Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

Tarr reče pred 12 urami:

Zanimiva slika iz tistih časov, možak v ozadju ima v rokah GM-94..
En quote "The GM-94 has a 3-round tubular magazine, double action type trigger, manual safety and folding shoulder stock. It was purportedly designed by the KBP Instrument Design Bureau for use by SOF units, the MVD (Ministry of Internal Affairs) and FSB (Federal Security Service)."

 

So bili kar lepo zamaskirani ruski agenti.

GM-94-Grenade-Launcher5.jpg

TO so bili rudarji in kmetje.

Povezava do prispevka
HellAngel reče pred 16 urami:

 

Bolje rečeno - zahod se je odločil da so se ukrajinci odločili za zahod. Majdanske mučke pa to. Morš met res glavo dva metra v pesku, da ti ni jasno da so "revolucijo" oz. "odločitev ukrajincev" režirale zahodne službe.

 

dej uleži se na cesto pa počaki da te odplavi, debil

 

@maksi poberi se na gnoj s pravokacijami. Tale debilizem od HellAngela še pustim, ostalo se bo pa brisalo. Pa lep evropski pozdrav. 

 

Pa sori @tomazek ker zdaj izgledaš ko en shizofrenik

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

Zakaj živiš nekje kjer ti ne ustreza in ne greš tja kjer je po tvojem merilu? Večno vprašanje...

 

West is da best ;) Jebali bomo mtko fsem.

 

A nisi ti že blizu 40? Da se obnašaš kot edgy najstnik, ki živi tam kjer mu je najbolj komot, ampak nosi majico fuck system. Čas bi bil, da odrasteš :D

 

Prej al slej te bomo na zahodu tudi čipirali (ne s Covid cepivom) hočeš al nočeš... noben te ne bo vprašal. Tak, da reši se dokler se moreš.

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
Galko reče pred 53 minutami:

 

dej uleži se na cesto pa počaki da te odplavi, debil

 

@maksi poberi se na gnoj s pravokacijami. Tale debilizem od HellAngela še pustim, ostalo se bo pa brisalo. Pa lep evropski pozdrav. 

 

Pa sori @tomazek ker zdaj izgledaš ko en shizofrenik

 

Ja, se strinjam. Ampak zdaj boš obtožen, da si plačanec Sorosa, ki briše resnico in podpira MSM... :D

 

lp

Povezava do prispevka

No se malo oglasim po dolgem času v debato, "kjer se odrasli pogovarjajo", jaz pa pišem neumnosti, ki se počasi izkazujejo za pravilne.


Recimo kaj bo neka Rusija z BDPjem, manjšim od Italije, to bodo takoj propadli. Pa evo, po podatkih svetovne banke so po GDP PPP podatkih namesto propada postali večje gospodarstvo kot Nemčija:

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.PP.CD?most_recent_value_desc=true

Pri GDP PPP upošteva tudi cena storitev, hrane, lokalnih izdelkov. Ker imamo tukaj uporabnike, ki ne razumejo napisanega in se kregajo z namišljenimi argumenti, ki jih nihče ni podal še to, da tukaj nihče ne misli, da so bolj razviti kot Nemčija, ker več kot očitno niso.

Tudi po napovedanih rasteh jim popravljajo navzgor.

Moja napoved se uresničuje, da je Rusija država, katero je na svetu najtežje izolirat zaradi domače proizvodnje vseh osnovnih dobrin in zalog vseh potrebnih surovin. Več kot očitno jim manjka visokotehnološki sektor, do katerega lahko pa vseeno pridejo mimo sankcij, ker Zahod nima tako trdne roke nad svetom kot je mislil. Isti mediji, ki so lani takle čas pisali, da je Rusija tik pred propadom, sedaj pišejo članke, da ekonomska vojna ni uspela. E, kdo je imel prav.

 

 

Druga stvar, tukaj sem sem Abramse v Ukrajini označil za stvar fikcije, dokler jih dejansko ne vidimo in bil seveda spet zasmehovan. No, kako gre z njimi?

https://www.politico.com/news/2023/07/27/u-s-expects-to-begin-delivering-abrams-tanks-to-ukraine-in-september-00108635

Navedek

The U.S. is sending older M1A1 models instead of the more modern A2 version, which would have taken a year to get to Ukraine.
The initial batch will involve six to eight tanks, said the industry official and the congressional aide. In total the U.S. is planning to send 31 tanks, a Ukrainian battalion’s worth.
The tanks are not new; instead, the older vehicles are being stripped of their most sensitive technology, including in some cases secret depleted uranium armor, before they can be sent to Ukraine.

UUU, "kmalu" bodo poslali 31 starih verzij brez elektronike. Rusi se najbrž tresejo od strahu, potem ko boljši Leopardi niso imeli kakšnega pametnega efekta. Sedaj bodo pa Abramsi zagotovo gamechanger, ker so najbrž imuni na ruske mine.

