Aktivist Vanč Objavljeno 26. avgust 2024 Share Objavljeno 26. avgust 2024 A zaupate tem cloudom? Jaz mam 1TB na One Drive in vedno bolj razmišljam, da bi rabil še nekaj lokalno. Mogoče ne v obliki NAS, mogoče zgolj nek prenosni disk. Pizda trenutno imam večino zadev za posel v oblaku in se sprašujem kaj bi blo, če se zadeva nekako sesuje. Vem, da to ni pametno in mam en prenosni disk, ampak se nekako redko spomnim, da ga priklopim in potem čakam celo večnost, da prenese vse nanj. Kaj je najlažja in najboljša rešitev? Verjetno tudi, če kupim nek NAS ne more nekih map sinhronizirati na vse hkrati? Torej da bi mi NAS sinhroniziralo sproti ali recimo vsakih 24ur z One Drive? Al to gre? Navedek Povezava do prispevka
Lepi Šime Objavljeno 26. avgust 2024 Share Objavljeno 26. avgust 2024 Arey reče pred 1 uro: 1€/mesec za 50gb icloud storage-a. Trenutno si z bratom delim icloud storage z še njegovo družino in kaj kmalu ne bo več neki prostora. Zato razmišljam o NAS Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. avgust 2024 Share Objavljeno 26. avgust 2024 Lepi Šime reče pred 6 minutami: Trenutno si z bratom delim icloud storage z še njegovo družino in kaj kmalu ne bo več neki prostora. Zato razmišljam o NAS Resis tako da ne delis Aktivist Vanč reče pred 48 minutami: A zaupate tem cloudom? Jaz mam 1TB na One Drive in vedno bolj razmišljam, da bi rabil še nekaj lokalno. Mogoče ne v obliki NAS, mogoče zgolj nek prenosni disk. Pizda trenutno imam večino zadev za posel v oblaku in se sprašujem kaj bi blo, če se zadeva nekako sesuje. Vem, da to ni pametno in mam en prenosni disk, ampak se nekako redko spomnim, da ga priklopim in potem čakam celo večnost, da prenese vse nanj. Kaj je najlažja in najboljša rešitev? Verjetno tudi, če kupim nek NAS ne more nekih map sinhronizirati na vse hkrati? Torej da bi mi NAS sinhroniziralo sproti ali recimo vsakih 24ur z One Drive? Al to gre? dost bolj zanesljivo je kot domace resitve. Domac backup ima prednost le, da imas lokalno kopijo podatkov kar pa jo ponvadi itak mas na disku. Ce pa bi raje mel doma vse, pol pa kupis nek synology al kaj je, pa furas nek nas v raid nacinu da imas ustrezen backup ce crknejo diski. Se vedno pa je fajn met v cloudu, ce niso ravno incriminating evidence, ker je verjetnost da ti hisa zgori al pa strela udari mnogo vecja od tega da zgubis cloud podatke. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. avgust 2024 Share Objavljeno 26. avgust 2024 Arey reče pred 12 minutami: Resis tako da ne delis dost bolj zanesljivo je kot domace resitve. Domac backup ima prednost le, da imas lokalno kopijo podatkov kar pa jo ponvadi itak mas na disku. Ce pa bi raje mel doma vse, pol pa kupis nek synology al kaj je, pa furas nek nas v raid nacinu da imas ustrezen backup ce crknejo diski. Se vedno pa je fajn met v cloudu, ce niso ravno incriminating evidence, ker je verjetnost da ti hisa zgori al pa strela udari mnogo vecja od tega da zgubis cloud podatke. Dejansko imam One Cloud mapo v katero direkt shranjujem trenutno Ne vem zakaj mi je tako nastavil en računalničar, ki kolegu ureja zadeve na firmi in koristim ta cloud nekaj za njega in še za svoje zadeve, da ne plačujem posebej, ker imam 1TB več kot dovolj. Moram vsaj lokalno urediti, da mi še sejva na moj comp. Dovolj mi je potem na dveh mestih, ker oboje naenkrat pa verjetno res ne bo šlo k vragu. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. avgust 2024 Share Objavljeno 26. avgust 2024 Pa sej mas windows ane, pol bi morala bit stvar treh klikov da naredis lokalno kopijo. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. avgust 2024 Share Objavljeno 26. avgust 2024 Ja, saj bom. Do zdaj nisem Če ne bi tu debatirali o tem, sploh ne bi razmišljal o tem. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 27. avgust 2024 Share Objavljeno 27. avgust 2024 Arey reče pred 22 urami: Resis tako da ne delis dost bolj zanesljivo je kot domace resitve. Domac backup ima prednost le, da imas lokalno kopijo podatkov kar pa jo ponvadi itak mas na disku. Ce pa bi raje mel doma vse, pol pa kupis nek synology al kaj je, pa furas nek nas v raid nacinu da imas ustrezen backup ce crknejo diski. Se vedno pa je fajn met v cloudu, ce niso ravno incriminating evidence, ker je verjetnost da ti hisa zgori al pa strela udari mnogo vecja od tega da zgubis cloud podatke. OneDrive je pametna zadeva ker imajo več kopij za nazaj. Vsaj imeli so. Če ti bodo corruptane zadeve še vedno lahko dobiš nazaj pravočasno. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.