Skoči na vsebino

DEMO CD-jke


Hernir

Priporočeni prispevki

Kakšne imaste kaj spomine na DEMO CD-jke aka "vse v lajfu", ko sem bil mulc :D:D:D 

 

Jaz sem od slovenskih demo cd-jk redno poganjal Jokerjeve, PC Gamerjeve in občasno tudi SWPower. Meni so res bile nekaj najboljšega možnega, vsak mesec totalni žur, ko je prišla nova revija. Moj prvi demo disk je bil od PC Gamerja, ko so bile gor igre tipa Soldier of Fortune, Majesty, Thief 2 (in spomnim se da tudi Ford Racing, ne vem, zakaj mi je tako ostal v spominu). Dostikrat sem demote preigral po desetkrat, kakšne pa sem nažigal prav v nedogled haha. Dosti iger sem lahko testiral samo v demo različici, ker pač denarja sem imel za recimo 2 oriđiđija letno, ostalo pa sem si sposojal / je nabavil kak sorodnik / sem kupil pirata

 

Kasneje pa so na Ptuju v eni trafiki dobili tudi Official PS2 Magazine, tako da sem še demo diske za konzole lahko testiral, spet neskončno zabave. Te imam celo še nekje shranjene pomoje, čeprav to je tudi bil že čas, ko sem z dijaškim delom zaslužil par tisočakov (SIT) in kasneje par deset evrov, da sem si lahko kupil več originalov, ampak še vedno so te demo diski ponujali bogastvo izbire in testiranja. Pri mnogih igrah pa je demo itak bil vse, kar si rabil sprobat, ker so ponavadi za demote izbrali dosti dobre vsebine (recimo No One Lives Forever je bil demo sestavljen iz štirih levelov, ki so bili na različnih mestih v igri, tako da si res dobil vrhunski slice) 

 

Skratka demo diski = vse v lajfu, ko si otrok. Lepi spomini res

 

Nostalgia: found my old PC Gamer demo discs 1995-2000 : r/gaming

  • Račka +1 4
  • Na jagodo +1 2
Povezava do prispevka

Jokerjevi in PCGamer CDji so bili vir demov iger, ki so trenutno izšle, ampak bolj pomembneje, bili so vir vseh utility programov katere si rabil. Soba je vedno bila polna škatel demo CDjev, prav event je bil prečekirat tlačenko ob izzidu Jokerja.

 

Največ stvari bi pa odkril in igral iz starih shareware CDjev. Tam sem našel Ultime Underworld, Doom in vse možne legende.

Povezava do prispevka

Tole mi bolj zgleda kot arhiv sličic Samanthe Fox in demo verzij slači pokra, ampak o okusih ne gre razpravljati.:D

 

Drugače ja, demo CDji računalniških revij plus zelo rad sem nabavljal tiste shareware kompilacije, ki se jih je poceni dalo nabaviti v tujini, potem tam okrog leta 1995 so pa tudi domače  trgovine že prodajale te kompilacije. 

V dobi disket sem imel tudi precej shareware disket z igrami, sploh Apogee je rad izdajal diskete v tistih plastičnih ovitkih.

Povezava do prispevka
LakomLačen reče pred 1 uro:

Tole mi bolj zgleda kot arhiv sličic Samanthe Fox in demo verzij slači pokra,


Če cikaš na moje ovitke, potem se krepko motiš. S Samantho Fox sem namreč zaključil v osemdesetih, ko sem končno kompletiral 1:1 poster iz Bravo revij in odigral par variant strip pokra na Spectrumu.  :) 
Na omenjene A.I.D.S. cd-je sem si sicer res nasnel tudi kakšno mapo z golimi ženskami, ampak načeloma je bilo to zanemarljivo. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

uuu ja :wub: spomini

 

Ko je prišla tlačenka/natlačenka, je bil to praznik v bajti. Cel večer sem si lepo u izi vzel, pregledal vsebino, inštaliral kakšen demo, preigral... Ne vem kdaj in zakaj so demo igre izumrle. Dale so lep vpogled kaj pričakovat od špila. 

