Übermensch Objavljeno 15. maj 2020 Share Objavljeno 15. maj 2020 Ti si pa tud vzel en boljših performance preskokov. Med 760 in 960 je bil pa kakšen preskok? 20-25%? Navedek Povezava do prispevka
amnesia Objavljeno 15. maj 2020 Share Objavljeno 15. maj 2020 maksi bi rad best gpu za ceno 300€ pa se to bi mogoce pol cakal eno leto, ker bo naslednja generacija se boljsa Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 15. maj 2020 Share Objavljeno 15. maj 2020 maksi reče Dne, 12. 5. 2020 at 20:33: Čez dva dni bo Nvidia na GTC verjetno predstavila Ampere arhitekturo, samo dvomim da bodo omenjali gaming gpuje. https://www.anandtech.com/show/15801/nvidia-announces-ampere-architecture-and-a100-products maksi reče Dne, 12. 5. 2020 at 20:15: Ne vem če bo imel TSMC kapacitete za vse, baje že sedaj ima Nvidia probleme, ker je AMD zasedel 7nm kapacitete. Po mojem bodo morali za produkte nižjega cenovnega razreda iti k Samsungu. zidal bodo novo 5nm fabrko v usa Navedek Povezava do prispevka
ejnit Objavljeno 18. maj 2020 Share Objavljeno 18. maj 2020 (urejano) amnesia reče Dne, 15. 5. 2020 at 15:49: maksi bi rad best gpu za ceno 300€ pa se to bi mogoce pol cakal eno leto, ker bo naslednja generacija se boljsa Ma kje, potem mora nabaviti še napajalnik . Lahko mu Vodokotlič šenka RTX 2080 TI, pa bo obstala na polici kot rekvizit. 18. maj 2020 uredilo bitje ejnit Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 ampere arhitektura https://www.anandtech.com/show/15801/nvidia-announces-ampere-architecture-and-a100-products q1 rezultati https://www.anandtech.com/show/15815/nvidia-reports-q1-fy2021-earnings-let-the-good-times-roll a se kdo spozna na računovodske standarde, da lahko pove, kaj je fora, da je NV že v letu 2021? to sem tudi pri nekaterih drugih firmah opazil. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Al tipkarska napaka al pa forecast, ki se dela za vse vnaprej... https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/nvda/earnings Navedek Povezava do prispevka
maksi Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 In kaj naj razberem iz tega in ima povezave s topicom? Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Bainit je spraševal kaj to pomeni in pa seveda ima veze z grafičnimi karticami, če govorimo o firmi Nvidia, ki je spet presegla prodajne rezultate in pričakovanja. Navedek Povezava do prispevka
maksi Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 (urejano) Pa mu nisi dal odgovor, finančno leto(FY) in enako koledarskemu, vsaka država ima svoja pravila. Navedek The tax year for a business is governed by the fiscal year it chooses. A business may choose any consistent fiscal year that it wants; however, for seasonal businesses such as farming and retail, a good account practice is to end the fiscal year shortly after the highest revenue time of year. Consequently, most large agriculture companies end their fiscal years after the harvest season, and most retailers end their fiscal years shortly after the Christmas shopping season 24. maj 2020 uredilo bitje maksi Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Tam kjer jaz gledam (in tudi vlagam, ker sem tudi kupil 6 delnic tik pred letnim poročilom in po poročilu prodal) priše, da je 2020. Eni pa vidim, da res označujejo kot Q1 2021 in to ne vem zakaj se gre. Kot pravim tam kjer imam jaz piše finančno poročilo za prvo četrtletje 2020. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Pa vse je negotovo, ker Trump spet stopnjuje trgovinsko vojno s Kitajci in se menja, da bi v primeru njegovega vztrajanja lahko bila res pizdarija z dobavljivostjo vsega. Ker bojo Kirajci seveda vrnili s približno enako mero, je trg full nestabilen in se zna zgoditi, da bo vso čipovje, ki ga pričakujemo letos močno zamujalo ali karkoli že bodo naredili Kitajci. To so vse špekulacije. Se pa Trump že intenzivno pripravlja na volitve in tudi odvrača pozornost od virusa, ki mu je itak že cel čas trn v peti in ga boli kurac za žrtve. Navedek Povezava do prispevka
maksi Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 (urejano) TSMC ima fabe na Tajvanu, pa kakšne carine ali omejitev izvoza surovin za visoko tehnologijo bi samo prizadele njih, ker njihova polprevodniška industrija še zdaleč ni na nivoju Zahoda. 24. maj 2020 uredilo bitje maksi Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Ja, ampak Kitajci se prav gotovo ne bodo pustili Trumpu. Na kurac mi gre, ker vsaka njegova beseda preveč močno vpliva na celoten trg. Po četrletnem poročilu Nvidie bi moral delnice vsaj kratkoročno precej bolj poskočiti, kot so vedno po dobrem poročilu (kasneje se stanje normalizira). Sedaj pa so le minimalno, ravno zaradi negotovosti ob zaostrovanju trgovinske vojne. Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 zakaj si jih pa prodal po earningih? ni niti tiskarska napaka niti forecast, ker s tem označujejo pretekli kvartal. kljub tistemu maksijevemu citatu je še vedno čudno, ker so ravno 1 leto naprej. pa to ni edina taka firma. https://www.anandtech.com/show/14360/nvidia-q1-fy-2020-earnings-report-postcrypto-reset Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Zato ker ko vlagam ob earningu je vedno z vzvodom in preveč rizično, da bi imel dolgoročno. Ni to z namenom dolgoročne investicije. Preveč negotovosti zaradi virusa in trgovinske vojne, da bi se splačalo riskirat. Navedek Povezava do prispevka
