Skoči na vsebino

[multi] Hogwarts Legacy


TheToon

Priporočeni prispevki

tomazek reče pred 17 minutami:

Ene strani pišejo za main story 20-25 ur (50 s side questi), druga piše najmanj 30 ur main in enako za celotno dolžino 50 ur. Pred časom pa sem nekje prebral tudi, da bi naj blo kompletition 80-100 ur :D Bog si ga vedi.

js ne vem zakaj gre folk tako igro igrat in speedruna main story. Potem je tud Skyrim dolg 6h. Js sm rabu 22h da sem se alahamora naučil :D. Ti majhni opisi za določene stavbe in objekte so top, res jih rad berem. V kakem Assassin's creedu je čist preveč nasičeno kar se tega tiče tukaj pa res lepo na kratko opisano, edina igra ker preberem vsako stvar ker ti res ne vzame nič časa. Ta špil je res narejen zame, na polno uživam ob vsaki stvari. Prej sm 1h zapravu da sem si uredil svojo sobo. Pomoje najboljša mehanika za dekorirat stanovanje ki sem jih videl v igrah. Bolj simple kot Sims.

Povezava do prispevka
Gapi182 reče pred 1 minuto:

...tukaj pa res lepo na kratko opisano, edina igra ker preberem vsako stvar ker ti res ne vzame nič časa...

 

Kul, zelo lajkam to. Potem celo jaz večino gledam in berem :D Ko so opisi dolgi, da moraš scrolati strani, pa se mi res ne ljubi. Najbolj sem do zdaj spremljal Elden Ring. Stotine slik v mobitelu in listi papirja s kulijem na kavču :) Ker te pač ne vodi za roko.

 

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 7 minutami:

Da ne bo to še en overhype kot Horizon Forbidden West. Čakam review ljudi, ki so prišli do konca

horizon bi lahko bil čist top špil če bi pacing bil boljši. Tko so šli pa malo preveč v isto stran kot Ubisoft open world igre. Na koncu te pa še posiljujejo s toliko nesmiselnimi dialogi da se počutim kot da igram nek MMORPG. Ravn ko smo izvedeli za neko moderno raso ljudi nam oni začnejo predstavljat 5 različnih plemen ki se bojujejo med sabo. Pol igre mi izpade kot filler.

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Gapi182 reče pred 51 minutami:

js ne vem zakaj gre folk tako igro igrat in speedruna main story. Potem je tud Skyrim dolg 6h. Js sm rabu 22h da sem se alahamora naučil :D. Ti majhni opisi za določene stavbe in objekte so top, res jih rad berem. V kakem Assassin's creedu je čist preveč nasičeno kar se tega tiče tukaj pa res lepo na kratko opisano, edina igra ker preberem vsako stvar ker ti res ne vzame nič časa. Ta špil je res narejen zame, na polno uživam ob vsaki stvari. Prej sm 1h zapravu da sem si uredil svojo sobo. Pomoje najboljša mehanika za dekorirat stanovanje ki sem jih videl v igrah. Bolj simple kot Sims.

Prosim, vrni mi identiteto!

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

kaj level upi sploh delajo? +30 hp? ok po dobrih dveh urah,..sem level 9,.. pač končal prvi dan,.. t

Spoiler

am ko se boriš z enim velikim v vasici z partnerico/partnerjom in spoznaš možačo v pivnici

,.. Se mi zdi da bo špil neverjetno dolg če ne skipaš vse govorov,.. saj ne pravim da ni tekst zanimiv in super kvalitetno spisan,.... ampak pač če prebereš hitreje ,.. in ker pač navajen na 2x speed gledanja vsega na youtubu,.,.. sem pa med modrimi piflarji,.. Mislim pa da se ne spremeni veliko,.. razen treh pogovorov preden greš v učilnice,.. Detaljen je pa špil skoraj neverjetno,.. Se vidi da je to trajalo leta in leta,.. Že samo opisi za vsak element v collections,..

