Skoči na vsebino

[multi] Elden Ring - SPOILER tema


Galko

Priporočeni prispevki

Buzzkill reče pred 4 urami:

V prvo na slepo, v drugo z guidi is de wey. 


Pol v tretje sam izbereš kaj se splača (jebem Zakiju Hero’s tombs u usta škrbava).

Jaz sem kar v prvo začel s Fightincowboy walkthrough-jem in tko prišel do platine...bmk. Sem pa tud imel momente, ko sem šel po svoje in se potem nazaj vrnil, če sem kej spregledal po ogledu guida.

uredilo bitje tor
Povezava do prispevka
Feget reče pred 2 urama:

Ja seveda, dober predlog, če bi bila igrica dolga od 20 do 30 ur. Če pa jih ima 100+ bi pa res rad videl heroja, ki bo šel to dvakrat ali trikrat preigrati. Pa pustimo zdaj no-liferje na forumu, govorim predvsem o mn3njalnik smetani, ki obrača mastne denarje in nima toliko časa za gayming, obenem pa še pogosto prav poudari, da bo šla čez igrico le enkrat.

Kaj ima to veze? Veš kok folka ima po 1k+ ur v Simsih, Total Warih, Football Managerjih, LoLu, itd.? Da igraš nekaj veliko te še ne nardi noliferja, še vwdno se najde cajt za druge hobije.

 

Glede na to, da te FromSoft nagrajuje za raziskovanje, je še toliko bolj magično ko padeš not. Za vse ostalo je pa tu online + čekiranje na netu, če bi rad kaj našel oziroma videl kako se reši quest. Itak včasih ne rabiš med igranjem stalno gledat kaj narest..

 

Če modelčki kupujejo take špile po polni ceni pa jim ful dogajajo, jih pa ne preigrajo večkrat, ne bom težil zarad njihovih odločitev, jih bom pa molče obsojal.

 

Jaz trenutno uživam v Zelda:totk pa sem zih, da sem falil kak quest vmes, ker se mi ne da z vsemi pogovarjat. Na srečo character progression ni vezan izključno na queste ampak na mini temnice posejane po svetu in na Koroke.

Povezava do prispevka
Feget reče pred 8 urami:

Ja seveda, dober predlog, če bi bila igrica dolga od 20 do 30 ur. Če pa jih ima 100+ bi pa res rad videl heroja, ki bo šel to dvakrat ali trikrat preigrati. Pa pustimo zdaj no-liferje na forumu, govorim predvsem o mn3njalnik smetani, ki obrača mastne denarje in nima toliko časa za gayming, obenem pa še pogosto prav poudari, da bo šla čez igrico le enkrat.

Sej ne igraš 3x po 100h. Po prvem playthroughu ves približno kje vse si bil in katere stvari niso tako pomembne za raziskat. Pogledaš kaj si zamudil in greš na tiste stvari z novim buildom. Večinoma js itak ko iščem gear za nov build najdem nove lokacije in bosse. Če hočeš lahko greš NG+ direkt od bossa do bossa in si komec v par urah. Če misliš pa samo 1x it skozi igro pač poglej kak guide ker zgleda bolj mal raziskuješ če hočeš res vse videt.

 

Meni je iskreno kul da grem v tretje spet nov build in še vedno najdem nove stvari. Nič slabša izkušnja ni če zamudim kak side boss pri prvem skozihodu ker je toliko contenta. 

Povezava do prispevka

Faaaak kako so pa strenght buildi bogi v tej igrici:wacko:

 

Pridem do konca igre s Guts (Berserk) buildom. Vse točke v vitality in strenght, na rami res največji meč možno, samo to v rokah, nobenih ščitov, nobenih stranskih rezil, nič čaraovnij, fuck that. Level 150 in vse v pure power, plus neki abilitiyi in artefakti ki pojačajo physical damage. Navadni hiti užgejo za 1000 do 1200 damaga, specialke pa tudi po 2000 (pri tem si sicer stalno v faci sovražnikov, in med levjim skoskom ponavadi še fašeš po faci od beštije, ki jo napadaš). 

 

Late game je proper iziv, se kar matraš že z navadnimi pokvekvami, ampak si rečeš, from igrice so vedno bile težke. Get gut.


