DaCapo Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 (urejano) @Hernire: ma saj ta smoothie blender bom še kaj uporabljal. Sploh poleti je fino, se strinjam. Za druge gadgete pa res ne vem. Mogoče edino kak ekonom lonec tu pa tam. In ja, imeli smo tudi el. nož za rezanje kruha, lol. 20. marec 2024 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 trpotec65387628363 reče pred 1 minuto: Ja sam kako rižoto delaš v rajž kukerju? Al pač v ponvi nardiš "omako" pa pol daš not kuhan riž? Ja to tudi mene zanima.. oz me ne zanima ker mi niso dobre rizote.. ;))) ne sej vseno me malo zanima Kaj lahko fuknea vse na enkrat not al morea kaj kombinirat Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Mini gril, wafelj mejker, slow cooker, ekonom lonec, sploh nočem znat kolk nekih smoothie bullshitov je po predalih. Uporablja se ne - razen grila za topli sendvič - nič. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 (urejano) trpotec65387628363 reče pred 2 minutama: Ja sam kako rižoto delaš v rajž kukerju? Al pač v ponvi nardiš "omako" pa pol daš not kuhan riž? tole pol ni rižota ampak brozga z rižem v tem cheap je ne, tisti skurjen vse_najslabše cooker pa verjetno zna, nimam pojma, samo z nečim mora upravičit ceno so pa rižote zelo low na moji lestvici, tako da nimam namenske naprave zanje, pa itak rižoto kuhaš, se ne kuha sama 20. marec 2024 uredilo bitje Slinch Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 (urejano) Hernire reče pred 6 minutami: Za nek običen riž kot priloga ali pa rižoto pa rabiš dvoje: - dober lonec - naštudirano razmerje voda riž Toj to Dodal b: - pravo tempiranje temperature (kdaj zmanjšaš, na koliko, za kako dolgo) - pa eno krpo za dodatno tesnitev, odvisno od posode 20. marec 2024 uredilo bitje Slinch Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Kako vam rižote niso dobre no, dajte se malo sestavit pobsi 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 (urejano) Hernire reče pred 30 minutami: V čem pa je fora rice cookerja? Nisem nikoli pomislil, da bi si ga nabavil, pa z žensko rada jeva rižote in riž v vseh oblikah - beli, črn, rjavi, basmati etc. Pač narediva v loncu, saj ni, da moraš v katerem primeru ful pazit na riž. Fukneš v vodo in čez 40 minut odliješ vodo, če je riž, ki se ne napije vode, drgač pa jo itak spije Jaz v loncu nikoli nisem naredu tok dobrga riža kot v rice cookerju. Pa še veeeelik lažje je pomit posodo, ker se nič ne prime not. Zelo priporočam, tud za rižote. Odvisno od tega kok vode/omake daš not, tok juicy riž bo, in ko je narejeno se samo ugasne 20. marec 2024 uredilo bitje Weraziel Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Kočevc reče pred 2 urama: Sj rabs dat ce gres na prvem izvozu vn (tk so me ucili) Ne vec, nova pravila (par let nazaj) veliko da ga da sele ko si notr. Zdej valda pri ful majhnih je tezko rect kje tocno moras dat ampak naceloma preden si notr ne das zmigavca. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Rižote sem jaz vedno delal tako: Skuhal riž in ga dal na stran. V woku sem pripravil zelenjavo in/ali meso, nato not vrgel že skuhan riž, nekajkrat premešal in to je bilo to. Plus to, da jaz na koncu na rižoto (ko je dejansko že na krožniku) dam vedno še malce parmezana. Navedek Povezava do prispevka
trpotec65387628363 Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Arey reče pred 1 minuto: Ne vec, nova pravila (par let nazaj) veliko da ga da sele ko si notr. Zdej valda pri ful majhnih je tezko rect kje tocno moras dat ampak naceloma preden si notr ne das zmigavca. Js kok vidim avtošole ga še zmeraj dajejo že prej. Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Jaz lih obratno delam. Pripravim zelenjavo in/ali meso, nato pa vržem zraven nekuhan riž in zalijem z vodo. 2 Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 20. marec 2024 Avtor Share Objavljeno 20. marec 2024 (urejano) Ne vem jaz sem rižote vedno tako delal, da sem riž stresel v ponev in počakal da rata "steklen", pač prej se praži čebulo in kar pač še pride, zaliješ s vinom, in potem voda... to, da se riž posebej kuha je bolj azijska fora!? 20. marec 2024 uredilo bitje Bessie 2 Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 DaCapo reče pred 2 minutama: Rižote sem jaz vedno delal tako: Skuhal riž in ga dal na stran. V woku sem pripravil zelenjavo in/ali meso, nato not vrgel že skuhan riž, nekajkrat premešal in to je bilo to. Plus to, da jaz na koncu na rižoto (ko je dejansko že na krožniku) dam vedno še malce parmezana. joj joj Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Rice cooker se splaca ce hocs naenkrat 1kg riza skuhat, pa da ga mas za cez teden v hladilniku 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Hernire reče Pravkar: Jaz lih obratno delam. Pomoje je tvoj sistem boljši, da. Riž dejansko bolj vpije okuse, pa načeloma še manj posode porabiš. Odslej bom uporabljal to taktiko! Dočim pri pripravi paelle pa je to itak edina izbira. