narodno Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 Opažam, da se zadnje čase vse več pojavlja cvrtnikov na vroč zrak, oz air fryers. Ker sem v dilemi, da bi si morda nabavil kakšnega, opažam, da jih trg ponuja zelo veliko in za zelo širok cenovni razpon. Zanima me kakšne imate vi izkušnje glede priprave in okusa. Mislite, da je to zgolj neuporaben gadget, muha enodnevnica, obvezen pripomoček v kuhinji, ali karkoli drugega. Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 en na gnoju ga ima, samo ne vem več kdo. vprašaj še tam. Navedek Povezava do prispevka
Mutombo Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 Poglej na yt home pro cook kanal. Model je testiral vso možno hrano. Tldr: meni osebno nepotreben ker pač veliko stvari brez oziroma minimum olja narediš v pečici. Ne mors pa pohat tko kot v običajnih fritezah. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ lynx Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 Mene moti že ime, ker je v resnici nekaj med peko in kuho. Navedek cvréti cvrèm nedov., cvŕl (ẹ́ ȅ) 1. pripravljati jed v vroči maščobi: cvreti jajca, krofe, piščanca; cvreti na olju // topiti maščobo: cvreti mast, slanino Navedek Povezava do prispevka
Pedoro-san Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 narodno reče pred 23 minutami: obvezen pripomoček v kuhinji steak, losos, piščanec, popečena zelenjava, priprava zmrznjene hrane. od kar ga imamo praktično več ne kurblamo pečice in plošče razen za vikend kosila. hrana je z manj truda in svinjarije prav tako okusna in sočna, če ne še bolj. airfryer ima dummyproof element, plus da prihraniš na času s hrano, ki je sveže pripravljena. če se odločiš za nakup glej za večjimi modeli 4,5L, če se ne motim. 2 Navedek Povezava do prispevka
Pedoro-san Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 (urejano) orada je sicer prišla malce suha, ampak v drugo ne bo več 😉 19. december 2021 uredilo bitje moropfliposki 1 Navedek Povezava do prispevka
narodno Objavljeno 19. december 2021 Avtor Share Objavljeno 19. december 2021 Super, kater model pa je to? Navedek Povezava do prispevka
Pedoro-san Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 narodno reče pred 26 minutami: Super, kater model pa je to? ma to je nek entrylevel airfryer silverchrest ala lidl, hofer best buy. mi je žena že par let omenjala airfryerje, pa sem jo vedno ignoriral, češ kaj rabmo ta jajca. pol mi ga pa tast in tašča kupita and now I’m hooked. ko bom kupoval novega pogledam proti philips modelom, menda je to to kar se airfryerjev tiče. 1 Navedek Povezava do prispevka
Jenno Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 Mi ga imamo izključno za pomfri in je zakon. Js dam zravn vseen eno žlico olivca, da se lepše zapeče. Imamo 5l posodo, ampak za več kot 4 osebe ne narediš v enem ciklu, ampak more bit res samo kot priloga za zravn glavne jedi (npr ribe). Sardele smo tut probal, ampak pol smrdi tut ko spucaš. Navedek Povezava do prispevka
narodno Objavljeno 19. december 2021 Avtor Share Objavljeno 19. december 2021 moropfliposki reče pred 21 minutami: ma to je nek entrylevel airfryer silverchrest ala lidl, hofer best buy. mi je žena že par let omenjala airfryerje, pa sem jo vedno ignoriral, češ kaj rabmo ta jajca. pol mi ga pa tast in tašča kupita and now I’m hooked. ko bom kupoval novega pogledam proti philips modelom, menda je to to kar se airfryerjev tiče. Tile philips so kr precej dražji od ostalih, sem videl. Navedek Povezava do prispevka
ana Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 Jaz sem imela enega starejsih modelov in so kar dobri. Sedaj kuham za pet ljudi in se mi ne da iskat novega, ki je dovolj prostoren. Za dva, tri ljudi je bil moj zelo praktičen. Navedek Povezava do prispevka
