Skoči na vsebino

Nacistično obarvana tema o so-igralcih v večigralskih video igricah


Priporočeni prispevki

Vse_je_najslabse reče pred 4 minutami:

Zame je bil wow bolj divji od najbolj divjih sanj. Kar mi je res nudil ta ogromen svet so bile pustolovščine, vse je bilo tako lepo, polno živih ljudi in pošasti, mest, puščav, gozdov ... povsod kamor si šel, te je čakala pustolovščina. Jaz sem se drogiral s tem, igral sem ga eno leto in sem takrat odjebal vse frende in vse kar nudi rl, samo jedu, sral in spal sem.

 

Moj najboljši frend v srednji šoli je bil enako balls deep v WoW, pustil vse frende, točno tko kot ti opisuješ. Potem ga je prevarala in zapustila ženska. Potem je 2x fuknil faks in je kazalo da tudi izredno ne bo naredil. Potem so mu starši dali ultimat, da naj se končno postavi nazaj na noge ali pa ga fuknejo iz stanovanja. Na koncu je naredil samomor, star 22 let :( Še zdaj se ful velikrat spomnim nanj.

Povezava do prispevka
Galko reče pred 13 minutami:

 

Moj najboljši frend v srednji šoli je bil enako balls deep v WoW, pustil vse frende, točno tko kot ti opisuješ. Potem ga je prevarala in zapustila ženska. Potem je 2x fuknil faks in je kazalo da tudi izredno ne bo naredil. Potem so mu starši dali ultimat, da naj se končno postavi nazaj na noge ali pa ga fuknejo iz stanovanja. Na koncu je naredil samomor, star 22 let :( Še zdaj se ful velikrat spomnim nanj.

Fak, nisem pričakoval takega konca. Sicer pa srčno upam, da se starši niso počutili kej krive, ker to je edina pravilna reakcija. Imam enega frenda starega 40 let, ki nima enega tedna delovne dobe, sicer ni gamer, je bolj nek filozof in pesnik, živi pri starših doma v bajti in že 15 let jih nateguje da bo zdej pa res poiskal službo. Kle je direkt kriva mtka, ki ni imela srca rečt "ali delat ali pa na cesto". Vsakemu staršu se trga srce, ko mora tako ravnat z otrokom, da se ti pa pol obesi, pizda, kako sploh preživiš to :no: 

uredilo bitje Vse_je_najslabse
Povezava do prispevka

@Vse_je_najslabse Nihilum je imel vedno en kup tankov, ki ne bi bili offtanki v server first guildih na manjših serverjih. Dober gear lahk carrya še tako bednega tanka ko ga pol raida heala. Pri healerju se težje skrije suck. Osebno sem se bolj nafukal igrajoč priest alta v shit guildu kot v dobrem raidu. Noč in dan. Držat 25 divjakov živih v aoe fajtu, ko jih enviro damage privlači kot drek muhe je bolj stresno od dpsat na WF killu. 

 

Povezava do prispevka

Vse ste že napisali. Če dobiš v ekipi nekoga z nickom v cirilici, veš da boš da bo beden match in da boš zgubil. Slovenci v povprečju cool, Hrvati tudi, če nimajo PetarCroAmry nick, Srbi s cirilico na nivoju Rusov, Bosanci tisto ki so imeli internet cool. Italijani po mojem ne igrajo igric vsaj nisem srečal. Nemci mi gredo zaradi coolskosti, kar na kurac. Tko res coolski, leaderji, kulturni, angleško znajo lepš od angležov, tko da vsakič mi je tista hlapčevska žilica se zbudila in rekla ni cool atomic, to so bli nacisti včasih... Skandinavci pa povrh vsega še res odprti, dobil RL frende iz WoW iz Skandinavije so bli večkrat v SLO potem.