Tole je  bil zelo drag špil,.. komaj čakam da dobim metlo ,.. pa kje se kupi ali nauči picklockat,..

uredilo bitje foker
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 1 uro:

Šit, dejansko gledam Harry Potter film :wacko: Ko ste nekateri tu omenjali in hypali igro, pa sem si mislil, kaki pootročeni bedaki ste :D

 

Ni zdaj, da mi glih full dogaja film, ampak bi vsaj par osnov rad spoznal.

Še malo in boš začel izpolnjevati online vprašalnike, da določiš kateri hiši pripadaš (patronus so level 2 fan tier). :D

Povezava do prispevka

Sem končal main story v 23 urah (collection z unlocki mam na 56%, sem level 33). Nisem rushal, sem se pa vedno teleportal, ko se je dalo. Je pa proti koncu ful unega zgodbenega pritiska, ko se kao vse mudi in goblini bodo ravnokar naredili x, ti greš pa pol mal pobirat shit okol Hogwartsa. Na koncu je pomlad in pol lahko napolniš še cel field guide in končaš vse side queste. 

 

Stojim za uno prvo oceno na prejšnjih straneh. Must play za Harry Potter fane, pass za vse ostale (je pa res, da je s single player igrami taka suša, da bo verjetno prej ali slej vsak preigral tudi Hogwarts Legacy). Bi skoraj rekel, da primerjava z God of War in Elden Ring ni tako slaba, ampak izjave v stilu, da je boljša od teh iger, je pa sam za insta ban, ne mi rečt, da se to tolerira. Pač tko baby's first RPG/action/open world the game. 

 

Bom končal še glavne side storyline, shit pridem pa pobirat, ko popravijo performance in nvidia nardi kakšne driverje. 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka
Gogy reče pred 12 urami:

Mater, ko bi vsaj bil demo za Decka...:blush:

 

Drugace tece vredu, ce ti je ok 30 fps. Dolocene stvari imam na high, par medium in low. V gradu na nekaterih delih steka, ampak to baje ni odvisno od nastavitev. 

 

13% 16ur. Ne teleportiram se, ker je to itak bedarija v vecini iger v tej pa sploh, ker zamudis ogromno vsebine. Igra je res polna detajlov, prakticno vsaka vrata se da odpret in notranjosti his se ne ponavljajo, se ne morejo ker so tolikokrat zalozene z miljon raznolike krame. Dolzina igre je verjetno odvisna od posameznika, ker so uganke na vsakem ovinku. Malo me spominjajo na Batmane, kjer imas na zacetku filing da bos ves cas pocel isto, potem pa na neki tocki ugotovis, da so precej raznolike. Voice acting je hud, sekvence glavne misije super scriptane. Svet pa res zvesto sledi knjigam.  Carobna igra.

 

 

Povezava do prispevka
planetarium reče pred 45 minutami:

Aja pa se to. 

 

Boj ne seze do kolen Elden Ringu, ker je samo vprasanje casa kdaj bodo uleteli razocarani From Soft modeli.. 🙂 Ni pa slab, spet me spominja malo na Batmane. A je pri projektu sodeloval kdo, ki ima izkusnje iz tiste fransize?

 

 

ma sej tok kompleksen boj itak nihče ne pričakuje (sem pa navdušen nad tem kar sm vidu), mene bolj zanima kok zanimivi so questi, kok je dejanskega raziskovanja sveta, kaki so dialogi, a so kaki dropi v performancu,....

za Witcherja so rabli 2 meseca, da so mal fixali framerate pa zna še zmer trokirati na performance mode na PS5, to so pomembne stvari za vedt

Povezava do prispevka

Glede raziskovanja naj te ne skrbi. Igra te do neke mere vodi za roko, ampak veliko stvari je za odkriti in tudi zgresiti, ce nisi pozoren. Ne kot v ER, ko lahko zgresis cele kose mape, ampak vseeno.

 

Questi so zanimivi, ker je okolje polno magije. Ne pricakovat nekih drasticnih odlocitev, ki spreminjajo potek, mislim da jih ni. Oziroma so zelo majhne.

