Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice

Priporočeni prispevki

Galko reče pred 28 minutami:

Piranha Bytes, avtorji Gothica, Risena in Elexa, so naslednji studio od Embracerja, ki je šel jest drek

https://www.videogameschronicle.com/news/embracers-gothic-and-elex-studio-piranha-bytes-has-reportedly-closed-down/

Roko na srce so še dolgo zdržali.  Špili so od Gothic 3 vsi delovali kot, da so cel kader odgovornih za gameplay odpustili, takoj ko so zvedeli za finančni polom trojke.

Povezava do prispevka

Ja, v enki in dvojki sta voice acting in boj bla lesena, ostalo je pa blo pa kr na nivoju. Sploh to kok enih questov je blo možno rešit na več načinov in kako dober je bil dizajn celega svet

To je tisto kar je mene vleklo, sploh v dvojki, da sem šel večkrat obrnit.

So si pa sami krivi, da ostali špili niso bli tok hajpani, ker je izgledalo kot da so ves cajt delali iste špile, samo v drugačnem settingu. Pa polni bugov, že trojka je bla bugfešta

Povezava do prispevka

ja, komur so story based igre všeč, bodo itak hajpali Persona 4/5, Gothic 2, Vtm: bloodlines, Witcher trilogijo in Kotor 1/2, kljub temu da so to kar flawed špili

problem je da mam ful rd Gothic, samo ne bi več hotu tega igrat. Bi rabla bit kr prevetritev sistemov

Povezava do prispevka

Po mojih občutkih tedaj, pa zdej ko gledam za nazaj, tista leta so imela tolk kultnih bangerjev, da nisem videl ne tedaj, ne danes razlogov za tak hype janky nemca.

Meni je to tko, kot če bi mel Arx Fatalis al neki za all timerja, saj je kul mid igrica, ni pa nekaj kaj bi mega žaloval da ni imelo uspešnih nadaljevanj al pa da je studio umrl.

Fora je, da je ta igra pisana direkt meni na kožo, pa mi je bil v praksi tak zzz, da ga ni. Ne vem zakaj, zanimivo. Po drugi strani pa imam sigurno 300 ur v Morrowindu.

Povezava do prispevka

Tam na začetku 2000čih ni blo zares takih špilov, tako da zato tak hype. Meni je tudi Morrowind objektivno boljši špil, samo prva dva Gothica nimata res nekega downtime-a kot se lah zgodi v počasnejšem Morrowindu. Quest design sta mela hud, pa men je ljubše ko ima tvoj lik vsaj nekaj svoje osebnosti, pri Morrowindu je svet glavni lik, ne pa tvoj character. Zato pomoje nekateri tud bolj čislajo, isto Kotor

Povezava do prispevka

Risen igre so mi bile še ok. Elex 1 sem zarad nostalgije še preigral do konca, Elex 2 sem pa ko je prišel na PS+ pognal in zbrisal po 10 minutah.

Buzzkill reče pred 1 uro:

Po mojih občutkih tedaj, pa zdej ko gledam za nazaj, tista leta so imela tolk kultnih bangerjev, da nisem videl ne tedaj, ne danes razlogov za tak hype janky nemca.

Meni je to tko, kot če bi mel Arx Fatalis al neki za all timerja, saj je kul mid igrica, ni pa nekaj kaj bi mega žaloval da ni imelo uspešnih nadaljevanj al pa da je studio umrl.

Fora je, da je ta igra pisana direkt meni na kožo, pa mi je bil v praksi tak zzz, da ga ni. Ne vem zakaj, zanimivo. Po drugi strani pa imam sigurno 300 ur v Morrowindu.

Arx Fatalis so naredil Arkane studios  ;) 

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 11 urami:

Gothic je bil vedno masivno overrated jank. Nikol razumel hypa.

zdej ti bom pa jaz reku namest nje, odstrani sliko, pa vseeno se bova kmalu slišala, pač kar ve ona pove, če en ve bo tiho, se ne laže in upam da razumeš in hitro odstraniš sliko, pa vseeno se bova kmalu pomenila na štriri oči, ne vem kej ti je taka logika da jebeš folk oz. njo enako mene,sm mene ne boš vrjemi me ne poznaš!

• Solzice 1
  • Ne me jebat 1
  • Za crknit smešno +1 4
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 14 minutami:

zdej ti bom pa jaz reku namest nje, odstrani sliko, pa vseeno se bova kmalu slišala, pač kar ve ona pove, če en ve bo tiho, se ne laže in upam da razumeš in hitro odstraniš sliko, pa vseeno se bova kmalu pomenila na štriri oči, ne vem kej ti je taka logika da jebeš folk oz. njo enako mene,sm mene ne boš vrjemi me ne poznaš!

