g. Profesor Objavljeno 2. maj 2025 Share Objavljeno 2. maj 2025 delam mojo prvo 'platino' na xbox360, sem v NG+ 2 Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 2. maj 2025 Share Objavljeno 2. maj 2025 Celo še imam čas da kaj igram MHW 3 Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 2. maj 2025 Share Objavljeno 2. maj 2025 Easy GOTY 2025. 4 Navedek Povezava do prispevka
Armando Objavljeno 2. maj 2025 Share Objavljeno 2. maj 2025 Zanimivo pobral piratsko verzijo in sedaj razmišljam da bi jo nabavil :D. Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 2. maj 2025 Share Objavljeno 2. maj 2025 Vučko3 reče pred 9 urami: Easy GOTY 2025. Jaz se sicer kr strinjam, sam a ni tebi boljša MH Wilds? Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 3. maj 2025 Share Objavljeno 3. maj 2025 ke_kit reče pred 9 urami: Jaz se sicer kr strinjam, sam a ni tebi boljša MH Wilds? Ce me vprasas, kaj bi igral, ce me vesolje omeji na samo eno igro do konca zivljenja, bi vsakic izbral Monster hunterja. Ampak Clair je meni nekaj posebnega. Ima tisti zelo redek iskren cloveski faktor, ki iz odlicne igre naredi izkusnjo. 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 3. maj 2025 Share Objavljeno 3. maj 2025 kaj pa če zveš da je teh 30 ljudi v temu studiju 30 različnih AIjev? Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 3. maj 2025 Share Objavljeno 3. maj 2025 Tlou2, drugi dan Seattle (hospital). Fak kk ta spil vlece sm mislu speedrunat pa koncn it na Expedition33 sam preprosto je predobr spil. Zgodba sicer woke as fuck ampak vseen vlece. Navedek Povezava do prispevka
To je priljubljen prispevek. Buzzkill Objavljeno 5. maj 2025 To je priljubljen prispevek. Share Objavljeno 5. maj 2025 (urejano) Clair Obscur: Expedition 33 Kaj se zgodi, če zdolgočasen Ubisoft dev zbere dva ducata in pol đunior razvijalcev, nobody skladatelja, neznane pisce in naredi igro v zvrsti, ki je kulturno in izkušenjsko najdlje od tipične euro igre? No, kot zgleda, zgodi se zelo resen GOTY contender, in več, potencialna hall of fame igra, ki bo mogoče nekomu rezonirala tako kot so nam zgodnji Final Fantasy-ji. Še več, to je kao "mrtva zvrst", iz katere se kako izgleda umikajo glavni nosilci zvrsti, prav FFji. Ampak ničnede, je rekel Francoz, naredil generacijskega bangerja, pofukal moderen gayming ter si obrisal neobrezani penis v zaveso gaming scene in skeptikov.Kljub temu, da je igro naredilo 30 ljudi, na vsakem nivoju je igra AAA kvalitete, če ne bi vedel bolje, bi mislil da je to naredil ogromen studio. Combat in gameplay: Igra je v bistvu potezni RPG z zvezdico, kjer je zvezdica to, da interaktiraš ob napadalnih in obrambnih akcijah, pri prvih z QTEji, pri obrambi pa z dodganjem in parryanjem. Ta sistem lastnoročno naredi combat engaging od prvega do zadnjega fajta. Dokler bi v klasični igrici čakal dolge animacije, tukaj te igra engaga, in ta engagement ne postane ne dolgočasen, ne lahek. Če želiš brez uberbuildov uničit zadnje fajte, boš moral se boš moral še tako dobro izmikati udarcem. Combat je kot omenjeno potezni, kjer ima vsak lik svoje ločene in posebne podsisteme, ki se med seboj interaktirajo in ponujajo en kup opcij za vsak lik. Overall je combat zelo uživantski, flashy in sigurno na nivoju najboljših v zvrsti. Osebno mi odpihne FF7 in FF16 sistema iz vode, brez dileme. Igra ima overworld v stilu starih RPGjev, kjer se po ogromnem kontinentu premikaš z ekipo in fajtaš monsterje in jih ganjaš po manjših in večjih ločenih stopnjah, kjer se igra premakne v tretjeosebni pogled. Premikanje tu deželi je basic, malo skakanja, plezanja, tu pa tam naletiš na nevidni zid ali klipneš v stopnico ali polico, ampak to je daleč od motečega. Zelo tight