 

Dialogi so zvesti knjigam in filmom. Pac ni neke teze v smislu Witcherja, ali pa kripticnosti iz ER. V soli si,.. Ni pa banalno otrocje. Izbire dialoga so minimalne. Bolj sprasujes o okoliscinah.

 

Glede performenca ti ne znam odgovorit. Razen to, da sem navdusen kaj poganja Deck. Ti prides v Bradavicarko in se vecina slik premika, oklepi se premikajo, instrumenti lebdijo v zraku in igrajo glasbo,.... pac zdi se mi zahtevna igra.

 

Najvecji minus mi je loot, ki ga je v stilu ACja prevec. Ampak itak lahko menjas izgled in si ves cas isto oblecen samo statsi se dvigujejo.

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 1 uro:

kok zanimivi so questi

Zaenkrat so mi bili vsi main questi res zakon. Ima res kul HP feeling, ko iz nekega navadnega šolskega dogajanja preide v mistery detektivnko z epsikimi lokacijami. Prvi dve večji temnici sta mi bili res carski.

Side misije so manj zanimive in bolj ponavljajoče (bojevanje, reševanje puzlov, mini dungeons), ampak zaenkrat še vedno vlečejo, ker je gameplay zabaven in svet ful lep.

Weraziel reče pred 1 uro:

kok je dejanskega raziskovanja sveta

FuŁ. Svet je prečudovit in poln življenja in dogajanja. Velikost je ravno pravšnja, da mi nikoli ne postane dolgčas, mapa pa nima ubisoft navlake. POI se ti odkrivajo med samim odkrivanjem mape. V naprej vidiš samo zares velike in pomembne landmarke (Hogwarts, Hoagsmeade, etc), vse side stvari so skrite, dokler ne prideš sam tja.

Spet je prisoten carski BOTW/Elden Ring feeling odkrivanja landmarkov, ki jih vidiš nekje v 3pm in, ko prideš tja, vidiš, da se je splačalo.

Weraziel reče pred 1 uro:

kaki so dialogi

Men je zaenkrat vse skupaj ful v redu spisano. Ni nobenga cringea ali bedarij. Solidna zadeva.

Weraziel reče pred 1 uro:

a so kaki dropi v performancu

Performance mode ima rock solid 60 fps.

Tu pa tam se pojavijo kaki grafični glitchi (ghosting lika, ko so kaki posebni pogoji osvetlitve, pop in predmetov, ki jih ne naloada kot bi moralo, etc), ampak res izjemoma.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Jaz bi rekel da je igra v prvi vrsti zelo detajlna kinematična izkušnja, tak lahkoten RPG, ki ima sicer vseeno veliko stvari notri. Ni pa to Witcher ali Skyrim ali kaj podobnega. Ena stvar ki odteguje je da ima glavni lik manj osebnosti kot Henry v Kingdom Come Deliverance, se pravi je praktično nima in tudi ni neke prave izbire v dialogih. Tudi ni simulator šolskega življenja tipa Persona. Včasih kakšna stvar podre zatopljenost v svet, recimo NPCji nimajo cikla kot ga je imel že praoča Gothic ampak ponoči enostavno zginejo :lol:. Po drugi strani je pa veliko stvari, ki te posrkajo nazaj noter. Z atmosfero so zadeli v polno, tudi na sončen dan je rahlo čemerna, megličasta in mistična. Sobane v Hogwartsu izgledajo odlično, toliko je enega okrasja in podrobnosti. Les, marmor in različne kamnite porvšine se vse bleščijo v različnih odtenkih, glede na čas dneva, RTX dela svoje. Tudi v temnicah, način kako pada svetloba pod različnimi koti in prah v zraku, ki bi ga lahko rezal. Sploh ko vklopiš Lumos dobi okolica čisto drugo podobo. Odsevi se vidijo na screenih, dinamično svetlobo je pa težko pokazat na statični sliki:

 

