Kruz Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Arey reče pred 48 minutami: Definitivno obstajajo ogabne pizze, nikol ne bom pozabu smeti ki sem jih dobil v Geossu. Napol neodmrznjeno testo z najbolj cenenimi sestavinami, prav nagravžno.AdamSmith pa itak za vsako stvar reče da se po nepotrebnem komplicira, enjoy your slabe stvari I guess. predvsem pa za hrano Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Kastor reče pred 46 minutami: Če bi probal legit pizzo z drožmi, pečeno na 600 al 800 al kolk že mora bit in da so gor top sestavine(pa ne mislim tiste sperme od bivolov, so naše krave čist ok), ne bi govoril takih neumnosti. pa sploh, če je testo vzhajalo 35, namesto zgolj 48 ali kaj šele 3 Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Arey reče pred 11 minutami: Ne vem, jz marsikaj vržem vase tko da ni kot da imam ful izbran jedilnik, sam neki sline točit po unih pizzah s čevapi (sorry k spet omenjam sam sej isto velja k za ŠTAJERSKI BUREK, sam da ima slednja vsaj dobro sliko kjer je predstavljena užitno) pa res ne mislim. Prej bi reku da je tle hitro backlash če pride mimo nekdo ki ima o določeni temi kaj bolj konkretnega za povedat kot JA FUKN GOR MLETO MESO PA BO NAJBOLJ AJGA. Tut jz se nisem prišel kregat ma problem je pa tudi KWAAAA, ČIST OK TI JE PICA, KAMOR FUKNEŠ GOR NARIBAN MERCATOR SIR PA PIZZA ŠUNKO?!?!? čeprav je normalno za pojest, ne bo se ti pa marija prikazala; sam ne bo se ti niti, ko boš žrl pico s tartufi in diamanti Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Meni čevap pri oni v pivnici tudi ne sede... spet pa me ne moti, ampak raje brez. Navadna mi je tam najboljša (kot je omenil tudi Ćamit), ampak žal nobene nisem jedel že celo večnost. Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Kastor reče pred 57 minutami: Jaz iskreno marsikaj prebavljam na pizzah edino rukole mam pa poln kurac, v študentskih časih so jo v vseh pizzerijah tlačili gor in mi je dopizdilo js mam recimo mal rukole rad, ampak kjerkoli je rukola na pizzi, ti fuknejo gor pol amazonskega pragozda 2 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Berbasecks reče Pravkar: js mam recimo mal rukole rad, ampak kjerkoli je rukola na pizzi, ti fuknejo gor pol amazonskega pragozda Haha true Nazadnje, ko sem naročil rukolo na pici in dobil pol pragozda gor, sem najprej tako z vilico 3 minute jedel dol samo rukolo, da sem potem pico pojedel kot pošten človek Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 also never forget 3 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 DaCapo reče Dne, 19. 8. 2020 at 14:55: No, glede na tiste zgoraj so moje eksperimentalne dejansko božanske /ok, testo moram nujno zamenjat, potem pa že lahko odprem franšizo. Kvaj pa te Dacapotove, ki so nafukane z vsem živim, samo vseeno delujejo na nek način slastne. Okej, domači ajvar in ocvirki zabijejo ... in kisla smetana ... In trdo kuhan ... ma ne, je že v redu. 1 Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 po teh slikah, ki sva jih objavila mislim, da je safe to say da bi si vsi z veseljem raj naročili en štajerski burek Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Pa saj zdaj ko čekiram Štajerski burek sploh ni tako bad Prisežem, da se mi je še pred petimi urami zdela ogabna, zdaj sem pa like "not bad, would eat" Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Pizda vam materina js sem pred leti mel 10 stranski fajt z atomicom in še par modeli, k so govoril da je isti kurac če greš v meka kot pa da plačuješ extra za plesko iz hooda ki prihaja "iz krave ki jo božajo na pašniku" in ostale 1a sestavine, a ko pa pride do pic pa vsi "o fuj poceni sir, o fuj mal olja vidim, o fuj kakšen rob" 1 Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Pa da se razumemo, tale burek bi pojedu preden lah rečeš b Najraje takrat ko mam mačka 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Evo, kemik omenil meka Spet smo šli skozi en cycle teme Gostilna pri Konjzolcu 6 Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Hernier reče Pravkar: Evo, kemik omenil meka Spet smo šli skozi en cycle teme Gostilna pri Konjzolcu Zdej sledijo "fak kaj sem jedu uzadno v meku" (isto kot zmeri) posti, potem bo pa zaključeno. Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Hernier reče pred 1 uro: Jaz še nisem sprobal pice z drožmi, a je res tak odlom? Drugače pa glede domačih pic sem dosti smetar. Tudi jaz jo ponavadi naredim v istem dnevu, kot mi zasede, pa z random sestavinami z vrta (bučke, paprika, paradajz) plus šunko. Za sir pa ponavadi mocarela in cheap slovenski sir kombo Testo je kislo. In ja prvič mi je bil odlom, ker nisem pričakovala tega, in ker gre za tip kisline, ki ga ne povezujem s testom. Ni mi slabo, niti slučajno mi pa ni vredno truda. Avion reče pred 1 uro: Ma saj ne rabiš bit neka elita če ti ne sede pol Eurospinove tedenske akcije fuknt na testo, pizda ful si slabo izbral Eurospin kot neki cheap/zanič, modeli majo zelo legit italijanske sestavine 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Mamo tu kakega kuharja, al samo teoretike? Doma ima v skrinji že mesec in pol paket kar velikih zamrznjenih lignjev... Do zdaj sem jih pred leti samo 1x filal in pa par krat delal rižoto. Kako jih narediti, da ne bojo suhi in žvečljivi? Rad bi jih na nek način kao "žar" varianta, ampak bi to naredil s krompirjem v pečici. Slišal sem, da se radi posušijo in jih je treba redno zalivat... ampak vseeno ne bi rad zajebal, da bo pol vodeni krompir in podobno. A ima kdo kak recept za lignje v pečici? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 @tomazek: to je prvi zadetek, ki mi ga je vrgel google: Recept: Lignji s krompirjem v pečici - Okusno.je V pečici jih jaz osebno še nisem pripravljal. Bi bilo pa dobro poskusiti. Zdi se mi simple in presneto mikavno. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Jup, saj tega sem že gledal in nekega na Kulinariki. Sem mislil, če je kdo že sprobal narediti Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 v pečici je bolj fora da svojo pečico zgruntaš kolk časa jih morš met not, pa da je res do konca ogreta k jih daješ nič ne umori lignja bolj kot prehladna ponev/pečica 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Fuksija reče pred 2 minutama: nič ne umori lignja bolj kot prehladna ponev/pečica Se strinjam. V pečici res nisem delal, ampak v ponvah, pa tudi na žaru, mora biti res vroče in dokaj na hitro pripravljeno. Drugače dobiš trdo gumijast izdelek, ki ni za nikamor. Daj, @tomazek poskusi v pečici pripravit, pa potem poročaj. Pa slika obvezno. Ojunači se in pač bodi prvi. Vsak nasvet bo koristen! 1 Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Skuhaj jih v vodi pa cez daj parmezan 1 Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 kemik reče pred 38 minutami: Skuhaj jih v vodi pa cez daj peteršilj fixxxed and andrejus approved Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 A to kuhanje v vodi je drugače ok za lignje? Ali je mišljeno bolj v šali? Ker načeloma, če pripravljaš brodet, daš tudi lignje kuhat (in ne pečt), pa vseeno izpadejo odlični. Po drugi strani pa hobotnico (ko jo pripravljam "na solati") itak vedno kuham v vodi. Edino tiste fame še nisem preizkusil (da daš v lonec še plutovinast zamašek in bojda hobotnica zaradi tega ostane ravno prav kuhana). Je kaj na tem ali je samo bullshit? Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) DaCapo reče pred 1 uro: Se strinjam. V pečici res nisem delal, ampak v ponvah, pa tudi na žaru, mora biti res vroče in dokaj na hitro pripravljeno. Drugače dobiš trdo gumijast izdelek, ki ni za nikamor. Daj, @tomazek poskusi v pečici pripravit, pa potem poročaj. Pa slika obvezno. Ojunači se in pač bodi prvi. Vsak nasvet bo koristen! Evo naslednji teden en dan bom in poročam Bom probal po onem receptu v full ogreto pečico. Jutri mam postrvi na meniju, proti večeru malo na pir s kolegi... v nedeljo pa nek rojstni dan. Tak, da ne bo časa pred naslednjim tednom. DaCapo reče pred 30 minutami: A to kuhanje v vodi je drugače ok za lignje? Ali je mišljeno bolj v šali? Ker načeloma, če pripravljaš brodet, daš tudi lignje kuhat (in ne pečt), pa vseeno izpadejo odlični. Po drugi strani pa hobotnico (ko jo pripravljam "na solati") itak vedno kuham v vodi. Edino tiste fame še nisem preizkusil (da daš v lonec še plutovinast zamašek in bojda hobotnica zaradi tega ostane ravno prav kuhana). Je kaj na tem ali je samo bullshit? Pohotnice mi ponavadi itak prej pokuhamo 45min do ene ure... potem pa grejo v podpeko. Za lignje pa to valjda ni potrebno Kuhajo pa se kvečjemu v rižoti. Še takrat jih prej malo na hitro popečeš. 