je vse skupaj. Bossi so dobri in zanimivi, monstrov je večl kot preveč, na tem nivoju ni bilo nobenega šparanja. In igra dela nekaj, kar je že leta moja najljubša stvar, ni jih strah skrit dober content izza skrivnosti in opcijskih zon. Spet, tko kot pri erryones favourite Soulščinah, ene najjačih zon so čisto ekstra. RPG sistemi: Liki imajo takoimenovane Pictos, ki so 3 neke vrste augmentacijski itemi, ki dodajo neke abilitije na lik, ampak ko ima biloker lik picto opremljen 4 boje, ga dobijo na voljo vsi v obliki lumine, pasivnih bonusov za katere dobivaš vse več prostora skozi igranje igre in nabiranje resursov. Vsak lik ima sicer svoje sub sisteme s katerimi interaktirajo vsak turn, ampak kar se tiče buildov samih, tukaj je svoboda neomejena, vsak je lahko praktično vse. Lik definira njega izbira pictov, lumin in orožja, katere se pravtako levela. Ta sistem je bazičen, ampak komplicirat bi ga bilo nepotrebno. Sistem statov je klasično FROMovski, nima neke ekstra globine, je pa dost transparenten kaj dela ker stat. Skilli pridejo iz drevesa, katerega odpiraš skozi igro, vsak lik ima več poti, ki definirajo subvloge, kombinaci s picti in luminami je ogromno, izredno robusten in napreden sistem je, čeprav ne tako dobro balansiran - kar je za SP igrico irelevantno. Grafika in glasba: Unreal Engine je lahko kateri ekipi največji benefit, enim pa najslabša možna odločitev. Hvala bogu je tukaj prvo. Modeli so uspeli izdati igro, ki laufa brezhibno, izgleda noro in razen par res malih problemčkov pri clippingu, nima enga razloga da jo tretiramo kot kaj manj kot legit AAA. Liki so zajeti odlično, čeprav mogoče ni sinkanje ust z glasovi najboljše v industriji, liki uspejo izkazati emocije perfektno, spet - kot če bi igra imela AAA budget. Stopnje so prečudovite, atmosfera je na nivoju najboljših v industriji. In največji razlog za to je prav godly OST. Nobody soundcloud skladatelj, kerga so našli na obskurnem gaymerskem forumu je spacal skupaj za 8 ur enega najboljših soundtrackov v igrcah ever. Če ne ostane zgodovini gayminga od te igre nič drugega, ostala bo glasba. Vsaka stopnja, podstopnja, secret boss, luknja v steni imajo svoj theme song. In to ne neko brezvezno zujanje, legit komad narejen bodisi z zborom, orkestrom, na kitari, čelu ali klavirju. Razgiban, emocionalen, kvaliteten, skratka, če je kaj v tej igri 12/10, je to muzika. Ekipa je dokazala, kako lahko z omejenim buđetom narediš izredno visoko kvalitetno prezentacijo za igro, kar me pelje k vprašanju, the fuck delajo ostali s tistim janky shitom kerega si upajo izdati? Also, moj "gayming šiht playlist" je dobil novih 8h materiala. Nier Automata pa konkurenco za najboljši soundtrack ever. Zgodba in teme: Ne bom spoilal ničesar po prologu in trailerjev. Na hitrcu, igra se dogaja v alternativnem Belle Epoque periodu konca 19tega stoletja na otoku Lumiere, ki izgleda kot neka postapokaliptična verzija Pariza. Vsako leto na oddaljenem monolitu Slikarka nariše novo številko, in vsi prebivalci starejši od te številke izparijo in umrejo. Vsako leto prebivalci pošljejo novo ekipo poskušat izpeljat diplomatska pogajanja s Slikarko (aka zarinit ji meč v goltanec), da neha slikat. Also skapirat morajo sploh wtf se dogaja. Ni treba omenjat, da vse skupaj zelo hitro eskalira in postane malo bolj intrigantno in zabavno. Igra ima veliko časa zelo melanholični vibe, kajti ukvarja se s temami smrti, smrtnosti, izgube, neizogibnost, žalosti, koupanja, žrtvovanja za prihodnje generacije, samomora, vzdržljivosti in upanja, ter moči umetnosti, žalovanja družine. Igra je cel kalejdoskop semi filozofskih, ampak predvsem globokih osebnih vprašanj in dilem. Igra še posebej rezonira, če si tudi sam