Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice

Priporočeni prispevki

Aktivist Vanč reče Dne, 4. 8. 2024 at 12:19:

Ste vidli to? Jaz sploh prav ne vem za kaj gre. Ajde, se mi svita... samo me še ni doletelo. So kje primeri kaj je nehalo delati?

https://www.stopkillinggames.com/eci

NixoN reče Dne, 4. 8. 2024 at 12:35:

Zarad tega špila se je začel.

Sam ne vem, če se mi da zajebavat zarad ubishit špila.

https://www.stopkillinggames.com/countries/everywhereelse

Hernire reče Dne, 4. 8. 2024 at 12:35:

Ni dosti takih iger zaenkrat, primer je prvi The Crew

Pač igrica, ki ni bila samo delistana, ampak dobesedno izbrisana, vključno z vsemi DLC-ji in patchi, da je ne moreš več igrat, čeprav si jo kupil

Sicer dvomim, da bo šlo skozi, ampak bi bilo cool, da bi bilo kaj takega sprejetega. Zaradi ohranjanja kulturne dediščine, še bolj pa zaradi prihodnosti, ker kaj veš, mogoče nas v prihodnosti dejansko čaka več obvezno-online igric in bi bilo smiselno to zregulirat 

Ne me jeb reče pred 2 urama:

a se je kle ze kej govoril o uni gejmerski iniciativi in a je folk kle kej podpisoval? k to bi imo vsi mog

https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home

Zanimiv pogled na drugo plat medalje.

Moram reči, da se povsem strinjam s tipom. Enostavno ne moreš zahtevati, da se always online igre upošteva enako kakor single player zadeve.

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 13 minutami:

Zanimiv pogled na drugo plat medalje.

Moram reči, da se povsem strinjam s tipom. Enostavno ne moreš zahtevati, da se always online igre upošteva enako kakor single player zadeve.

lih sem kolegu pisal isto stvar tko da ti bom kr copy pasta

Navedek

ma ne stari ni variante, edino kar se strinjam z njim je da je sel ross tma mal predalec ces da je to diversion pa mogoce easy win. Ceprav tud to je debatable, za politika je easy win da dobi velik glasov z eno tako legislacijo.
Mislim poanta je da je to predlog ne da je to kr zakon sej zato ne more bit specificen in ta se ful obesa na to.
Recimo da ne more bit vse singleplayer kar je multiplayer. Fora je da folk je sposoben naredit lastne serverje ce se studio odloc da ne bo vec podpiral. Loh jim pa pri tem pomagajo pa dajo kak del kode al pa dokumentacijo oz bi po tej direktvii mogl dat neki da je folk sposobn to laufat.
Tud ne kupim tega licensing argumenta, tud ce je zdej tko se bo pac mogu ta del spremenit. Res mi je noro da je nekdo k je ITK pa ne vid da mogoce tud ce je to standardna praksa je mogoce slaba.  

Jst k sem delu v analitici k smo delal neke programe za banke pa zavarovalnice k je prisu ven IFRS9 (en standard) smo zvedl eno leto prej in smo mogl preprosto vse prilagodit temu. Ni debate. Zakaj bi miljardna industrija bla tega opravicena?

Tud league of legens bi loh komot vrgu lan noter in hostam sam med frendi. Tud ce PirateSoftware jamra da rabis server in ne "client to client" da nebi nekdo tega abusal, koga briga. Ce igram s frendi ga bom pac kickal al bomo pa vsi abusal. 

Sploh glede na to da je delal za blizzard bi loh vedu da k je folk hotu classic wow nazaj pa jim ga niso hotl dat je dobesedno naredu svoje lastne serverje. Valda jih je pol blizzard stozu in pozaprl. Sam so skos na novo nastajal. Tega neb smel bit. 
Lih zato sem ful jezn nanj ker je disingenuous. Jamra da je ok ker je The Crew zaprl serverje ker niso bili vec profitabilni absolutno nikjer pa ne omeni tega da ne rabjo vec oni furat serverjev, samo omogocit ljudem da postavijo svoje. 
Ne vem zakaj to sprenevedanje, al je bil placan al pa dela kak svoj liveservice game in mu je zdej to trn v peti k bi mu predstavljal vecji strosek, ker ni sanse da je kr tko spustil vsa to

uredilo bitje Ne me jeb
Povezava do prispevka

najbol me razpizdi k se ma tip za nekega ljubitalja iger pol pa its just a licence za igro. Fakof. Potem mi dejte poleg prodaje spila do kdaj bi ta igral najmanj v uporabi.