Q4Ixlid.jpg

5YNw0eT.jpg

Povezava do prispevka
Lunco reče pred 8 urami:

Stojim za uno prvo oceno na prejšnjih straneh. Must play za Harry Potter fane, pass za vse ostale (je pa res, da je s single player igrami taka suša, da bo verjetno prej ali slej vsak preigral tudi Hogwarts Legacy). Bi skoraj rekel, da primerjava z God of War in Elden Ring ni tako slaba, ampak izjave v stilu, da je boljša od teh iger, je pa sam za insta ban, ne mi rečt, da se to tolerira. Pač tko baby's first RPG/action/open world the game.

tak je zeitgeist okol tega špila, da je še mene prjel, da bi igral

že par dni lurkam twitch streame in zgleda res dobro (grafično), pa boj isto, sam mi ni preveč do HPja, in sm kolebal al nej nabavim al ne

tko da tnx, bom skipal azaenkrat

Povezava do prispevka
kid666 reče pred 17 minutami:

tak je zeitgeist okol tega špila, da je še mene prjel, da bi igral

že par dni lurkam twitch streame in zgleda res dobro (grafično), pa boj isto, sam mi ni preveč do HPja, in sm kolebal al nej nabavim al ne

tko da tnx, bom skipal azaenkrat

Tip zveni kot zagrenjen boomer, ne ga poslušat. :D

Nisem noben HP fan in mi je igra čista uživancija. Sem pa seznanjem s HP lorom preko filmov, ja. Edino glede tega lahko rečem, da so ful dobro zadeli atmosfero.

Po logiki bi rekel, da fani definitivno bolj uživajo (d00h :D), sam govoriti, da je tale carska igra pass je po moje čisto zgrešeno.

Je pa stvar zelo ležerna izkušnja, to je 100% res. Ni nek globok RPG, ampak akcijska pustolovščina s preveč loota (evo ti glavni minus za moje pojme).

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
kid666 reče pred 17 minutami:

evo pa sm nazaj na kolebanju :D

Ma dobro, lahko se tudi zgodi, da ti zadeva ne bi bila dobra zaradi čisto subjektivnih osebnih preferenc. Okusi in to. Tega ti nihče ne bo mogel prodati. :D

Če nisi dovolj nahajpan, raje počakaj. Itak je hardcore single player igra in ne boš ničesar zamudil.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 43 minutami:

Tip zveni kot zagrenjen boomer, ne ga poslušat. :D

Nisem noben HP fan in mi je igra čista uživancija. Sem pa seznanjem s HP lorom preko filmov, ja. Edino glede tega lahko rečem, da so ful dobro zadeli atmosfero.

Po logiki bi rekel, da fani definitivno bolj uživajo (d00h :D), sam govoriti, da je tale carska igra pass je po moje čisto zgrešeno.

Je pa stvar zelo ležerna izkušnja, to je 100% res. Ni nek globok RPG, ampak akcijska pustolovščina s preveč loota (evo ti glavni minus za moje pojme).

A se ti zdi , da bi bla igra kul darilo za sestro, ki v snovi ni gamer (ampak je igrala igrice v otroštvu, zdej bolj nima časa), ji je pa bil carski HP?

 

EDIT: whaaaat, 70 eur so igrce, pa kaj je z vami.

uredilo bitje Vse_je_najslabse
Povezava do prispevka

Pojma nimam. Verjetno ful odvisno od tega, kako spretna je pri usmerjanju v 3d prostoru, ko pride do iger.

Ipak moraš upravljati kamero in smer premikanja hkrati. Bi znalo biti kr malo overwhelming. Težavnost na normal je precej easy, imaš pa poleg še dve lažji, tko da je razni boji ne bi smeli frustrirati/motiti med raziskovanjem okolice (glavni plus igre, predvsem za fane). Če ima že izkušnje s takim tipom igralne mehanike pa sploh ni panike.

Glede same atmosfere (grafika, muzika, scenografija) sem skoraj zihr, da bi ji moralo biti top.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...