Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

Lepo, maksi prevrtel fast forward par let.:D Carry on

 

back to putin, vse ostalo tule je brezpredmetno

 

evo en title iz “evil” guardiana

Navedek

Ukraine crisis: Liz Truss says ‘worst-case scenario’ of Russian invasion could happen as soon as next week - live

Realno bi Putin z umikom lahko matiral marsikoga sedaj. Ampak je prevelik ego za kaj takega. 

Povezava do prispevka
Demogorgon reče pred 21 urami:

Meni je res fascinantno ko kdo označi Sovjetsko zvezo kot good guye v drugi svetovni vojni :lol:. Verjetno imate lokalni komunajzarji amnezijo in pozabljate, da je bil Stallin še kako pripravljen sodelovati z nacistično Nemčijo pri okupaciji Evrope.


A je bla Poljska good guy drzava v ww2?

Povezava do prispevka
Navedek

Russia is is the second or third biggest supplier of oil to the US. It swaps its number two spot from time to time with Saudi Arabia, depending on what OPEC is doing. It is also the world’s leading gas exporter.

The EU imports 80% of its natural gas. Russia currently accounts for 44% - 47% (depending on the period) of EU gas imports - all by pipeline.The EU has the theoretical spare port capacity to increase LNG imports by approximately 40%. (The issue is whether a producer – e.g. Qatar - and LNG tankers can be found in the short term. And even then, this would only be a substitute for about one third of current imports from Russia).

Russia also accounts for 25% of EU oil imports and more than US $30bn of EU metal imports. Russia also accounts to just under half of EU coal imports, mostly for German (31.8mn tonnes) and Polish power generation (1.4mn tonnes);. As a reminder, nearly 25% of German power generation comes from coal.

The US semiconductor industry imports 90% of its neon supplies from Ukraine. US imports 35% of its palladium from Russia for autos, electronics and medicine.

Boeing and other US aeronautical producers are also heavily dependent for titanium from SCMPO-AVISMA and other Russian sources. Russia is the second biggest titanium exporter (and third producer) in the world.


Russia is also the biggest grain exporter in the world.

TXMkeZz.png

 

LeXJCuC.png

 

 

uredilo bitje AdamSmit
Povezava do prispevka

Koliko? Ker kolikor vem nobena drzava, ki je stala nasproti Nemcije ni imela odgovora na hitro mobilno vojno, ki jo je le-ta izvajala, se posebej, ce so te drzave bile podhranjene po opremi. In Nemcijo samo je ravno ta blitzkrieg ohromil, ker logistika ni dohajala hitro premikajoce se fronte. In pa vreme, ajd

Povezava do prispevka
nekdo reče pred 3 urami:

Koliko so k tem miljonom pripomogle ravno stalinove čistke, ki so dobesedno obglavile rdečo armado?

Če bi imeli Francozi iste čistke, se jim ne bi zgodilo, da so državo zgubili v 46 dneh. Medtem ko so Sovjeti držali eno hišo v Stalingradu 60 dni.

Povezava do prispevka

Lepo , da ima stalin toliko zagovornikov med slovensko (predvidevam) levico.

Na vašo žalost se s tem ne strinjajo vojaški zgodovinarji, stalin je s svojimi čistakami obglavil rdečo armado, kar se je pokazalo že v vojni s finsko. Nekako netipično za nekoga, ki samo kupuje čas.

Eden od rezultatov so bile tudi astronomske sovjetske izgube, generalov in izkušenega častniškega kadra pač ne potegneš iz malhe. 

 

It also provides biographical sketches of Soviet officers and tells how Stalin's purges of the late 1930s left the Red Army leadership almost decimated.

 

Povezava do prispevka
Demogorgon reče pred 9 minutami:

Tale tema je samo še en dokaz več kako radikalizirana je v bistvu slovenska levica. Dejansko ljudje brez sramu zagovarjajo Stalina in so še ponosni na to :lol:

Al pa dokaz da desničarji potvarjajo zgodovino in fakte. Pokaži kdo je ponosen, da zagovarja Stalina. To je namreč tvoja trditev.

Povezava do prispevka

Zdaj če je teza, da bi se rusom v primeru kontinuitete s prejšnjim režimom in poveljniškim kadrom bolje godilo, je ta imho bolj na majavih nogah…. vsaj glede na to kako so se odrezali l14 + da je bil eden izmed maršalov, ki so jim ostali, veteran ww1 in velik ventilator konjenice napram tankom…

Povezava do prispevka
atomic reče pred 16 minutami:

Al pa dokaz da desničarji potvarjajo zgodovino in fakte. Pokaži kdo* je ponosen, da zagovarja Stalina. To je namreč tvoja trditev.

 

Potvarjanje zgodovine je pa res samo domena desne strani, lol. V Jugi so bili naprimer kar mojstri za to.. No u bistvu jugonostalgiki to delajo še naprej :D. 

 

Izjave tipa '' to dela desna/leva stran'' so pa itak samo dokaz ideološke zaslepljenosti. Imaš tega v tej temi ogromno, od komunajzarskih spak do naci pacientov. Ni nobene razlike med njimi. AdamSmit*, VonGriffin sta druga stran istega kovanca. 

 

Jaz samo uletim na cajte v kakšno temo, fuknem bombico in spizdim preden se nalezem smradu :D.

 

 

 

Povezava do prispevka
nekdo reče pred 19 minutami:

Teza je , da je stalin v svoji paranoji obglavil lastno vojsko. Če bi bil problem v samem kadru, ga ne bi naknadno rehabilitirali in postavljali na položaje. 

 

Ne vem ravno če kdo temu osporava, da je zradiral/upokojil 3/5 maršalov in 3-7% poveljniške strukture je bolj ali manj zgodovinsko dejstvo.

 

Wallux je pa izrecno sanjal da bi carska Rusija bolje zvozila WW2. Na podlagi česa ne vem, konjeniškega juriša poljakov na panzerje verjetno.

 

 

uredilo bitje Brdavs
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...