 

WoW sem pa tudi jaz igral in s tem se ne more nič primerjat. To sploh ne štejem v kategorijo od iger, ker je to blo precej precej več, kot samo igral. To je bilo, kot neko globalno gibanje, al kako bi rekel. Takrat se je vse poklopilo. Warcraft 3 je veljala, kot neka top igra s top zgodbo v tistih časih. Če bi hotel danes kaj podobnega narest bi moral nek Witcher 3 recimo zapakirat v Elden Ring gameplay, in postavit MMO, in dodat lokacije, kar si jih trenutna umetna iteligenca lahko zamisli in da glasbo napišeta Hans Zimmer in John Williams, pa ne pretiravam, ker muska je najboljša, kar je bila kadarkoli narjena v igrah in tudi odlično lepo vkomponirana v okolje. Zdej pa to vse zaokrožiš v igro, dodaš še en tak comunity globalen, k en Reddit v igro in to je to. To postane več, kot igra. The rest is history potem. V igri sem recimo prvič spoznal šimšo, in potem 15 let kasneje še v živo. Buzzkil je bil takrat kar zvezda, najboljši guild na svetu. Po naključji zvem od sodelavca, maneken fant, lep k Ken, hodil z res top bejbo... Bejba ga pustila zaradi wowa, mal zabluzil v lajfu.... Ampak mi je govoril o Buzzkilu, lol...  da ga pozna  in kakšen je itd... Tko da mi je v spominu ostal tudi tvoj RL ime... kera legenda si bil, kako sem te hejtal :)

Moj frend je tudi storil samomor sicer ne zaradi wowa, sam je bilo scarry... Uglavnem igral smo WoW in je rekel, da bo nehal igrat naslednji teden, in mu jest pošljem en hud armor po pošti zavijem v darilo in napišem, evo še darilo preden greš, čez par dni naredi samomor in jest pozabim na to, čez en mesec pride v wowu nazaj pošta, ker je ni prejel in naslov sporočila je bil evo darilo preden greš:(

Ampak dost wowu, kdor je to takrat doživel, ve da je bilo trda droga. TRDA!!!

 

Mogoče je bila zato tako dobra, ker Rusi pa južnaki  niso igral hehe :)

uredilo bitje atomic
Povezava do prispevka

Monthly subscription je bil kr hud boss ja :D

 

Na srečo je mela Abanka viso elektron že za dijake takrat, da ni blo treba fehtat staršev (ki itak ni sans da bi plačevali :D

 

Pa hvala k za Zoisovo da je krila to drogo :ododava:

uredilo bitje Me3do
Povezava do prispevka

Če so že jokavice, v enem od mergov guildov, sem nam je pridružil Bjorn, šved, najbolj kul dečko na svetu. Ex CS pro, pri nas je igral druida, ampak ni raidal ker je bil nekaj bolan in vedno pri zdravnikih. Nikol nisem vprašal kaj mu je, on se o tem ni hotel pogovorjat, tudi prav. 

 

Jaz se nisem preveč bratil s folkom v guildih izven raidov, ampak z njim mi je kliknilo. Bil je huge MMA fan, gledla bi skup stare japonske Pride Evente, live bi gledla Tachi palace evente na indijanskih rezervatih še preden so te kategorije prišle v UFC, skratka en best budov online.

 

Vsake tolk bi izginil za par tednov, tudi kak mesec, ampak ko bi prišel nazaj bi spet hengali, on bi me šolal v cs, jaz pa njega v pro evotu in še kaj. Enkrat ga ni mesec, dva. No Bjorn gon Bjorn, verjetno našel kako bejbo in pozabu na MMA kolege.

 

En dan pride en šved online, Bjorn je umrl. Po letih borbe z rakom je izgubil. God damn. Nikoli ni omenil, nikoli ni whinal, baje je bil irl v depri in bolečinah, veselil se je ko je bil doma da lahko henga z WoW folkom in casually raida. To je bilo preden sem izgubil nekoga v družini in zadelo me je skor tolk. Nikol ga nisem videl v živo, nepomembno. RIP Bjorn, fakin legenda. :cry:

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

Ko smo že pri online prijateljevanju. Jaz niti nimam tako žalostne zgodbe kot jo ima Buzzkill, sem pa dobil res dobrega online prijatelja iz Nizozemske, ko sem svoj čas vzpostavil svoj privatni MU Online server in sem randomly njega izbral kot GMa.

 

Izkazal se je kot res kul človek in veliko ur sva preklepetala na takratnjem MSN messengerju in tudi v sami igri, ko smo nekako delalo community evente. Mislim, da sva ostala v stikih nekje 10 let, potem pa so se interesi spremenili in sedaj niti ne vem več kako bi prišel do njega.