 

En cajt sem imel en cd od SWP, kjer je bilo gor 50+ demo špilov. Ene demote sem pregonil tok da se mi originala ni več dalo špilat. :D

Povezava do prispevka

Meni najboljši demo CD ever je bil en, ki sem ga dobil zraven novega PC-ja (pomoje ob grafični karti Matrox Millenium). V prvoosebnem pogledu si se v 3D prosto sprehajal po ogromni vesoljski postaji in preko ekranov na stenah izbiral demote. Že samo raziskovanje je bilo zanimivo, materiala pa je tudi bil nasnet cel kup. Žal nimam pojma, kako se je zadeva imenovala.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
HellAngel reče pred 8 urami:

En cajt sem imel en cd od SWP, kjer je bilo gor 50+ demo špilov. Ene demote sem pregonil tok da se mi originala ni več dalo špilat. :D

Točno ta demo disk (rdeče barve?) iščem že leta, ker je gor ena igra, ki je nikjer več ne najdem. Neke vrste reklamna igra, ki pa mi je vseeno ostala ful v spominu, ker je mešala žanre (platformer, shoot em up itd.)

Povezava do prispevka
Schmts reče pred 16 urami:

Ok, tu ne gre ravno za demo CD, ampak a se morda kdo spomni tega?

 

image.thumb.png.98a0f2e060f3b0cccf8626c106f1399a.png

 

Chenier reče pred 7 urami:

Tega ne, se pa spomnim ene druge legendice, namreč spletne strani DAVE za stare igrice se spomnite - modelček je prodajal tudi CD-jko, na katero ti je nasnel vse DOS in early Windows igračke s pejdža. Stala je 1000 SIT in se spomnim, da sem jo kupil :D 

 

Pomnim. Oboje je bilo navadno piratstvo.:) Nista pa bila med največjimi in najbolj znanimi.

Povezava do prispevka

Enkrat srečam bivšega soseda, s katerim sva geekala že od malih nog skupaj, po dolgem času in ga vprašam, če igra kej igrice in mi s takim praznim, žalostnim glasom reče "ma samo demote". 

 

Drugače pa ja, kot škatla z darili so bli tj cedeji, cel kup utilityjev, še trailerji za film so bli gor, včasih zastonj vsebina, pa valda igrice, isto sem demote obračal kot idiot. Pol ko je prišla natlačenka je bil žur, ker je blo tolko več placa, prav se spomnim te nadgradnje.

Povezava do prispevka
Chenier reče Dne, 16. 2. 2023 at 8:20:

Tega ne, se pa spomnim ene druge legendice, namreč spletne strani DAVE za stare igrice se spomnite - modelček je prodajal tudi CD-jko, na katero ti je nasnel vse DOS in early Windows igračke s pejdža. Stala je 1000 SIT in se spomnim, da sem jo kupil :D 

damn nisem vedel, da je imel tudi to :D Vem da sem včasih nekaj pisal opise iger za njegov page :D 

uredilo bitje Kastor
Povezava do prispevka
Sovicha reče pred 26 minutami:

You have heard about demo cdji, ampak a se kdo spomni downloadanja špilov za commodore prek radia?

:D


Jaz se v živo spomnim downloadanja špilov za ZX Spectrum. Kar precej sem si jih dejansko nasnel na kaseto. Radio Študent, če se ne motim. 
V oddaji pa so vedno zavrteli tudi kakšno pesem iz igre. V spominu mi je najbolj ostala glasba iz Commando (C64 verzija, ker je imel Commodore boljši zvok kot Spectrum). 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Kastor reče pred 3 urami:

Pismo ne vem točno več kako se je imenovalo, bil je pa nek dave slo oz. neki podobnega :D 

Chenier reče pred 3 urami:

 

Ja, ampak poj je bla pa se stran brez "dave", samo slo-igre, ki je gostila forum in opise/privjuje sodobnih spilov (ne starih spilov, ki jih je fural dave). No, za ta slo-igre sem tudi sam par rivjujel spisal, zato sprasujem :D shadow of the colossus sem opisal, pa se par, mam se vse opise spravljene

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...