Interceptor Objavljeno 15. april 2023 Share Objavljeno 15. april 2023 drgač pa lahko en monitor daš na hdmi-out, drug pa na usb-c out (v tem primeru si kupiš adapter, če monitor ne podapira usb-c). in maš 2 monitorja + napajanje. Na tak način js furam služben thinkpad. 1 Navedek Povezava do prispevka
☢️indigo Objavljeno 15. april 2023 Share Objavljeno 15. april 2023 Randy reče pred 26 minutami: drgač pa lahko en monitor daš na hdmi-out, drug pa na usb-c out (v tem primeru si kupiš adapter, če monitor ne podapira usb-c). in maš 2 monitorja + napajanje. Na tak način js furam služben thinkpad. Ali pa docking station, saj niso te zadeve tak drage. Rajs porte na docking stationu vnicujem kot na laptopu samem. 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ S<3NEC Objavljeno 15. april 2023 Share Objavljeno 15. april 2023 Ali pa en USB-C monitor s power delivery in po potrebu daisychainaš (DP output) še na drugega (DP in, brez USB-C). Taki monitorji imajo tudi USB priključke, kjer lahko recimo stalno čepita miška in tipkovnica. To je imo daleč najboljša rešitev v primeru nakupa novega monitorja. Če že imaš soliden obstoječ monitor ali dva, pa seveda USB-C dock. Spet s power delivery, da res lahko laptop priklapljaš samo z enim samim kablom. 1 Navedek Povezava do prispevka
Thrivial Objavljeno 15. april 2023 Share Objavljeno 15. april 2023 Ja, sej dock je še najmanjši problem. Težava je sicer, če grafična kartica nima sposobna furati dveh monitorjev (tko kot macbook air recimo) in bi potem rabil dock za 100 eur in svojo grafiko? Ampak se mi zdi, da so vsi ne-apple proizvodi to sposobni čisto normalno sprocesirati. @indigo zakaj ne bi oled zaslona? Navedek Povezava do prispevka
☢️indigo Objavljeno 15. april 2023 Share Objavljeno 15. april 2023 Thrivial reče pred 21 minutami: Ja, sej dock je še najmanjši problem. Težava je sicer, če grafična kartica nima sposobna furati dveh monitorjev (tko kot macbook air recimo) in bi potem rabil dock za 100 eur in svojo grafiko? Ampak se mi zdi, da so vsi ne-apple proizvodi to sposobni čisto normalno sprocesirati. @indigo zakaj ne bi oled zaslona? Ce te ne skrbi burn in, potem go for it... ampak bo laptop walda drazji. Jaz sem za mati tudi vzel dober laptop ampak ips display... ker ima ona vecino staticno vsebino odprto. Navedek Povezava do prispevka
Thrivial Objavljeno 15. april 2023 Share Objavljeno 15. april 2023 Nisem seznanjem s temi težavami. Pač iščem nek ok price/performance in vsekakor čimbolj preverjeno, ker se bom z vsemi potencialnimi težavami v prihodnosti seveda moral ukvarjati sam. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 16. april 2023 Share Objavljeno 16. april 2023 Zakaj pa je relevantna teza ce bo zadeva glorified staticni racunalnik? Navedek Povezava do prispevka