 

 

 

Povezava do prispevka

Odličen post! Vse, kar je delalo WoW posebno izkušnjo si zadel v nulo.

 

 

Drugač, v kateri zvrsti iger so drugi igralci največji cancer? Meni osebno mislim da nič ne pride niti blizu MOBA toksičnosti. 

 

Največji feeder al pa korejski 600apm norc, vsi po vrsti so za odstrel. Mogoče je danes drugače, al ma pa LoL drugačen playerbase(oboje dvomim), sam po mojih izkušnjah je online CoD ali MMO raj prijaznosti in solidarnosti naspram Mobam.

 

Povezava do prispevka

Francozi so bili vedno dosadni, kadarkoli, karkoli sem igral. med največje carje pa sodijo poljaki in irci. 

 

Čene pa ja, verjetno poznamo vsi kakega talenta, ki je prekomerno igral v otroštvu in si tako nekako lajf zajebal. Kolega s srednje je prav tako špilal cele dneve lol in wow, že takrat je bil prekomerno težek, itak srednje ni dokončal (manjka mu par izpitov mature), in je prelen, da bi zdržal dlje časa na delovnem mestu. Kar vem živi pri noni (špila še vedno), saj ga je oče vrgel iz hiše. 

Drugi kolega s srednje je prav tako igral lol in bil v tem precej dober, toliko, da je rekel da po srednji on ne gre na faks temveč bo bil booster v lolu, češ da bo s tem bajno zaslužil. Lol je napol propadel, in nazadnje kar vem dela v nekem katering podjetju. 

 

ne rečem, sam sem tudi občasno prekomerno igral, samo na srečo me je pravočasno srečala pamet in sem poprijel za študij. Zdaj imam dobr desk job v javni upravi, kjer imam svoj tempo, in doma še vedno špilam po 2h na dan ko mi zapaše.

Povezava do prispevka

Glede drugih zvrsti nimam velik izkušenj, kar se pa tiče MMOjev sem pa skozi leta predelal kar nekaj naslovov;
WoW 2005-2007 - toksičnost je bila bread and butter, ampak v veliki večini primerov bolj zmerna oblika, vsaj za tiste čase, skozi leta pa se je pomoje redkokateri špil približal temu nivoju

Planetside 2 - sicer je MMO FPS, in je bil kar veselo začinjen ampak večinoma na najvišjih nivojih med top igralci, sam sicer v tiste nivoje nisem spadal, sem mel pa veliko insighta na NA in EU serverjih, bila vedno neka drama

Guild Wars 2 - zdaleč najmanj toksičen po mojih izkušnjah, v sPvP je blo vedno veliko dima, le redko kdaj pa tudi ogenj, v bolj casual vodah so bili pa po večini zelo PC, vsaj na EU regiji

Elder Scrolls Online - malce bolj začinjen kot GW2 po toksičnosti, bolj je bil izpostavljen jok in stok sovragov v PvP scenah, kjer je večkrat dnevno padel whisper "OMG U CHEAT", igral sem samo na NA regiji

Black Desert Online - po mojih izkušnjah edini MMO ki je prišel blizu WoW po splošni toksičnosti, kot filthy casual je blo pa zabavno gledat od daleč in poslušat zgodbe folka v high end guildih, vsaj na NA regiji

 

Glede nacionalnosti so pa moje izkušnje sledeče;
Britanci, Nemci in Skandinavci - creme de la creme, high skill, no drama

NA - Američani solidni soigralci, Kanadčani so pa 50/50, če znajo francosko dobijo naziv ki se začne z r in konča z etard

Španci - never again, isto velja za južnoameriške kolege

Turki - zaupajo vase in svoje skille, ampak, spoiler alert, nimajo skillov

Povezava do prispevka
Chris reče pred 9 urami:

Drugi kolega s srednje je prav tako igral lol in bil v tem precej dober, toliko, da je rekel da po srednji on ne gre na faks temveč bo bil booster v lolu, češ da bo s tem bajno zaslužil. Lol je napol propadel.