 

 

Tretja, spet sem tukaj videl izjavo o ruski tridnevni operaciji in spet prosim za vir, kdo od ruskih višjih je to izjavil. Zaenkrat vem samo, da je to za Fox pred vojno rekel ameriški general Milley.

 

Četrta, obtožbe, da je Ukrajina koruptirana da prihajajo samo s strani Rusije? Ja, seveda no. Kot da ne obstajajo indeksi korupcije, panamski papirji in ne vem kaj še vse. Mediji so Ukrajino kar čez noč preobrnili v nek evropski zgled demokracije in poštenja. Na isti način kot so naredili z ukrajinskimi skrajnimi desničarji. Lahko beremo po raznih Guardianih, TImesih, CNNih med leti 2010 in 2021 (še vedno so članki dostopni), kako ima Ukrajina rastoče probleme z neonacisti v Azovu, nato so pa čez noč postali svetniki in heroji.

 

Peta, da se Rusi ne učijo na napakah. Ja res se ne, kako gre Ukrajini reklamirana ofenziva, za katero so naredili celo napovednik. Toliko laži o nesposobnih Rusih so sproducirali, da so izgleda še sami začeli verjeti. Očitno, da ko bodo Rusi videli Leoparde, bodo samo zbežali. Zdaj pa prihajajo ven štorije kot je tale irska, kako ima poln kufer in je pobegnil nazaj domov (ker pač lahko, Ukrajinci ostanejo v jarkih):

https://news.sky.com/story/ukraine-war-irish-fighter-rambo-describes-terrifying-russia-tank-chase-all-of-us-were-screaming-12919142

In takih štorij je čedalje več, celo zadnje čase tudi v Ameriških medijih, ki se sprašujejo, kako da se poizkuša z nekimi NATO taktikami, katere ključna komponenta je premoč iz zraka, ki pa je na fronti popolnoma v ruskih rokah.

 

 

You can fool all people some of the time and some people all the time. But you can never fool all people all the time.

Povezava do prispevka
Vanz reče pred 15 urami:

Recimo kaj bo neka Rusija z BDPjem, manjšim od Italije, to bodo takoj propadli. Pa evo, po podatkih svetovne banke so po GDP PPP podatkih namesto propada postali večje gospodarstvo kot Nemčija:

 

Alo momak. Mani se droge, bavi se sportom. Pusti drogu.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Da vidmo če bo @Galko brisal tud to.

 

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukrajini/neskoncna-vojna-namesto-mirovnih-pogajanj-in-zakaj-kijev-zavraca-pogajalsko-mizo/675017

 

Navedek

Leto dni pozneje, februarja letos, je dejal, da sta si obe strani želeli ustaviti spopade, da se mu je zdelo, da je možnost za premirje “50 : 50”, a da so zahodne sile, ki podpirajo Ukrajino, dogovor blokirale, ker da so se hotele še naprej “boriti proti Putinu”.

 

Navedek

9. aprila je Kijev nenapovedano obiskal takratni britanski premier Boris Johnson in dejal Zelenskemu, da je Putin “vojni zločinec, na katerega je treba pritiskati, ne pa se z njim pogajati” in da "četudi je Ukrajina pripravljena podpisati določene dogovore s Putinom, oni niso".

 

Navedek

Kot poroča NBC, naj bi vse več znakov kazalo na to, da si ZDA in njene zaveznice vse bolj želijo ponovne vzpostavitve mirovnih pogajanj jeseni, po koncu ukrajinske protiofenzive.

 

Toliko o ukrajinski suverenosti in koliko se ukrajinci sploh odločajo "sami", brez "pomoči" zahoda.

Povezava do prispevka
kmjr reče Dne, 3. 8. 2023 at 18:50:

Hrvaska se je borila proti stevilcno podhranjenim pastirjem in kmetom, ki jih je podpirala prakticno (logisticno) samo Srbija (v razsulu in pod sankcijami)

Kdaj je to blo?

To je kot bi rekel, da se je TO borila proti istim, ne pa proti JNA, ki je bla pod kontrolo ve se koga...

Povezava do prispevka

Nebi zdaj tako slavil tega, ker je bilo tud dosti dokazanih zločinov.

Ampak tale Oluja je bila samo zadnji del enega žalostnega spopada, trpljenja in vojnih zločinov.

Glede same akcije so lahko različna mnenja, enim osvoboditev, drugim pregon.

Ampak dejstvo pa je, da tale Krajina ni bla ravno pojem multietične tolerance...

Prej so bežali drugi.

 

Tko je s temi x Jugo vojnami 90ih. Za vsako ozemlje kjer en narod reče, prej nas je blo tam ful, zdaj noben...

Najdeš eno drugo ozemlje kjer en drug lahko utemeljeno isto reče.

 

 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...