Ker sem igro praktično obrnil, sem si rekel, grem malo probat druge like in respecat svojega spaka. Čarovniki so bili vedno premočni, zato si rečem fuck it, gremo naresti meniha. Tudi sicer je moje življenje precej meniško, plus da furam res proper menih čupo. Vložim nekaj pik v stenght in nekaj v faith. Namesto proper mesarskega meča v roko vzamem dva pipca, ki sta malo večja od mojega kurca in equipam nekaj incantantionov. Si rečem tole bo res slabo, verjetno bom umiral ko prašič, ker moj prejšnji build je bil res mega pure power, tole pa deluje kot Galko zvečer na plesišču.

 

Pridem do prvih sovragov, navaden skok napad na spake dela po 1500 plus damaga, torej več kot prej z najbolj nabitih power likov in največjim mečov +25??? Potem pa imata še oba meča neke res svinjske čarovnije, ki užgejo na daljavo po 2500+ ob tem pa ti ena še povrne tretjino življenja??? Fuck me, pizda s kakšnim klošarjem sem jaz obrnil igrico:nicjasno: Tale momak na daljavo dela večji damage, kot sem ga delal prej z najbolj nabitim S strenght +25 mečem????? Plus da mu sploh ni treba priti zraven sovragov, plus da nosi praktično isti armor, kot sem ga imel prej, plus da mu specialke vračajo health????

 

Si rečem pa to ne more bit, kaj pa kaj čarovnije? Opasam navadni lightning bolt in vse pomira kot za stavo. Ne vem ali bi se smejal ali jokal ko vidim kako nihče ne more niti priti do mene. Za češnjo na torti je potem pa še nek thunder storm incantation, ki pokličje dejansko nevihto strel in pobije vse v max dveh do treh hitih - torej tudi najbolj spungy bosse, sovrage, dejansko vse. Tole je po mojem najbližje temu kako se v FROM igrici počutiti kot bog. Prideš do Melanie in se ti ženska dejansko smili, ker bo umrla preden sploh pride do tebe. Pred tem brualno težek boss, ob katerem se počutiš kot bel 60-kilski fantek, ki mi je v najbolj geto zaporu pade milo pod tušem, zdaj pa res ko da bi se igral s petletno punčko. 

 

Po eni strani mi je res noro kako cool in raznolik je špil. Res pravi masterpiece. Noro mi je, da imaš lahko tak god build, čeprav po drugi strani res čisto uniči igro, ker ti pač nihče nič ne more :) ampak je pa cool feeling, potem ko si pred tem 20 let jebal ježa kot največji klošar pod soncem v FROM igricah, si tu dejansko lahko najbolj zajeban lik ever, bolj zajeban kot vsi bossi skupaj v celotni seriji iger:D

 

uredilo bitje Feget
  • Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Pri sorcery me je sam malo razočaralo z izgledom. Dosti spellov izgleda skoraj identično. Imaš pa par tistih ki izgledajo res godlike. Incantations na drugi strani imajo dosti več izbire in bolj unikatne spelle. Highly priporočam pyromancer build z blasphempus blade ali pa black flame build. 

Povezava do prispevka

On govori o incantation ne sorceries..

 

Drugace zdaj igram tudi jaz ponovno, malo me je primla volja. malo tudi, da naredim lik, ker sem kupil za pc in opazam, da zadnje 3 4 mimohode, ze prej na ps5, sem vedno igral z bleed buildom.. nekako mi je najbol ql in stress free

 

Morem si naredit se en incantation build, sam nikakor ne morem izbrat katerega

 

Mogoce bom narefil enega, ko povejo vec o dlcju in koliko bo lvl requirement

uredilo bitje bigboss82
Povezava do prispevka

Hehehe cool prigode meniha Sv. Fegeta, zavetnika kuščarjev in plazilcev :D

 

Ne vem, jaz sem tudi igral pure STR build, večino špila fural Ruins Greatsword + najtežji oklep in sem bil ful zadovoljen, kako performa proti večini mobov in tudi bossom. Sploh tisti Gravity special move mi je deloval popolnoma broken. Plus da sem počastil družinsko tradicijo kamnoseštva s tem, ko sem naokrog hodil z neobtesanim kamnitim slabom na ročaju. Si pa predstavljam, da so še ful bolj optimizirani buildi kot roleplayanje Martina Krpana, ja :D

 

Kero orožje si pa ti fural kot pure STR, Sv. Feget?

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

Kot človek kulture, ne morem igrati samo z velkim kamnom v roki.

 

Powerstancani greatswordi v STR/FTH imajo satisfaction boinkanja, v kombinaciji s spelli so številke impresivne as fuck.