Thrivial Objavljeno 16. april 2023 Share Objavljeno 16. april 2023 Arey reče pred 5 urami: Zakaj pa je relevantna teza ce bo zadeva glorified staticni racunalnik? Ma ja, mogoče sem malo narobe napisal razmerje. Pač večino časa bo glorified pc, ko pa bo v gibanju, bo dobrodošlo čimveč avtonomije. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 17. april 2023 Share Objavljeno 17. april 2023 Thrivial reče Dne, 15. 4. 2023 at 21:37: Ja, sej dock je še najmanjši problem. Težava je sicer, če grafična kartica nima sposobna furati dveh monitorjev (tko kot macbook air recimo) in bi potem rabil dock za 100 eur in svojo grafiko? Ampak se mi zdi, da so vsi ne-apple proizvodi to sposobni čisto normalno sprocesirati. @indigo zakaj ne bi oled zaslona? Bolj ko ne vsaka integrirana grafa zadnjih... nevem... 10 let or so je zmozna furat 2x FHD zaslon... stvari zadnjih 5 let al neki gre ze 2x 1440p, 2x4k se je pa ze vprasat ce ne bi blo boljs dedicated grafe. Docke mas pa od ugreen in slicnih od 35€ naprej. USB-C napajanje, vcasih 2 HDMI-ja, se kaksn USB... Od Baseus-a so okol 40-42€. OLED je lep za pogledat. Sam pa zivljenska doba ni pricakovano tolk dolga kokr IPS, se mi zdi. 1 Navedek Povezava do prispevka
Thrivial Objavljeno 17. april 2023 Share Objavljeno 17. april 2023 Evo, favoriti: - https://notesniki.si/izdelek/lenovo-yoga-slim-7-13itl5-6/ - tle mam mal zadržke glede vzdržljivosti in tega obračanja ekrana, ima pa izredno visoko ločljivost za 13", a je to sploh uporabno? - https://notesniki.si/izdelek/lenovo-thinkbook-13s-g3-acn/ in https://notesniki.si/izdelek/lenovo-thinkbook-13s-g3/ - o AMDjevih procesorjih ne vem kaj dosti, če ista številka pomeni boljši performans, je drugi verjetno boljši? Vem sicer, da je nekaj v rangu i5 čez glavo za vse kar to ta laptop kadarkoli v življenju kdaj rabil počet. - https://notesniki.si/izdelek/hp-elitebook-835-g7-13/ - ima najmanjšo resolucijo od vseh Nagibam se k enemu izmed thinkbookov, yes/no? Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 18. april 2023 Share Objavljeno 18. april 2023 (urejano) Thrivial reče pred 9 urami: - https://notesniki.si/izdelek/lenovo-thinkbook-13s-g3-acn/ in https://notesniki.si/izdelek/lenovo-thinkbook-13s-g3/ - o AMDjevih procesorjih ne vem kaj dosti, če ista številka pomeni boljši performans, je drugi verjetno boljši? Vem sicer, da je nekaj v rangu i5 čez glavo za vse kar to ta laptop kadarkoli v življenju kdaj rabil počet. Nagibam se k enemu izmed thinkbookov, yes/no? Razlika je med 6 jedri / 12 niti pri Ryzen 5600U (rang i5) in 8 jedri / 16 niti pri Ryzen 5800U (rang i7) Po eni strani das 30€ vec za 8 jeder pa mas za en cas, po drug stran pa je 6 jeder ziher lazje "ohlajat" kot 8... Ne samo da je resolucija druga tud velikost zaslona je drugacna, ti lenovoti so mal visji kot HP, kar je "more realestate" pri internetih/programiranju/dokumentih pri filmih bos pa mel mal vec crnega roba (razn ce gledas stare zadeve v 4:3 formatu) Imas moj "da" za thinkbooke 18. april 2023 uredilo bitje DaMachk 1 Navedek Povezava do prispevka
Thrivial Objavljeno 19. april 2023 Share Objavljeno 19. april 2023 Mogoče še kakšno mnenje o tem: https://notesniki.si/izdelek/lenovo-yoga-slim-9-14itl5-25/? Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 19. april 2023 Share Objavljeno 19. april 2023 (urejano) Thrivial reče pred 3 urami: Mogoče še kakšno mnenje o tem: https://notesniki.si/izdelek/lenovo-yoga-slim-9-14itl5-25/? Pozabi na nadgrajevanja RAMa v prihodnosti, ker je ves prilotan, bolj kot je slim, slabs je ponavad hlajenje, prej zacne "throttlat", plus touch screen... ugh... filing windowsa na touch je men osebno nagravzen, prav tako da bi moral gledat na zaslon poln odtisov. Po mojih standardih: pass... Je thinkbook dost bolj robusten in vsej nadgradljiv EDIT: pa se "dost meh" porti za laptop... en USB A, dva USB-C in headphone jack... 19. april 2023 uredilo bitje DaMachk 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. april 2023 Share Objavljeno 20. april 2023 Kaj pa v resnic rabis od portov na laptopu? Doma mas easily nek usb c dongle kamor priklopis vso periferijo, za “na pot” pa je to, da imas en usb-a 10/10 ce slucajno kdaj rabis kaj priklapljat. Jz mam za maca thunderbolt dock za 200€ z vec priklopi kot jih imam na stacionarnem PCju ampak razen tipkovnice (in monitorja) nisem priklopil se nicesar. Dejansko ga mam sam za to da imam resitev z enim kablom in da mam “za vsak primer” se par prostih portov. Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 20. april 2023 Share Objavljeno 20. april 2023 2x USB C namesto 2x USB A je res kisla. @Arey sej si si sam odgovoril. Rabiš jih toliko, da ne rabiš "za vsak slučaj" zavalit 200€. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 20. april 2023 Share Objavljeno 20. april 2023 Sam v resnici ne rabis dat 200€ za powered thubderbolt priklop ampak 50€ za en mini usb-c splitter, to sm hotu rect. Pa se to samo v primeru da res rabis. Kar pa kupec laptopa ve, ce rabi. Jz ne pogresam IO-ja, ceprav ga mam na voljo ga ne uporabljam, to sem hotu rect. Navedek Povezava do prispevka
☢️indigo Objavljeno 20. april 2023 Share Objavljeno 20. april 2023 Sam imam na mojem samo 2x thunderbolt 4 priklopa in kot je bilo govora, ce grem kam en majhen ankerov minidockingstation. Ne rabim ga tako pogosto, da bi me to motlo. Navedek Povezava do prispevka
jessiebu Objavljeno 21. april 2023 Share Objavljeno 21. april 2023 I am just using the Macbook Air 2017. It's pretty solid till today. BTW tell me which laptop is better for mid-range gaming. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 21. april 2023 Share Objavljeno 21. april 2023 Sej znamo tut slovensko, klik. 1 Navedek Povezava do prispevka
Boba-Fett Objavljeno 27. april 2023 Share Objavljeno 27. april 2023 (urejano) Nekako se zaradi življenskega stila odpovedal ideji desktop PCja in si mal osvežil laptop. Vzel sem Lenovo Legion Pro 5 16" , Intel Core i7 13th Gen 13700HX 1.5GHz Processor; NVIDIA RTX 4070 8GB GDDR6; 32GB DDR5-4800 RAM; 1TB SSD, WQXGA IPS LED-backlit Anti-Glare 240Hz Po prvih testih sem zadovoljen. Glasnost in temperature zelo spodobne tudi pri večji obremenitvi, predvsem mi je kul boljši zaslon, tako ker večja resolucija kot po barvah in nitih. Pri prejšnjem laptopu (Full HD) me je motilo, da je manj stvari na zaslonu, sploh pri kakih strategijah. Ko se mi bo zljubilo vržem v drugi SSD slot še 2 TB pa imam mir za nekaj časa. Laptop je tudi še povsem portable, a hkrati ni premajhen. Nekak sweet spot se mi zdi. Vzel pa ga tudi zato, ker ne vem zakaj cene laptopov kar konkretno začele padat. Za tole zverco sem v ZDA preračunano v evre dal 1350 evrov. 27. april 2023 uredilo bitje Boba-Fett 1 Navedek Povezava do prispevka
