Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu


Priporočeni prispevki

Jaz berem Igro prestolov, vmes malce čekiram sarmo (ki se kuha za jutrišnji dan) in Mnenjalnik. Ob polnoči bom šel na teraso in sputil dva strela iz plašilne pištole, ali pa mogoče tudi ne, ker neko pokanje in dretje "Pukni zoro" je že dolgo pase.
V bistvu samo čakam na francosko solato in biftek, pa da s kolegico odpreva šampanjc in grem potem čimprej spat in se prebudim v novo sveže jutro. Svinjski rilec gor al pa dol, ker to je samo mimogredni običaj, ki mi počasi že gre na živce.

Povezava do prispevka
lizz reče pred 6 minutami:

zakaj je obicaj, da se je sarmo za novo leto?


Nimam pojma. Zame to ni običaj, ampak bolj neka navada.  Al kaj vem kaj. Verjetno zaradi tega, ker sarme med letom skoraj nikoli ne jem. Nekaterim pa tudi sede po naporni (prekrokrani) noči, ker bojda dobro vpliva na želodec . 

Ti pa lahko povem, zakaj se tradicionalno je svinjski rilec. ;) In zakaj se na silvestrovo ne je perutnine.  

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Zdaj, da bi moral biti glih rilec nisem slišal nikoli. Od malega pa sem slišal, da se je svinjina, ker svinja rije z rilcom naprej, perutnina pa ne, ker brca z nogo nazaj. In v novo leto treba iti naprej, ne pa nazaj. Prav, da bi rileč žrl pa nikoli ne videl ne slišal od bilokoga, pač prispodoba za svinjino.

 

uredilo bitje Aktivist Vanč
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 2 minutama:

 @Aktivist Vanč. starošolsko gledano je samo in zgolj svinjski rilec. Par koškov na krožniku, ki jih pikneš točno ob polnoči na novega leta dan.  To so pač neki oldschool običaji.  Pomoje štajerska pa to. 

 

Prelkija je zgleda izvzeta iz tega, ker kot pravim nikoli slišal in ma kup kolegov doma koline ipd. pa to ni v navadi.

 

Verjetno pa pri kom doma že velja tudi to.

uredilo bitje Aktivist Vanč
Povezava do prispevka

Ja, saj pravim, @Aktivist Vanč da je to bolj ali manj neki Štajerski običaj. Ampak definitvno je zakoreninjen že od prednikov mojih prednikov. Svinjski rilec za silvestrovo (točno ob polnonči!)  je ena največjih tradicij in to je dejstvo. Še šampanjec ima manjšo vlogo v tem, kot pa rilec.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
uros678 reče pred 2 minutama:

Star sn isto kot ti @DaCapo pa prvic cujem da bi svinjski rilec bil neki obicaj... nekaj svinjskega jest ja, samo izkljucno rilec pa nikol cu.. to more bit neka taborska specifika...

 

Tako, ja :D

 

Pri nas je sicer bolj v navadi opičje možgane direkt ven iz lobanje... ne vem, če ste že slišali za to, je po moje kar specifika naše "vaške skupnosti".

Povezava do prispevka
Kočevc reče pred 4 minutami:

Sej to duhovno fazo je ze imel 🤣🤣 pred leti je bil tudi dead serious da gre v samostan 🤣

To se spomnim ja, to je bilo 10 let nazaj, pa jaden je bil za popizdit, ker je res tak tip, ko vidiš, da bi pogrešal vse prvine sodobnega življenja po 5 minutah :D 

 

Pa enkrat je pisal, kako je njegova mama prasica, ker mu pri 25-ih ni hotla kupit nekih superg. Sicer na polno zanika to, sam sem precej fix, da je to pisal :rofl: 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   1 član

×
×
  • Ustvari novo...