Lunco Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 Air fryer je dobesedno mini pečica, men se zdi ime samo precej glupo. Je stric kupu pri babici in zdej mal probavam zmrznjene stvari iz trgovin. Tud nek najbolj osnoven model. Hofer ma dobre neke kroglice, ki so iz krompirja, cvetače in brokolija - ma tud tko zaznaven okus česna. Hud snack. Nad neko random ocvrto zelenjavo pa nisem bil preveč navdušen. Pomfri je zaenkrat stric kupoval v random trgovinah, sam so bli vsi dost zanič. A ma kdo kakšen priljubljen brand? Dons sm naredu krompir prvič, ker sva bla sam dva in je blo ok (kuham do vrenja, odcedim, premešam z mal moke, na 200C ene 30 minut). Isti način v pečici rata boljše, ampak je blo tud tko dobro. Realno mal manjka olja, sem sicer dal, sam je težko zmešat - mogoče bi mogu še vmes mal dodat. Bi še kakšne piščančje zadeve, sam zaenkrat so čist vsi nuggeti k sm kupu ogabni (hofer navadni pa neki bio). Realno bi ful take kot so v meku. V Sparu majo (trenutno) znižane une čokoladne soufleje in je zlo priročno nardit, 17 minut na 200, niti ne obračaš nič. Pride perfekten vsakič, je pa kr drago. Nek nov izdelek je tud od Spar Premium k sodelujejo z našimi slavnimi kuharji in so kruhovi kipniki. Zlo dobro, sam tud ful drago, sploh količinsko (pomoje delajo v isti tovarni kot soufleje, ker je embalaža čist enaka). Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 a se da tut ocvrti sir naredit? Navedek Povezava do prispevka
gerozaver Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 Jst sm ga nesel nazaj. Če živiš sam ali v paru, potem mogoče uporabno. Za familijo je to premalo. Mel sem 5 litrskega, preden narediš pomfri za 4-5 članov družine, jih že mine jest. Navedek Povezava do prispevka
Mutombo Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 bainit reče pred 11 urami: a se da tut ocvrti sir naredit? Ne Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 Jz sam ne razumem zakaj bi mel to namesto normalne pečice. Oz ker normalno pečico že imaš - zakaj bi kupu še to. Če imaš neko normalno pečico imaš itak pirolizo tko da pucanje ni problem. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 od moje bakica ma doma in sem enkrat si sposodil, recimo da je kr dobro deluje za bolj 'zdravo prehranjevanje' krompir se je zih prej naredil v air fryerju kukr v pečici, pa še hkrati sva ribo delala, kar je tud kul nisem pa še prišel do te točke da bi si sam svojega kupil, zaradi najinih šihtov premalokrat jeva skupaj doma kosilo Navedek Povezava do prispevka
ana Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 Arey reče pred 30 minutami: Jz sam ne razumem zakaj bi mel to namesto normalne pečice. Oz ker normalno pečico že imaš - zakaj bi kupu še to. Če imaš neko normalno pečico imaš itak pirolizo tko da pucanje ni problem. Jaz nimam friteze (tudi drugače nerada cvrem zaradi vonja) in sem ga uporabljala za verzijo ocvrtega krompirja. Sedaj vsake toliko časa kupim sprocesiran ocvrt krompir za pečico. Odvisno je kakšno hrano ješ in kako jo pripravljaš. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 Sej ne govorim o cvretju - če v pečici vklopiš kroženje zraka (in potencialno žar funkcijo) gre za čist isto stvar, se motim? Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 seveda, ker tole itak ni cvrtnik Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 To je vse kar v lajfu rabiš: Navedek Povezava do prispevka
Pedoro-san Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 Arey reče pred 2 urama: Jz sam ne razumem zakaj bi mel to namesto normalne pečice. Oz ker normalno pečico že imaš - zakaj bi kupu še to. Če imaš neko normalno pečico imaš itak pirolizo tko da pucanje ni problem. odvisno kaj pripravljaš, za meso je ful praktično; dam not, počakam, jem, obrišem s kuhinjsko krpo.1x tedensko ruknem posodo v pomivalca. dejanski čas, da si naredim mesni obrok je pod 2min, če to ni time efficient pa ne vem kaj je. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 moropfliposki reče Pravkar: odvisno kaj pripravljaš, za meso je ful praktično; dam not, počakam, jem, obrišem s kuhinjsko krpo.1x tedensko ruknem posodo v pomivalca. dejanski čas, da si naredim mesni obrok je pod 2min, če to ni time efficient pa ne vem kaj je. Lej, ne vem, sprašujem - kakšen workflow bi bil pa če bi dal v pečico? Razn pucanja, kar pri pečici s pirolizo skor nič cajta ne vzame + jz pečico res (pre)malokrat pucam in je še vedno čist ok. Ne razumem v čem je air fryer boljši od pečice - če razumem pravilno gre za napravo ki v posodi okoli piha vroč zrak, kar lahko moja pečica naredi enako kvalitetno pa še ne rabim kupovat dodatne naprave in zanjo imet prostora v kuhinji. Če dela kaj več prosim, počuti se svobodnega da me razsvetliš, bi rad vedel. Navedek Povezava do prispevka