izgubil koga bližnjega in tukaj je Francoz zadel absolutno vsak beat. Meni se načeloma jebe za "gayming is art" debate, meni je to entertainment, ampak ko igra tako dobro, odraslo in kvalitetno prikaže tako resne teme, ne moram rečt drugega kot kapa dol. Liki so odlični, odigrani in napisani na najvišjem nivoju, seveda ni škodilo da so voiceactani s strani najboljših v industriji, bi pa brez tako kvalitetnega pisanja sigurno ne izpadlo tako dobro. Personal note, določen event na koncu Act 1 je bil stokrat bolje in bolj emocionalno speljan od mogoče kakega related podobnega dogodka v igricah. Malusi: Razen clippinga, in vsake tolk zatikanja na piksel, ima igra zelo malo slabih stvari. Dve katere bi izpostavil sta definitivno janky platformiranje. Jaz sem po prvi Gestral plaži kratkomalo preskočil vse nadaljne challenge, ne da se mi rejđat ker je francoz 3x stestiral skakanje po deblih in pushal feature. Jebi se. Druga stvar katero bi hotel izboljšano je QoL menujev. Manevriranje med pictoji in luminami bi lahko bilo bolje narejeno. Izgleda zmedeno, uprablja se pa tudi ne najlažje. Zaključek: Če bo nekdo igral eno igro letos, naj igra Expedition 33. To ni infantilna igrica polna fillerjev in aktivnosti, temveč streamlinana (z veliko VELIKO side questi, zonami in opcijami) izkušnja, ki hoče povedat zgodbo, in to pove dobro. Meni je štorija vrhunska, zaključek super, glasba vrhunska, liki so dobri (IN PREDVSEM GASP LEPI?!), ni woke. Mislim, da ni pretirano rečt, da bo ta igra pustila veliko večji mark na industrijo kot smo pričakovali, če ne na industrijo pa vsaj na gamerje. Da se, mala ekipa sposobnih passionate devov lahko naredi generacijski banger. Komaj čakam njihov nov izdelek, Sandfall Studios gre v anale, svaka čast. 94/100 5. maj 2025 uredilo bitje Buzzkill 21 3 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 5. maj 2025 Share Objavljeno 5. maj 2025 Naj nekdo da ta post tudi v OP. Navedek Povezava do prispevka
Flegma Objavljeno 6. maj 2025 Share Objavljeno 6. maj 2025 (urejano) Me veseli, da je Claire Obscur: Expedition 33 tako kul izpadel. Da ne bomo samo Azijce igral Zadnje mesece imam kronično pomanjkanja časa, tako, da gamersko ihto blažim samo z igrami za prave geeke, za prave moške, no, z igricami pač. Po Potion Craftu platiniral še Regency Solitaire. Hej, ne se smejat, špil je overwhelmingly positive na steamu ... 6. maj 2025 uredilo bitje Flegma 1 Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 9. maj 2025 Share Objavljeno 9. maj 2025 Capcom lahko jutri ven vrze master rank za monster hunterja, From lahko shadow dropa Bloodborne 2 3 in 4, Clair Obscur je goty kar se mene tiče. 2 Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 10. maj 2025 Share Objavljeno 10. maj 2025 Včeraj izšel Midnight walk, ima tako flatscreen kot VR opcijo. Sam igram v VR. Simpl špil z res dobrim artom in zvokom. Gre bolj za walking simulator z lahkimi puzli. Spremljaš Sackboya , da pripeljeta ogenj na Lunino goro. 1 Navedek Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 10. maj 2025 Share Objavljeno 10. maj 2025 Prišel je na PC, The last of us 2 .... Končno. Enko sem še na PS3 preigral, itak legendaren špil. Kaj reči o dvojki? Epic! A je normalno, da mi je šla Ellie že konkretno na kurac na koncu, potem ko sem odigral del z Abby? Špile je super tempiran, malo gobavcev, pa malo vojske, malo miru, pa kakšna scena čisto v levo (odbita mi je recimo tista z obiskom dinotov in vesolja), pa spet en zajeban "šef".... Nikoli ni dolgčas pa ogromno šans kako napredovati skozi igro. Boš vse opravil samo z metanjem flaš in zidakov lumpom v fris, ali se podaš v strelske dvoboje.. Včasih ni potrebno nič od navedenega, samo dobro staro tiholazenje. Tudi konec je zadovoljiv, škoda ker ne pokaže še kako se znajde Abby.. Skratka uživancija na polno... 