Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice

Priporočeni prispevki

Aktivist Vanč reče pred 1 minuto:

To pa tak al tak. Jaz že celo večnost nisem slišal za kake večje probleme, razen pri kakih starih mamicah, ki klikajo na vse možno. Samo napis mora bit "kliknite tukaj" in brez pomisleka kliknejo takoj gor z veseljem.

Evo, tudi jaz ne, pa vseeno kar dosti piratiziram, tako da bi lahko šlo kaj narobe 

Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 13 minutami:

Pa kako je res z varnostjo Linuxa? Nekoč sem slišal (čist možno, da samo butaste govorice), da je varen, ker je userjev malo in ni neke volje po vdorih... če se baza razširi pa bo tudi več pizdarij v zvezi z Linuxi. Kako deluje varnost tam?

vse se da shekat, ampak ja, vec kot je uporabnikov, vec bo potencialnih tarč

Hernire reče pred 10 minutami:

Ampak saj Windows je tudi razmeroma varen, al? Sploh od W10 naprej jaz ne uporabljam več dedicated antivirusnih

Windows Defender je zelo dobr, nic drugega ne rabis

Povezava do prispevka

Pač, kjer bi Linux dejansko prišel prav, je recimo pri mojih starših, ki si kupujejo Hofer prenosnike in ko jima komp pod prisilo updejta na višji Windows, začne vse delovat 10x počasneje

To bi jima pomoje Linux laufal kot urca, tudi če je midrange Hofer prenosnik

Samo ja, za mamo je že menjava na Windows 10 bila katastrofalna se za privadit na vse spremembe, kaj šele, da bi ufural Linux, pomoje kr zapreta komp in gresta v Hofer po novega :D 

Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 2 urama:

Pa kako je res z varnostjo Linuxa? Nekoč sem slišal (čist možno, da samo butaste govorice), da je varen, ker je userjev malo in ni neke volje po vdorih... če se baza razširi pa bo tudi več pizdarij v zvezi z Linuxi. Kako deluje varnost tam?

letos bo mnde leto linuxa pa bomo videl 👍🏻

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 1 uro:

Pač, kjer bi Linux dejansko prišel prav, je recimo pri mojih starših, ki si kupujejo Hofer prenosnike in ko jima komp pod prisilo updejta na višji Windows, začne vse delovat 10x počasneje

Najbolj uporabnikom neprijazen sistem bi ti podturil starcem? Kjer bo treba neko malenkost najt v nastavitvah pa rabiš senior developerja, da ti naštima?

magični kralj reče pred 1 uro:

saj das kak user friendly linux (js mam na labtobu popos) pa reces da je nov skin za windowse

To obstaja?

Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 2 minutama:

Najbolj uporabnikom neprijazen sistem bi ti podturil starcem? Kjer bo treba neko malenkost najt v nastavitvah pa rabiš senior developerja, da ti naštima?

Pravim, da bi jim prav prišel na tem hardwaru, ker ne bi z vsakim updejtom komp 2x počasneje delal

V naslednji vrstici napišem dobesedno to, da ni za njih zaradi kompliciranosti, daj preberi cel post :D 

Povezava do prispevka

@Aktivist Vanč je kr nekaj distribucij, ki so bolj ali manj na istem nivoju kot winsi, kar se tiče user friendly

čist v smislu, da se iz nule privadit ni nič težje

sam pri tehnoloških analfabetih, predvsem pa starejših, je itak večji problem it iz že (vsaj približno) poznanega na neki novega

k je konec sveta že to, če je en gumb 100 pixlov drugje na UI.