Pedoro-san Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 Arey reče pred 6 minutami: Lej, ne vem, sprašujem - kakšen workflow bi bil pa če bi dal v pečico? Razn pucanja, kar pri pečici s pirolizo skor nič cajta ne vzame + jz pečico res (pre)malokrat pucam in je še vedno čist ok. Ne razumem v čem je air fryer boljši od pečice - če razumem pravilno gre za napravo ki v posodi okoli piha vroč zrak, kar lahko moja pečica naredi enako kvalitetno pa še ne rabim kupovat dodatne naprave in zanjo imet prostora v kuhinji. Če dela kaj več prosim, počuti se svobodnega da me razsvetliš, bi rad vedel. ne da bi kogar kol hotu kaj prepričat, so just chating. v pečici sem edino orado pekel, pa je bla žena vedno ful vesela kako sem ji jo zasmradil. tud poganjat pirolizo zarad ene ribe mi je mal odveč in pečem na rešetki, ki jo ne smeš dat v pečico, ko je aktivna piroliza. steake je bil proces par minut v pečici, da se dvigne središčna temperatura na cca 40 in potem ponev z gheejem - v primerjavi s sedaj, ko dam steak uro, dve prej ven na zrak in nato v airfrayer za 8 - 11min je to neprimerljivo manj časa in svinjarije. podobno losos in piščanec. men osebno tle največ pomeni časovna komponenta, ki ni samo kuha ampak je tudi čiščenje, pomivanje, pospravljanje kuhinje. recimo danes sem ga med delom od doma uporabljal 3x; 1x losos, 2x 150g stake, porabil sem za vse skupaj; priprava, čiščenje pod 10min. 1 Navedek Povezava do prispevka
chinasky Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 (urejano) ma kup neki za 10€ itak bos sam 2x uporabu tko da je bols da ti stoji pocen gadget kot pa drag 20. december 2021 uredilo bitje chinasky Navedek Povezava do prispevka
chinasky Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 sploh pa kasn je to cvrtnik ce ni olja aja to ni cvrtnik to je pecica Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 (urejano) Arey reče pred 24 minutami: Lej, ne vem, sprašujem - kakšen workflow bi bil pa če bi dal v pečico? Razn pucanja, kar pri pečici s pirolizo skor nič cajta ne vzame + jz pečico res (pre)malokrat pucam in je še vedno čist ok. Ne razumem v čem je air fryer boljši od pečice - če razumem pravilno gre za napravo ki v posodi okoli piha vroč zrak, kar lahko moja pečica naredi enako kvalitetno pa še ne rabim kupovat dodatne naprave in zanjo imet prostora v kuhinji. Če dela kaj več prosim, počuti se svobodnega da me razsvetliš, bi rad vedel. Možno tut, da airfrajer zahteva manj (0) maščob, medtem ko v pečico jih ponavadi dodajamo? Ne vem, ugibam. Vsekakor ne smemo odmisliti dejstva, da so airfrajerji trenutno trendy, tut če ne gre za slabo napravo. 20. december 2021 uredilo bitje kemik Navedek Povezava do prispevka
Medeninček Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 (urejano) ... 15. junij 2023 uredilo bitje Medeninček Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 Mislim, ok, s stalisca pucanja si kr predstavljam da je lazje ocistit tisto posodo. Pa da se prej segreje tut verjamem. Sam to je pa tut to imo, pac naprava ki greje vroc zrak. Navedek Povezava do prispevka
ana Objavljeno 20. december 2021 Share Objavljeno 20. december 2021 (urejano) moropfliposki reče pred 2 urama: steake je bil proces par minut v pečici, da se dvigne središčna temperatura na cca 40 in potem ponev z gheejem - v primerjavi s sedaj, ko dam steak uro, dve prej ven na zrak in nato v airfrayer za 8 - 11min je to neprimerljivo manj časa in svinjarije. podobno losos in piščanec. men osebno tle največ pomeni časovna komponenta, ki ni samo kuha ampak je tudi čiščenje, pomivanje, pospravljanje kuhinje. recimo danes sem ga med delom od doma uporabljal 3x; 1x losos, 2x 150g stake, porabil sem za vse skupaj; priprava, čiščenje pod 10min. Airfryer ima svoj namen, ampak če ljudje delajo noter steak, je pa krava umrla zamanj. Steak se dela na žaru ali na zelo vroči debeli ponvi (litoželezna je ideal). Uporaba raznih pečic ali airfryerjev je za to čisti kriminal. Edit: Bom malo bolj razložila, za steak ni potrebno veliko maščobe, je pa potrebna visoka temperatura za malo časa. Meso se namaže z oljem in položi na ne-naoljeno zelo vročo ponev (olje v ponvi bi samo zakadilo celo kuhinjo). Zapeče se tam nekje dve minuti na stran odvisno od debeline in preferenc in potem pusti počivati na toplem krožniku par minut. To pomaga sokovm teči nazaj v meso in pomeni, da bo steak sočen. Dati steak najprej v pečico ali airfrayer pomeni presuseno meso iz katerega so stekli vsi dobri sokovi. 20. december 2021 uredilo bitje ana 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.