precej redko. Mi pa res totalno paše kombinacija: pršut + ananas na pici. Plus kak dober sir seveda. 14. april 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Stipe2 Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 tomazek reče pred 7 minutami: Hmm ok I guess... Jaz vse to sovražim v dno duše Enkrat povabim za vikend na en kmečki turizem in vidim na meniju za kosilo svinjska pečenka, picek... potem pa dobim na krožnik pečenko v sredini kater so bile suhe slive... fakof... komaj sem zbrcal tisto ven, da mi je ostalo malo neinfesticiranega mesa, ki sem ga pojedel. Potem ne morem jest ameriščega BBQ, ker mi je odurno sladka omaka in mi je želodec obračalo, ko sem gledal recept kolko rjavega cukra to poajnprenajo in potem to fuknejo na meso faaak Aja ne prenašam in ne jem niti uvožene vložene zelenjave, ker je vse slasko (kumare, rdeča pesa, zelje...), v tujini ne jem solat, ker so sladke (najhuje sem dobil pri Madžarih), ko sem probal melono in pršut se mi je zagabilo jesti... Tak, da si res ne morem predstavljati, da bi si na kos kruha namazal marmelado in potem zraven žrl pršut in sir. Seljak vem, vajen samo starih običnih kmečkih okusov V Meku lahko jem sladko kislo omako samo s krompirčkom in mi je dobra. Z mesno hrano je ne morem mešat. Ta ocvrti sir sem menda par krat kupil v Lidlu. Ocvrt sir je bil dober, omako pa sem kar zaprto vedno stran fuknil tomazek, brat moj - vse to, kar si napisal, je isto pri meni. s to sladko vloženo zelenjavo me tudi nervira, ko kje dobim na mizo - prav tisto iz vljudnosti jo žvečim s sekalci, samo da ne pljunem. sicer ful rad probam vso živo hrano, smo nisem še jedel kombinacije meso+sladko, ki bi mi bila dobra...ni to za nas 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 Stipe2 reče Pravkar: sicer ful rad probam vso živo hrano, smo nisem še jedel kombinacije meso+sladko, ki bi mi bila dobra...ni to za nas Evo jaz tudi probam vse živo. Ampak potem zreduciram zadeve. Saj, če bi kje bilo ponujeno bi probal spet kaj takega... naročil pa si sam ziher nebi Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 tomazek, ribe si rajš sam delaj doma si narediš, kot ti paše, brez nekih idiotskih prijemov Navedek Povezava do prispevka
Enrico Pallazo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 zanc sm tok narocu iz meka da sm kr raj narocu 2 konfrija sam da je izpadl da je za 2 Navedek Povezava do prispevka
Enrico Pallazo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 ni blo ne Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Stipe2 Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 tomazek reče pred 1 minuto: Evo jaz tudi probam vse živo. Ampak potem zreduciram zadeve. Saj, če bi kje bilo ponujeno bi probal spet kaj takega... naročil pa si sam ziher nebi Točno to - probaš iz radovednosti, ampak za svoj gušt da bi sam naročil, tega filma ne boš gledal pri meni. Od tistega, kar je Ćamir napisal, je meni top kombinacija kruh, pršut in olivno, to je to - vse drugo mi samo pokvari 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. april 2021 Share Objavljeno 14. april 2021 (urejano) No ja, vidva @tomazek in @Stipe2: ni to zdaj, da bi neka sladkost prevladala. Odvisno je pač od jedi do jedi oz. od dobre priprave. Kombinacija sladko - slano/pikantno pa je vsekakor odlična, če je v pravem razmerju. Treba je malo razširiti kulinarična obzorja, sicer pa je to itak že sto let star finta. Če pa komu ne sede, pa tudi OK. Meni so recimo fige v kombinaciji z dobrim sirom bomba, dočim skoraj ne poznam nobenega bližnjega, ki bi mu bilo to OK. Itd. edit: @Stipe2 drugače pa... odlična kombinacija je tudi zgolj kvalitetno olivno olje na malenkost popečenem kruhu, na katerem malenkost postrgaš svež česen. Božanska predjed (ali morebiti celo priloga). 14. april 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.