cashman Objavljeno 27. april 2023 Share Objavljeno 27. april 2023 ti zavidam le tvoje dobre oči, da na relativno malem ekranu (v primerjeavi z desktopi) lahko delaš s tako visoko resolucijo...meni je na 24" Full HD ravno pravšnja Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 27. april 2023 Share Objavljeno 27. april 2023 A v letu 2023 se vedno ne poznamo scalinga? Navedek Povezava do prispevka
cashman Objavljeno 27. april 2023 Share Objavljeno 27. april 2023 jaz ga v svojem lajfu še nisem rabil uporabljat po drugi strani, kaj ti bo takšna resolucija, če potem rabiš scaling? Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 28. april 2023 Share Objavljeno 28. april 2023 cashman reče pred 18 urami: jaz ga v svojem lajfu še nisem rabil uporabljat po drugi strani, kaj ti bo takšna resolucija, če potem rabiš scaling? 😩 Scaling za isto fizično velikost UI elementa na zaslonu uporabi več pikslov kar močno izboljša "čistost" oz ostrost slike na zaslonu. To se pozna predvsem pri tekstu, ki ga je bistveno bolj prijetno brat kot pa na 1:1 zaslonu. Scaling uporabljaš, če ne drugje, na telefonu od nekje 2013 naprej. 1 Navedek Povezava do prispevka
cashman Objavljeno 28. april 2023 Share Objavljeno 28. april 2023 Arey reče pred 39 minutami: 😩 Scaling za isto fizično velikost UI elementa na zaslonu uporabi več pikslov kar močno izboljša "čistost" oz ostrost slike na zaslonu. To se pozna predvsem pri tekstu, ki ga je bistveno bolj prijetno brat kot pa na 1:1 zaslonu. Scaling uporabljaš, če ne drugje, na telefonu od nekje 2013 naprej. no, proti temu nimam protiargumenta. Res se mi je pa zdelo tudi na FHD slika vedno dovolj ostra, nisem pogrešal še večje ostrine...čisto možno, da res že preslabo vidim Navedek Povezava do prispevka
MartinPocrezze Objavljeno 23. maj 2023 Share Objavljeno 23. maj 2023 Vem da ni prava tema ampak zakaj mi zvok v microsoft edge brskalniku ne dela (you tube) ce pa grem v brskalnik Chrome in zazebben you tube pa dela? Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 23. maj 2023 Share Objavljeno 23. maj 2023 Je vem specificno za edge ampak moderni brakalniki ponavadi dajejo moznost da mutas posamezne tabe. Poglej tudi v windows sound panelu ce nimas izklopljenega zvoka za edge. 1 Navedek Povezava do prispevka
MartinPocrezze Objavljeno 23. maj 2023 Share Objavljeno 23. maj 2023 Arey reče pred 32 minutami: Je vem specificno za edge ampak moderni brakalniki ponavadi dajejo moznost da mutas posamezne tabe. Poglej tudi v windows sound panelu ce nimas izklopljenega zvoka za edge. Hvala imel sem izklopljen zvok za Edge 1 Navedek Povezava do prispevka
Übermensch Objavljeno 6. junij 2023 Share Objavljeno 6. junij 2023 Kupujem 2in1 laptop s touchscreenom. Vsaj 16gb rama, fajn je da je amd ker ima mocnejso graficno, 13/14 cola. Kje iz tujine sploh se posiljajo v SLO na firmo? Kokr sm mau na hitr pogledou nism nasel nobene stacune za thinkpad L13 g4. Navedek Povezava do prispevka
cashman Objavljeno 6. junij 2023 Share Objavljeno 6. junij 2023 Übermensch reče pred 1 uro: Kupujem 2in1 laptop s touchscreenom. Vsaj 16gb rama, fajn je da je amd ker ima mocnejso graficno, 13/14 cola. Kje iz tujine sploh se posiljajo v SLO na firmo? Kokr sm mau na hitr pogledou nism nasel nobene stacune za thinkpad L13 g4. Niti Notebooksbilliger.de ne pošilja v Slovenijo? 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.