ROFL. Boosterjev je ko dreka in raje greš v neko tovarno rezat karton kot boostat. Ta šiht zahteva dosti vloženih ur in mentalnega napora, plus zelo neetično je. Ko sem prej omenjal da je lol kot igra v kurcu je to eden izmed razlogov. Predstavljaj si, da igraš high elo ranked, vsako sekundo menjavaš pogled med screenom in minimapo, spremljaš vseh ostalih 9 igralcev kaj delajo, kalkuliraš kje je enemy jungler v vsakem trenutku ... nakar imaš v igri eno boostano opico ki te po 40 minutah znojenja in investiranja stane igre, ker nima osnov in je iz aviona razvidno, da nima kaj delat med vami. Glede tega lahko narediš točno 0, popušiš kot da si ti kriv za izgubo in čao. Zame je bolj moralno sprejemljivo, da kradeš torbice starkam po ulicah :D

 

Drugače na podlagi česa pa sklepaš, da je lol propadel? Kokr bežno spremljam je živ bolj kot kadarkoli.

Povezava do prispevka
Chenier reče Pravkar:

Kaj pomeni booster v kontekstu LOL-a? :D Sliši se kot neka podgana haha

High elo player v zameno za denar igra na accountu low tier playerja, dokler ne pride do dogovorjenega elota. Pol igraš s takimi playerji, ki nimajo osnov in izmenično tolčeš kletvice po tipkovnici in glavo ob mizo. Ma ne morem opisat kako je to infuriating. Še posebej duo lane (torej en lane ko igrasta 2 skupaj, en je support), ko igraš uno res kompetitivno, si poln adrenalina, focus je na 100%, vso telo je napeto ... pol pa en tip igra kot pijana opica s tabo in ti se kljub temu, da te en vleče navzdol trudiš zmagat ... ne bi si mislil nič slabega, če bi vidu odraslega moškega jokat v tej situaciji. To je definicija koncepta nefer. Pol pa tej boosterji za nek medium denar te opice konstantno boostajo na višje nivoje, da kdaj srečam boosterja irl mu stisnem šamar :D

  • Na jagodo +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 43 minutami:

ROFL. Boosterjev je ko dreka in raje greš v neko tovarno rezat karton kot boostat. Ta šiht zahteva dosti vloženih ur in mentalnega napora, plus zelo neetično je. Ko sem prej omenjal da je lol kot igra v kurcu je to eden izmed razlogov. Predstavljaj si, da igraš high elo ranked, vsako sekundo menjavaš pogled med screenom in minimapo, spremljaš vseh ostalih 9 igralcev kaj delajo, kalkuliraš kje je enemy jungler v vsakem trenutku ... nakar imaš v igri eno boostano opico ki te po 40 minutah znojenja in investiranja stane igre, ker nima osnov in je iz aviona razvidno, da nima kaj delat med vami. Glede tega lahko narediš točno 0, popušiš kot da si ti kriv za izgubo in čao. Zame je bolj moralno sprejemljivo, da kradeš torbice starkam po ulicah :D

 

Drugače na podlagi česa pa sklepaš, da je lol propadel? Kokr bežno spremljam je živ bolj kot kadarkoli.

nevem, govorilo se je da je mrtev, jaz nikoli nisem igral lola, tko da niti ne vem za kaj se gre. moj gaming lajf vec al manj posvecam dirkacinam, kjer je kar ok non toxic folk. 

 

pac tip je dejansko potem k je lol bootsanje propadlo s enim kolegom zivel na racun free denarja pri prijavi v online casinoje, vem pa zato, ker je kontaktiral mene, ker sem takrat preko studenta delal na majhni recepciji in je zelel da bi mu rihtal podatke dokumentov folka ki sem jih sprejemal (ker online casino baje rabijo identifikacijo). sem razmisljal ce bi ga kapsom prijavil, samo se mi ni dalo tbh. tko d ja, tako tip cloveka pac je. 

uredilo bitje Chris
Povezava do prispevka
Chenier reče pred 6 minutami:

Ne štekam zares, kaj je sploh point tega, če pol na višjem lvl ne moreš igrat kompetativno. Sliši se kot res ogabna praksa wtf

