Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice


Priporočeni prispevki

Buzzkill reče pred 26 minutami:

The fuck so “games for impact”

 

isto kot indie, to kar pravi ćamir, pač igrice, ki so boljše od AAA smeti v goty kategoriji, samo ne morš met "boljše igrice" kategorije s 30 naslovi, pa potem razbijejo v več manjših, da se ne bi rednecki preveč usajali

uredilo bitje Slinch
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 10 minutami:

Saj štekam, da se na pol zajebavaš, ampak s tako snowflake mentaliteto imo zamudiš ogromno stvari, ki bi lahko bile čisto proper.


Jaz bom na priporočilo igral vse možno, tudi Transpiderman MUD s slepo disabled črnko, če je dobra igra. 
 

Ne pomeni pa, da ne bom o posiljenih woke elementih sral na internetnih forumih in vsakemu v rl, ki ne bo pobegnil ko začnem z monologom o Last of Us 2 in Denzelu v Netflix Hanibalu.

 

 

Povezava do prispevka
Gapi182 reče pred 43 minutami:

Mal mi je škoda da ni kak indie špil nominiran za normalno GOTY nagrado. Vsi špili so sequels. Niti en novi IP. Super mario in Spiderman nimata sploh kaj iskat med nominacijami. Raje bi videl Hogwarts pa kakšen Dave the diver.

Super Mario je zasluženo med nominacijami. Zih pred Hogwarts

 

Če že je škoda, da Armored Core 6 in Dead Space RE nista nikjer med večjimi nagradami.

Povezava do prispevka

Večine zadev iz GOTY liste nisem igral, sam Hogwarts, ki sem ga, zagotovo ne sodi tja

tko k ne RE4, ker je fucking remake :D

 

also, če smo že prej o remaster-remake, se net ne strinja najbolj z @Weraziel in @Hernire kaj eno in drugo je.

Pri Indie pa, očitno je to postala oznaka za "vibe", tko k pr indie rocku   (catch 22 k pr punku, k ne morš bit uspešen punker, ker pol nisi več punker :D )

Povezava do prispevka

ajd mrš na polje, Berba

 

Dokaj jasno je kaj pomeni remaster (npr. Dark Souls 1 je dobil remaster, kjer samo malo boljše izgleda + 60fps), to je dostikrat samo sveža fasada v istem pogonu, medtem ko Remake je pa lahko tudi reworked mehanike - recimo poglej Final Fantasy 7, to sploh ni več isti špil. Dead Space in Resident Evil 4 sta bližje originalom, samo imata vseeno več svobode pri craftanju sveta, spopadov in tudi dialogov napram kakemu Last of Us Part 1, ki je tudi remake, pa razen nekih novih idle animacij, animacij na štengah, novih modelih likov + novemu pogonu ne vem če je kaka bistvena razlika v gameplayu in v zgodbi. Pri RE4 pa je. In to dovolj, da to sploh ni isti špil, samo plot je isti, dogodki se pa ne zgodijo isto.

 

Zato Last of Us Part 1 si ne zasluži bit del takih nagrad, Re4RE si pa zih. Ker to ni samo shameless cash grab, to so se potrudili še pa još, da je feeling originala še vedno prisoten, ni pa isti špil.

Povezava do prispevka

govorila sta o enginu, je kar nekaj remastrov, ki so na novem enginu ;)

mehanike pa morda mal QoL posodobljene 

RE4 seveda je remake 

 

da pa remaki imajo kaj iskat na seznamu GOTY, me pa ne prepričata. 

namest kreganja pa nej raj nardijo Myth The Fallen Lords remake (remaster afaik itak ni mogoč zarad bruk okol original fajlov in kode)

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 33 minutami:

govorila sta o enginu, je kar nekaj remastrov, ki so na novem enginu ;)

mehanike pa morda mal QoL posodobljene 

RE4 seveda je remake 

 

da pa remaki imajo kaj iskat na seznamu GOTY, me pa ne prepričata. 

namest kreganja pa nej raj nardijo Myth The Fallen Lords remake (remaster afaik itak ni mogoč zarad bruk okol original fajlov in kode)

A si sploh igral Resident 4 Remake?

 

Igro so nominiral z razlogom. Sej Resident Evil 8 tud deloma spominja na Re4, modelčki bi lah spremenili par likov v Re4re in komot to poimenovali Re9 pa tele debate sploh ne bi imeli. Pravtako Re2re in Re3re nista ista špila kot originalni verziji. Tkole se dela stvari da je vsem zanimivo, novincem in ljubiteljem serije. Re2re je zame igra leta 2019, kljub bombam a la Sekiro in Disco Elysium. Ne boš me prepričal, da ta špil ni vreden izpostaviti na tak način samo zato ker je "remake".

 

Glede remasterjev, sej mislm da je blo omenjena beseda večinoma. Ampak tud če je neki remaster na novem pogonu, je še vedno bil isti izgled špila oz. Da je namen to, da je špil isti v čimveč pogledih, pri remakih pa to ne drži vedno. Mislm da je GTA trilogy tak primer remasterja, kjer so portali vse tri špile v nov engine, niso pa zares dodajali/odvzemali karkoli kar ima veze z gameplayem, špil pa zaradi slabega porta kvečjemu izgleda slabše. Različne iteracije Fortnite-a so tudi na tak način narejene, dva različna pogona, isti izgled, isti gameplay. 