6 1 Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 12. maj 2025 Share Objavljeno 12. maj 2025 @Ripper hud spil za popizdit, js sm trenutno Abby Seattle day one in dogaja na polno nocem si spoilat zgodbe s serijo, v spilu je predstavljena svetovno. Also, kak je length igranja z Abby, podobno kot Ellie? Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 12. maj 2025 Share Objavljeno 12. maj 2025 tiesto reče Pravkar: Also, kak je length igranja z Abby, podobno kot Ellie? Nekje 3/4 tega od Ellie. 1 Navedek Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 12. maj 2025 Share Objavljeno 12. maj 2025 Ja bo držalo.. Ma noro.. Ravno tuhtam, da grem še enkrat prvi del čez, ker je minilo že lep čas. Navedek Povezava do prispevka
xeon2 Objavljeno 12. maj 2025 Share Objavljeno 12. maj 2025 Še vedno sem v Kingdom come 2 🤣 Vmes pa ETS2 in ATS na VR 😅 Navedek Povezava do prispevka
Largo Clutch Objavljeno 12. maj 2025 Share Objavljeno 12. maj 2025 Se vedno sem balls deep v Oblivion Remaster Pizdi me, da so navkljub popravljenemu gameplayu se vedno not pustili kopico bedarij ala to, da "M" ofne mapo, zapre je pa taisti ukaz pak ne in da se taista mapa v vanilla vedno odpira v world view namesto v local, ce si kjerkoli indoor, obe nevsecnosti popravijo modi. Difficulty slider je takisto broken, kakor leta '06, pa quest journal je grd ko kurac, ker so vse naloge, tako side kot main, nametane v en kurcev predal, nicesar ni loceno, vsaj po factionih bi lahko blo razdeljeno, jebote Toad Howard Drgac pa ze predrugacen leveling system nardi dost razliko. 20 let nazaj mi ni blo pol pizde materne jasno, zakaj se ne levelam nikamor in da je lvling v tem spilu neki najbolj zakompliciranega v RPGjih ever made in sem sleherni playthrough konceval tam pri lvl 5, 6, mogoce 7, ce sem imel sreco ter posledicno zaobsel ogromno contenta, ki bi ga videl, ako bi lvl grind v tem jankynessu bil normalen. Takrat se je na polno uporabljal XP mod, ki je prefukal cel leveling system in ga naredil istega kot v 98% ostalih RPGjev, zal me je takrat ze precej minilo zanimanje, ki pa sem ga dobil zdaj nazaj ob izidu Pa RDR za PC sem se zacel vceraj igrat. Gledat in igrat tale bonafide classic v 144 FPSjih hits different, kar solze pritecejo cloveku 🥹 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 12. maj 2025 Share Objavljeno 12. maj 2025 spet hades 2 igram po malem dobim decent early build ki zlahka skalira v boss busterja pol pa zahodim v napad ki je 5 sekund telegrafiran na zaslonu z ogromnim rdecim krogom in instaumrem Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 13. maj 2025 Share Objavljeno 13. maj 2025 also nubbys number factory kr fun zgleda kot miniclip ripoff peggle Navedek Povezava do prispevka
Mutombo Objavljeno 14. maj 2025 Share Objavljeno 14. maj 2025 tiesto reče Dne, 12. 5. 2025 at 8:15: @Ripper hud spil za popizdit, js sm trenutno Abby Seattle day one in dogaja na polno nocem si spoilat zgodbe s serijo, v spilu je predstavljena svetovno. Also, kak je length igranja z Abby, podobno kot Ellie? Evo tretji na listi, ki mu dogaja na polno pa sem sele na zacetku. Zaenkrat veliko bolj kot pa RDR2 kjer sem na koncu samo se cakal da bo ze konec (nedavno nabavil komp tako da mam backlog iger za zadnjih 10 let sigurno :D) 3 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 14. maj 2025 Share Objavljeno 14. maj 2025 kera shit igrica je nubbys number factory lol grem dalje igrat Navedek Povezava do prispevka
g. Profesor Objavljeno včeraj ob 21:01 Avtor Share Objavljeno včeraj ob 21:01 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.