Skoči na vsebino

Sneguljčica in 7 palčkov


nekdo

Priporočeni prispevki

To je neka moderna intepretacija. :rofl:

 

 

Navedek

The people that save Snow White in this version are called the Bandits. Jonathan, the male love interest who ISN'T a prince is also a Bandit. The Bandits are like Robin Hood, they steal from the Queen to feed the poor

 

Povezava do prispevka

V bistvu je čisto vseeno kaj delajo iz te zgodbice in kakšni so zunanji karakterji, ker ta zgodbica je mišljena kot metafizična prispodoba, da se jo lahko čim lažje prenaša ustno naprej in ustreza nekemu metafizičnemu sistemu učenja. Se pravi palčki so tole:

 

chakra-sounds-bija-mantras_288a356f-ddc0-4860-9864-743bafddd804.jpg?v=1601280901

 

Sneguljčica je duša v  vsakem človeku, ki še ni rešena od princa. Se pravi vsak človek v takoimenovanem spečem stanju ki se zaveda samo svojega egoizma.

 

Jabolko je simbol toroidnega gibanja, kako se tisto kar je nevidno manifestira v vidno materijo.

 

Dual-torus-GIF.gif

 

In sama čarovnica je simbolično v bistvu bog, tao, allah, aloha, blablabla ki se pogleda v zrcalo - simbolično mišljeno kot toroidno gibanje, ki se prezrcali v svojo nasprotnost in s tem  ustvari polarnost, dva nevidna nasprotujoča torusa ustvarita tretjega vidnega (sveto trojstvo) , kjer se začne kreirat vesolje in s tem oder za dramo življenja. Se pravi bog kot čarovnica,  si kreira svoj peskovnik in potem, da se lahko začne drama (igra) v njem, mora pozabit na svojo absolutno moč in se v svojo kreacijo vrže kot uboga začarana in speča sneguljčica, ki je pozabila da je bila ona na začetku v bistvu čarovnica z magičnimi močmi kreacije, zdaj je pa samo uboga sneguljčica brez moči in ujeta  v strašljivem svetu čarovnic in pošasti in potrebuje princa, da jo odreši spanja in pošasti, ki jo varuje (zmaj=egoizem). Se pravi v tejle metafizični zgodbici je v bistvu samo en karakter in to smo mi - človeštvo, ki spi (sneguljčica) in hkrati smo princ (vsakdo ki gre na metafizično odkrivanje samega sebe in je na takoimenovanem herojevem potovanju). Saj kdor je recimo študiral Slovansko folkloro ve da je tale čarovnica v Sneguljčici Baba yaga in da je to dejansko ista mitologija, samo povedana na drugačen način in Baba jaga ni samo slaba, ampak je zelo "multidimenzionalna" :))))). In tudi že ime Baba ki izvira iz stare Perzije nakazuje, kaj je s tem mišljeno - oče, dedek, stari modri mož), oziroma tukaj je samo prenešeno v ženski spol.

 

baba-yaga.jpg

 

 

 

uredilo bitje Mitsu
  • Račka +1 3
  • Trol 1
  • Ne me jebat 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Medeninček reče pred 22 minutami:

 


To vprašanje nima veze saj izhaja iz napačnega razumevanja problema. Meddisciplinarne kritične študije za rekonfiguracijo humanističnih/družboslovnih ved ne uporabljajo znanstvene metode, logike ali kodeksov ravnanja ki pritičejo tem disciplinam, ampak zahtevajo vero v koncepte. Woke je politična religija. Kritične teorije so skoraj teološko teorija vsega (manjka jim le vsemogočni bog), vsebujejo teorije človeške narave in biti, teorije zgodovine in konca, soteriološko imajo skozi socializem vpeljano teorijo odrešenja in z revolucijo eskatološki aspekt, teodicijsko razlagajo zlo, izvorne grehe, kaznovanje, kar vse na koncu zgodovine vodi v raj brezrazredne družbe kjer prenehamo biti zakoreninjeni v nadvladi in zatiranju. Izvorno gradivo teh kritičnih teorij za svoje programe dobesedno uporablja prispodobe iz svetega pisma. Tisti, ki skušate z logiko pretresat dejanja moralno superiornih vernikov zgolj demonstrirate, da ne razumete kaj woke resnično je. Že pred leti je bil Dawkins cancelan ko jih je enačil z islamskimi skrajneži, v zadnjem času pa je porast intelektualcev, ki obravnavajo širjenje woke ideologije le še kot religiozno zadovoljevanje v družbi, kjer kronično primanjkuje smisla in pomena. Te teorije ponujajo skupnost, moralno gotovost, možnost izpovedi in biti del nečesa večjega, woke aktivizem ponuja ekstatično vživetje, večni boj dobrega proti zlu in kar je najpomembneje, v svetu duhovnega vakuma jim vzbuja pravičniški smisel in namen. Razumnost ni njihovo vodilo, ampak vera v utopijo za kar je potrebna participacija nas vseh, v zasledovanju tega ni logičnih preprek in se lahko preganja znanstvenike, cancela geje in črnce, izvaja rasizem nad azijci in dopušča da orjaški deci pometajo z ženskami v ženskem športu. Ampak medtem ko je krščanska religija prestala test časa, je woke religija zgolj tretjerazreden kult, ki skozi osebno transformacijo radikalno zasleduje moralno čistost in bo imo slej ko prej vodilo do pritiska na politiko, da se ga zakonodajno začne tako tudi obravnavat, ker je prenevaren za družbo.

Medeninček, hvala za izčrpno pojasnilo, kaj WOKE je. Vseeno pa me zanima, kako bo WOKE zagovornik odgovoril na moje vprašanje :D 

Povezava do prispevka
Medeninček reče pred 11 urami:

Ne more ti na želen način, ker z vprašanjem pogojuješ, da odgovor sledi dognanjem o evolucijskih bioloških procesih, premikanju tektonskih plošč in kontinentalnih, klimatskih spremembah, historičnih migracijskih tokovih in kulturnih in tehnoloških razvojih na tej poti. Ideja tistih mavričastih palčkov ni vzklila iz empiričnega ali umetniškega vzgiba, ampak iz ideološko propagandnega - palčki so se v istem zabačenem gozdu znašli iz pravičnosti, saj so tako popravili storjene krivice preteklih belih Sneguljčic.

Lahko pa dobiš kakšno retardirano obliko ne-odgovora (kot od Kida zgoraj, čigar komentarje že leta piše nek pes, ali pa od Weraziela v Indy temi), npr. ker je vse skupaj fantazija in čarobno zrcalo v resnici ne obstaja, to avtomatično legitimira vse in karkoli, zaradi česar sklicevanje na principe v stvarnem svetu nima relevance in tako anything goes, neumnosti in pomanjkljivosti ne morejo več obstajati saj jih opraviči izmišljena narava fantazije.

torej dobim fantazijski odgovor, da gre za fantazijo, kjer je vse mogoče, ki podpre fantazijsko woke propagando in se tako vse med seboj legitimira.

Potem pa dajmo woke propagando potisnit še malo v ekstreme - zahtevajmo npr. od bollywooda, korejske filmografije itd, da začnejo v svoje filme vključevati vse sorte manjšin, čeprav ne pašejo v koncept njihovih zgodb. Naj cel svet postane topilni lonec, ne le zahodna filmografija.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...