26. november 2021 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Nice, @tomazek. Se že veselim naslednjega tedna in rezultatov. Po moje bi moralo biti vse OK. Samo preveč krompirja ne daj! Jaz pač ne maram, da krompir prevlada v neki takšni jedi. Recimo ko dobim v restavraciji več pomfrija kot lignjev ali pa solato iz hobotnice, kjer je not več krompirja kot glavne sestavine. To je pač ta finta, saj razumem zakaj to počnejo. Doma pa lahko res po svoje narediš in tako, kot ti paše. V glavnem, poročaj, potem pa bom še jaz poskusil pripraviti po istem receptu. Si mi prav skomine naredil! Btw, se strinjam glede priprave hobotnice. TUdi jaz jo kuham od 45 min. do ene ure. Načeloma manjkrat delam "pod peko", ker jo imam najraje na solati. Pa še čisto enostavno je. Sem pa večkrat opazil, da imam z zamrznjeno boljše izkušnje, kot s svežo. Čisto obratno kot pri lignjih. Čeprav mi načeloma v 99 % vseeno vedno uspe. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) No jaz pa jo ravno hobotnice v solati ne maram preveč No... ne, da je ne maram. Ampak mi je to bolj kot neka hladna predjed... Glavnih jedi na sploh nimam rad hladnih. Niti raznih solat s testeninami ne maram preveč. Tudi odojka, ko eni obožujejo hladnega, si ga jaz vedno pogrejem, če je možnost... enako kot vsako meso. Eni doma pečenko (na primer - kar koli mesnega), ki je ostala, vzamejo kar hladno... jaz jo vedno pogrejem. Se mi zdi, da je hladno potem vse full suho in gre težko po grlu, toplo pa lepo sočno. 26. november 2021 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) tomazek reče pred 11 minutami: No jaz pa jo ravno hobotnice v solati ne maram preveč No... ne, da je ne maram. Ampak mi je to bolj kot neka hladna predjed... Glavnih jedi na sploh nimam rad hladnih. Niti raznih solat s testeninami ne maram preveč. Tudi odojka, ko eni obožujejo hladnega, si ga jaz vedno pogrejem, če je možnost... enako kot vsako meso. Eni doma pečenko (na primer - kar koli mesnega), ki je ostala, vzamejo kar hladno... jaz jo vedno pogrejem. Kulsko. Meni je pa ravno hladen odojek boljši . Ajde, hobotnica v solati je pač hladna (pred)jed, tu nimaš neke izbire. Jaz jo pripravim zelo enostavno: skuham, olupim, narežem, zmešam s sokom limone (ne dajem kisa) in malo dobrega olivnega olja, dodam par kaper (obvezno) in nekaj oliv. Zelo mičkeno česna, ščepec soli in pa še ščepec origana in to je to. Občasna varianta pa je, da dodam žlico ali dve (odvisno od velikosti porcije) vložene koruze. Ampak vsekakor ne toliko, da bi (sladka) koruza prevladala nad hobotnico! 26. november 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) DaCapo reče pred 4 minutami: Kulsko. Meni je pa ravno hladen odojek boljši . Tudi moj foter je oboževal hladnega odojka Meni je blo kul, da so pri nas dosti krat, če je bil kje za malco v ponudbi, prav vprašali kelnarji ali hočeš toplega ali hladnega Zgleda je to večna dilema in narod razdeljen kaj ima raje, da prav sprašujejo pri malci v oštariji. 26. november 2021 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) @tomazek: Mi nekajkrat na leto naročimo celega pečenega in že narazenega oddojka. Ponavadi ob kakšnem slavju, itak. No, potem se ga polovica poje še toplega, polovica pa hladnega. Oboje je OK. Če pa kaj ostane še za drugi dan, potem pa je dejansko vedno hladen. Nobenemu ni nekaj v feelingu, da bi ga pogreval. Evo, to sliko sem sicer že nalimal pred časom, ampak vseeno : 26. november 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 27. november 2021 Share Objavljeno 27. november 2021 DaCapo reče pred 13 urami: A to kuhanje v vodi je drugače ok za lignje? Ali je mišljeno bolj v šali? Ker načeloma, če pripravljaš brodet, daš tudi lignje kuhat (in ne pečt), pa vseeno izpadejo odlični. Po drugi strani pa hobotnico (ko jo pripravljam "na solati") itak vedno kuham v vodi. Edino tiste fame še nisem preizkusil (da daš v lonec še plutovinast zamašek in bojda hobotnica zaradi tega ostane ravno prav kuhana). Je kaj na tem ali je samo bullshit? ja komot skuhaš lignje v vodi in narediš v solato, isto kot hobotnico sicer sem sam enkrat jedla pa kaj pa vem, blo je dobr sam hobotnica je boljša 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.