Mislim, saj vem, da ga je s postom dobro udaril mimo, sam spet tako hudo pa ni.:D

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 47 minutami:

Arx Fatalis so naredil Arkane studios  ;) 

Omenil sem Arx, ker je prišel istega leta kot Gothic2. Podoben mid od igre, sam eno se je mega hypalo desetletje, drugo pa pozablo instant. In ni mi blo extra bad ker je studio umrl, ker je vse šlo počasi v kurac. Writing on the wall pa to. 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 48 minutami:

Omenil sem Arx, ker je prišel istega leta kot Gothic2. Podoben mid od igre, sam eno se je mega hypalo desetletje, drugo pa pozablo instant. In ni mi blo extra bad ker je studio umrl, ker je vse šlo počasi v kurac. Writing on the wall pa to. 

Fora je, da Gothic 2 je mid od igre, dočim enka ni. Oboje sem šel igrat v zadnjih letih, ob enki sem neskončno užival. Na začetku je sicer frustrajoča izkušnja, ampak gre navzgor, dvojka pa je skos frustrajoča. Še ko si zajeban momak z oklepom in fireballom jačim od sudbine, uletijo random monsterji in te pobijejo kot psa. Not fun. Enka pa legendary. Lahko ob priliki bolj in depth predebatirava

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 11 minutami:

Fora je, da Gothic 2 je mid od igre, dočim enka ni. 

Nekako tako kot da bi rekel Bladur's gate 2 je mid od igre, dočim enka ni:rofl:

Ne tega narobe vzeti, ampak meni si ti fascinanten primer. Nekdo, ki ful rad igra igrice, je razgledan, razmišlja o igricah in bla bla bla

Ampak po drugi strani je pa tako svinjsko brez feelinga kaj je dobra igra in kaj ne:D Res ti si prav kot nekdo, ki si najbolj v življenju želi igrati basket, nosi gate, ki mu jih je po tekmi podaril Luka Dončič, pozna vse statistike, taktike in res vse o košarki. Potem ima pa dve levi roki in ga vsak 12-letni čapac nabije ko prasca ena na ena. 

Ful veš o igricah, samo nimaš talenta al neki :)  

uredilo bitje Feget
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 32 minutami:

Fora je, da Gothic 2 je mid od igre, dočim enka ni. Oboje sem šel igrat v zadnjih letih, ob enki sem neskončno užival. Na začetku je sicer frustrajoča izkušnja, ampak gre navzgor, dvojka pa je skos frustrajoča. Še ko si zajeban momak z oklepom in fireballom jačim od sudbine, uletijo random monsterji in te pobijejo kot psa. Not fun. Enka pa legendary. Lahko ob priliki bolj in depth predebatirava

Uff, tle bi pa reku da je bolj skill issue alpa si zajebu build

Ker definitivno na koncu odlomiš monsterje, od skeletonov do demonov, tudi zadnji boss ni zajeban 

Če igraš z notr dodatkom je dodatek precej težji od konca igre, sploh če greš bolj early v njega (ker se splača zaradi itema ki ga dobiš na koncu) 

Povezava do prispevka
Feget reče pred 1 uro:

Nekako tako kot da bi rekel Bladur's gate 2 je mid od igre, dočim enka ni:rofl:

Ne tega narobe vzeti, ampak meni si ti fascinanten primer. Nekdo, ki ful rad igra igrice, je razgledan, razmišlja o igricah in bla bla bla

Ampak po drugi strani je pa tako svinjsko brez feelinga kaj je dobra igra in kaj ne:D Res ti si prav kot nekdo, ki si najbolj v življenju želi igrati basket, nosi gate, ki mu jih je po tekmi podaril Luka Dončič, pozna vse statistike, taktike in res vse o košarki. Potem ima pa dve levi roki in ga vsak 12-letni čapac nabije ko prasca ena na ena. 

