Skoči na vsebino

neuradna tema o kolesarjenju

Priporočeni prispevki

Kdo je rekel da imam težave z energijo 🤣 pravim bolj da se moram brzdati da ne delam preveč kilometrov in predvsem preveč višincev, rad imam hribe ampak v enem letu se ne da nadoknaditi 20 let negibanja... da počasi ojačam sklepe in kite, ne pozabit da leto in pol nazaj sem komaj zmogel 15km dolgo turo pri 20kmh... 14 dni nazaj sem postavljal PB Jezersko, PB Štefanja gora, in še krvavec za posladek (normalno) in še vsak dan 30km šiht in nazaj, in to je bil moj limit... trajalo je 10dni da sem sestavil noge nazaj 🤣🤣 

Povezava do prispevka

Sem ter tja malo potestiram.l svoje limite ampak moram paziti da ne bom šel preko... času čas sicer bodo poškodbe... tale teden je bil brutalen, + služba +delo okoli hiše, dejansko se nisem mogel najesti 🤣 pice, bureki, palačinke, rižote, ipd hehe ampak sem čutil težke noge še cel naslednji teden, kljub temu da sem delal samo po 30km na dan na izi po ravnem

FB_IMG_1723240219095.jpg

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu reče pred 11 urami:

Ubil sem se na Jamnik

Jaz sem enkrat v isti klanec (izmučen že ob vznožju) tako bonkal, da me je kolega prišel nazaj iskat, me porinil do vrha, nakar sem sestopil s kolesa in v trenutku zaspal. S seboj sva oba imela le vodo.

Zelo neprijetna izkušnja. Če prav razumem se s sladkorno ne bi več zbudil.

Od takrat skoraj pol toliko dobro kot @e-gorann skrbim za vnos hidratov.

• Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Prednost domačega terena, vem za vsako razpoko, luknjico in nevarnost 🤣 pa dobro se vidi naprej tako da ni panike, da bi šel pa nekje hitro kjer človek ne pozna ceste ali razmer je pa bolnica, pač vedno moraš videti tako daleč naprej da lahko reagiraš, naprimer vsak nepregledni desni ovinek moraš smatrati da je kup peska na cestišču... isti kurac kot z avto, vedno predvidevaš najslabši scenarij pa si safe...

20240810_072433.jpg

20240810_074915.jpg

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka

Če si kdo slučajno razbija glavo, kako spucat (predvsem svetle) kolesarske čevlje, toplo priporočam tole:

image.thumb.png.f17d93da3c60a7104d5ca39b48d5ab4d.png

Na prodaj v DM-u, gobica-radirka je mehka, malo jo navlažiš, fleke bolj ali manj samo obrišeš.

Boljše kot v topšopu™.

uredilo bitje svaljek
Povezava do prispevka

Jaz ne poznam dozovga klanca, samo če se vidi, ni prometa pa niso zaprti ovinki valda spustiš, če pa niso pregledni pa promet maš pa eno glavo. Sicer je to pomoje ful odvisno od karakterja, samo na splošno če se na bajku ne počutim OK ne spuščam, tud na znanih spustih sred hoste sem že sestopil pa šel peš, jebi ga, ne lovim olimpijske norme pa medalj, bom pa šu lohk nasledn dan še enkrat.

Povezava do prispevka
svaljek reče pred 5 urami:

Kamikaza.

Ni šans, da vozim na meji na spustih, tudi če "so še rezerve", kot praviš. Na cesti nikoli ni samo od mene odvisno, in hitro lahko pride dan, ko me bo sreča zapustila.

Ne govor, jst danes na spustu iz Javorča prot Lučinam skor pojahov belo Kio, ki mi je nasprot prpelala. Na srečo sem bil s hitrostmi daleč pod limiti, ker drugače ni šans, da bi zabremzal in odvil do časa. Sploh nevarn po tehle gozdnih cestah, ko se menjava svetloba in senca in tudi v avtu voznik dostikrat do zadnjega ne vidi kaj mu nasproti pelje. 

Povezava do prispevka

Kje je kaksen hejter ebajkov

Primerjava mojih watov in tiestovih, avg 160 vs 174, na koncu skurjenih kcal okol 2500 vs okol 2750

Mozakar je fural spredaj do logarske, jaz sem komaj sledil zadaj ker motor ni pomagal zarad hitrosti, je kr mocn poba se ga splaca veckrt izkoristit😁🤭

V klanc na Pavliča sm probal brez pomoči zadnji km in je slo bp, brezveze ce je ebajk pa se tezji bajk je, se pa da...

S Pavliča sva se zapeljala do logarske do konca doline na pijačo, je pasalo

Navzdol iz logarske proti mozirju sva mela vetr v prsa tko da ni blo nc uzivanja, samo matranje

Brez sprotnega filanja cukra v kri bi blo kmalu konc veselja

Kot celota je bla turca 9/10 ce ne bi bilo jebenga vetra bi bila 10/10

Prvic sm biu tam in je res lepo 

20240810_105558.jpg

20240810_113449.jpg

20240810_115106.jpg

20240810_121105.jpg

20240810_125829.jpg

Na koncu je pasala pica, kremsnit ni blo

20240810_144038.jpg

• Račka +1 8
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu reče pred 2 urama:

Jaz ne poznam dozovga klanca, samo če se vidi, ni prometa pa niso zaprti ovinki valda spustiš, če pa niso pregledni pa promet maš pa eno glavo. Sicer je to pomoje ful odvisno od karakterja, samo na splošno če se na bajku ne počutim OK ne spuščam, tud na znanih spustih sred hoste sem že sestopil pa šel peš, jebi ga, ne lovim olimpijske norme pa medalj, bom pa šu lohk nasledn dan še enkrat.

Povezava do prispevka

Nisi vesel, ne lazi

Fobija pred deficitom, o boh, sej ne da sm tkole v deficitu z lahkoto

Ce pa mislis deficit da ne filas vnosov med kolesarjenjem te pa moram razocarat da nimas prav, to je bistvenega pomena, 60gOH je se najmanj kar lahk nardis za misice v uri

Vpras tiestota ce kaj fila vmes

Filat se ne rabs ce traja 2h bajkanje pa se to ce ni 2h klancev

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...