 

Pure INT build z Darkmoon Greatswordom je pa itak le refined strength za gentlemane, ampak z norim ranged staggerjem. S tem da lahko v INT s carian melee vejo igraš pure melee, imaš ful bolj bogat moveset in če je treba, tudi range.

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 56 minutami:

A ni omenjal Berserkerja? Po moje je fural un Gutsov greatsword, ki ga najdeš v eni kočiji v Caelidu.

 

Torej kaj, čisto vanilla UGS? Hja verjamem da je pol lahko jeba, pri Ruinsu GS je blo pri meni When in doubt = wave of destruction

Povezava do prispevka

Jep jep, na greatsword lahko equipaš vse ashese :) Prvo sem fural tiste invisible dash, ki je mega broken, potem pa tisto salto flip, ki je tudi precej močan.

 

Ampak je bil potem strenght/fate build res precej močnejši, že zato, ker lahko samo ranged ashi pochisariš pol igre :)

 

Ampak če bi šel še enkrat igrati, bi spet naredil pure strenght build. Se mi zdi da največ odneseš od igrice s takim buildom, vsak fight je potem kot ples, medtem ko te ranged liki postanejo hitro boring. Je pa res, da s strenght buildom res počneš 75 ur ena in isto, medtem ko imajo te faith build saj malce variranja (range combat, lahko greš zraven z mečem, lahko poisonaš in podobna jajca).

 

Povezava do prispevka
Galko reče pred 2 urama:

Tako tako, STR ali Quality build za prvi playthrough vsakega soulsborne špila, this is the way!!!


Od začetnega graca so GUTS, Claymore in Bloodhound’s Fang znotraj 10 minut jahanja. AAA orožja za vsak STR in quality build, pa za dva od njih ne rabiš enga moba ubit.

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 40 minutami:


Od začetnega graca so GUTS, Claymore in Bloodhound’s Fang znotraj 10 minut jahanja. AAA orožja za vsak STR in quality build, pa za dva od njih ne rabiš enga moba ubit.

 

A jebi ga zdej, kje si bil s to informacijo ko sem prvih 15 ur igral z neko ultra kislo ledeno sekiro :D

Povezava do prispevka

Fak js se pa prou ne morm navadt na to kok počasna so mi velika orožja v FromSoft špilih

 

V prvih dveh Dark Soulsih sem fural med drugim Claymore in Spear, samo v ER in v Dark Souls 3 pa mi nobeno od večjih orožji ni pri srcu. Zdej v ER furam un neki veliki curved sword, ki je itak bolj DEX weapon kot karkoli drugega

 

A je res tok lažje premagovat bosse s Claymori oz večjimi greatswordi?

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka

Jaz načeloma tudi raje gledam DEX builde, ki plešejo okoli nasprotnikov z nekimi elagantnimi multi hit napadi, sam ni mi pa boljšega feelinga od tega, ko z višine spustiš (ne govoimo o zamahih, tole bi rad posebej poudaril) velik železen blok na gručo mobov, ki vsi obležijo kot palačinke.

Tole sem prvič doživel v Demon's Souls z Dragon Bone Smasherjem in je za vedno ostalo del mojega Souls experiencea. :D

 

Za bosse je to seveda dosti manj uporabno, ker jih ne moreš staggerat z vsakim napadom.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 25 minutami:

A je res tok lažje premagovat bosse s Claymori oz večjimi greatswordi?


Greatswordi so v ER nek sweet spot med damagom in hitrostjo ter težo. Skoraj malo OP so, pa powerstancaš jih lahko v relativno mobilnem buildu. Stagger imajo hud, reach je super, whats not to like? Sploh jih je pa ful hudih, in navadno majo najjače arte. Ma saj v Dark Souls je bil eden najmočnejših orožij Zweihander (tokrat le 30 sekund od začetnega bonfira). 

 

Ta večja(Ultra Greatsword klasa) orožja so kar clunky, jaz se jih navadno izogibam, ne maram bit predolgo zaklenjen v movu.

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

Aja zdaj se spomnem 2 skozihod sem igral STR.. dve najvecji sablji vsaka v svoji roki, knight resolve buff, jump attack buffi, verjetno se kaj.. je blo sekar easy mode

 

Sam bleed je se kar boljse, ce ga optimiziras, da ti proxa karseda hitro

 

Za faith ne vem, kot receno. Baje je najbolj op ce ga optimiziras

uredilo bitje bigboss82
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...