Ful veš o igricah, samo nimaš talenta al neki :)  

Ne vzamem nič narobe, no worries, sam je hecno, da pol youtuberji, ki jih ti hvališ, imajo pa lih mnenje podobno mojemu :D . Pomoje ti samo grejo moja mnenja na kurac in iz inata teži, ko pa isto pove tvoj youtuber, je pa to objektivno mnenje

Si sploh igral Gothic 1 in 2? Pač meni je bila enka ljubša, dvojke nisem končal (verjetno delno, ker sem bil overburned od enke, ki sem jo neposredno prej igral, delno pa sem mogoče res zajebal build, pač vse te igre igram yolo blind brez pomoči neta), ne zdaj iz tega delat nekih prizadetih analiz, da nimam talenta za to, kaj je dobra igra lmao

Povezava do prispevka

Meni je Gothic tudi ljubsi od dvojke ampak to zato, ker je moj prvi rpg. Drugace pa mi je dvojka odlicna. Cel kup casa sem prezivel v Khorinisu in ko sem dojel, da se mi je odprla pot v Valley of mines se mi je potocila solza nostalgije. 

Jaz brez najmanjsega problema trdim, da poleg mogoce BG3 ni rpgja, ki bi imel toliko moznosti za razresitev questov in replay valuea, kot Gothic, Risen in Elex igre. Ima pa Piranha bytes vedno iste probleme. Zastarela grafika, lesen boj in dolgocasna zadnja tretjina igre. 

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 27 minutami:

Ne vzamem nič narobe, no worries, sam je hecno, da pol youtuberji, ki jih ti hvališ, imajo pa lih mnenje podobno mojemu :D . Pomoje ti samo grejo moja mnenja na kurac in iz inata teži, ko pa isto pove tvoj youtuber, je pa to objektivno mnenje

Si sploh igral Gothic 1 in 2? Pač meni je bila enka ljubša, dvojke nisem končal (verjetno delno, ker sem bil overburned od enke, ki sem jo neposredno prej igral, delno pa sem mogoče res zajebal build, pač vse te igre igram yolo blind brez pomoči neta), ne zdaj iz tega delat nekih prizadetih analiz, da nimam talenta za to, kaj je dobra igra lmao

Tudi youtube objektivneži se včasih zmotijo:D

Sem igral oba ja. In to kar veliko let po izidu in sta bila oba res mojstrovini. Če bi jih igral day one, bi mi po mojem odtrgalo rit od kvalitete:D Gothic 1 in 2 sta pač frp klasiki, mnogi jih uvrščajo ob bok Baldrujevim gatam, čeprav priznam, da se je izometrični grafični pogled 100x bolje postaral kot 3d gothic. Oba Baldurja sta danes 100x bolj igrabilna kot oba Gothica. Čeprav tudi slednja še vedno skrivata v sebi ogromno vrhunskih odlik, ki jih današnje igre preprosto nimajo več.

Povezava do prispevka

Odvisno kaj primerjas. Vsi Elder Scrollsi vkljucno z Morrowindom, ki je za moj okus najbolsi v seriji, so precej bolj genericni od Gothic serije. Tudi trojke, ki jo vsi prezirajo/mo.

Jaz sem primerjal z BG3 ker je to edini rpg, ki sem ga igral poleg Gothicov, kjer tvoje odlocitve dejansko vplivajo na svet in je zur preigravat, ker se ti s tem odpirajo popolnoma novi aspekti igre. Witcherji so v tem slabsi, Fallouti so v tem slabsi, Zelde so v tem slabse, Souls igre so v tem slabse, da o kaksnih Ubisoft igrah, Horizonih, Susimah, Elder Scrollsih in podobnih sploh ne zgubljam besed.

uredilo bitje planetarium
Povezava do prispevka

Sploh ker v Gothic 1 in 2 je bla mapa res premišljeno narejena. Praktično vsaka rožica je bla postavljena z namenom. Vsak monster. Vsaka jama. Ne pa random generirane mape, ki jih ma večina open world rpgjev.

Pa cel svet je res deloval živo. Bistveno bolj kot kak Morrowind (še faking Skyrim, ki je bistveno modernejši od Morrowinda nima 10% živosti sveta kot Gothic).

Pa quest design je res kul.

Povezava do prispevka

Največja fora je, da dobimo danes tak 100+ urni open world sandbox s tako dodelanim svetom, questi in vsem živim za delat, bi bil to najbolj ambiciozen projekt zadnjih 30 let - Baldur 3 level, ampak 50x večji svet. Ta zadevščina je pa prišla ven na nekaj ta velkih flopijih lol. 
Ne bom rekel, da je underrated, ker ne vem če se je v keri eri ni čislalo, ampak če bi kera igra rabila HD lišpanje remake, je to ta, že samo za to da se malo spomne kaki megajebački frpji so izhajali še ko smo meli 4mb RAMa v računalih. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Ustvari novo...