Sam valda pol folk k bi to vidu avtomatsko neb hotu tok za miktrotransakcije kesa zmetat.

Zato rabmo da se neki spremeni na tem podrocju in to je imo edini naci

Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 4 minutami:

Jaz sem za to, da se obvezno objavi: "špil bo imel support naslednjih 10 let". Ali pač podobno. Ne bi nikomur nalagal, da obvezno mora predat roko (kodo) nad svojim delom komurkoli. Enako imaš pri kakih drugih zadevah, ki zdaj objavljajo, da bodo rezervni deli na voljo najmanj xy let. 

ampak tocno to bi lahko bil del te legislacije. Sej ni to zdej zakon.

Ce nisi pripravljen dat kode al pa dokumentacije potem moras dat gor obvezno datum do kdaj je v uporabi. To takoj sprejmem. Pa si upam stavit da bi vec studijev raje dal kodo / dokumentacijo

Ker v koncni fazi tud ne rabijo dat cisto nic drugega kot povedat katere endpointe spil rabi za delovanje in kaj naredijo. Vse ostalo je folk sposoben narediti sam, ne rabijo dat nobene kod

uredilo bitje Ne me jeb
Povezava do prispevka

Overreaching regulacije lahko bolj škodijo kot koristijo, zato sem načeloma proti tem inicativam, ker se lahko sprevržejo v kaj hujega.

Glede te teme je imo res najboljša rešitev, da če dev ne more zaradi razlogov vzdrževat online funkcionalnost, mora omogočit nek toolkit ali sistem da lahko kupci naredijo zadevo sami.

Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 30 minutami:

Jaz sem za to, da se obvezno objavi: "špil bo imel support naslednjih 10 let". Ali pač podobno. Ne bi nikomur nalagal, da obvezno mora predat roko (kodo) nad svojim delom komurkoli. Enako imaš pri kakih drugih zadevah, ki zdaj objavljajo, da bodo rezervni deli na voljo najmanj xy let. 

Pač to so kulturni objekti in glede kulturnih objektov imamo načeloma drugačen odnos, ko pride do njihovega ohranjanja, kot do rezervnih delov nekega stroja.

Recimo za izdaje knjig, se mora oddati obvezni izvod za arhiv:

Navedek

Namen obveznega izvoda je zagotoviti ohranjanje in dostopnost določenega števila izvodov vseh publikacij, ki so bile izdane, založene, objavljene, izdelane ali razmnožene v Republiki Sloveniji ali pa uvožene in prilagojene (npr. z uvodno besedo, podnapisi v slovenščini ipd.) za distribucijo v Republiki Sloveniji, kot nacionalne kulturne dediščine.

Tudi če gre za samozaložbo, si zavezanec, da oddaš obvezni izvod.

Podobno imajo druge države, npr. v Veliki Britaniji moraš obvezni izvod poslat šestim knjižnicam: Glavni nacionalni knjižnici, knjižnici v Oxfordu in Cambridgeu ter knjižnicam za področja Škotske, Walesa in Irske.

Recimo za film v UK podobni obvezni mehanizmi (aka da boš v nasprotju z zakonom, če tega ne storiš) za film ne obstajajo, obstajajo pa recimo v Franciji in Italiji, pa se je v UK izgubilo res dosti filmov/delov serij, kar je škoda za celo človeštvo 

Povezava do prispevka

A če na špilu piše "support za 10 let", pa ga kupiš ob izidu za polno ceno 60€, ampak se po osmih letih support ukine in špila ni več možno igrat tud na pirat serverju, a sem upravičen do povratka 2/10 cene oz. 12€?

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...