 

Uglavnem, vrhunske igre je treba izpostavljat, ne pa tlačit v neko x kategorijo samo zato ker je Remake. Re4remake niti slučajno ni isto kot Re4.

Povezava do prispevka

Drgač pa remasterji na novih pogonih, večina izmed njih je zanič, glej GTA trilogy, glej Alan Wake Remastered. Tud RDR1 remaster je švoh, z glupimi spremembami v UIju.

 

Če remasterjem (in remakom) ne mislijo dati dovolj časa in dovolj ljubezni, jih sploh ne rabijo delati.

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 2 urama:

also, če smo že prej o remaster-remake, se net ne strinja najbolj z @Weraziel in @Hernire kaj eno in drugo je.

Pri Indie pa, očitno je to postala oznaka za "vibe", tko k pr indie rocku   (catch 22 k pr punku, k ne morš bit uspešen punker, ker pol nisi več punker :D )

Jaz remaster razumem kot oriđiđi igro dano v HD oziroma z drugimi bombončki. Torej v osnovi uporabljaš iste assete, isto zgodbo, praktično vse, ampak rahlo posodobljeno, da dobro teče na novih sistemih in lažje pride do novih (mlajših) kupcih. Po svoje je cash grab, ampak ker so igre tako strogo omejene na hardware, ki jih poganja, človek pač razume te ponovne izdaje. Igra, ki so dobesedna kopija starih, le v novem enginu, recimo Spyro Trilogy, razumem kot remake.

Žal pa mi ogromno remasterjev pogrne oziroma so narejeni na hitro, brez občutka. Problemov je ogromno, od remasterezirane grafike, ki ne sodi v star kontekst (v Silent Hill 2 + 3 HD Remasterju so za napise uporabili font, I kid you not, comic sans); remasterja na podlagi verzije, ki je grafično bila prikrajšana (za osnovo remasterjev Resident Evil 4 so vzeli PS2 verzijo, ki je bila grafično podhranjena napram NGC, pa recimo San Andreas in ostali remasterji starih GTA-jev niso bili osnovani na grafično najzanimivejši PS2 verziji, ki ima edina res popoln feel okolja z efekti; Crysis je bil remasteriziran na osnovi broken konzolne verzije, ne pa oriđiđi PC pošasti); čudaškega monetiziranja remasterjev (umik fizične izdaje Mario 3D Anniversary iz prodaje); grafika iz pralnega praška napram izvrstni podobi originala (Warcraft 3); remasterizirane verzije, ki niso kompatibilne z DLC-ji starih (Heroes of Might and Magic 3); cenovne inflacije (Devil May Cry HD Collection iz 2012 za PS3 je bil cenejši od 2018 PS4 remasterja, čeprav gre za isti remaster) … Skratka, ogromno slabih releasov in remasterjev, ki so bili slabši od oriđiđi izkušnje, čeprav naj bi bili v teoriji boljši.

Remake razumem kot nekaj, kar sicer ohranja nekakšno avro izvirnika, ampak je samosvoj naslov. Po mojem občutku jih je sicer še vedno ogromno slabših od izvirnika, ampak vsaj prinesejo novo zgodbo, novo interpretacijo legende. Final Fantasy VII je meni v izvirniku res mojstrovina, medtem ko mi je remake precenjena razvlečenost. Resi 2 mi je primer odličnega rimejka, ker v bistvu ponudi novo interpretacijo, hkrati pa ničesar ne odvzame izvirniku. Resi 3 je že drug primer, tam so dejansko izrezali konkreten del izvirnika in ga nadomestili z asset flipom okolij iz Resi 2 rimejka, smo torej že v coni brezsramnega cash graba.

Če dam primere z avtomobili gledališčem, mi je remaster nova izvedba iste predstave istega ansambla in režiserja, remake pa kot nova predstava z novim režiserjem in ansamblom.

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 45 minutami:

Med most anticipated so dali poleg FF7 Rebirth in Hades 2 .... Like A Dragon: Infinite Wealth, Star Wars Outlaws in Tekken 8 :avadodo:

 

Kot da Hollow Knight: Silksong, Elden Ring: Shadow of the Erdtree in Hellblade 2 ne obstajajo :D 

+ Persona 3 Reload. Royal 95 meta, Golden 93 meta. Tudi po trailerjih sodeč gre očitno za proper remake. 

Povezava do prispevka

Saj lani pa so med fighting games umestili Sifu, ki res ni fighting game

 

Pač krivim, da imajo preveč kategorij, mislim da jih je že 30+ FFS, pizda saj sploh ni nek dosežek, če si AAA studio, da med 30 nagradami ne dobiš ene :rofl: 

 

Meni so kot alternativne nagrade všeč Independant Games Festival nominacije/nagrade, za še bolj alter pa Indiecade. Od mainstream world class prepoznavnih awardov pa mn3njalnik anketa 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   1 član

×
×
  • Ustvari novo...