Skoči na vsebino

Na Meji Nevidnega


BlueSan

Priporočeni prispevki

Težka, dogodek je septembra in takrat zna biti kar problematična epidemiološka slika s koronavirusom, pa še v kletnem prostoru gospodarskega razstavišča je.  Zaprt prostor, nagužvan folk - win-win situacija za širjenje koronavirusa.

 

Jaz iz varnostnih razlogov letos ne grem na dogodek, tudi če ga organizirajo.

Povezava do prispevka

Še najbolje da NMN letos odpade in bo organiziran ponovno jeseni 2021.

 

Tega leta bi znale biti razmere s koronavirusom dosti bolj stabilne in sigurne. Plus cepivo bo spomladi 2021 na razpolago.

 

Odprt prostor v primeru da poskrbijo za protivetrno zaščito, drugače bo kup inventarja veter odpihnil stran :D Pa kirurške maske bi morale biti nujna stvar, brez izjeme.

Celokupno bi bil tak event kar precej neobičajen in je verjetno bolje da ga splohni. Tudi obisk bi bil lahko vprašljiv, saj vidite, da se folk težko odloči za obisk zaradi negotovih razmer in tveganja okužbe.

 

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
  • 2 mesca kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
  • 9 mesecev kasneje...
  • 2 mesca kasneje...
  • 3 mesece kasneje...
BlueSan reče Dne, 22. 5. 2022 at 8:33:

Dobro je bilo letos. Vsakič je bolje in tudi plc je bil super. Well done ekipa NMN! :)

2500 obiskovalcev brez vsake (tudi brezplačne) reklame in brez žicanja 2/3 potencialnih sponzorjev... (ki posledično niso sploh vedeli za NMN). Lahko rečeš "ni slabo, vsaj ne gre v mainstream kjer bi vsaka mama pa razvajeno frocovje vedelo za to".

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka
  • 1 leto kasneje...
nimious reče pred 19 urami:

No, letos bo 25.5.

Upam da letos ne bo 50% folka ostalo zunaj, ker bi bile vse karte prodane do 1ih tako kot se je lani zgodilo....

letos so karte že v prodaji, tko da zuni bojo ostal vsi k je ne kupijo pravi cajt

 

boljše vprašanje je, če bojo implementiral kšn sistem, da če gre kaj folka ven, da lahko sputijo novega not, sej je redkokdo tam cel dan

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
Fuksija reče Dne, 12. 4. 2024 at 12:26:

letos so karte že v prodaji, tko da zuni bojo ostal vsi k je ne kupijo pravi cajt

 

Nisem spremljal objav, zdaj sem zvedel da bo NMN 25. iz objave Fafangela na Twitterju.

 

Valda karte zdavnaj razprodane, na spletni strani dobim po letih obiskovanja brez težav - ko še ni bilo omejitev - fakiča da jih ni več. Krasno.

 

Res, da sem nekoč pred leti še vabil kolege na to in smo komot vsi lahko prišli noter, zdaj pa to... žalostno.

 

Naj uživa tistih 3000, ki so uspeli mesec nazaj na spletu kupit karto, mene in moje družine na žalost očitno več ne bo. Vsaj dokler ne odpravijo te butaste omejitve in ponovno vzpostavijo prodajo kart na prizorišču, kar je povsem lepo laufalo prvih par let.

 

BlueSan reče Dne, 13. 4. 2024 at 21:06:

A majo omejeno stevilo kart al kako? A ne morjo vecje dvorane vzet pol?

 

Kolikor sem razumel lani, ko smo prvič ostali pred vrati, gre predvsem za šparanje, saj bi v primeru pridobitve dovoljenja za število obiskovalcev večje od 3000 morali za varovanje najeti še gasilce in varnostnike, pod 3K obiskovalcev pa po naši zakonodaji ni potrebno.

 

Če hočeš šparat, ti pa nobena večja dvorana ne pomaga.