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 trpotec65387628363 reče pred 3 minutami: Js kok vidim avtošole ga še zmeraj dajejo že prej. Sem sel gledat: Navedek Pri vključevanju na krožno križišče ni treba vklopiti desnih utripalk. Vklopimo jih le, če je krožno križišče izvedeno tako, da je izvoz, po katerem želimo zapustiti krožno križišče, v neposredni bližini uvoza. https://www.avp-rs.si/pravila-voznje-na-kroznem-kriziscu/ 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 (urejano) Kočevc reče pred 4 minutami: Rice cooker se splaca ce hocs naenkrat 1kg riza skuhat, pa da ga mas za cez teden v hladilniku Ne ven, men je isto ce kuham 100g al pa 1kg. Fuknes riz in vodo v lonec, zavres na srednje visoki temp, zmanjsas toploto da rahlo vre, izklopis ko se ne vidi vec vode. Cel cas mas zaprto s pokrovko in ne odpiras cca 15 min po tem ko si izklopil gretje. Se najvecja variabla je da ujames pravo kolicino vode. Verjamem da kuhalnik riza naredi zadevo se bolj hands off sam ne bi zarad tega mel se enega gadgets v kuhinji. 20. marec 2024 uredilo bitje Arey Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Mah jaz nisem kuhar ampak se ze delal dosti rizot v komuni :))).. pac fora je da se omaka upije v riz.. tako da al kuhas sproti v omaki ce je dovolj vodena al das pol ze kuhan riz v omako in malo pokuhas.. je pac odvisno od rizote oz omake imo Kočevc reče pred 2 minutama: Rice cooker se splaca ce hocs naenkrat 1kg riza skuhat, pa da ga mas za cez teden v hladilniku Ja to lahko tudi v ekonom loncu Sam vrjetno ta rice cooker ti naredi riz v nulo pac za delikatne japonske jezike Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Lahko vse delaš, lahko loncu riž kuhaš, lahko za rižoto najprej skuhaš riž in potem ga streseš v omako in imaš rižoto, lahko piješ toplo pivo, lahko na testo namažeš nutelo in daš banano in rečeš da je to čokoladno-banana pizza. Vse to je O.K.. Če ti sede pivo iz gajbe cool. Men tud sede igrat s slušalkami vštekanih v DS5, sam ni to tisti premium. Tko da kar se tiče riža je @Slinch kar par pametnih povedal: 1. Riž, samo riž je najboljši iz rice coockerja. To ni primerjave z amaterskim loncem. 2. Rižota, se ne skuha, ampak je kuhaš. Je posebna vrsta riža, ki je bolj škrobnati, ne zdej nek basmati, ampak bolj kak arborio in potem ta riž prepražiš in počasi zalivaš, dolivaš po potrebi do finisha. Na koncu mora bit rižota, kar kremna zadeva, da jo lahko kar z žlico ješ. Sem pa videl ja tudi kuharje, ki fuknejo v ponev paradižnike in morske sadeže prepraižijo in dajo čez kuhan riž in rečejo, da je to morska rižota. 1 Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Kočevc reče pred 3 minutami: Rice cooker se splaca ce hocs naenkrat 1kg riza skuhat, pa da ga mas za cez teden v hladilniku also tole, vzel sem srednje velikega in je kar bad, ker komajda pokrijem dno z normalno porcijo, riž iz hladilnika pa mi je dobesedno ogaben morm pogledat če obsajajo kakšni mini cookerji, ker teh 2L je lol Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Slinch reče pred 1 minuto: riž iz hladilnika pa mi je dobesedno ogaben Sam je a must za fried rice. To je tak fast dinner pr men. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Haha, to sliko sem jaz fotošopiral ! Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Aja malo sem pozabil, zdaj me he @atomic spomnil.. mores pocasi dolivat vodo za rizoto da in kuhat vec casa in tudi riz je malo drugacen pol pride tak kremen, tej so minajbolj ogabni :)))))))) Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 DaCapo reče pred 1 minuto: Haha, to sliko sem jaz fotošopiral ! a to je slika tvojih možganov, ko vstopiš v neko temo? 4 Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 atomic reče pred 4 minutami: 2. Rižota, se ne skuha, ampak je kuhaš. Je posebna vrsta riža, ki je bolj škrobnati, ne zdej nek basmati, ampak bolj kak arborio in potem ta riž prepražiš in počasi zalivaš, dolivaš po potrebi do finisha. Na koncu mora bit rižota, kar kremna zadeva, da jo lahko kar z žlico ješ. Navedek Povezava do prispevka
trpotec65387628363 Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Arey reče pred 7 minutami: Sem sel gledat: https://www.avp-rs.si/pravila-voznje-na-kroznem-kriziscu/ Aja to ja. Js sm s kmetov pa mamo taka majhna krožišča, da moraš dat prej zmigavc, ker si drugače že zunaj. Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 atomic reče pred 1 minuto: Sam je a must za fried rice. To je tak fast dinner pr men. toj pa res, evo tega pa sploh nimam na jedilniku, sem mogoče 2x nardil morm dodat v rotacijo, ker star riž pa res skoraj vedno stran vržem Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Hernire reče pred 12 minutami: Jaz lih obratno delam. Pripravim zelenjavo in/ali meso, nato pa vržem zraven nekuhan riž in zalijem z vodo. Ko sem prebral prvi stavek sem mislu kir šef, tip najprej gre ven iz krožnega in pol da žmigavec, boli ga akademski kurac. 1 Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 Fried rice je najboljša leftover hrana možna. Vse lahk nafukaš noter, zaliješ so sojino in tadaa. Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 20. marec 2024 Share Objavljeno 20. marec 2024 aya še en carski videjo na aktualno temo Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.