maksi Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Pač interna odločitev podjetja, npr. EA ima enako link Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 tomazek reče pred 17 minutami: Zato ker ko vlagam ob earningu je vedno z vzvodom in preveč rizično, da bi imel dolgoročno. Ni to z namenom dolgoročne investicije. Preveč negotovosti zaradi virusa in trgovinske vojne, da bi se splačalo riskirat. prek kerga brokerja pa to? pa kakšen vzvod je to? Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 Jaz sem zdaj na Etoro. Vzvod je kratnik. Torej, če izbereš x5 in vložiš 600€ je enako kot če bi 3000€. Ampak si ob takem nakupu dejansko ne lastiš delnice, le stavil si, da bo zrasla. Lastiš si jo samo x1 (torej brez vzvoda) in je tudi ob močnem padcu ne izgubiš (izgubiš edino, če firma bankrotira in propade). Jaz pa bi v mojem primeru, ki sem imel x5, če bi cena Nvidia delnice padla s $360 na ene $300 bi zgubil 50% vložka in bi se investicija avtomatski zaprla, denar pa za vedno igubljen in mi nič nebi koristilo, če kasneje spet zrase. Ker so napovedi ble za Nvidio dobre in je večina sklepala, da bo poročilo dobro, sem šel v to. Ampak na koncu zaradi vseh pizdarij cena ni zrasla kot bi morala, sem vzel drobtine cca. $40 in raje vse skup zaprl. 1 Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 uuuu carsko, nisem vedel za to. sem mislil, da za take stvari povsod velja, da si potem odgovoren za vso razliko, ne samo premijo. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 24. maj 2020 Share Objavljeno 24. maj 2020 bainit reče pred 2 minutama: uuuu carsko, nisem vedel za to. sem mislil, da za take stvari povsod velja, da si potem odgovoren za vso razliko, ne samo premijo. Ne. Tudi povečuješ lahko SL (stp loss), če cena pada in verjameš, da bo potem kmalu spet šla gor, ampak moraš dodati denar v tem primeru. Je kar rizično, ampak za kratki rok zna bit tudi fino. Zdaj pa dovolj, da ne dobima po prstih za offtopic No na srečo sva debatirala o Nvidia delnicah in ne Coca Cola ipd. Navedek Povezava do prispevka
maksi Objavljeno 25. maj 2020 Share Objavljeno 25. maj 2020 (urejano) Baje bo nova AMD serija razdeljena na dva dela, na Navi 10 rebrand/refresh (torej nič hw raytracinga in ostalih rdna2 bonbonćkov, kot npr VRS) v nižjem cenovnem segmentu, ter RDNA2 (Big Navi) v višjem/visokem cenovnem segmentu. 25. maj 2020 uredilo bitje maksi Navedek Povezava do prispevka
ZippeR Objavljeno 26. maj 2020 Share Objavljeno 26. maj 2020 https://www.ekwb.com/ Fancy vodno hlajenje, slovenska firma. Pozna kdo? Navedek Povezava do prispevka
VonGriffin Objavljeno 26. maj 2020 Share Objavljeno 26. maj 2020 (urejano) A tis od danes? tile so top kar ze nekaj let 26. maj 2020 uredilo bitje VonGriffin Navedek Povezava do prispevka
ZippeR Objavljeno 26. maj 2020 Share Objavljeno 26. maj 2020 Ja, zato vprašam. Nisem nekaj ful v hardwaru, sem naletel na njih čist posredno. Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 26. maj 2020 Share Objavljeno 26. maj 2020 VonGriffin reče pred 8 minutami: A tis od danes? tile so top kar ze nekaj let tolk, da je še v fizičnem Jokerju bil članek o njih Navedek Povezava do prispevka
T7ank Objavljeno 26. maj 2020 Share Objavljeno 26. maj 2020 (urejano) Verjetno imam le eno komponento za vodno hlajenje, ki ni od EKWB (t.j. GPU fullcover blok, ki sem ga dobil ob nakupu rabljene grafične). Že dolga leta uspešno hladijo že kar nekaj generacij mojega HW. Tudi nekateri ex-mn3 člani so nekaj let delali za njih. 26. maj 2020 uredilo bitje T7ank Navedek Povezava do prispevka
Samodejno Objavljeno 26. maj 2020 Share Objavljeno 26. maj 2020 VonGriffin reče pred 3 urami: A tis od danes? tile so top kar ze nekaj let So pa imel tudi nekaj flopsov. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Pennywis3 Objavljeno 27. maj 2020 Share Objavljeno 27. maj 2020 Car reče pred 20 urami: So pa imel tudi nekaj flopsov. Med drugim z njihovo alu serijo hlajenja. Navedek Povezava do prispevka
Jude Objavljeno 28. maj 2020 Share Objavljeno 28. maj 2020 ASUS ima v Sloveniji cashback promocijo na svoje grafične in monitorje: https://promotion.asus.com/sl/si/lcdvga-q2-2020 Navedek Povezava do prispevka
maksi Objavljeno 28. maj 2020 Share Objavljeno 28. maj 2020 A to moraš kupiti v Sloveniji, pri naših prodajalcih so takšne cene, da je še vedno dosti ceneje kupiti v Nemčiji. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.