Povezava do prispevka

Prodaja kart na prizorišču je lepo laufala prvih par let, dokler se ni po Covidu scena ful razvila. Če nisi spremljal (ali pa bil prisoten) - lansko leto je folk dobesedno ostal pred vhodom, ker je gospodarc omejil prodajo na 3k kart in niso pričakoval takšnega navala.

Če mene vprašaš - ni prava rešitev to, da prodajajo pred vhodom (ipak rajši 1 mesec prej vem, da ne morem not in se ga tisti dan zapijem v betoli, kot pa da se prizibam v LJ in ostanem pred vhodom), ampak da ali menjajo prizorišče, ali pa da spremljajo tudi izhode in sproščajo slote, ko folk odhaja.

 

Sam karte nimam - držim pa pesti, da bo letošnja ponudba kaj boljša kot lanska. Počas se obračajo cifre, ko bi lahko malenkost dvignl nivo :) Al pa menjal prizorišče. Interesa je očitno dovolj.

Povezava do prispevka
Skunky Lee reče pred 55 minutami:

Če nisi spremljal (ali pa bil prisoten) - lansko leto je folk dobesedno ostal pred vhodom, ker je gospodarc omejil prodajo na 3k kart in niso pričakoval takšnega navala.

 

Na žalost smo bili s partnerko in otrokom eni izmed njih, ja. Sem pa šel zdaj pogledat na spletno stran od gospodarca in nikjer ne piše, da je število obiskovalcev omejeno z njihove strani:

 

https://www.gr-sejem.si/dvorane

 

V opisu celo piše:

Navedek

po želji tudi v kombinaciji različnih dvoran, je prostore mogoče urediti za najrazličnejše prireditve, ki se jih lahko udeleži od 15 do 4.000 delegatov.

 

Edit: evo, sem šel zdaj poiskat to, kar sem že lani nalimal po dogodku - 13. člen zakona o javnih zbiranjih:

 

Navedek
13. člen
 
(shodi in prireditve, za katere je potrebno dovoljenje)
Ne glede na določbo 11. in 12. člena tega zakona je dovoljenje potrebno za shod na cesti in za naslednje prireditve:
1.     mednarodne športne prireditve in članska tekmovanja klubov prve državne lige v kolektivnih športih;
2.     prireditve, na katerih se uporablja odprt ogenj oziroma predmeti ali naprave, zaradi katerih je lahko ogroženo življenje ali zdravje ljudi oziroma premoženje;
3.     prireditve, na katerih se pričakuje več kot 3000 udeležencev.
Dovoljenje za prireditve iz 2. točke prejšnjega odstavka ni potrebno, če je organizator gospodarska  družba ali samostojna podjetnica posameznica oziroma samostojni podjetnik posameznik, ki v okviru opravljanja svoje registrirane dejavnosti obratuje z napravami za zabavo v svojih poslovnih prostorih.
Vlogo za izdajo dovoljenja mora organizator vložiti pri pristojnem organu najmanj sedem dni pred dnevom shoda oziroma prireditve.

 

Srž omejitve je torej v tem, da bi morali za več folka pridobiti dovoljenje, česar pa iz nevemkakšnih razlogov očitno nočejo ali ne morejo. Torej omejijo število kart/obiskovalcev na točno 3000 in je problem z dovoljenjem rešen :sorcerer:

 

Anyway, bilo i prošlo; lepi spomini pa bodo ostali.

Povezava do prispevka
Tom7i reče pred 9 urami:

Srž omejitve je torej v tem, da bi morali za več folka pridobiti dovoljenje, česar pa iz nevemkakšnih razlogov očitno nočejo ali ne morejo. Torej omejijo število kart/obiskovalcev na točno 3000 in je problem z dovoljenjem rešen :sorcerer:

 

Tkole na pamet bi rekel, da ne pričakujejo, da bi želelo priti TOLIKO več ljudi, da bi se jim vse skupaj splačalo (ker bi bili stroški krepko višji glede vsega). Drgač pa jebiga, you snooze, you lose.  A če se band odloči nastopat v KŠ namest Stožicah tud jokaš, ker nisi iz prve kupu karte in se še odločal, a bi res šel?

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...