Povezava do prispevka
BigBoss82 reče Dne, 11. 7. 2024 at 2:07:

Jaz sem pa padu not v The First Desendant... res sem suxek na te looter shooterje.

jaz sem v beta testih nabil ene 60 ur, kako jim je uspelo tako zafukat igro, mi ni jasno

orozja imajo slabsi feel (sploh ne vem, po moje, ker so spremenili hitmarker sound, ni vec carski)

open world je se vedno prazen, ceprav so obljubljali, da bodo povsod lutali sovrazniki (grupa treh red barov na vsake pol ure pac ni to to)

zadnja beta je bila buttery smooth, v final pa stuttering nonstop, crashanje, ni, da ni

navelican sem tega sranja, uninstalled, removed from my account

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 15 minutami:

@Aktivist Vanč je kr nekaj distribucij, ki so bolj ali manj na istem nivoju kot winsi, kar se tiče user friendly

čist v smislu, da se iz nule privadit ni nič težje

sam pri tehnoloških analfabetih, predvsem pa starejših, je itak večji problem it iz že (vsaj približno) poznanega na neki novega

k je konec sveta že to, če je en gumb 100 pixlov drugje na UI.

lahko naskinas da je prakticno isto kot windowsi

ce so analfabeti itak rabijo samo gumb internet 

Aktivist Vanč reče pred 21 minutami:

To obstaja?

ja

saj pravim, jaz uporabljam popos

verjetno obstajajo boljsi sam meni je ta prirasel k srcu

Povezava do prispevka
ke_kit reče Pravkar:

@HernireTo, da Windowsi z vsakim drugim updejtom (vem, da pretiravaš, samo vseeno udrihaš mimo) delajo počasneje, je BS. Lahko se zgodi, samo to so bolj izjeme kot pravila.

Sistem se upočasni zaradi drugih reči, ki se jih da komot "spucati" (imaš powertoolse za to).

Ne bi rekel, da toliko pretiravam. Govorimo pa seveda o prenosnikih za 250—300 EUR. 

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 2 urama:

Aja, drgač te legendary prenosniki, ki jih je vlada kupila, so zaklenjeni na linux OS. To bo še tudi veselica, ko bodo začeli prihajat do folka :D 

Wait what? Modeli so dejansko šli onemogočit nameščanje Winsov z zaklepom biosa? :rofl:

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 2 minutama:

Wait what? Modeli so dejansko šli onemogočit nameščanje Winsov z zaklepom biosa? :rofl:

Jp, BIOS je zaklenjen na Linux. Saj verjetno se da odklenit, ampak valda da tega folk ne bo znal FFS :D 

Jaz npr. ne bi znal, bi moral googlat

uredilo bitje Hernire
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 6 minutami:

Ne bi rekel, da toliko pretiravam. Govorimo pa seveda o prenosnikih za 250—300 EUR. 

Ma zgolj z updejtanjem windowsov, se ti ne more kar tako upočasniti sistem. Zgodi se lahko kvečjemu, če gre kaj narobe pri updejtanju. Mogoče kak nespucan cache ali dejansko slab update. Moj comp posodabljam redno in nimam absolutno nobenih težav.

Cena hardvera tukaj igra bore malo vloge. Ajde, lahko pride do kakih nekompatibilnosti (med različnimi kosi hardvera in update kakega driverja sfuka zadeve), sam to moraš imeti res ful nesreče, da se ti zgodi, ker so te oem komponente v cheap compih itak večinoma iste in preverjeno delujejo.

To je bolj vprašanje kaj starša delata na internetu in kaj vse vlačita dol zavedno ali ne.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Linux user friendly lol. 

Ja ce ga sam zazenes pa  pozenes browser za surfanje in je to to. 

Kokr je treba telovadit s kakimi driverji ipd je pa takoj pain. Sem minal na linuxu par let, se zdej mam Vietnam privide ko pomislim na to...

Se pa strinjam da poteze ala Recall me trigerajo. Sam gaming, stuff za sluzbo, no way da grem na linux...

Povezava do prispevka
amnesia reče pred 1 uro:

jaz sem v beta testih nabil ene 60 ur, kako jim je uspelo tako zafukat igro, mi ni jasno

orozja imajo slabsi feel (sploh ne vem, po moje, ker so spremenili hitmarker sound, ni vec carski)

open world je se vedno prazen, ceprav so obljubljali, da bodo povsod lutali sovrazniki (grupa treh red barov na vsake pol ure pac ni to to)

zadnja beta je bila buttery smooth, v final pa stuttering nonstop, crashanje, ni, da ni

navelican sem tega sranja, uninstalled, removed from my account

Fak amnesia, en vecjih kritikov modernega gaminga tuki, a meces kes v kozmetiko in igras to gen z sranje...ccccc :)

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...