Skoči na vsebino

The Witcher


Jurus

Priporočeni prispevki

  • 4 tedne kasneje...
Navedek

Henryju se je šlo za lore. Ustvarjalcem serije za njih same.

Ma sj to se je vidl ze po se1 k so mel neke intervjuje in vprasajo cavilla neki glede witcherja/igrce/lora, pa tip zacne govort, uni2 ciri(chloe?) Pa ta yenifer indijka pa sam neinterisiran dumb face "kaj a to ne bo oddaja o meni"/"tip kr ve lore a kaj" 

 

Pac, folk bi se tepu da bi lah igral v prilubljenih storijah, najmanj kar bi lah nardil je prebral knjige al pa saj pogledal all cinematics cutscene iz spila.

 

 

 

Povezava do prispevka

ponavadi ljudje, ki ljubijo source material in so vpleteni so 1. original pisci (King, Gaiman, Rowling,..) 2.  in/ali prevzamejo več vlog v produkciji, vse od producerjev, scenaristov do režiserjev (Nolan, Snyder,...), da se film/serija res naredi

 

pa še to v teh primerih ni nujno, da bo dobro

 

Za ostale primere, pomoje ni scenarista k bo na razgovoru rekel, da mu je vseeno za source material. To je za večino k tovarna, kjer se štanca scenarije, ker VEČINA scenarijev itak ne bo nikoli posnetih, ko pa dobivajo neke projekte, ki imajo source material, jim je pa v interesu, da čimprej naredijo preberejo oriđinal in spišejo nekaj, kar je vizija studija.

Letos je bilo oddanih približno 50.000 scenarijev, bolj malo njih sploh pride v upoštev, pa še to niso vsi plačani tko kot bi mogl bit - writer's guild of America ima 20k memberjev, samo večina jih ni aktivnih, to je lah vse od igralcev k so kdaj napisali kak scenarij (Ben Affleck npr. jih ima 10 se mi zdi) do modelov, ki pišejo vsak dan.

 

Navedek

According to Myers, in 2020, Hollywood only paid for 26 spec scripts.

 

Pa tud nasplošno folk, ki ima rad source material, zna preveč po svoje delati stvari, ker ne razumejo source material isto kot oriđinal pisci, prejudice pa take stvari. Dober primer - Benioff in Weiss, ki pač sama nista marala Stannis Baratheona, kjer mi ne deluje kot isti lik. No nuance. Tyrion, ki je z vsako sezono bolj glup.

Rings of Power je tud nekaj off, kot da pisci razumejo LOTR po svoje.

 

Uglavnem, ko se vse poklopi, je fantastično. V večini primerov, tudi če je dobr source material, če so slabi scenaristi, kaj ti pol to pomaga? 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...