Ma malo kompleksna zgodba. Večina folka (me included do neke točke, malo Dunning - Kruger effect) se počuti da sodijo višje, kot so v resnici. Včasih dejansko je high elo playerjem konfuzno in težko se prebit čez lower tierje, ker tam vlada kaos, vsi počnejo neumnosti, oni so pa eden igralec od devetih in je težko držat ekipo, ki na vsak način želi potonit, nad gladino. Precej let nazaj je tudi bilo lažje one-man carryjat igro kot dandanes, ko so razvijalci nalašč s pomočjo raznih mehanizmov izničili vpliv enega igralca na celo igro. Meni je recimo vedno bilo lažje igrat v goldu kot silverju, enostavno ker hitro izgubim strukturo, če je folk kaotičen, nisem tolko trden, da kljubujem vsesplošnemu kaosu, ampak če grejo vsi full retard grem slej ko prej še jaz :D Po navadi sem se komi prebijal čez silver, čim sem prišu v gold pa sem se teleportiral v platinum.

 

Skratka, folk hoče zbežat iz pojma, za katerega se še po desetih letih ne ve, a je fiktiven ali ne in o katerem so se pisali eseji, in to je "elo hell". Ta igra je v osnovi muka, predvsem zaradi soigralcev in folk bodisi kao zgolj rabi nekoga, da jih prenese čez pekel do nebes, kjer bojo prišli "na svoje", bodisi da pač samo izkusijo igranje na višjem nivoju in zdržali tam čim dlje. Itak vsakič dunknejo nazaj v greznico kot da bi fuknu kamen v vodo.

Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 12 minutami:

Skratka, folk hoče zbežat iz pojma, za katerega se še po desetih letih ne ve, a je fiktiven ali ne in o katerem so se pisali eseji, in to je "elo hell". Ta igra je v osnovi muka, predvsem zaradi soigralcev in folk bodisi kao zgolj rabi nekoga, da jih prenese čez pekel do nebes, kjer bojo prišli "na svoje", bodisi da pač samo izkusijo igranje na višjem nivoju in zdržali tam čim dlje. Itak vsakič dunknejo nazaj v greznico kot da bi fuknu kamen v vodo.

elo hell je fact

samo da je za vsakega drugje

Povezava do prispevka
magični kralj reče pred 1 minuto:

elo hell je fact

samo da je za vsakega drugje

Tudi ko gledaš streame igralcev, ki so prvi na serverju lahko razbereš iz njihovih komentarjev, da so njihove igre elo hell (oni se seveda ne morejo zgovarjat na elo, ker so že najvišje možno, pol se zgovarjajo na server, da v koreji cvetijo rože, tisti, ko so šli v korejo so izkusili eno čisto drugo bolečino in nivo retardiranosti). Kar pomeni da ni elo hell ampak hell. Torej kot že rečeno, igra je konceptualno toksična.

Povezava do prispevka

Jaz sem v srednji šoli probal WoW in se mi ni dopadel, sem raje igral Warcraft 3, custom mape s Hero Line Wars, Hero Wars, kjer sta bila 2 gradova na vsaki strani mape. 2 liniji, po katerih so hodili creepi, ki so se spawnali v bazah. Na teh linijah so potekali boji, cilj pa je bil uničiti nasprotnikov grad. To sva preigrala s sosedom, pridružil se nama je še nek dečko, dober healer, sicer je imel neke težave z drogami ampak po pogovoru prijetna oseba. Skupaj smo res veliko preigrali, folk z nami ni želel več igrati, ker smo bili kao PRO-ji, kar seveda ni bilo res. Je pa res da smo bili nadrkani in poznali vse fore. 

 

Potem na faksu se je pa igral Battlefield na Playstation z dečki iz BAR klana. Tudi super izkušnje, priletiš v grupo, ne poznaš nikogar, vsi se pogovarjamo, kot da se poznamo 10 let. To smo preigrali BF3, BF4, BF1 in BF5. Novi BF2042 je pa bolj slab, zato sem migriral na COD MW2 in se že kar nekaj časa nisem pridružil BARovcem.

 

K sreči pa nimam kakšnih temačnih zgodb na temo gaminga. Poznam primer kjer so vrstniki dihali za igre, recimo Diablo 2 in si preprodajali iteme v igri za real cash. Jaz igre jemljem bolj za relaksacijo in se ne spuščam v grozne globine in ne študiram vseh možnih kombinacij. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...